2024-06-14 292 瀏覽
琴日收工無咩胃口,淨係想食小小,揀咗食串燒。點知老公同我一樣食咁少😂 天氣開始熱,胃口欠佳…1️⃣乾炒牛肉烏冬炒烏冬有鍋氣!👍🏻用雞蛋炒仲香噴噴,烏冬炒得幾乾身,唔會食完成嘴油,口感仲幾彈牙。牛肉份量幾多,性價比高🫶🏻 有青紅辣椒,屬於微辣口味,惹味!2️⃣燒雞肝要講下燒雞肝,唔係間間串燒店都食到。而且呢間燒得外表脆口,內裏綿密Creamy🫶🏻 幾中意!3️⃣燒雞軟骨、燒雞腎、燒雞皮、燒金菇、燒韭菜其他串燒正常發揮,香脆!脆口到每第一下咬落去,都聽到清脆嘅「喀」一聲😋

1️⃣乾炒牛肉烏冬

2️⃣燒雞肝

3️⃣燒雞軟骨、燒雞腎、燒雞皮、燒金菇、燒韭菜

2024-06-13
2024-06-11 218 瀏覽
嚟到大角咀,遠望已見到呢間咁搶眼嘅串燒舖!呢間係小店嚟,位置有啲偏僻但都差唔多坐滿,店員好nice,上菜亦快,係度食串燒、嘆啤酒幾有氣氛!首先嗌個招牌菜,胡椒豬骨湯燒肉卷粉,個湯有好濃嘅胡椒味!燒肉嘅皮脆扑扑,卷粉嘅口感有啲似陳村粉,第一次食呢款粉,好特別!食完個胃暖笠笠!串燒方面非常推介牛舌心,個調味好好味,燒得唔燶,塊肉幾厚。燒茄子有好多蒜蓉,秋葵都好新鮮!金菇嘅辣粉好惹味,食串燒要嗌啲蔬菜先感覺健康啲🤣

2024-06-05
2024-06-08 675 瀏覽
今日要分享在大角咀辣酒燒的晚餐體驗,只見門口招牌推銷胡椒豬骨湯燒肉卷粉,覺得幾特別就試試,無特別留意原來食店有多款辣菜式小食。店舖唔算大擺放幾張木枱,播放流行歌曲令人舒壓,用QR code落單好方便,我們選擇了晚餐的菜單如下,招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉、牛柳粒石鍋飯、勁辣雞翼尖、燒墨魚丸、日式燒菠蘿,再加兩罐可樂。招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉只係38蚊咁抵一定要試,湯底係好濃的胡椒豬骨湯味,湯嘅辣味原全來自胡椒,好香中辣味濃,搭配自家制燒肉加卷粉,燒肉好味卷粉好滑又Q彈, 真心推介招牌菜。牛柳粒石鍋飯同樣是有辣椒少辣的加上洋蔥及醬汁好惹味,店員上石鍋飯時貼心特別提醒小心好熱,真係好熱食到尾仲熱辣辣,仲有香脆飯焦,正。勁辣雞翼尖真係好辣,一路食一路流汗,辣得好過癮。燒墨魚丸我們點小辣,小小辣的墨魚丸食落感覺是原全由墨魚肉製成,爽口彈牙足料好食。日式燒菠蘿配日式燒汁燒製,味道香甜多汁解辣,食完幾味辣菜再食燒菠蘿巧妙地中和了辣感,再加兩支樽裝可樂,真的又可口又可樂。整體而言,大角咀辣酒燒的菜式多樣豐富,足以滿足愛辣及不同口味的食客。享受美食的同時,也感受到了廚師的用心烹調和料理的技藝。這次用餐中度過了

