2025-01-07 300 瀏覽
餐廳位於淘大商場三期, 環境帶港式地道風味,主打豪華鐵板餐、金牌焗飯及常餐✨自行掃ǫʀ下單、非常方便, 有系統完全沒有漏單情況, 值得一讃👍🏻我們點了加拿大龍蝦尾拼西冷牛扒🥩🦞 充滿視覺味覺的享受, 店內人氣鐵板牛扒, 肉質非常柔軟、帶少少油脂, 配上黑椒汁牛肉鮮味特別濃郁, 口感軟嫩帶有嚼勁, 龍蝦尾啖啖肉、肉質彈牙, 有驚喜😍套餐包蒜蓉包及餐湯🥣蒜蓉包🍞方包塗上滿滿的蒜蓉牛油, 非常綿密鬆軟羅宋湯不同蔬菜熬製而成, 酸中帶甜黑椒汁薄牛扒配煎蛋飯🍳 薄牛扒表面焦香, 黑胡椒帶辛香刺激口感, 醬汁濃郁, 煎蛋帶脆邊, 拌蛋液送飯一流👍🏻小食瑞士雞中翼(5隻)雞翼色澤通透、味道入味, 肉質軟腍飲品黑牛(可樂+雪糕) 白牛(雪碧+雪糕)懷舊港式特飲, 絕對是童年回憶全部即叫即製作熱辣辣, 非常足料, 環境寬敞舒適、整潔企理, 設有卡座, 上菜速度快、服務態度不錯, 整體ᴄᴘ值高, 晚市時段坐無虛席

我們點了
加拿大龍蝦尾拼西冷牛扒🥩🦞

套餐包蒜蓉包及餐湯🥣
蒜蓉包🍞
方包塗上滿滿的蒜蓉牛油, 非常綿密鬆軟

羅宋湯
不同蔬菜熬製而成, 酸中帶甜

黑椒汁薄牛扒配煎蛋飯🍳

小食
瑞士雞中翼(5隻)
雞翼色澤通透、味道入味, 肉質軟腍

飲品
黑牛(可樂+雪糕)
白牛(雪碧+雪糕)
懷舊港式特飲, 絕對是童年回憶

• 加拿大龍蝦尾拼西冷牛扒
  • 黑牛
2025-01-05 247 瀏覽
外賣早餐要等半小時以上,查詢職員期間服務態度差。未攞到餐就已經在平台完成了訂單,真係好失望。呢間餐廳既效率同服務態度真係令人失望。大家千祈不要幫襯,避免遇到同樣既情況,浪費時間同心情。更加令人無奈既係,訂單完成之後,職員竟然無任何道歉或解釋,只係冷漠地表示再等一等。早上時間寶貴,大家都係匆匆忙忙,如果要面對咁樣既情況,真係會影響一日既心情。其他餐廳嘅外賣服務態度仲係幾好,希望呢間餐廳可以向佢哋學習,提高服務質素,咁樣先至可以獲得顧客既認同同支持。總結嚟講,呢次既經歷真係非常失望,大家千祈唔好幫襯呢間餐廳,免得自己亦會有同樣不愉快既經歷。如果真係迫不得已要訂外賣,建議選擇其他評價好既餐廳,保證自己能夠準時攞到早餐,迎接美好嘅一日。對於這次的經歷,真係難以忘懷。希望餐廳可以正視顧客的聲音,努力改善服務態度和提升效率,咁樣顧客先會願意再次光顧。畢竟,在現今競爭激烈的市場環境中,只有不斷提升服務質素,才能夠贏得顧客的信任和支持。

