2012-11-09 24 瀏覽
中午在九龍城搵食, .這家金寶以前也試過,所以選了這家,第一樣不滿的是店內大把位,但waitress 叫我們坐門口位,須知店的門打開了且很多熱空氣走入來。真不體貼!第二不滿是單張的餐牌冇價錢,要refer 番大menu才找到價錢。waitress 見到叫我們睇番單張。我話單張冇價錢點知幾錢!須知我們午餐只有一小時。好心整個 lunch menu 方便下啦唔洗搵到儍!第三不滿是此店食水深。竟然列明魚露,配菜,醬酒等不包在其食品,枱上乜醬料,魚露乜都冇. 要叧外 order, 要加$. 平時吃湯面跟配菜如牙菜,lemon. 全要加 6蚊, 一碗叫'粉特別'的湯河叫價45蚊. 冇特別之餘,也不見出色好食,若要加牙菜便要再加6蚊,如此類推!試問這種service, 這種prices, 是否當客人儍瓜?以為自己是米之蓮星級? 以後也不會再幫襯, 除非被人下了降頭!
題外話/補充資料: 這是有生以來第一次餐牌冇價錢及魚露之類要加$才有。你聽過未?
2012-11-09
2012-10-10 31 瀏覽
金寶在九龍城名堂什廣。但卻一直未嚐過。平日的九龍城原來蠻靜寂的。但金寶也坐滿7成客喲。和老公不太肚餓,點了如下:生牛肉湯檬,湯淡,且很油。牛肉是.....全熟的,很差的生牛肉湯粉。蠔油蒜蓉炒芥蘭$42,好好味!菜很甜!蠔油炒菜正!冬蔭公(細),蕃茄味略濃過冬蔭香料味。但落了大蝦頭去熬,鮮味可嘉!整體不過不失。牛油蒜蓉燒大頭蝦$125,驚喜很大隻,幸好只叫了一隻,因為留吃下其他東西,一隻份量真的足夠。蝦頭多膏過在越南當地吃的。非常新鮮。那些如橋底辣蟹的椒鹽,又得惹味之極!!餸飯一流!久等也是值得的!沒有飯餸蝦配料,但附兩片大大片的蒜蓉法包,看似是一整個法包呢!又熱又脆 啖啖也充滿蒜蓉,太好味喇!雖然有一兩樣食物麻麻地,但有三樣都嘆為觀止的出品。唔怪之得 坐陣九龍城良久啦。
和老公不太肚餓,點了如下:
蠔油蒜蓉炒芥蘭$42,好好味!菜很甜
!蠔油炒菜正!
!
吃惹味東西,怎不能一杯 青檸梳打!?
生牛肉湯檬
蠔油蒜蓉炒芥蘭
冬蔭公
牛油蒜蓉燒大頭蝦
蒜蓉法包
2012-09-20
吃惹味東西,怎不能一杯 青檸梳打!?
蠔油蒜蓉炒芥蘭
牛油蒜蓉燒大頭蝦
蒜蓉法包
  • 蠔油蒜蓉炒芥蘭、牛油蒜蓉燒大頭蝦、蒜蓉法包
2012-10-04 41 瀏覽
一次過淨係貼八張相一個帖...只好分兩個啦!因為叫得太多野食太飽啦,(鬼咩,唔飽就奇啦!我地4個女仔,人地隔離台又4個女仔,但我地叫多左人地成倍食物,人地唔知可能以為我地非洲返黎...)後尾碟老闆炒飯無影到相,不過賣相同味道都無乜特別。總結黎講,呢餐最難忘既係蝦刺身同蝦丸!必食推介!!!除左食物質素,其他方面既話...上菜其實都幾快!點完之後隔左無耐就成台都係食送!唔記得左果日係咪閒日,我地4個坐得都幾舒服,人唔太多,唔會好嘈,可以一路食飯一路傾下計!
一次過淨係貼八張相一個帖...
只好分兩個啦!
我叫左杯珍多冰,下面一粒粒五顏六色既麻麻地...
牛雞豬樣樣齊,正!
肉香,爽口!點個泰式醬再加分!
西米糕,幾香既椰汁味
拉椰糕...朋友覺得好味...但我唔太鍾意個口感-.-
叫左咁多野食,每人埋單都係放題價!
因為叫得太多野食太飽啦,
(鬼咩,唔飽就奇啦!我地4個女仔,人地隔離台又4個女仔,
後尾碟老闆炒飯無影到相,
不過賣相同味道都無乜特別。
總結黎講,呢餐最難忘既係蝦刺身同蝦丸!
必食推介!!!