招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉

牛柳粒石鍋飯

勁辣雞翼尖

真係好辣,一路食一路流汗,辣得好過癮。

燒墨魚丸

日式燒菠蘿

整體而言,大角咀辣酒燒的菜式多樣豐富,足以滿足愛辣及不同口味的食客。享受美食的同時,也感受到了廚師的用心烹調和料理的技藝。這次用餐中度過了一個美味的晚上,未來都會再次光臨,品嘗其他更多的料理!
2024-06-08
  • 勁辣雞翼尖
  • 燒墨魚丸
  • 招牌胡椒豬骨湯燒肉粉卷
大角咀呢間平民串燒小食店食物好味有特色價格親民,仲要開到凌晨三點‼️啱晒夜鬼. ✅網上食評竟然寥寥可數😳咁就要試啦. 餐廳門面裝修幾特別幾懷舊好有情懷,好似去咗台灣咁. 小店座位唔多但係坐得幾舒適,呢度真係越夜越精彩超熱鬧好有氣氛. 餐牌選擇都幾豐富,除咗肉菜海鮮等不同串燒,仲有小食、主食、甜品,好似石鍋飯、煲仔飯、酸辣粉全部好吸引,總之總有款啱心水. 😍⭐️招牌胡椒豬肚湯燒肉粉卷果然係鎭店之寳. 湯底散發出香濃胡椒味夠暖胃養生,仲可以解酒添. 燒肉浸咗湯都係脆皮😋半肥瘦口感最好. 粉卷好滑,好夾個湯底,吸滿精華,必須encore!⭐️燒腩仔豬油撈飯配胡椒豬肚湯香噴噴豬油🐷飯配合紫菜、芝麻同埋蔥,開胃惹味不過真係相當邪惡😈燒肉香脆. ⭐️翠玉瓜串燒得來保留到裏面好多汁仲係好鮮甜. 面層灑滿孜然粉,口味豐富。⭐️蒜蓉燒蠔賣相已經相當吸引,大量香蒜極開胃,多汁飽滿。⭐️燒雞軟骨非常香脆好有咬口,食落颯颯聲. ⭐️鹽燒大蝦大蝦好大隻,啖啖肉,爽口彈牙. ⭐️燒雞皮雞皮燒到好香脆又不失煙韌,完全唔肥膩. 每樣嘢價錢都好抵. 食飽飽人均先係$100左右真心抵呀😋👍👍 夜鬼記得book Mark啦⭐️

⭐️招牌胡椒豬肚湯燒肉粉卷

⭐️燒腩仔豬油撈飯配胡椒豬肚湯

⭐️翠玉瓜串

⭐️蒜蓉燒蠔
賣相已經相當吸引,大量香蒜極開胃,多汁飽滿。

⭐️燒雞軟骨
非常香脆好有咬口,食落颯颯聲.

⭐️鹽燒大蝦
大蝦好大隻,啖啖肉,爽口彈牙.

⭐️燒雞皮
雞皮燒到好香脆又不失煙韌,完全唔肥膩.

$100 (宵夜)
  • 燒腩仔豬油撈飯配胡椒豬肚
  • 蒜蓉燒蠔
  • 招牌胡椒豬肚湯燒肉粉卷
  • 鹽燒大蝦
2024-06-01 184 瀏覽
今日又帶大家去我地頭大角咀搵食😂,辣酒燒 一間開業未夠1️⃣年嘅店舖。主要令我行入去係因為俾佢地嘅招牌燒肉卷粉吸引住,只係$38,咁平?!好唔好食㗎?試下先😂!店鋪面積雖小,但店內環境乾淨企理🥰,裝修亦別具的特色,牆畫以類似古時酒肆為主題🏮,另設有木枱及長板櫈,真係另有一番風情😍。招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉 $38燒肉飯油撈飯配胡椒豬骨湯 $45燒腩仔🐖皮脆肉香,肥瘦相間,比燒味店仲好食🥰。卷粉非常滑漏有米香味,豬油撈飯🍚味道鹹香,有陣陣有豬油香味😍,招牌胡椒豬骨湯十分出色,胡椒味🧂非常香濃,再加上蔥花、芫茜及乾蒜碎,香味更加level up🤤,味道香辣鮮味十足,飲完全身滾熱辣🔥,辣勁好上頭🤣。串燒🍡燒得香口乾身,而且見價錢唔貴,點啲嚟試下先。椒鹽大頭蝦 $33/隻大頭蝦🦐肥美大隻,蝦頭有鹹香的蝦膏,蝦肉🦐鮮甜,口感爽脆彈牙😋。牛舌心 $38牛舌心肉厚香,口感軟腍帶點Q彈🥰。豬大腸 $18豬大腸表面焦脆,口感油潤Q彈,充滿油香。燒魷魚鬚 $29魷魚鬚🦑香味惹味,質感軟滑彈牙🥰。招牌燒肉卷粉真係好好食,充滿驚喜😍,我強烈推介俾大家,不過要大家注意店舖營業時間,係下午4點🕓至凌晨3點