2025-01-05
40 分鐘 (外賣自取)
$40 (早餐)
2025-01-05 430 瀏覽
今日行街食飯睇戲,一班朋友近近地係睇戲附近食啲野先,揀左金牌。啲朋友都唔係好鐘意食飯,好在呢度選擇多。我叫左個肉眼鵝肝配薯條,再加埋隻橙汪汪嘅太陽蛋,再加啲下午茶同小食一齊食。肉眼厚身,牛味香濃,點蒜蓉汁食,正。 估唔到茶餐廳都食到鵝肝,塊鵝肝都唔遜色。個扒餐仲有塊蒜蓉包,香噴噴。粒粒金磚西多士配孜然炸雞髀,有孜然香既炸雞脾特別好食。公司三文治,厚雞蛋、蕃茄、生菜、火腿午、餐肉,餡料超豐富。多款小食,試左吉列炸蝦,熱辣辣,裏面既蝦好彈牙 & 瑞士雞中翼,肉質嫩。呢度啲奶茶幾好飲,茶香奶滑。 偷飲咗幾口啖,朋友嘅咸檸七,正。

啲朋友都唔係好鐘意食飯,好在呢度選擇多。

個扒餐仲有塊蒜蓉包,香噴噴。

粒粒金磚西多士配孜然炸雞髀,有孜然香既炸雞脾特別好食。

公司三文治,厚雞蛋、蕃茄、生菜、火腿午、餐肉,餡料超豐富。

2025-01-03 322 瀏覽
這間新開的冰室位於九龍灣的淘大商場,主打港式茶餐廳食物。店內環境寬敞舒適,設有多張卡位,充滿香港特色。晚市時段設有多款特選晚餐,亦有金牌焗飯、港式咖喱、港式主食、意式主食、豪華鐵扒、牛扒套餐等。蒜蓉包外脆內軟的麵包塗滿香濃的蒜蓉醬,可蘸餐湯更濕潤。餐湯紅通通的羅宋湯以多款蔬菜熬煮而成,味道酸酸甜甜好開胃。加拿大龍蝦尾拼香煎豬扒(兩塊) - $198肥美飽滿的龍蝦尾開邊去腸,龍蝦肉爽滑彈牙,香草牛油帶起本身的鮮甜味;兩塊厚度適中的豬扒軟腍多汁,有少許骨的肉味更香濃;淡雅的蒜蓉汁不會喧賓奪主,還有香甜多汁的蕃茄扒、粟米及洋蔥平衡肉膩感。薯條金黃酥脆的炸薯條毫不油膩,咬開軟糯的薯肉好有口感,或可轉飯、意粉。凍阿華田阿華田獨特的配方,濃厚的朱古力帶有經典麥芽味,奶味厚重順滑。
蒜蓉包
蒜蓉包
外脆內軟的麵包塗滿香濃的蒜蓉醬,可蘸餐湯更濕潤。
餐湯
餐湯
紅通通的羅宋湯以多款蔬菜熬煮而成,味道酸酸甜甜好開胃。
加拿大龍蝦尾拼香煎豬扒(兩塊) - $198
薯條
凍阿華田
凍阿華田
2024-12-27
2025-01-02 248 瀏覽
2/1/2025(星期四),因需要到淘大工作,便在附近食番個早餐,這餐廳門面闊落,近門口位個服務員好有禮貌招呼入座,裡面有好多座位,座位都好寬闊,坐得舒服。早餐款式都有好多,有4頁可慢慢選,當中酸辣台式米線都好吸引,最後點了我既例牌早餐~沙爹牛肉通粉(餐牌寫秘製特濃沙爹牛肉),再配上丹麥多士 煎雙蛋及好立克,沙爹牛肉唔覺有特濃,同普通食開差唔多味道,丹麥多士無得輸,熱辣辣,配上滴住既牛油,好食。張餐巾好特別,好有色彩。
張餐巾好特別,好有色彩。