除左食物質素,其他方面既話...
上菜其實都幾快!
點完之後隔左無耐就成台都係食送!
唔記得左果日係咪閒日,
我地4個坐得都幾舒服,
人唔太多,唔會好嘈,
可以一路食飯一路傾下計!

2012-08-15
我叫左杯珍多冰,下面一粒粒五顏六色既麻麻地...
牛雞豬樣樣齊,正!
肉香,爽口!點個泰式醬再加分!
西米糕,幾香既椰汁味
叫左咁多野食,每人埋單都係放題價!
  • 醬爆蝦丸
  • 活蝦刺身
2012-10-04 81 瀏覽
2012-08-15
正!鮮甜既蝦刺身加埋泰式醬汁酸酸辣辣既感覺,帶比味蕾為之一振既快感!
雞肉嫩滑!肥瘦岩岩好!點返佢個汁,又係一個字,正!
冬陰公湯!就黎我呢d唔食得辣既人都覺得可以接受!飲完一碗又想再黎一碗,酸酸辣辣好醒胃!
炒得好香,用黎送飯一流!
漿爆蝦丸,呢個真係推薦!爽口彈牙唔太油膩,又真係有鮮蝦味!熱辣辣既醬汁係口度爆開既感覺,好刺激!
  • 醬爆蝦丸
  • 生蝦刺身
2012-08-26 7 瀏覽
慶祝七夕情人節,同家人一家五口去九龍城。在各種菜式選擇真的十分困難,有人提議食泰國菜,剛巧面前已經有間,進入餐廳,環境不俗,但坐位的空間太小,連手袋也沒有位置放。點了菜後,最先上的時凍蝦,溫度尚可,但材料並不新鮮,只是吃出死蝦的味道,幸好的是蒜頭的味道蓋過。第二,蝦餅的味道不算十分美味,但是剛剛炸好,十分熱。第三樣,咖哩蟹。咖哩汁的味道很棒,但蟹食不出味。第四樣,六款之中最好,但同樣材料不算新鮮;第五樣是冬蔭功,味道酸酸,只是食到辣椒才感到辣。最後一道,魚翅配上蝦同雲吞,加上糊椒會更好。整體不算太好,希望餐廳改善
整體不算太好,希望餐廳改善
慶祝紀念
情人節
2012-08-19 20 瀏覽
這天要到九龍城辦事,辦好後心情十分差,想起這里有想吃很久的泰國菜,便約幾位朋友出來吃飯一聚。在OPENRICE上搜索一番,金寶好評眾多,便來此作第1次嘗試。關於泰國菜有什麼必吃,早已看了很多食評,已有一定了解,遺憾的是同行的一位朋友不吃通菜,不能吃馬拉盞通菜。我們吃了四道,先來的是活蝦刺身。賣相很精美,辣椒與蒜頭的配搭大大刺激味蕾,可是我本身不愛吃蒜頭,不太能接受蒜頭那強烈的味道。但刺身本物很鮮甜,配上具衝激感強勁的香辛料,那味道倒是叫人難以忘記。接著來的是,冬陰公,它一上桌,眾人都逼不及待要吃,喝了一口,沒有想像中辣,味道比較酸甜,及裡頭有幾頭蝦,令湯有鮮味。沒有吃過正宗泰國荐的我不能肯定這種味道是否正確,但我還是覺得應該再辣點。同一時間上桌的是青咖哩蝦球和菠蘿炒飯。青咖哩汁十分稀,簡直像湯一樣,是這店的煮法?照道理不應該這麼稀,感覺味道都淡了,蝦球大而鮮甜,數量不多,只有幾個。菠蘿炒飯本來我不太支持叫這道,我不愛吃菠蘿,但朋友曾在泰國嘗過,說很好吃,其他人也想吃便試一試。它以半個菠蘿裝載,裡頭是粒粒金黃的炒頭,旁邊放有肉鬆,只是賣相已給合格分數。炒飯香氣濃溢,飯身偏濕,但有鑊氣,先

我們吃了四道,先來的是活蝦刺身

同一時間上桌的是青咖哩蝦球菠蘿炒飯
菠蘿炒飯本來我不太支持叫這道,我不愛吃菠蘿,但朋友曾在泰國嘗過,說很好吃,其他人也想吃便試一試。它以半個菠蘿裝載,裡頭是粒粒金黃的炒頭,旁邊放有肉鬆,只是賣相已給合格分數。炒飯香氣濃溢,飯身偏濕,但有鑊氣,先前是不喜歡的我,也多吃幾碗。

