2011-09-17 20 瀏覽
為左唔想同人迫, 所以早少少去食. 唸住d 野會新鮮熱辣d, 其實間野係坐唔滿既. , 不過最好笑係book 6:30, 我地早左幾分鐘去, 企門口個o靚女好似唔想俾我地入咁, 外面已經好熱, 佢唔係既刻開門, 唸左陣, 好似內有惡犬咁, 慢慢開門, 都幾攪笑, 仲以為裏面滿左, 誰不知, 我地係第二枱客, 真係好想知, 係咪唔可以早左去呢 ?? 佢地既所謂串燒, 大家唔好以為係燒串燒, 只係用竹籤串起d 野食, 因為無燒過但又好多油, 所以千祈唔好誤會. 個雞串味道就好似平日係百x 超市果隻, 個珍寶腸仲勁, 一片片咁上, 其實都唔係好貴吖, 俾一條咪仲好, 果片野好似香口膠咁厚囉. 而天婦羅, 就真係唔係好得, 又唔係多客, d 脆漿厚之餘, 最慘係淋又唔熱, 可以想像d 炸物全部係淋晒, 點會好食吖 炸墨魚餅真係唔好試, 一大件咬都咬唔開, d 粉又厚又凍.刺身好細件, 係平日既一開二啦! 比起銅鑼灣不停做團購果間又大d 既. 三文魚 & 白鳥貝都ok新鮮, 北寄貝, 榮螺一般, 希靈魚呢.....個師父好刀功, 薄到好似紙咁, 可惜刺身既選擇唔多個芒果軟殼蟹卷, 最欣賞係芒

炸墨魚餅真係唔好試, 一大件咬都咬唔開, d 粉又厚又凍

個芒果軟殼蟹卷, 最欣賞係芒果, 軟殼蟹咪又係淋同凍囉. 個芝麻鰻魚卷仲勁, d 鰻魚大到呢, 真係好難形容. 反而普通既三文魚壽司就好驚喜
, 係俾腩位.
仲有, 個清酒煮蜆, d酒清到就好似自己烚蜆咁.

唔知係咪放題一定會漏單呢? 好似間間都有咁既情況, 呢間都唔例外, 樣漾漏少少

結論 : 如果要食好野, 就真係唔好去呢間, 但如果想係鬧市找個靜位傾計而又唔駛等位既話, 呢間都可以唸吓囉.

2011-09-16
本人正是撰寫上一篇食評ivoryu的友人(我不是食蠔那位)一向我在openrice都是一個CD-rom,只讀不寫,今次都忍不住要寫一篇食評了。當日我與ivoryu及另外五位朋友相約聚舊,因食放題時間較長閒聊舊事最適合不過,所以決定到兆萬食放題,後來因價錢問題轉地點去了金川。當天有什麼當西吃,我實在不太記得了!因為我很多都沒有吃,不是不想吃,是不敢吃。一坐下送上了生蠔,我不吃生蠔的,所以請朋友幫我請了。我們點好食物,第一道上來的是刺身拼盤。正當我們滿心喜歡想吃的時候,既然看到魚生上夾左一條長毛!就從那一刻開始以後上菜的我都不太敢吃。我們把侍應叫過來,侍應見到那盆刺身嘩了一聲,然後拿過去問那條毛是誰的?真搞笑,會有人認得自己的毛啊?然後就不了了知,我們也沒有打算追究,因為毛髮掉進食物其實很平常,只是這麼長這麼明顯還是第一次..以後的三文魚,有很多都不是紅白相間,而且吃下去也不是鮮味,甜蝦肉質也很梅 魚生不好吃,也有毛,我想吃點熟的應該比較安全吧。可是他們的燒翠玉瓜、豬頸肉、雞軟骨等等,味道不算差的,不過就是不好吃,重點是很多油!那個牛肉鍋的菜還有泥味。真的是生的不能吃,熟的也不能吃。我走的
本人正是撰寫上一篇食評ivoryu的友人(我不是食蠔那位