招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉 $38
燒肉飯油撈飯配胡椒豬骨湯 $45

串燒🍡燒得香口乾身,而且見價錢唔貴,點啲嚟試下先。

椒鹽大頭蝦 $33/隻

牛舌心 $38
牛舌心肉厚香,口感軟腍帶點Q彈🥰。

豬大腸 $18
豬大腸表面焦脆,口感油潤Q彈,充滿油香。

燒魷魚鬚 $29
魷魚鬚🦑香味惹味,質感軟滑彈牙🥰。

招牌燒肉卷粉真係好好食,充滿驚喜😍,我強烈推介俾大家,不過要大家注意店舖營業時間,係下午4點🕓至凌晨3點🕒,冇錯係凌晨3點,以後宵夜又多個好選擇😍。
2024-05-24
.旺角📐大角📐金三角.星期六同朋友🧑‍🤝‍🧑交收完後都差唔多 4️⃣點幾旺角塘尾道附近去【覓食🍽️】.睇到間 最近【talk of town】既 城寨風門面懷舊復古 小食店 營業🈺時間 16:00-03:00趁搶頭柱香🚬 | 試一試 串燒店#辣酒燒 #大角咀#旺角.舖頭細細|有男女廁|可以😌坐唔多於20人但最搶眼👁️吸晴 係【懷舊汽水雪櫃❄️】懷舊樽裝汽水& 啤酒🫙|昏暗嘅環境超貼地既 調味料擺放桌面再加上☝🏻照雞蛋紅燈罩🥚 整個懷舊風拉滿🆙.侍應一轉手 俾個QR code我落餐😅 馬上拉回來.當然亦推薦我哋 🤵🏻‍♂️必食套餐🤵🏻‍♀️🍽️🌟 胡椒豬骨湯燒肉卷粉🌟 燒腩仔 豬油撈飯 配 胡椒湯🔥 勁辣雞翼尖.🐓🐓🍖🍗 雜錦串燒 🍖🍗🐓🐓1️⃣ 雞軟骨*22️⃣ 雞肝*23️⃣ 燒生蠔*24️⃣ 燒雞皮.🗣️ 細細碗肉卷粉|胡椒味重👍🏻|燒肉偏細件 但算靚仔🗣️ 豬油撈配紫菜|超惹味😋 脆皮連肥肉🥩 細細碟怪唔知🤔 入黎既都必點其二.🗣️ 雞翼尖睇到辣油👀都feel到辣🥵|偏愛大啖肉細既我 就食到細骨多到驚🦴 一隻就算🉐 燒生蠔🦪 蒜蓉滿滿|唔太乾 仲juicy🉐 雞軟骨|食落口卡卡脆脆 🆖 燒雞肝 就太乾|食唔到味道🆖
旺角📐大角📐金三角
怪唔知🤔 入黎既都必點其二
🉐 燒生蠔🦪 蒜蓉滿滿|唔太乾 仲juicy
🉐 雞軟骨|食落口卡卡脆脆
🆖 燒雞肝 就太乾|食唔到味道
🆖 燒雞皮 本身就無好感|試一口 全是七味粉|就 Pass 🛂
👨🏻‍🍳 總結報告 👩🏻‍🍳
🉐📃性價比:8.0/ 10 🙂
|港式|串燒|重慶四川菜|
—————————————————————
📬 辣酒燒|大角咀 Tai Kok Tsui
地址:大角咀福全街12-16號福全大廈地下A號舖
💈 MON-SUN| 16:00-03:00
10 分鐘 (堂食)
2024-05-24 147 瀏覽
抵食港式串燒🥰 餐廳主打港式串燒各款及特色料理 價錢相當平民!人均一百左右~ 晚市都幾旺場 ====᪥ 招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉 $38係來自泰國唐人街嘅招牌菜🤓 胡椒豬肚湯惹味得黎又暖胃 卷粉由泰國直送 口感一流帶嚼勁😋 性價比好高!᪥ 牛舌芯 $38牛舌芯爽嫩多汁🔥 $38仲有三件 抵到傻!᪥ 燒脆糖香蕉 $10好經典嘅燒香蕉🍌 面頭係一層脆脆嘅焦糖 再加上朱古力醬 好食😋 重點係佢只係$10!!!!!仲有其他特色料理同串燒全部都唔差,總括而言,好抵食!!
====

᪥ 招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉 $38

᪥ 牛舌芯 $38
牛舌芯爽嫩多汁🔥 $38仲有三件 抵到傻!