真的沒有想像中好。
2012-06-20
2012-07-31 13 瀏覽
首次到來, 以往經過多次都未有光顧, 結果印象不差呢小吃都有多塊, 真好, 炸得熱鰧鰧, 很香脆, 味道好, 少許彈牙呢本身味道是很好的, 又香又美味, 多料如蝦及肉等, 在上面的蛋伴著吃很好! 作為一個炒飯, 只差一點乾身翠綠嫩口的菜, 美味, 讚!不過不失的豬頸肉, 份量ok, 味道可以但不特別出色
首次到來, 以往經過多次都未有光顧, 結果印象不差呢
炸蝦丸
蝦醬炒飯
炒通菜
翠綠嫩口的菜, 美味, 讚!
豬頸肉
不過不失的豬頸肉, 份量ok, 味道可以但不特別出色

2012-07-07
炸蝦丸
蝦醬炒飯
炒通菜
豬頸肉
2012-07-03 5 瀏覽
住在北角,對於周圍的茶餐廳已經沒有什麽興趣了,趁7月2日放假,可以去遠一點的地方吃飯。想起上個月在九龍城吃的泰國菜不錯,當時看到大街小巷都是泰國菜,才發現九龍城是以泰國菜出名的。今天在出門之前,專門上openrice來看看有什麽餐廳比較出名的。一眼就看到了金寶泰國菜館,看到評價和價格都還不錯,於是便坐巴士過海去覓食啦。從巴士下來,過了幾個隧道才到食店集中的街道,走了幾個街口,找到了金寶。看到有三家金寶挨著的,其中兩家都睡金寶越南菜,我們進了這個金寶泰國菜館,其實三家是一起的,店主看我們是兩個人,於是安排我們到旁邊的越南菜館裏面坐,因為小桌比較多。雖然餐廳很多空位,但是大家坐得很集中,有點逼,可能是之後吃飯高峰期到了會有很多食客過來吧。但還是不喜歡這樣兩桌之間靠得緊緊的,走動都不方便,說話也沒有隱私。坐下之後我們開始研究菜單。有小食,雞,牛,豬,炒粉/面/飯,咖喱,沙律。。。。選擇是很多的,可惜我們只有兩個人,而且還有留空間給飯後的甜品,所以只點了烤豬頸肉、涼拌鳳爪和焗椰子海鮮飯三樣。最先上的是涼拌鳳爪,這個是老公叫的,因為想吃點清淡的,覺得豬頸肉和椰子飯可能有點膩有點重口。結果這個菜吃

最先上的是涼拌鳳爪,這個是老公叫的,因為想吃點清淡的,覺得豬頸肉和椰子飯可能有點膩有點重口。結果這個菜吃起來確實非常清爽,也辣味十足。鳳爪很入味,各種香料的味道讓它具有清香,吃起來回味無窮。再加上辣椒的辣味,吃起來更有食慾,最後,我們不僅吃完了鳳爪,還將配菜中的洋蔥、生菜等等都吃得乾乾淨淨!
涼拌鳳爪
接著是烤豬頸肉,一向覺得豬肉最好吃的部份就是豬頸肉,層次分明的,口感也很好,還全是瘦肉,不會很肥。金寶的烤豬頸肉做得也很好,外面烤得金黃的,吃起來香香脆脆。肉片切得比較厚,貪心的人覺得吃起來很過癮。肉本身不是很甜,但是蘸醬是甜的,如果換成其他漿的話應該會更好吃吧。
烤豬頸肉
最後,我最期待的椰子飯上來了。平時經常吃菠蘿炒飯,這次想嘗嘗椰子飯。當店員將它端出來的時候,店裏面的食客齊刷刷都注意力都放在了它身上,因為它真的很高,很大,
焗椰子海鮮飯
迫不及待的揭開椰子蓋,發現上面還有椰肉,用勺子刮下來,吃起來很香甜。再看看飯,裏面還可以看到很多白白嫩嫩的椰肉,趕緊都勺子開吃!飯比較濕,應該是融合了椰汁的原因。裏面還混有海鮮和蔬菜。個人覺得吃起來軟軟的,又清甜,很好吃!但是老公覺得有點膩,所以最后只吃了一半的飯,剩下的整個椰子都打包回去了,因為下面的椰子裏面還有椰肉