真的是生的不能吃,熟的也不能吃。我走的時候也沒有吃飽。等車的時候我們幾個人都感到腸胃不適。
回家後我們相互聯絡,幾個朋友也是一樣,有痾,也有肚痛。說食物中毒就太嚴重了,應該是食物不新鮮了。

價錢是不錯的,可是這樣的食物,我寧可給多錢一點,建議大家去之前考慮清楚了啊!
為免各位覺得我老作,上傳當天的食物照片證明我們確實有去~
泥味菜
我沒有食的蠔
呢盆就是帶有毛髮的刺身,大家即管下載放大睇,連iphone像素拍都可以見到刺身上方有條毛
我無吃,三文魚壽司,朋友說上面的醬好似m記既蒜容辣椒醬
肥牛炒烏冬,唯一我覺得合格既野
燒豬頸肉,個味ok,不過好多油
完全無牛油味既牛油雜菇
燒完好似無燒咁,我無食
2011-08-01
肥牛炒烏冬,唯一我覺得合格既野
燒豬頸肉,個味ok,不過好多油
2011-08-07 6 瀏覽
小弟素來並不揀飲擇食,只要可以放入口,味道不太令人抗拒的,都照吃不誤。但是次經歷實在令小弟和小弟的友人罵聲四起,所以不得不獻出第一次食評,告誡一眾巴打。事源那天,小弟相約友人在旺角飯聚,並打算吃放題,貪其種類較多。其中一個友人提議嘗試金川,便致電訂枱,過程出奇的順利,很容易便成功訂枱。到達餐館,一看客人情況便心知不妙 : 晚上黃金時段連明X也要等枱,這裏的空枱卻佔了四成。甫一坐下,侍應隨即送上每人一客生蠔,小弟不敢犯險,但友人卻冒死吞下兩隻。其中一個友人一放進口也立即吐出來 : 「好腥。」第一碟魚生登場。正當小弟和一眾友人提筷,某一位精明的友人當下大喝 : 「停!」皆因魚生上插著一條筆挺而帶微卷的毛,小弟當下胃口全失,以下大部份食物的評語 :魚生 : 多筋蟹籽沙律 : 非常西式,有薯仔,而且還有黑點辛辣三文魚壽司 : 三文魚軍艦擠上一堆蒜蓉辣醬,創意直逼明X鐵板燒 : 用油過量,比較像炸物天婦羅 : 佢夠膽死用普通脆漿炸天婦羅!一絕牛肉鍋 : 吉X家牛肉配上有泥味的菜除了以上所指的食物外,其餘也平平無奇。在一片罵聲四起下結束了小弟的飯聚。P.S. 回到家後,小弟和另外4名友人皆腸胃不

其中一個友人一放進口也立即吐出來 : 「好腥。」

魚生 : 多筋

蟹籽沙律 : 非常西式,有薯仔,而且還有黑點

鐵板燒 : 用油過量,比較像炸物

天婦羅 : 佢夠膽死用普通脆漿炸天婦羅!一絕

牛肉鍋 : 吉X家牛肉配上有泥味的菜

除了以上所指的食物外,其餘也平平無奇。
在一片罵聲四起下結束了小弟的飯聚。

P.S. 回到家後,小弟和另外4名友人皆腸胃不適,包括冒死吞下生蠔的友人

2011-08-01
$160.5 (晚餐)
2011-07-23 13 瀏覽
特登開account 寫呢個comment,這間餐廳的食物真是很差。1. 份量少,刺身好細件。餐廳不是按單上的數量給食物,(或許怕客人浪費食物),但份量太少太細,食完無食過。2. 食物不新鮮,從未食過這麼難吃的三文魚刺身,比起同街其他日本食店,相差太遠。3. 飲品任點,主要是汽水機的機水。當你加單時,店員用返同一個杯,同一枝飲管倒汽水給你。雖然是自己的,但再用的感覺好似不太好, 也不用這麼慳杯子吧。4. 不要被送美國生蠔吸引,因為好唔新鮮,不知待放多久。5. 炸物的凍的,好硬好難食。以後不會再光顧這間餐廳,如果說價錢,的確比其他日本放題便宜一點。然而,食物質素極低,也不是特別太便宜,想想才決定是否去吧。