᪥ 燒脆糖香蕉 $10

仲有其他特色料理同串燒全部都唔差,總括而言,好抵食!!
前排同朋友去開大角咀做野,無意中發現倒呢間串燒店,環境唔算好大,不過裝修好有氣氛,今次按店員推介叫左幾款野食,味道都好有驚喜招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉燒肉飯配胡椒豬骨湯兩款都值得一試,胡椒豬骨湯香濃暖胃,燒肉外皮脆卜卜,肥瘦均勻,卷粉索左湯汁後更惹味燒生蠔 燒大頭蝦生蠔大大隻熱辣辣,夠曬鮮甜,加入蒜蓉更惹味大頭蝦多膏,爽口彈牙,加少少鹽已經好好食燒翠肉瓜燒雞軟骨 燒雞皮翠肉瓜多汁juicy,雞軟骨爽口有口感,雞皮香脆配酒一流

招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉
燒肉飯配胡椒豬骨湯

燒生蠔
燒大頭蝦
生蠔大大隻熱辣辣,夠曬鮮甜,加入蒜蓉更惹味
大頭蝦多膏,爽口彈牙,加少少鹽已經好好食

燒翠肉瓜
燒雞軟骨
燒雞皮
翠肉瓜多汁juicy,雞軟骨爽口有口感,雞皮香脆配酒一流

2024-05-19 1014 瀏覽
大角咀也有很多美食。今晚我們想在晚餐前吃一點小吃串燒等,經過福全街附近,見到一間很特別的串燒餐廳,餐廳的門面很特別,像古代的酒莊。進入內,兩旁古色古香的兩幅大壁畫加上中國特色的吊燈,令人恍如置身於古代的小吃店一樣。看看餐牌,非常有驚喜!除了串燒外,原來還有石鍋飯、特色中國小吃和酸辣粉等供選擇。胡椒豬骨湯燒肉卷粉大大幅海報貼在牆上當然絕對要試試了。湯底的豬骨味很濃,胡椒非常多,加上秘製的調味,非常好喝。燒肉燒得皮脆肉嫩,薑粉亦很彈牙爽滑整碗捲粉味道非常好,吃後胃暖暖的。燒腩仔豬油撈飯配胡椒湯燒腩仔的皮很脆,肉亦嫩。豬油撈飯真的提升了飯的味道和口感非常香口軟糯。每一粒飯都吸收了豬油的味道,入口順滑非常。配合秘製胡椒湯,令人食指大動。串燒翠玉瓜、雞軟骨、燒生蠔、燒大頭蝦。每樣串燒都燒得恰到好處。特別是生蠔,生蠔非常大隻,上邊鋪着蒜蓉、辣椒及豉油,入口還有蠔汁,熱騰騰的,簡直是絕配!大頭蝦也醃得很入味,燒得剛剛好,入口有一份鹹香。原本只打算在飯前吃幾串串燒小吃,但吃了豬油飯和粉卷之後,就可以當一餐晚餐了。可算是十分滿足!

胡椒豬骨湯燒肉卷粉

燒腩仔豬油撈飯配胡椒湯

串燒

2024-05-07 76 瀏覽
今日個同事做咗個大創舉,放工食飯慶祝,路過見到門口係一間深宵食堂咁樣嘅門面,氣氛都幾好, 10:00去到都差唔多坐到滿晒,雖然等候時間比一般耐,但係即叫即燒都好正常。食物嚟到,淨係諗到一句。「好野係值得等待😋」由於係兩個女仔食,所以我哋都唔算嗌咗好多…..嘅特別推薦:黑松露糖心蛋食完係有幸福嘅感覺招牌胡椒湯燒肉卷卷粉開頭都係抱住一試嘅心態,見到招牌兩個字就嗌。個粉好滑又彈牙,胡椒湯好惹味,飲完成個暖笠笠!牛舌心厚切,油香滿滿,但食落又唔覺得好肥膩,讚!雞泡魚乾係厚切㗎,唔係出邊街燒到又乾又硬嗰啲燒茄子呢個都係串燒必食嘅,上面鋪滿晒蒜勁好味!總之就係好多嘢都好好味啦,下次會再嚟!P.S: 唔好意思太好味掛住食冇影到相😂下次補返啦

食物嚟到,淨係諗到一句。「好野係值得等待😋」

由於係兩個女仔食,所以我哋都唔算嗌咗好多…..嘅

特別推薦:

黑松露糖心蛋

食完係有幸福嘅感覺

招牌胡椒湯燒肉卷卷粉

牛舌心

厚切,油香滿滿,但食落又唔覺得好肥膩,讚!