總體來說,對這一餐很滿意,價格和味道都很合適,有機會會再去的!
題外話/補充資料: 看到旁邊枱的蒸烏頭魚也不錯,魚很大隻,人多的話可以點來試試!
2012-07-02
涼拌鳳爪
烤豬頸肉
焗椰子海鮮飯
  • 涼拌鳳爪,椰子飯
2012-07-01 34 瀏覽
Is is hard to find good Thai food in Hong Kong. Most places have one or two good dishes but the rest of the menu is below average. We decided to try Cambo Thai as it had the highest rating for Kowloon City Thai restaurants. We went on a Saturday night. The restaurant is actually a group of several buildings. All were packed but we managed to get a table for four on arrival in one of the rooms on the top floor.Pros:Considering there were only 2 waitresses serving around 70-80 people I thought the

Pros:
Considering there were only 2 waitresses serving around 70-80 people I thought the service was good. We didn't need to wait long for our drinks or food.

Tom Yam soup - one of the best I've had in Hong Kong. Full of flavor and large enough for four people to have a taste as a starter.

Thai pancake was delicious.

Price - at 170 HKD per head including drinks it was very reasonably priced.

Cons:

The rest of the food.

All deep-fried dishes (we had selection of starters from both Thai and Vietnamese menus) had a nasty old re-used oil taste.I was looking forward to try the rice-paper rolls but they lacked flavor.

Celebrity dish - agree with the previous reviewer. It looked nothing like on the picture and whilst it didn't taste as bad as the rest of the food it was nothing special and the portion was tiny.

Verdict - the only reason to go back would be Tom Yam, but is it worth the trip to Kowloon city? The search for a perfect Thai place goes on....
2012-06-30
  • Tom Yam
  • Thai pancake
2012-05-22 10 瀏覽
食開九龍城既泰菜 有幾間店子我都間中來拜會下 '金寶'是其一今日撞正假期又飯市 訂左位都要呆等15分鐘 見帶位阿叔忙到七彩 情況有點亂問多次 終可安排我地六人入座(最好不用上樓 之前坐過 見無咩裝修 感覺焗促 氣氛又麻麻)是晚所點菜式~生蝦刺身 得果七只(印象有八-九只) 唔加價都要偷料 尚算大隻鮮甜 串燒半打(牛及雞) 牛串比較UN 雞串較好.. 青咖哩牛肉 此店咖哩汁較稀(不同店子手法不同既關係?) 味道其實不差 另外加法包 夠熱幾香脆辣椒羔青口 青口唔腥 茨汁夠惹味馬拉盞通菜 細碟左 味道一般芋頭焗飯 勁多芋粒 但飯底好爛 味道可以 而飯面上有海鮮(蝦,尤魚,青口,小魚塊,冬菇各一件仔,少料)炸蝦餅 蝦肉好彈牙蝦醬炒飯 嫌飯底太爛 味道同配料都幾好冬蔭公(大$108) 味道不太辣偏酸 多料兼茄味濃郁 幾BUY叫左幾杯青檸冰,2碗白飯外 還點了兩客芒果糯米飯作飯後甜品

今日撞正假期又飯市 訂左位都要呆等15分鐘

炸蝦餅 蝦肉好彈牙

蝦醬炒飯 嫌飯底太爛
味道同配料都幾好

叫左幾杯青檸冰,2碗白飯外 還點了兩客芒果糯米飯作飯後甜品
題外話/補充資料: 之前食過招牌'爆醬蝦丸'$70/4粒'嫌貴,味道其實同蝦餅一樣,內裡卻有蝦膏爆汁,!未試也可一食.. 水準下降,點會再吸引所謂既明星仔來食..說來重未見過出現係店外店內既星,只見牆上簽滿鬼劃符既字畫// 如果無聊,不如睇下老板同帶位阿叔 也無不可!!
15 分鐘 (堂食)
  • 冬蔭公
  • 辣椒羔青口
2012-05-20 18 瀏覽
之前食過, 好味(PS. 特別係招牌菜醬爆蝦丸, juicy彈牙), 又來幫親, 呢次試下其它菜式. 因為好晏先食LUNCH, 到夜晚都好飽, 諗住點住兩款先, 唔够先再點. 泰式炒粉: 好普通囉咖哩雞: 咖哩汁唔辣, 好香, 就咁飲都得, 我用黎撈飯, 幾好味, 雞肉ok, 無雪味(可能俾咖哩cover左)椰青: 好清涼 食完之後幾飽, 唔使加餸