也不用這麼慳杯子吧。

4. 不要被送美國生蠔吸引,因為好唔新鮮,不知待放多久。

5. 炸物的凍的,好硬好難食。

2011-07-21
2011-07-23 14 瀏覽
朋友話想食日式放題, 佢見女人街話有間新開, 門口又派cupon每位平10蚊雞…諗住百零蚊位試下啦. 入到去只得小猫幾隻已經覺得瀨瀨地野, 無計啦, 都入左黎, 不出所料…所有, 係所有,野都勁難食,冷盤不冷, 熱盤不熱, 但因為俾左錢唔食好蝕, 迫住都點左幾轉熟食, 朋友仔就灌左幾杯任飲既溝水汽水充飢…..雖然依家百物騰貴, 但講真成百六蚊位無可能全部都係垃圾囉, 我去食碗魚蛋粉都好好好好多多多多!!!!!! 簡直不知所謂!!!!!
2011-07-18
  • 無可能搵到
同男友諗住新年去旅行..諗住呢幾個月公司未忙住就拿拿林去整返本護照~~係一個月前已經約左今日(22/7)去整..就係去前幾日..係fb見到有個b字頭既團購網話有放題..而且百幾蚊..仲一人一隻生蠔..而使用日期既第一日..岩岩好就係22/7..於是就諗住同男友平平地食返一餐...講返重點~~18/7係團購買時..當日拿拿林去book 22/7..6點..仲驚死會無位..點知一打就通仲諗住非常lucky 5點50分左右已經去到..我地係第一枱客..但一入到去..成間鋪一陣臭味..十分惡頂..(就算之後點香壎..依然有陣味) 但又比左錢..諗住將就下..之後又唔想坐係門口..就坐左係入門左手邊第三張枱..右手邊係一間好似茶水間咁既野...一坐低..有個後生女問飲咩..仲比左張野我地睇..話係任飲..一人叫一杯菊花蜜就拿拿林tick野食...除左八爪魚同"油"魚之外..所有刺身各要dd..叫左天婦羅蝦同帶子..燒物叫左個一口牛同青口..成間野得我地一枱2個人..d野食都要等10分鐘..最先到係杯菊花蜜同芥末..但D芥末一加豉油就散開哂..好似表演魔術咁magic..之後天婦羅蝦同帶子到..仲
於是就諗住同男友平平地食返一餐...

仲驚死會無位..點知一打就通
仲諗住非常lucky

5點50分左右已經去到..我地係第一枱客..

但又比左錢..諗住將就下..之後又唔想坐係門口..
一人叫一杯菊花蜜就拿拿林tick野食...
除左八爪魚同"油"魚之外..所有刺身各要dd..
叫左天婦羅蝦同帶子..燒物叫左個一口牛同青口..
成間野得我地一枱2個人..d野食都要等10分鐘..
最先到係杯菊花蜜同芥末..但D芥末一加豉油就散開哂..
好似表演魔術咁magic..
之後天婦羅蝦同帶子到..仲見佢係茶水間拎出泥..

一食個蝦..真係外面暖..入面凍..d粉厚左小小而且十分"淋"..

帶子反而d粉厚薄ok..但都係淋淋地...

再等等等...刺身終於到..三文魚同甜蝦普通到真係無野好講..
但d雕魚(唔記得係咪咁寫)..真係好似咸魚浸濕左咁

北寄貝一般..希靈魚唔新鮮..一d都唔爽口..
唯一可讚既係一種叫"白鳥貝"..我都唔知係咩..
但十分爽口..而且有dd鮮甜味..
而榮螺都ok..但唔知點解好甜..好似用甜水浸過咁

青口同一口牛終於上..一口牛好有驚喜..好稔..
味道幾好..但青口好"痴"牙..唔知點解...