雞泡魚乾

係厚切㗎,唔係出邊街燒到又乾又硬嗰啲

燒茄子

呢個都係串燒必食嘅,上面鋪滿晒蒜勁好味!

總之就係好多嘢都好好味啦,下次會再嚟!

P.S: 唔好意思太好味掛住食冇影到相😂下次補返啦
2023-12-07 594 瀏覽
今日discover 大角咀—辣酒燒~正確d黎講個人覺得由朗豪坊行去仲方便🙈所以辣酒燒應該係介乎旺角同奧運中間呢~一開始聽到辣酒燒呢個名,以為鋪頭淨係食辣同串燒🙈但原來呢度都有炒粉麵飯架!😍招牌重慶肉燥石鍋飯—爆香牛柳粒$65呢個石鍋飯非常搶fo😍由老闆上菜時一路炸炸聲到我食到一半都仲炸緊😍大大粒既牛柳粒配上熱辣辣既石鍋飯😍 上面仲有好多紫菜😍,蔥花同少少辣椒🌶️添!D牛柳啖啖肉又夠多 😍唔會食到唔夠喉wee怕熱既小編用左大半粒鐘先食到曬個飯,食到最後都仲有大大粒牛柳😍個飯仲熱到最後😍食石鍋飯當然最期待飯焦啦😍係大大舊飯焦啊😍有圖有真相!i like it😍隱藏menu- 椰子雞燉湯呢個新出喔~喺老闆盛情介紹下鍾意試新野既小編當然要試!結果真係不負所望!無味精又夠潤,仲未乜油😍入面有大大件雞同椰子😍估唔到呢度會飲到燉湯🤭小知識:燉湯 一般是將食材隔水猛火燉,一般會燉製3-4個小時以上,而蓋子保持密封,將湯的香氣也保留在內。因為匯聚食物藥用精華,滋補效用更明顯。燉湯湯色清澈,更為原汁原味,而且不會上火。所以燉湯絕對比老火湯正😋🙈呢度鋪位雖小,但老闆好有熱盛,令小店充滿人情味❤️叫得辣酒燒,呢
今日discover 大角咀—辣酒燒~
正確d黎講個人覺得由朗豪坊行去仲方便🙈
所以辣酒燒應該係介乎旺角同奧運中間呢~
一開始聽到辣酒燒呢個名,以為鋪頭淨係食辣同串燒🙈
但原來呢度都有炒粉麵飯架!😍

招牌重慶肉燥石鍋飯—爆香牛柳粒$65
呢個石鍋飯非常搶fo😍
由老闆上菜時一路炸炸聲到我食到一半都仲炸緊😍
大大粒既牛柳粒配上熱辣辣既石鍋飯😍
上面仲有好多紫菜😍,蔥花同少少辣椒🌶️添!
D牛柳啖啖肉又夠多 😍唔會食到唔夠喉wee
怕熱既小編用左大半粒鐘先食到曬個飯,
食到最後都仲有大大粒牛柳😍個飯仲熱到最後😍
食石鍋飯當然最期待飯焦啦😍係大大舊飯焦啊😍
有圖有真相!i like it😍

隱藏menu- 椰子雞燉湯
呢個新出喔~喺老闆盛情介紹下
鍾意試新野既小編當然要試!
結果真係不負所望!
無味精又夠潤,仲未乜油😍
入面有大大件雞同椰子😍
估唔到呢度會飲到燉湯🤭
小知識:燉湯 一般是將食材隔水猛火燉,
一般會燉製3-4個小時以上,
而蓋子保持密封,將湯的香氣也保留在內。
因為匯聚食物藥用精華,滋補效用更明顯。
燉湯湯色清澈,更為原汁原味,而且不會上火。
所以燉湯絕對比老火湯正😋🙈