泰式炒粉: 好普通囉
咖哩雞: 咖哩汁唔辣, 好香, 就咁飲都得, 我用黎撈飯
, 幾好味, 雞肉ok, 無雪味(可能俾咖哩cover左)
椰青: 好清涼

食完之後幾飽, 唔使加餸
2012-05-20
10 分鐘 (堂食)
2012-05-18 18 瀏覽
今晚又同朋友去九龍城食泰國菜. 今次又選了這間金寶泰國菜館. 之前都食過好幾次. 味道也不錯.今次 叫了一些之前未食過的食物.有好重既椰奶咖喱味, 咖哩一點也不辣. 牛腩炆得十分入味, 碗中的牛腩也不少,還有兩、三件牛筋配少量薯仔. 炆得好淋, 好好食. 但個檬粉有點像粗米粉.這個湯酸酸辣辣, 但不如冬陰功湯這麽濃味。一碗湯只有2只蝦,少量蕃茄, 芽菜, 香葉. 但味道都幾特別.大大件, 皮薄餡靚, 紙米卷包住生菜,粉絲和烤牛肉,配以自製魚露汁.味道不錯.
咖哩牛腩檬
大蝦酸湯
牛肉卷
2012-05-17
咖哩牛腩檬
大蝦酸湯
牛肉卷
2012-05-11 17 瀏覽
是日為好朋友慶祝生日, 大家經過商議之後, 就決定左去金寶泰國菜館度食個晚飯了九龍城晚飯真係好多人, 我地卜左位都要等一等, 地鋪都冇晒位, 所以我地最後要上左去佢地樓上的鋪位。上到去, 佢地嘅冷氣都好夠凍, 對我自己泥講就剛剛好, 唔太凍又唔太熱啦。好, 坐落泥之後, 就係時候要點菜了我地叫左冬蔭功湯、菠蘿炒飯、椰青焗飯、蒜香鮮魷、馬拉盞炒通菜、咖喱雞、老闆炒飯、扎肉同埋一味紅炒飯食物嘅相影得唔多, 惟有用文字補足金寶做得最好的, 就係佢地嘅炒飯、鮮魷同埋炒通菜先食菠蘿炒飯, 菠蘿炒飯佢地係用半個挖左嘅菠蘿泥裝的, 而入面嘅菠蘿肉則會同埋炒飯一齊炒味道真的不錯, 比起一般菠蘿炒飯只有果浸鑊味, 金寶炒嘅菠蘿炒飯真係有菠蘿味, 可能係因為佢地用鮮菠蘿而唔係用罐頭啦, 十分好!接著食通菜, 都係十分之好味道, 菜炒得岩岩好, 真係冧得泥又夠爽! 難以形容嘅口感! 叫左兩碟都好快清晒了接下來就講下兩款冇相但係都好好食嘅菜式啦~ 一味係椰青焗飯, 而另一味就係蒜香鮮魷!椰青焗飯上枱時係一個挖空左嘅椰青入面有飯, 食落去真係好好味, 有濃郁嘅椰香, 又有鮮蝦, 鮮蝦、椰肉同埋飯三樣嘢加埋嘅口感
門口的招牌

好, 坐落泥之後, 就係時候要點菜了
我只上傳一幅, 為大家提供大致上的價位好了

食物嘅相影得唔多, 惟有用文字補足

金寶做得最好的, 就係佢地嘅炒飯、鮮魷同埋炒通菜

不錯不錯, 好開始
真係好食! 在座各食肉獸都搶呢碟菜:D

椰青焗飯上枱時係一個挖空左嘅椰青入面有飯, 食落去真係好好味, 有濃郁嘅椰香, 又有鮮蝦, 鮮蝦、椰肉同埋飯三樣嘢加埋嘅口感真係好好!

而蒜香鮮魷就係用炸蒜同埋鮮魷炒埋一碟, 炒得非常之香, 而炸蒜同埋鮮魷兩種味道完全融和埋一齊, 的確係很不錯, 一定要再試下!