之後仲叫左一口雞..係M記麥樂雞..
仲有牛舌..唔太好味..似湯渣..仲有蟹鉗..一般凍肉鋪幾十蚊一盒果D..
燒雞軟骨..無味..燒雞亦..超甜..
蝦餅..好厚粉..但味道OK..仲有鰻魚壽司.超甜..D飯一夾即散..
清酒煮蜆.似一般烚蜆..有DD沙..
仲有個芒果軟殼蟹卷..真係不予置評..劣質到比唔到評語-.-

之後坐到7點..先有第2.3枱人入泥..
仲聽到有個女人叫2個後生仔/女去派傳單..唔係一陣真係無客

見第2.3枱人入..果個女人拿拿林去拎生蠔比人..
於是我就去問佢..話我地都有..佢話用卷係無得比架WO..
之後我話明明個網寫有架WO~..佢話我地公司定左係無架WO..
仲係咁話個網點會有寫..我都唔知係個網既問題..定間野既問題..
嘩!!!咁寫泥做咩先?!真係十分激氣..放是就係咁寫刺身.
但係發現有4枱客既時候..佢竟然超忙咁..
仲要急CALL派傳單果2個後生仔/女返泥..
之後等野食時..發現佢D燒物/炸物全部係茶水間拎出泥..
就連清酒煮蜆都要經過果部巨型叮叮機(微波爐)先出到街..
於是我同男友一邊等..一邊聽到同見到佢係到叮叮叮..
相信佢D燒物/炸物一早整好..只係係到番叮...
叮完再係面到加D汁上去就拎比人食

之後唔知係咪心理作用定點..D一口牛愈泥愈甜..
仲時熱時凍...而且仲有條根係入面..十分"UN"
我見有幾枱人都吞出泥話..牙都甩都咬唔開
(我當堂笑左-.-)
之後成晚等野食..因為佢人愈多愈慢..(但到我走都只係得7枱人)
而且用卷既仲慢..漏單比率大約係1/4..多唔多見人見智..
但成晚除左刺身外..所有食物既冷熱程度十分飄忽..
食物甜度真係因人而異...仲有上菜速度係睇你用卷定WALL IN去決定..

另外..如果有敢死隊想去勇闖難關..
請唔好坐入門左邊第3張枱..
否則全晚會聽到好多叮叮聲係閣下耳邊不停響..
皆因閣下既燒物同炸物o係係果到拎出..
姐係好似閣下係屋企用微波爐咁...狂叮~

如果食到咁上下..想泥多最後一ROUND..
記得點你想食既野..份量幾多無所謂..
但如果叫刺身..你三文魚無論叫幾多..白鳥貝叫幾多..
三文魚永遠都多過白鳥貝1/3..
但同佢講係LAST ORDER後.保證5分鐘內食物全到..
但唔保證質素同之前既一樣.因為我最後呢次既刺身.
d甜蝦結哂冰..真係超爽口lo..-.-
全晚D野食最快到係講左E句野之後果一次..
之後如果想叫佢加茶..佢都唔太願意

最最最好笑係團購後..食完比尾數...
佢找果14蚊..可以找近10個1蚊比你..
我全部拎呢..豆"擰"都無比佢..最後換泥一句多謝+黑面.

不過一個人$111..真係仲想點
佢話個網無寫有生蠔.同佢公司定用卷係無生蠔架wo..
係咪好magic先?
番叮食品x1
番叮食品x2
"正"只係比白鳥貝
超甜..
叫到口水都乾先倒比我地既茶~
2011-07-22
"正"只係比白鳥貝
2011-07-20
我可是為左呢間餐廳而開呢個OpenRice Account的,以下會有詳細解析...個晚我同老婆打算搵日本野食,經過呢間眼見百幾蚊任飲任食2個鐘,於是乎就走入去試吓啦我要講的有3大要點,第1係我體會到咩係 “意境飲食”:食物3大要素,色、香、味呢間餐廳厲害到可以將呢3大要素分開!我講得淺白D,即係你眼見到的,鼻聞到的,同到最後用口食到的可以係3回事!!你眼見到以為係希靈魚,奈何聞落真係唔多似魚生,到入口就認真大件事!條魚臭架!!第2係呢間餐廳難得係恆溫方面做得好好,不論上至應該凍既魚生,下至應該熱辣辣的所謂鐵板燒物全部清一色以室溫上碟!﹝我都仲未計佢個D甚麼燒雞翼、椒鹽雞軟骨全部都係炸既﹞第3係呢間餐廳提供左一個好好既地方俾我地認識新朋友,點解咁講呢?因為我同隔離2檯原本唔識既人最後熟到好似friend底咁,大家一齊插間餐廳之餘仲一齊交流心得、情報,睇下邊D食物係唔叫得既!

