2007-06-21 32 瀏覽
漸漸被女朋友感染,愛上吃壽司=]不過,呢到既海膽/三文魚,我食落覺得唔多新鮮.個火炙三文魚,幾好食.唔貴,值得試.玉子,唔識夾//搞到好散=P總括黎講,味道都係中檔啦比上(峰//板前)不足,比下(明將)有餘埋單2個人140蚊.我覺得呢個價錢黎講,算OK架啦!!
漸漸被女朋友感染,
愛上吃壽司=]

不過,
呢到既海膽/三文魚,我食落覺得唔多新鮮.
個火炙三文魚,幾好食.唔貴,值得試.
玉子,唔識夾//搞到好散=P

總括黎講,
味道都係中檔啦
比上(峰//板前)不足,比下(明將)有餘

埋單2個人140蚊.
我覺得呢個價錢黎講,
算OK架啦!!
2007-05-08 59 瀏覽
金太郎呢間日本食店係香港都好似開o左好多年,但重來好似無諗過去呢度食野,今次咁o岩行過,就買個牛肉飯食下,價錢都唔算平成28蚊一個無其他野送,飯好似痴埋一舊舊咁,d牛肉仲衰,唔係多根又係趙甩牙都趙唔爛,我都唔知自己係度為食野而越野定純粹係為趙野而趙野,有幾舊根本趙極都唔爛苯唔倒要吐返出黎,睇黎我繼續無視呢間野會更加好。
2007-02-05 32 瀏覽
同bf食tea, 經過此處, 正在門外猶疑, 有位著黑衫waitress同我地介紹指住門外$10 一碟3件三文魚刺身& $10 一碟三文魚....話星期六也是$10 好抵食, 于是便入去坐下, waitress 拿了兩個茶包及兩隻杯放在枱面, 也放了兩個茶包在隔離枱面招呼其他客人, 但張枱有水漬未乾, 似乎唔合衛生.叫了豬軟骨拉面: ok 味道可以, 算幾大碗$20. 三文魚刺身: 唔新鮮, 味淡及有些變色開始變壞, 不敢再吃.三文魚壽司/鰻魚壽司: 同超巿差不多.炸蝦卷: 細細件凍凍的, 不好吃.炸餃子: 凍了不好吃, 似超巿急凍貨.太部份食物也是凍的, 足見此店沒誠埋招呼客人, 埋單90多元, 奇怪貴了20多元, 原來剛才waitress介紹的特价食品三文魚刺身、炸蝦卷...星期六沒有特价, 茶包淡而冇味也要收茶錢及加一, 本來見到价錢咁cheap 對食物要求當然不會高, 但實在令人失望及有被欺騙的感覺, 不會再光顧了, 但見到新聞人物招呼客人, 係邊個? 你估下.

叫了豬軟骨拉面: ok 味道可以, 算幾大碗$20.
三文魚壽司/鰻魚壽司: 同超巿差不多.
炸蝦卷: 細細件凍凍的, 不好吃.
炸餃子: 凍了不好吃, 似超巿急凍貨.

2006-04-09 26 瀏覽
去過兩次, 兩次都係星期日朝十一點幾, 貪佢剛剛開門冇咩人, 第一次坐係收銀機附近, 賣單果陣好自然咁轉身俾張單個收銀, 正常人都會接啦, 點知佢理都唔理, 最後要行埋去俾佢... 第二次入去, 明明大把位, 唔知係咪嫌我一個人, 求其拉門口個位俾我坐, 又唔係冇位, 一般人都唔會鐘意門口啦... 兩次都係著黑衫個女人, 應該幾高級架, 好似欠佢咁... 我一個人食4碟壽司1個小食, 成$60o野其實唔少消費架~
2005-12-19 30 瀏覽
雖然有食客覺得金太郎壽司一般~~~但我覺得還是可以的....可能我唔係咀刁既人啦.....三文魚壽司有3件....幾抵食.....仲食左個街頭拉麵~~ 哇.....食完好飽囉.....呢間點都好過西九o個間既~! 自問唔係對壽司好高要求...但又想平平地食下既話~~ 可以一試
雖然有食客覺得金太郎壽司一般~~~
但我覺得還是可以的....

可能我唔係咀刁既人啦.....
三文魚壽司有3件....幾抵食.....

仲食左個街頭拉麵~~ 哇.....食完好飽囉.....

呢間點都好過西九o個間既~! 自問唔係對壽司好高
要求...但又想平平地食下既話~~ 可以一試

2005-10-26 14 瀏覽
$34有半磅約十塊三文魚刺身, 元綠得果五塊都要$36.壽司都係一般貨色, 好過百x惠x任人夾那些, 而且勝在平, 只係$10一碟.拉麵係抵($27), 但重在梘水味, 而且日式叉燒肉身比較深色, 但如果肚餓都係一個不錯選擇.小弟試過日式炸餃子, 太多油了, 而女友食過金菇肥牛卷, 都係話唔好食, 故不作推介.加上小弟有佢張VIP Card, 真係抵上加抵.
$34有半磅約十塊三文魚刺身, 元綠得果五塊都要$36.