呢度鋪位雖小,但老闆好有熱盛,令小店充滿人情味❤️
叫得辣酒燒,呢度真係有得飲酒食串燒架!😍
又有大大部電視😍
小編覺得呢度同適合同老友一齊傾心事/睇波/睇馬呢!(咁岩小編去果日播緊國際騎師錦標賽🙈)

辣酒燒 (大角咀)
大角咀福全街12-16號福全大廈地下A號舖
#discovermongkok #disovertaikoktsui #免加一
#無最低消費 #請支持小店
2023-12-06
  • 招牌重慶肉燥石鍋飯
  • 椰子雞燉湯
2023-12-03 379 瀏覽
光棍節(11/11/2023)嘅呢一日自己一個係旺角亂行,原來係朗豪坊附近就係大角咀,行左旺角甘多年從來都唔知😂,沿途一路行就比門口呢一大個招牌吸引住,大大隻寫住<<辣酒燒>>,好少有食串燒嘅地方,跟住我就被吸左入去。餐牌係用marker 畫上去剔,店員落完單就會用布擦返佢,可以不斷重用,極之環保。✦ 燒司華力腸 $16:係細個食開嘅味道呀🥰🌭✦ 燒雞扒 $25:燒到肉質岩岩好,好滑溜👍🐔✦ 燒魷魚鬚 $26:彈牙唔會韌,唔會好似橡筋甘🦷🦑✦ 大頭蝦 $28:好大隻,好多膏🦐✦ 玻璃樽芬達 $12:童年回憶,買少見少🥤一共食左$107呢度冇最低消費,唔使加一,都冇入座時間,仲有男女洗手間、面紙、牙籤提供,岩曬我哋同朋友慢慢邊食,邊傾計同暢飲或者好似我甘自己一個,都可以好好enjoy一個晚上🤭🤭🤭。

✦ 燒司華力腸 $16:係細個食開嘅味道呀🥰🌭

✦ 燒雞扒 $25:燒到肉質岩岩好,好滑溜👍🐔

✦ 燒魷魚鬚 $26:彈牙唔會韌,唔會好似橡筋甘🦷🦑

✦ 大頭蝦 $28:好大隻,好多膏🦐

✦ 玻璃樽芬達 $12:童年回憶,買少見少🥤

一共食左$107

2023-11-22 274 瀏覽
深夜總是餓,宵夜時段去找夜繽紛👯‍♀️。店鋪位於較靜的街道,可能因為在月黑風高的晚上去,前往時有種孤獨美食家去覓食的感覺😂麻香雞扒石窩飯 $56 (推🌟🌟🌟🌟)Big_Big_Foodie由細到大最喜歡食之餘,也喜歡煮。石窩飯飯焦脆而不硬,飯粒軟而乾身,口感非常好,水量及火候的控制缺一不可,從中師傅的功力可見一斑👍🏻👍🏻。雞扒鮮嫩,份量足,麻味食不岀,但香味有,味道不錯,性價比好高。燒牛仔粒 $22一串有4粒,厚身正方形骰子狀 ,以孜然粉調味,不太咸也不太濃味,味道剛剛好,可以一試。燒台灣腸 $17好食,沒有過多的調味,爽口結實,正常發揮。但得一條中size,與牛仔粒的價錢差少少,感覺上性價比不高。

麻香雞扒石窩飯 $56 (推🌟🌟🌟🌟)

麻香雞扒石窩飯

燒牛仔粒,燒台灣腸
  • 麻香雞扒石鍋飯
  • 燒牛仔粒
2023-09-21 342 瀏覽
燒烤點什麼呢?燒茄子、燒豬頸肉和燒羊架都是美味的燒烤菜餚本人口味清淡,燒茄子🍆的外皮變得焦黃,內部則是柔軟和香甜嫩滑的口感,與蒜泥調味料混合,散發出獨特的煙燻香氣,增添了豐富的口味。燒羊架外表微微焦香,大致保持鮮嫩口感和獨特的燒烤風味。調味料中可能包括鹽、胡椒粉、大蒜、洋蔥粉、迷迭香、香草等。這些調味料讓羊肉比較入味。燒豬頸肉感覺一般餐廳服務態度不錯,好怕去一間服務態度差的餐廳吃不到美食反而吃一肚子氣😅

燒烤點什麼呢?燒茄子、燒豬頸肉和燒羊架都是美味的燒烤菜餚
燒豬頸肉感覺一般