服務方面, 由於是晚都頗多人, 因此服務阿姐好似有點應付不來, 好多嘢都泥得比較慢, 而且嘢飯都有漏單, 不過態度都可以接受。
內在環境有點狹小, 但都可以接受
食完飯後埋單每人$83, 以食物味道來說, 算係好值了。
2012-05-10
20 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
  • 菠蘿炒飯
  • 馬拉盞炒通菜
(非會員)
2012-05-08 5 瀏覽
本身喺九龍城食開0既泰國菜館休息,所以試下呢間.....5個人食1. 生蝦 (還可以)2. 豬肉生菜包 (一啲香味都無....唔好食)3. 細併盤 (啲串燒凍0既.....)4. 青咖哩雞 (啲咖哩浠到好似水咁...一啲咖哩香味都無....比個就嚟用完0既火爐仔你熱住佢,但燒咗唔夠5分鐘就熄咗都無換個新0既比我. 最唔抵係法包要另外叫,唔跟咖哩,<越南加哩有跟包>)5. 東陰公 (非常港式口味一啲都唔正宗, 一樣係比個就嚟熄0既火爐我....6. 法包 (我食開其他鋪頭0既會烘過,但佢係原汁原味)7. 馬介休通菜 (得好少馬介休味)8. 啤酒細支 ($22勁貴...)5個人食仲要3個係女士都唔飽...本來都想試埋個蝦丸...但見其他野都唔係好得所以唔駁埋單約$500 都算中級價錢,不過唔會再去!
本身喺九龍城食開0既泰國菜館休息,所以試下呢間.....
5個人食
1. 生蝦 (還可以)
2. 豬肉生菜包 (一啲香味都無....唔好食)
3. 細併盤 (啲串燒凍0既.....)
,<越南加哩有跟包>)
6. 法包 (我食開其他鋪頭0既會烘過,但佢係原汁原味)
7. 馬介休通菜 (得好少馬介休味)
8. 啤酒細支 ($22勁貴...)
埋單約$500 都算中級價錢,不過唔會再去!

2012-05-03
2012-04-04 32 瀏覽
瘋狂補習過後約了好朋友到九龍城吃飯.突然之間很想吃泰國菜,所以就選了這間坐了一會兒就開始挑選食物.先來肥牛凍檬...我們把醬汁全都弄在檬粉裡面...很惹味,檬粉不會太凍...但肥牛的數量不太夠!!!!!!!這個菜式很香,但是很辣... (可能我不太吃辣吧!)可能是落了太多的辣椒了吧我覺得串燒是眾多菜式中最棒的一個.黃色的醬汁能夠帶出肉的鮮味,簡直是令人回味無窮這道菜也不錯,炒得很有鍋氣...我不是太愛吃介蘭,但我就是很喜歡吃這個!!!!!!!! 哈哈這個椰青海鮮炒飯...有很香的椰青香味.很足料,裝飾也很不錯.但是飯有點軟,也有點濕...下次應該點炒飯啊最後品嘗了這個飲品...普通吧!但好像飲了幾口就沒有了, 可能是飲的太快吧......總括來說,這一餐真的不錯.記得前幾個月也有到九龍城的另外一間泰國餐廳.同樣令我留下深刻的印象...可能真的吧吃地道的泰國菜,一定要到九龍城!!!!!!!!!!!

瘋狂補習過後約了好朋友到九龍城吃飯.
突然之間很想吃泰國菜,所以就選了這間
正門
坐了一會兒就開始挑選食物.
餐具+Menu
肥牛凍檬
先來肥牛凍檬...我們把醬汁全都弄在檬粉裡面...
很惹味,檬粉不會太凍...
但肥牛的數量不太夠!!!!!!!
越南炒豬肉
這個菜式很香,但是很辣... (可能我不太吃辣吧!)
可能是落了太多的辣椒了吧
串燒
我覺得串燒是眾多菜式中最棒的一個.
黃色的醬汁能夠帶出肉的鮮味,簡直是令人回味無窮
蒜蓉炒介蘭
這道菜也不錯,炒得很有鍋氣...
椰青海鮮飯
這個椰青海鮮炒飯...有很香的椰青香味.
很足料,裝飾也很不錯.
但是飯有點軟,也有點濕...
下次應該點炒飯啊
椰青
最後品嘗了這個飲品...普通吧!
但好像飲了幾口就沒有了, 可能是飲的太快吧......

總括來說,這一餐真的不錯.
記得前幾個月也有到九龍城的另外一間泰國餐廳.
同樣令我留下深刻的印象...
可能真的吧
吃地道的泰國菜,一定要到九龍城!!!!!!!!!!!
2012-04-03
15 分鐘 (堂食)
正門
餐具+Menu