壽司都係一般貨色, 好過百x惠x任人夾那些, 而且勝
在平, 只係$10一碟.

拉麵係抵($27), 但重在梘水味, 而且日式叉燒肉身比
較深色, 但如果肚餓都係一個不錯選擇.

加上小弟有佢張VIP Card, 真係抵上加抵.
2005-10-07 24 瀏覽
站時來講,我食過既迴轉sushi中都係"一分錢,一分貨"價錢同味道住住都係成正比的.呢間中得...不過喲海膽真係幾抵食...迴轉來講食物種類吾會差太多...總結好過西9任食間少少啦!二人埋單佰多元左右. PS.不過反正佰多元,我個人會選擇比多可能講緊幾十蚊會食好少少.
二人埋單佰多元左右.

2004-12-04 15 瀏覽
最初係我男友帶我去.嘩!真係幾好... 點好!? D 海膽好新鮮,加D大蔥(唔知係咪咁講,唔知係什麼蔥)係面,好清甜(我要強調一點,本人係唔食蔥!!). 仲有象拔蚌...好重要係夠平ma...... 但係最近去食"返",完全好唔掂. D sushi飯唔好食, 又唔新鮮,真係大打折扣!!!!
2004-12-03 21 瀏覽
做左佢vip , 有折~我choose 了冇咁多人既時候去食,唔,我都係叫壽c, 冇係迴轉0個度拎, 因為唔新鮮, 叫佢整0個d 會好味好多10 蚊有三件既三文魚壽司or 鰻魚壽司, 很抵哦~~ 係依區黎講都唔錯ga la ~ 不過我夜晚去食佢地既拉麵, 料少....仲要係唔好味, 好味精....壽司都唔錯既..佢地d 小食都幾好味~
做左佢vip , 有折~
佢地d 小食都幾好味~
2004-08-11 23 瀏覽
星期六那天,因為約了朋友買電腦的關係就到了這裡吃飯,先次,我和朋友坐到了迴轉尾的位置,剛好那個時間很多外賣,我們這個坐也可以看到廚房在弄壽司。本不是故意的,但因為人比較多,套餐上得慢,我和朋友就周圍亂看,那個男廚把客人外帶的壽司做了堂吃,待應打回頭時,男廚不小心就把其中二件壽司跌了在桌面(是桌面,不是枮板,那裡是用來放一些未上給客人的小食的),但他竟然馬上用手把這二件壽司取起,想也沒想就放進外賣盒中……看了有點噁心…但待應的態度還算不錯。
但待應的態度還算不錯。
2004-05-30 13 瀏覽
三文魚....鰻魚我較鐘意食,仲有10蚊有海膽...真係平呀
2004-03-08 14 瀏覽
不過d刺身真係冇乜味
不過d刺身真係冇乜味
2004-01-15 18 瀏覽
對於連鎖店式既鋪頭,我唔會寄望有d乜野驚喜。我會以一個多人熟悉既壽司連鎖店名字來形容,如下好)------(一般)------>(最差)元氣--->元綠--------->金太郎此店第一賣點為'平',亦是唯一一個賣點。湯麵好重'硯'水味,壽司d飯太粘,刺身唔新鮮......唯獨串燒都幾好食。平野係唔係真係無好呢?
對於連鎖店式既鋪頭,我唔會寄望有d乜野驚喜。
我會以一個多人熟悉既壽司連鎖店名字來形容,如下:
(好)------(一般)------>(最差)
元氣--->元綠--------->金太郎
此店第一賣點為'平',亦是唯一一個賣點。
湯麵好重'硯'水味,壽司d飯太粘,刺身唔新鮮......
唯獨串燒都幾好食。
平野係唔係真係無好呢?
bad
2003-06-03 19 瀏覽
tried it twice. i don't like them. Second time only because I bought their VIP card but still no good to me.Lost $20 for the VIP card.if any fans want it, i'll sell the VIP card at $15. Free California roll with purchase, or free Vietnam speing roll if you use the card at vietnam village .BTW, the Bing Kee Ngau Ngau is no good neither. I sat there for 10 mins looking at the menu and was waiting for order last week, saw their kitchen staff not wearing mask.$10 is good for many people but I'd pay
Lost $20 for the VIP card.
$10 is good for many people but I'd pay 10 times mroe for better quality food.
Anyone interested in the VIP card please e-mail me at quote3@hotmail.com
Only one available.
2003-06-03 16 瀏覽
每晚十時後壽司每碟十蚊,而三文魚及鰻魚壽司一碟有三件,現在呢個時世都算係唔錯的推介。我最喜歡它不單止有壽司,它的串燒味道亦不錯。如果成日去的朋友,可以申請它們的VIP 卡,免收加一或享用其他的優惠。