2025-01-02
$40 (早餐)
2025-01-02 292 瀏覽
九龍灣人氣新寵兒,菜式豐富份量足料,味道一流~好適合朋友及家庭聚餐☺️煙三文魚沙律新鮮的煙三文魚片,肉質柔軟而帶有濃郁的煙燻香氣,配料混合生菜、番茄和洋蔥絲新鮮爽脆,帶來不錯的層次感,是一道開胃健康的菜式。日式鰻魚炒飯鰻魚香濃甘甜,完全滲透到每一粒炒飯中,炒飯粒粒分明且油而不膩,口感非常優秀。搭配的鰻魚醬汁不會過於濃重,恰到好處地提升了整體風味。三眼仔蔥油雞扒飯雞扒煎得外皮微微焦香,內裡卻保持了嫩滑的質感,食材火候掌握得很好。蔥油醬汁鹹中帶香,與白飯的結合無疑是上佳選擇。再加上精緻的太陽蛋,令整個飯色香味提升了不少。餐湯(白)與蒜蓉包白湯味道濃郁,呈現了食材的鮮香。蒜蓉包烤得酥脆,內層略有點柔軟,蒜香十足且不過膩,是一道簡單卻不可或缺的配菜,成為餐湯的好拍檔。鹹牛肉牛乳炒蛋潛艇包鹹牛肉鹹香突出,雞蛋炒得嫩滑帶有奶香,兩者搭配在一起,口感層次豐富,鹹香與香滑平衡得非常好。潛艇包的麵包部分烘烤得外脆內軟,提升了整道菜的品質。熱檸水熱檸水清新酸甜,有助解膩並清理味蕾。適合搭配以上幾個稍微濃味的主食,更顯輕盈舒適。

煙三文魚沙律

日式鰻魚炒飯

三眼仔蔥油雞扒飯

餐湯(白)與蒜蓉包

鹹牛肉牛乳炒蛋潛艇包

熱檸水
2025-01-01 149 瀏覽
淘大呢排開咗好幾間食肆,金牌喺其中一間。元旦日瞓醒差唔多食晏晝嘅時間,今日好想去鋸扒,就揀咗呢間食下。一點左右,唔算太多人,攞飛等咗5分鐘好快有位,座位舒適,高級茶記格局。午市點咗個煎豬扒套餐,冇諗過$62嘅套餐咁高質,有西湯(可以揀紅湯或者白湯)、兩款沙律(今次揀咗田園沙律同埋日式蟹籽沙律)及熱飲。沙律菜幾新鮮,唔係好多汁,啱晒我啲口味。係個羅宋湯略嫌鹹咗啲。豬扒冇雪味,醃得入味,豬扒幾厚身肉嫩,肥瘦適中,唔鞋口,喜出望外。熱奶茶,港式style,正正常常~希望餐廳keep住呢個質素下次想食吓個金牌牛扒餐~除咗扒餐之外,都有其他茶餐廳有嘅嘢食,例如常餐、豬扒焗飯等等。
淘大呢排開咗好幾間食肆,金牌喺其中一間。

沙律菜幾新鮮,唔係好多汁,啱晒我啲口味。

係個羅宋湯略嫌鹹咗啲。

熱奶茶,港式style,正正常常~

希望餐廳keep住呢個質素

下次想食吓個金牌牛扒餐~

煎豬扒午餐

2025-01-01
5 分鐘 (堂食)
煎豬扒午餐
2024-12-30 364 瀏覽
金牌地址: 九龍灣牛頭角道77號淘大商場3期地下G266-270號舖電話: =====================約了返出來年尾wrap up 一下大家近況同生活,近近地就返大家佢係觀塘返工,我返住九龍,去了九龍灣食飯。雖然是茶餐廳但好多選擇,價格都好親民。我ordered $148 雜扒,是有雞扒豬扒同太陽蛋,爆多蛋白質(飲食越來越健身運動友) 又可以lchf肉眼扒配帶子是另一個鐵板餐,7成熟很嫩富牛味。包括湯同蒜蓉包,紅白湯各點了來試。#keto#lchf #生酮 #好去處 #igable #假日好去處 #life #foodie #dining #cuisine #traveller #restaurant #吃貨 #手機食先 #foodpic #foodig #美食 #dinner #香港必食 #香港旅行
金牌
電話:

=====================

肉眼扒配帶子是另一個鐵板餐,7成熟很嫩富牛味。

包括湯同蒜蓉包,紅白湯各點了來試。

2024-12-29 330 瀏覽
“鐵板帶子西冷牛扒晚餐”($188)“必食焗鮮茄豬扒飯”($62)有一排冇去淘大今次過去先發現啲餐廳唔同哂揀咗呢間裝修同門面都好吸引嘅冰室呢道食物選擇超級多,晚市仲有特選晚餐包咗蒜蓉包,餐湯,煙三文魚沙律,凍/熱飲我地就點咗鐵板帶子西冷牛扒特選晚餐🥩再加$8要咗隻太陽蛋🍳牛扒點咗5成熟,食落有咬口得嚟又唔韌😋帶子煎香之後幾香口☺️配上意粉食完之後好飽肚😆另外單點咗個焗鮮茄豬扒飯🍅🐷個飯賣相好靚仔,面頭嘅芝士焗到微焦豬扒大大塊又腍滑,下面嘅炒飯都夠乾身👍🏻食完發現餐廳出面已經好多人等位睇嚟都幾受附近街坊歡迎😙
“鐵板帶子西冷牛扒晚餐”($188)
“必食焗鮮茄豬扒飯”($62)

有一排冇去淘大
今次過去先發現啲餐廳唔同哂
揀咗呢間裝修同門面都好吸引嘅冰室
呢道食物選擇超級多,晚市仲有特選晚餐
包咗蒜蓉包,餐湯,煙三文魚沙律,凍/熱飲
我地就點咗鐵板帶子西冷牛扒特選晚餐🥩
再加$8要咗隻太陽蛋🍳
牛扒點咗5成熟,食落有咬口得嚟又唔韌😋
帶子煎香之後幾香口☺️
配上意粉食完之後好飽肚😆
另外單點咗個焗鮮茄豬扒飯🍅🐷
個飯賣相好靚仔,面頭嘅芝士焗到微焦
豬扒大大塊又腍滑,下面嘅炒飯都夠乾身👍🏻
食完發現餐廳出面已經好多人等位
睇嚟都幾受附近街坊歡迎😙
2024-12-28 301 瀏覽
新開扒房·金牌 天氣咁凍去鋸扒就岩🫶🏼有唔同的扒餐同西餐 另外仲有常餐呢個價錢有片蒜蓉包·餐湯·餐包同凍熱飲 餐湯有紅湯同白湯 鐵板咋咋聲咁上枱 熱辣辣即刻流哂口水.🫧加拿大龍蝦尾拼T字骨牛扒 $258鮮嫩龍蝦尾上鋪滿香蒜 肉質彈牙 味道層次更豐富T字骨牛扒🥩我地揀左三成熟 牛肉味道濃郁👌.🫧必食焗鮮茄豬扒飯 $78香氣四溢的鮮茄醬汁🍅鋪滿豬扒上面仲有層拉絲芝士🧀經過焗烤後豬扒外焦內嫩炒底飯粒吸收了濃郁的茄汁 每一啖都好有滿足感
新開扒房·金牌

上面仲有層拉絲芝士🧀
經過焗烤後豬扒外焦內嫩
炒底飯粒吸收了濃郁的茄汁 每一啖都好有滿足感
2024-12-27 281 瀏覽
淘大花園近排新開咗間餐廳,佢除咗有一般茶餐廳可以食到嘅食物之外,佢仲有唔同嘅牛扒、羊鞍之類同埋鐵板餐,今日嘅晚餐就一於食呢間。肉眼塊叫左5成熟,煎得剛剛好,肉質十分鮮嫩而且肉汁豐富,配合塊熱辣辣嘅鐵板,令到牛肉可以保持溫度之餘,同時更加香口。而鴨肝亦都十分甘香,配合牛扒食好夾。另外叫左件西冷,我敢講呢件西冷絕對唔係一般茶記嘅貨色,肉厚鮮嫩,即使叫咗7成熟都唔會過火,保持肉汁。值得一提嘅係佢跟餐嘅意粉,質素媲美五星級酒店嘅餐廳,唔會過腍,十分之爽口,食得出用鹽煮過然後再撈咗油,所以十分之香。加上隨鐵板同墊底嘅洋蔥一齊上碟,吸收咗洋蔥香更加好味。隨咗鐵板餐仲有鮮番茄湯餐肉粒通粉同3.6牛乳火腿竜列・丹麥多士,竜列十分之滑唔會過熟,而鮮番茄湯嘅味十分濃,而且仲有啖啖嘅蕃茄,真係十分滿足。

