當天早上途經土瓜灣,見到外牆白色牆身的咖啡店,很搶眼,於是我便入內試試~環境不錯,裝橫別緻。服務還好,當天是早上11點多,自助斟水的水壺仍未fill 滿,這部分在服務方面打了一點折扣~最後我點了一杯凍Matcha Latte走甜。Matcha Latte 上面配有cream,灑上一點抹茶粉,賣相不錯。不過可惜抹茶粉不夠濃,顏色為淺綠色,喝下去味道以牛奶為主,鮮有喝到抹茶的口味,建議可多加抹茶粉,實為可惜~這個價錢未必未再嘗試了~

最後我點了一杯凍Matcha Latte走甜。

Matcha  latte
這個價錢未必未再嘗試了~
2022-08-14 276 瀏覽
有朝咁啱係呢頭返工早咗到見到呢間cafe幾靚入咗去叫早餐食叫咗個牛角包餐 蛋沙律同埋牛油果初初嚟到覺得咁細個以為普通食唔飽一咬落去超級驚喜牛油果食得出唔係出面20蚊幾粒既牛油果 入口好滑好有果香 蛋沙律調味勁正最有驚喜係個牛角包 烘得勁脆 食到一地都係$50蚊仲包杯啡但我唔飲咖啡 所以叫咗杯伯爵茶latte茶味唔太出 重奶味 係cafe都飲到奶茶睇咗menu仲有紫薯latte 好似幾吸引 下次都想試下鋪頭好啱打卡 店員都好nice唯一唔太好係我係間鋪食咗90分鐘左右 同一首歌播咗幾次 都幾洗腦希望可以轉下其他歌 哈哈睇到lunch menu有軟殼蟹意粉下次有機會想試下
有朝咁啱係呢頭返工早咗到

牛油果蛋沙律牛角包
伯爵茶latte
  • 牛角包餐
2022-08-12 262 瀏覽
拍照真的絕 但是你要去吃的話那我就勸退了今天去買外賣 然後在等待的過程中看到一名店員在廚房外面與其他店員有說有笑的重點是他沒有戴口罩 ... 然後廚房是沒有門的它只是有兩塊幕布遮住回到家開始吃的時候我打開一杯意式咖啡 然後發現他連奶都沒加只是咖啡豆研磨之後的半成品 然後我還點了其他的東西 真的可貴了一份意粉108然後還少的可憐 那個脆豬柳的那個意粉($108) 你可相信那些豬柳其實是幾塊炸過之後的午餐肉而且還可薄了你還不如自己去佳寶買一罐牛餐肉 還比這意粉多呢 然後這個意粉還特乾他們的咖啡真的不行 你們看著吃吧
拍照真的絕 但是你要去吃的話那我就勸退了
他們的咖啡真的不行
你們看著吃吧
外賣自取
2022-08-09 202 瀏覽
環境唔錯~~裝修教堂feel特別係腐乳意粉印象深刻味道有驚喜~~飲品上牛奶咖啡拉花有水準~~~味道有待改進 服務員的態度令人感受自然不拘緊~~老闆娘豪邁細心~~值得一贊整體上仍有進步空間~~會再次回頭
環境唔錯~~裝修教堂feel
特別係腐乳意粉印象深刻味道有驚喜~~

飲品上牛奶咖啡拉花有水準~~~味道有待改進

服務員的態度令人感受自然不拘緊~~
老闆娘豪邁細心~~值得一贊

整體上仍有進步空間~~會再次回頭
2022-08-01
5 分鐘 (堂食)
2022-08-08 179 瀏覽
雞肉漢堡包非常好食,入面塊雞扒外脆內軟~環境一流,有內外選擇,chill下歎咖啡~正老闆老闆娘好好客,還跟我講開餐廳嘅故事~下次我會連同我班狗友一齊食,又多多一個狗狗好去處👍👍👍
老闆老闆娘好好客,還跟我講開餐廳嘅故事~
下次我會連同我班狗友一齊食,又多多一個狗狗好去處👍👍👍
0. 少有土瓜灣好少有呢類cafe1. 好坐好warm嘅cafe感覺不過冷氣開很大cafe呢種裝修比較少見,but work作為放鬆飲下坐下嘅地方幾正同fd/屋企去都應該唔錯2. 飲品飲品種類幾多,沖咖啡的哥哥幾靚仔味道比average好3. 食物雞堡必食😋意粉都食過, 比average好一啲*睇menu好多食物類型要即做🤔人流多時叫burger應該要等下(not my case😏)overall約fd傾計打卡/去坐下做下嘢都推薦
0. 少有
土瓜灣好少有呢類cafe
1. 好坐
好warm嘅cafe感覺
不過冷氣開很大
cafe呢種裝修比較少見,but work
作為放鬆飲下坐下嘅地方幾正
同fd/屋企去都應該唔錯
2. 飲品
飲品種類幾多,沖咖啡的哥哥幾靚仔
味道比average好
3. 食物
雞堡必食😋
意粉都食過, 比average好一啲
*睇menu好多食物類型要即做🤔