我要講的有3大要點,第1係我體會到咩係 “意境飲食”:
食物3大要素,色、香、味

﹝我都仲未計佢個D甚麼燒雞翼、椒鹽雞軟骨全部都係炸既﹞

2011-07-08
15 分鐘 (堂食)
比咗170蚊,食完好似無食過!我最愛嘅三文魚、希靈魚同一口牛,份量少體積細都算,有怪味你叫我點食呀?!雞軟骨串,無雞味、無雞軟骨!燒雞翼,雞翼已經被炸至乾身,掃街仲好味過佢,唉... ...
2011-07-08
15 分鐘 (堂食)
2011-06-02 4 瀏覽
今日同fd去買完野想搵野食,咁岩就有人派傳單金川成班仔傾完,見佢好似幾抵(有coupon)就去食下入到去坐低就叫野食啦叫10件三文魚,5件甜蝦,其他仲有壽司一來就送左生蠔俾我地但我想問,點解生蠔要加茄汁(迷)之後就等,第一碟order來,好細碟有一件三文魚,五件甜蝦無錯,係一件,試問五個大男人而且好肚餓,但只有以上ge野時,大家唔知明唔明呢個感受之後來d熱盤,真係一般般叫襯咩刺身都係來唔足,三文魚最盡5件想叫d燒、炸物填下肚以為又好似刺身咁,叫幾多都黎三、五件點知知就出左事啦佢呢d就俾得好足呀,可能成本平掛好乾,要唔係就好濟胃d燒、炸物似係快餐點一野過炸俾你果d最後成班男仔係濟到食唔落總結:佢環境麻麻,無其他放題個種熱鬧ge氣氛,服務上都ok只係佢呢個質素唔配個價錢160個大洋,已經係全單每人減收$10
今日同fd去買完野想搵野食,咁岩就有人派傳單
金川
成班仔傾完,見佢好似幾抵(有coupon)就去食下
入到去坐低就叫野食啦
叫10件三文魚,5件甜蝦,其他仲有壽司
一來就送左生蠔俾我地
但我想問,點解生蠔要加茄汁(迷)
之後就等,第一碟order來,好細碟
有一件三文魚,五件甜蝦
之後來d熱盤,真係一般般
叫襯咩刺身都係來唔足,三文魚最盡5件
想叫d燒、炸物填下肚
以為又好似刺身咁,叫幾多都黎三、五件
點知知就出左事啦
佢呢d就俾得好足呀,可能成本平掛
好乾,要唔係就好濟胃
d燒、炸物似係快餐點一野過炸俾你果d
最後成班男仔係濟到食唔落

總結:佢環境麻麻,無其他放題個種熱鬧ge氣氛,服務上都ok
只係佢呢個質素唔配個價錢
160個大洋,已經係全單每人減收$10

2011-06-02
2011-05-29
::今天放學同一班同學去旺角行街買衫,行到晚上四處找找有什麽好食,行到金川門口見到Amy和兩個朋友在門口等位食放題,正做優惠每位減10元喎!Amy話食過兩次唔錯呀!坐得幾舒服,不如一齊食啦開心D喎!便一行8人入去試試,果然唔錯真是好推介!坐下不久每位送美國生蠔一客,好甜喎一隻太少啦!好採有同學唔食我可以食兩隻另外,我最喜歡食芒果軟殼蚧卷和蔴醬冷烏冬,而燒魷魚筒和金茹牛肉卷也好味!我哋食足兩個鐘好開心呀!結脹時重有優惠券送,我下次帶媽咪和大佬黎又可以有特價,唔錯。
蔴醬冷烏冬

便一行8人入去試試,果然唔錯真是好推介!