2024-12-25 283 瀏覽
行完街等睇戲,戲院附近就有呢間Gold Label Cafe & Restaurant,入到去個感覺真係好cafe feel,未入去之前,見到咁多人,本來諗住唔等,但係朋友話人多即係好食,咁就等咗10幾分鐘,又唔算好耐就入到去。都佈置得幾聖誕嘅feel,全場爆滿。黃牛同白牛即係忌廉雪糕同雪碧雪糕,個味道又幾夾,同幾有新意。羊架勁香,肉質柔軟,可以配薯菜、意粉或者飯,份量十足。又可以跟紅湯或者白湯。仲有塊牛油蒜蓉包添,真係兩個人都夠食。

都佈置得幾聖誕嘅feel,全場爆滿。

羊架勁香,肉質柔軟,可以配薯菜、意粉或者飯,份量十足。

又可以跟紅湯或者白湯。

仲有塊牛油蒜蓉包添,真係兩個人都夠食。
2024-12-23 361 瀏覽
今日朋友帶我去淘大商場新開嘅茶餐廳Gold Label食嘢,估唔到都超級多人。餐廳有多款唔同嘅美食,可以滿足唔同人嘅口味。入到去地方寬敞,環境舒服,用QR code下單,十分方便。我哋叫咗加拿大龍蝦尾拼紐西蘭肉眼扒配意粉(鐵板)包餐湯+蒜蓉包+飲品鐵板真係熱辣辣,一上枱就聞到香味,龍蝦肉啲肉好鮮甜,好彈牙。肉眼扒好大塊,肉汁鮮嫩,仲保留到好多汁好juicy。配菜有半個蕃茄和半條粟米,還有一碟蒜蓉汁,為牛扒和意粉增添風味。餐湯我哋叫咗羅宋湯,調味有層次,用料豐富,營養價值高。蒜蓉包,加上大蒜和牛油烤焗,外脆內軟陣陣蒜蓉焦香。凍鴛鴦,咖啡和奶茶混合,結合咗咖啡的香醇和奶茶的濃滑,口感層次豐富。黑椒牛脷焗飯牛脷軟淋易咬,入口即化,上面鋪滿芝士,炒飯底,份量足夠,黑椒汁好味,的確唔錯。兒時紅豆冰紅豆粒粒飽滿,綿密香甜有咬口,奶和紅豆比例幾好,唔會太甜。小食吉列大蝦4隻炸粉薄,十分鬆脆,鮮味十足,惹味又好食。
入到去地方寬敞,環境舒服,用QR code下單,十分方便。