overall約fd傾計打卡/去坐下做下嘢都推薦
2022-08-07 141 瀏覽
整體感覺好舒服嘅小店。店鋪分為室內和室外,夏天梗係涼冷氣啦!近地區無咩相同定位嘅Cafe,今日想食少少嘢坐底飲杯嘢。叫咗個burger 同carbonara 。Burger有幾款,試咗個牛,都算juicy 同厚身,個包有少少乾但可以接受。個薯條炸得好脆,係幼身嗰種香口,細細條啱晒同fd share而個carbonara 就同出面唔同,唔重蛋味但有啲脆脆,反而幾過癮。食物性價比高,但人多的時候等了一段時間才上食物,可以因為是試業。女店員幾親切,笑容好好。
2022-08-05
2022-08-06 138 瀏覽
昨晚在鄰舍食晚飯,試了六個餐軟殼蟹咸蛋黃意粉,脆午餐肉意粉,雞扒沙律,牛肉漢堡包,脆雞扒漢堡包,泰式大蝦辣意粉全部都超高質素! 好好食! 食材很新鮮,即叫即整,意粉的質地煙韌,包裹咸蛋黃醬好惹味! 意粉係好特別的,係出面未食過咁好食既味道另外漢堡包都好出色! 濃郁牛肉香味配搭蔬菜及汁醬,一試愛上! 雞堡外脆內軟,多汁juicy, 都好好食!Cafe 裝修好特別用心,用了土耳其以色列風格,與別不同,色調配搭得很柔和舒適,所有位置都很打卡able, 和朋友仔一齊坐很chill, 老闆娘同老闆都很好人創立呢間cafe 既原意係提供一個地方給基督徒聚會,一起敬拜分享,充滿愛心和溫度,舒服的環境和超美味的食物,絕對值得推薦俾人!
昨晚在鄰舍食晚飯,試了六個餐
星期五下晝同朋友想搵地方食嘢坐下打開openrice見到呢間新開cafe馬上走去試下cafe後面有個公眾停車場仲可以泊車員工好nice 又會同你吹下水講下咖啡講下嘢食講下生意經裝修佈置有驚喜 一入去有種好舒服嘅感覺佢仲有個戶外地方可以chill下 又可以呼吸下😂同朋友叫咗個卡邦尼意粉,牛肉漢堡加個黑松露薯條味道唔錯 意粉夠creamy 牛肉生熟啱啱好 薯條係我最鍾意食嗰隻 係個份量可以再多啲就好喇聽老闆娘講仲可以租場搞gathering bbq 👍🏼👍🏼喺土瓜灣應該幾難搵到呢啲地方值得推介 😀 下次再去
星期五下晝同朋友想搵地方食嘢坐下
打開openrice見到呢間新開cafe馬上走去試下
cafe後面有個公眾停車場仲可以泊車
員工好nice 又會同你吹下水
講下咖啡講下嘢食講下生意經
裝修佈置有驚喜 一入去有種好舒服嘅感覺
佢仲有個戶外地方可以chill下 又可以呼吸下😂
同朋友叫咗個卡邦尼意粉,牛肉漢堡加個黑松露薯條
聽老闆娘講仲可以租場搞gathering bbq 👍🏼👍🏼
喺土瓜灣應該幾難搵到呢啲地方