另外,我最喜歡食芒果軟殼蚧卷和蔴醬冷烏冬
,而燒魷魚筒和金茹牛肉卷也好味!我哋食足兩個鐘好開心呀!

結脹時重有優惠券送,
我下次帶媽咪和大佬黎又可以有特價,唔錯。

脆脆炸物
2011-05-28
6 分鐘 (堂食)
蔴醬冷烏冬
脆脆炸物
  • 芒果芝士軟殼蟹卷、蔴醬冷烏冬
2011-05-26 6 瀏覽
經過見到價錢都吾系好貴。入去一試。免費送只生亳。只野都吾凍。的燒野又干又咸。飲左兩杯可樂。坐左一陣。食完個肚子有的吾舒服。即刻返屋企杂馬。間野又放題又散叫 有的亂來應該吾會有下次。
2011-05-26
2011-05-02 18 瀏覽
早排去左旺角,諗住食放題. 又見呢間平十幾蚊, 一時縮骨未去試下囉.間野幾舒服嫁--->完全唔駛等位<----.入到見到得兩檯人,諗真d先知奶野.一開始點左帶子,三文魚,立魚同八爪魚. 帶子先上.咦? 咁細粒咁薄又咁透明既? 中間仲無啦啦一層層咁夾埋d檸檬片. 好奇怪. 一食落口, 我真係唔知o個塊係乜? 你話素帶子咩, 佢又的確腥腥地, 你話佢係真帶子咩,佢個質地又根本係蒟蒻. 然後另外三種魚生都上埋檯喇, 哇!乜d三文魚咁低脂既? 唉,算啦,旺角質素想要求d乜丫.而且睇落師傅都算切得有心機, 切完仲走去排到成把扇咁. 但係,睇還睇, 食落又另一回事. d三文魚雪到咁凍都仲係霉既,唉,仲有成十幾塊,我o個個又唔鍾意食生野.咁唯有自己硬食左佢啦. 至於d立魚都還可以, 但係d八爪魚擺到好乾,好似bb仔d 牙膠咁, 又無乜味.唉,呢d平民放題, 唔食魚生仲食得d乜? fine, 咁食下d 所謂鐵板燒同鍋物囉. 唔求回本,都求個飽字啦.鐵板燒方面叫左牛舌,雞軟骨同雞翼. 問心o個句, d 牛舌鐵板燒係全晚唯一食得落既, 即使薄到完全無咬口. 但係我唔明點解鐵板燒好似油炸咁既

鐵板燒方面叫左牛舌,雞軟骨同雞翼. 問心o個句, d 牛舌鐵板燒係全晚唯一食得落既, 即使薄到完全無咬口. 但係我唔明點解鐵板燒好似油炸咁既? 舊舊野都油立立咁, 搞到食幾舊都滯滯地.

鍋物叫左地獄海鮮鍋. 我自己唔係太食得辣, 但係食呢個鍋,我會覺得地獄係指個味道,而唔係指一般既地獄辣湯. d湯係有d疑似辣椒碎既物體,但係完全唔辣可言. 其實辣唔辣係好主觀, 但係海鮮鍋呢個字眼真係有d名不副實. 所謂海鮮鍋, 個鍋好大,好滿, 怕你食唔飽咁. 但係其實係得兩隻蝦同埋一隻青口. 底下有成碗咁多份量既黃芽白同金菇.你想搵部魚片都無.不過之前食過對面街個村x, d鍋物都係呢類貨仔喇.