我哋叫咗
加拿大龍蝦尾拼紐西蘭肉眼扒配意粉(鐵板)
包餐湯+蒜蓉包+飲品

餐湯我哋叫咗羅宋湯,調味有層次,用料豐富,營養價值高。

蒜蓉包,加上大蒜和牛油烤焗,外脆內軟陣陣蒜蓉焦香。

黑椒牛脷焗飯

兒時紅豆冰
紅豆粒粒飽滿,綿密香甜有咬口,奶和紅豆比例幾好,唔會太甜。

小食
吉列大蝦4隻
炸粉薄,十分鬆脆,鮮味十足,惹味又好食。

2024-12-22 338 瀏覽
#20241218 📝📍 #金牌 @goldlabelrestaurant 九龍灣牛頭角道77號淘大商場3期地下G266-270號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#加拿大龍蝦尾拼T字骨牛扒 #黑椒汁 #薯條 $258💭 見臨近聖誕佳節不如食好啲獎勵下自己,估唔到呢度lunch都有得食咁高級既据扒,T bone比想像中要大塊好多,五成熟好淋好易切開,塊鐵板應該本身用牛油搽過🧈所以塊牛食落口勁香牛味,切晒啲可以切既肉之後拎住舊骨吮真係好爽🐮龍蝦尾啲肉質非常爽口又結實🦞食完好慶幸無揀飯或者意粉,因為薯條都已經飽到食唔晒🍟. 🥢 #蒜蓉包 #羅宋湯 💭 湯有紅湯或者白湯揀,今次揀左紅湯,好濃好足料,入面有好多雜菜粒同薯仔粒🥔特別鐘意佢個蒜蓉包係用厚多士烘成而唔係用法包,所以食落又香蒜頭味又軟熟🧄.#酸辣台灣腸鮮牛肉米粉 $50💭 唔好以為佢樣樣野都係貴野,呢度都好多窮人恩物,無論月頭定月尾尼都食得飽,茶餐廳好少可有埋酸辣米線食,試試佢又唔差喎,有好多辣酸菜,令到個湯好惹味,而且台灣腸同鮮牛肉都唔係常見既酸辣米線餸,但食落又幾夾bor 🍜. 🥢 #3點6牛乳火腿奄列 #丹麥多士 💭 雖然佢啲
#20241218 📝
📍 #金牌 @goldlabelrestaurant
九龍灣牛頭角道77號淘大商場3期地下G266-270號舖
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#加拿大龍蝦尾拼T字骨牛扒 #黑椒汁 #薯條 $258

🥢 #蒜蓉包 #羅宋湯

#酸辣台灣腸鮮牛肉米粉 $50

🥢 #3點6牛乳火腿奄列 #丹麥多士
💭 雖然佢啲野食有啲新穎,但又保留左茶記既特色,就係叫啲粉麵就梗係跟個多士同炒蛋,咁先係常餐丫嘛😂奄列好滑,入面啲火腿一啲都唔慳皮,丹麥多士酥軟,平平地已經夠飽🍞

#瑞士雞中翼 $35/5隻
💭 人多可以叫啲小食開心share下,上枱見啲雞翼咁深色就知煮得非常入味,咬開啲肉好甜好淋,$35有5隻絕對係可以接受既價錢啦🐔

🥢 #兒時紅豆冰 +$9
🥢 #白牛 +$16
💭 啲餐唔加錢可以飲普通啲檸茶咖啡之類,咁難得見到有啲特飲又唔係貴都想試下,其實依家紅豆冰都唔係咁易搵到,白牛就梗加啦,呢啲都真係童年回憶,有得飲返係幾開心🥳

#九龍灣美食 #🐷在九龍灣 #🐷_食
經常喺九龍灣出沒嘅我哋終於試到新開嘅金牌!Lunch set同常餐都好抵食,兩點就有下午茶再約埋附近朋友過嚟一齊share,食咗款款都好食,一定要寫食評讚吓午餐H 瑞士汁牛肉炒河 $69色水靚,瑞士汁鹹甜適中,牛肉份量多,河粉炒得乾身條條分明,但食晒個底完全冇油,食得乾乾淨淨好正!常餐G 酸辣台灣腸鮮牛肉米線 $50酸辣平衡唔會太搶,一啖想緊接一啖咁好食,鮮牛肉好索湯,配上甜甜地台灣腸幾夾。套餐配3.6牛乳火腿奄列+丹麥多士,係常餐嘅大滿足單點鹹牛肉牛乳炒蛋潛艇 $36 鹹牛肉唔算好多,但滑蛋炒得好好,個包又夠脆,入面好軟熟必食焗鮮茄豬扒飯 $62 鮮茄汁酸酸甜甜,面頭好多芝士,豬扒薄身肉質好淋下午茶A5 粒粒西多士配孜然炸雞脾 $46 三件黃金西多士加一大塊牛油好邪惡,雞髀炸得好好,孜然好香但唔會太鹹下午茶R 白汁菠菜焗魚柳飯 $49 菠菜白汁好香甜,唔會太杰身漿住個口,炸魚柳厚身,配上炒底飯好正

午餐H 瑞士汁牛肉炒河 $69

常餐G 酸辣台灣腸鮮牛肉米線 $50