值得推介 😀 下次再去

• 黑松露薯條
2022-08-06 65 瀏覽
環境非常親切,是在附近鮮有的休息地方,裝修使用木材,感覺洗去城市中的水泥味,回到自然中,有家的感覺。擺設中有許多精緻的木製品,突顯擁抱主題,感受想與客人所建立的關係,靜下來時也可重整一下與親人的關係。服務員有禮貌,主動,留意客人需要,但又給予合適的空間,是悠閒的好地方。員工在悠閒時會互相學習咖啡的手藝,當中的融洽尤如其名。食物有水準,味道及口味讓人耳目一新,有驚喜,特別喜愛脆豬卡邦尼。咖啡一流,豆的質素高,能讓神經放鬆,釋放壓力,咖啡的酸苦平衡不錯,超越期望,值得我跨越三十公里再回味。

2022-08-02
15 分鐘 (堂食)
  • 漢堡
  • 脆豬卡邦尼
2022-08-04 66 瀏覽
而家 成日要搵地方開電腦做嘢,所以都會搵下cafe,過開土瓜灣,又去番呢間鄰舍cafe ,環境真係唔錯 ,服務都好好,wifi 任用,仲有得差電,我已經係第二次嚟,今次先至寫食評,係想睇下水準keep 唔keep 到,今次試佢個 軟殼蟹鹹蛋黃意粉,非常好味!上次嚟食 係食 古早味腐乳帶子意粉,味道都出奇地夾! 真心抵讚!咖啡水準平均唔錯, 今次我點左凍americano ,下次會試下其他特飲,見到隔離枱點左杯綠茶latte 個賣相好似幾好。

• 軟殼蟹鹹蛋黃意粉
2022-07-31 121 瀏覽
好細心有小朋友餐前甜品,樣子可愛靚唔錯,小朋友食得好開心❤️。食物味道不錯,對於小朋友來講味道不濃咸,很適合同小朋友一齊食👍🏼再試咗炸雞漢堡包,份量足,醬汁足,炸雞脆卜卜,值得再食多次👍🏼薯條好脆,連埋黑松露醬汁一齊食,味道好夾,冇違和感!近排天氣好熱,我坐餐廳中間,冷氣都夠,唔覺太熱。如果天氣稍為涼少少可以試吓坐室外的座位,位置比較歡敞適合同小朋友一齊用餐🌴好有森林的感覺,好有在森林裏面野餐。
薯條好脆,連埋黑松露醬汁一齊食,味道好夾,冇違和感!
  • 脆雞漢堡
2022-07-31 118 瀏覽
本身住附近 今日終於有時間去試下可惜失望 食物份量超級少… 根本唔值佢menu個價本身都已經有食到lunch諗住去食少少嘢 當下午茶點知份量都係超級少😥 咖啡好一般 過酸食物質素好一般 環境尚好 星期日都唔洗點等位
本身住附近 今日終於有時間去試下
可惜失望 食物份量超級少… 根本唔值佢menu個價
本身都已經有食到lunch
諗住去食少少嘢 當下午茶
點知份量都係超級少😥 咖啡好一般 過酸
食物質素好一般 環境尚好 星期日都唔洗點等位
2022-07-31 84 瀏覽
裝潢精緻,以木色為主,有家的感覺,坐耐一點都舒服…室外張藤椅好靚,不過天氣太熱,都係歎冷氣好d😆Burger 大大份,一個女仔食好飽,喜歡厚切洋蔥,配合免治牛好香👍🏻紫薯Latte 奶味重唔太甜,適合清淡啲,平時唔飲咖啡嘅我。蘋果批鬆脆,食到果肉、肉桂味,不俗,movenpick 雪糕係誠意配搭,如果有多啲味道選擇就好,太貪心🫢老闆好傾,親自落場同客人打招氣,聆聽客人意見,分享故事,感覺很有人情味。下次會試下意粉🍝

下次會試下意粉🍝
蘋果批
2022-07-25
蘋果批
2022-07-31 71 瀏覽
路過好多次好多人食又新開,咁就的起心肝去試吓!話明小店一定唔會預大地方㗎啦,所以都係着重食物多,又有驚喜wo!!!!!特別係 腐乳帶子意粉🍝,咖啡☕️都岩口味!環境上又有打卡位,另外重有 outdoor,不過等夏天過左先😂😂!真心推薦!- - - - - - - - - - - ——————————————- - - - - - - - - ———————————————-- - - - - - - - ——————————————————————-