雖然咁難食, 但係為左鬥氣, 都翻叫多兩轉 鐵板燒同一轉壽司. d壽司都可以算係經典. 其實我己經好穩陣, 諗住四款卷物每款叫兩舊, 難食極都只係八舊0者. 點知佢真係八舊都咁難食. 我唔知d壽司醋係咪真係咁貴. d壽司飯基本上係白飯黎既, 只有好淡好淡好淡既醋味. 四款卷物有兩款居然係用罐頭吞拿魚做既!!完全唔match! 你諗下水浸吞拿魚送飯! 超級難食! 減肥餐咩! 仲有款叫做芝麻鰻魚卷, 嘩條 鰻魚餡好似鱔糊咁幼, d飯又勁多!好失敗囉! 但係最最最最最難食係o個個乜野芝士炸蝦卷. 我叫o個陣個幻想係有d溶左既芝士嚮個炸蝦卷個面度, 但係原來係一堆芝士粉! 完全無用腦可言, 超級奇怪又難食, 嚮味道方面, d芝士粉味太strong, 完全唔match 和食, 嚮質感方面d飯又乾, 仲加d咁乾既芝士粉, 真係要飲住水先吞到. 我覺得好似我初中食深水步x將壽司咁囉.

成晚最最最抵死既係, 唔知間野係咪無諗過咁難食既野我地呢檯(兩個人)都可以叫咁多轉(其實真係好難食, 但係我唔服氣俾人搵笨)! 食左大約一個鐘之後, 當我叫左個"迷利炒烏冬" o個陣, 佢居然炒左成碗半咁多烏冬俾我!!!!! 個份量係等如你去x民食海鮮炒烏冬咁多!!!!!!!!務求要我食飽停手(因為呢間野食剩野會有penalty)!!!!!!!!!!

呢間野真係完全唔食得. 兩條友埋單都三舊水! 真係唔好貪心, 正正經經去食d連鎖式經營既日式餐廳好過
2011-04-28 7 瀏覽
平時習慣旺角食飯的我, 經常嘗未去過的食店, 日本料理新來一陣低潮, 應該少人一點容易有位去到不用等, 地方雖然細一點, BUT環境看來算OK, 怎料坐了5mins, 感覺十分焗, 抽風系統不夠, 空氣不流通叫了 多春魚, 可惜等了30mins 才來, 人都餓壞!口感太硬太乾身..一碟當然不夠吃, 再叫了 芝士炸蝦卷, 油份太重, 不用再叮其他已經頂唔順就埋單給帳!相信下次應該不會再來
相信下次應該不會再來
2011-04-26 17 瀏覽
刺身唔新鮮又細件又有怪味!! 串燒全是用炸的,好油壽司完全唔得, 食物質素很差所有汽水的味道似係用水溝淡過...環境好迫, 沒有服務質素可言, 冇一樣野係食得, 簡單講句, 唔會再去
刺身唔新鮮又細件又有怪味!!

串燒全是用炸的,好油

壽司完全唔得, 食物質素很差

所有汽水的味道似係用水溝淡過...

2011-04-22
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日
2011-04-16 5 瀏覽
近來比忙....所以而家先寫返食評間野除左表面價錢吸引外...咩都唔得食物:刺身....唔新鮮又細件..都算了..而且每次只可以點5樣...仲要1人限3件.... 同個WAITER講比多D得唔得..唔使寫太多張..佢就答你寫多2張啦天婦羅........入得口既都,算OK串燒............都係入得口既,算OK,不過全是用炸的,好油下壽司............完全唔得,飯大料少都算係放題例牌,問題係D飯好硬,完全唔係壽司來既其他我都冇咩試了,因為出菜太慢了,其實我食6點時段成間鋪都唔多人都唔明點解可以咁慢,3吹4請都仲係來好慢...基本上夠個半鐘LAST ORDER都未飽...而且其實樣樣食品點都有限制.......不過刺身特別厲害....真係唔想上網寫下食評都唔得
近來比忙....
所以而家先寫返食評
間野除左表面價錢吸引外...咩都唔得
食物:

天婦羅........入得口既都,算OK

都唔明點解可以咁慢,3吹4請都仲係來好慢...
基本上夠個半鐘LAST ORDER都未飽...

真係唔想上網寫下食評都唔得
2011-04-04