2021-08-03 176 瀏覽
將軍澳新都城中心都有好幾間越式餐廳,今次嚟到越北牛肉粉試吓,晚飯時間都唔少人等位,不過好彩等咗一陣就好快又位。晚餐係有套餐選擇(A+B+C) A:雞扒湯河粉/綜合牛肉金邊粉 B:札肉米紙卷/ 海哲沙律/牛湯浸蘿蔔C:三色鹹檸七/凍檸茶/ 奶茶/熱鹹吉水/仲有幾樣唔記得雞扒湯金邊粉好大碗生牛肉金邊粉上到枱,牛肉都算多嘅,牛肉仲見到紅紅嘅,如果唔鍾意食生嘅,建議浸一浸湯先食,金邊粉其實即係好似幼身嘅河粉,份量都幾多嘅,食完真係好飽。海蜇沙律呢個沙律我幾鍾意食,海蜇夠爽口,青瓜絲蘿蔔絲酸酸哋都幾好味。扎肉米紙卷呢個米紙卷我冇食,好唔好食就唔知😅當時已經好飽😂牛湯浸蘿蔔唔算係好濃嘅牛湯味道,蘿蔔都夠甜嘅整體來講都還可以啦,食完一碗粉都已經飽晒。

晚餐係有套餐選擇(A+B+C)
A:雞扒湯河粉/綜合牛肉金邊粉
B:札肉米紙卷/ 海哲沙律/牛湯浸蘿蔔
C:三色鹹檸七/凍檸茶/ 奶茶/熱鹹吉水/仲有幾樣唔記得

雞扒湯金邊粉
好大碗

生牛肉金邊粉

扎肉米紙卷
呢個米紙卷我冇食,好唔好食就唔知😅
當時已經好飽😂

牛湯浸蘿蔔
唔算係好濃嘅牛湯味道,蘿蔔都夠甜嘅

整體來講都還可以啦,食完一碗粉都已經飽晒。
2021-07-04 262 瀏覽
星期六5點幾食個early dinner🍴見呢間無乜人唔洗排隊就入左去😄呢個鐘數係下午茶餐仲送熱飲 上菜好快👍🏻點完菜可能因為無乜人 好快就上野飲🥤⭕️椰汁冰 (下午茶 +$8)係真。椰汁冰🥥用椰奶加冰打碎 唔會太甜 椰味唔濃 平常發揮⭕️熱西洋菜密 (下午茶包埋)都係正常發揮唔會偏甜 但最驚喜係食完碗粉野杯仲係熱👍🏻跟住好快就上牛肉粉一上菜同友人一齊嘩一聲😆因為好大碗 係錦麗下午茶嘅double😯⭕️綜合牛肉河粉 $58湯甜甜地 河粉滑溜順喉 牛腩有少少牛味唔韌 生牛肉無牛味但好滑 不過不失👌🏻敗筆就係只得是拉差無海鮮醬🤥最驚喜竟然係牛丸😳爽口唔痴牙😋好香牛脂味🤩好食過好多和牛牛丸😋望真d原來加左d筋👍🏻食完會想再食😋整體黎講 下午茶真係超抵食👍🏻又平又大碗😛牛丸仲好出色😋雖然唔正宗但味道都ok 值得一試!😊

點完菜可能因為無乜人 好快就上野飲🥤

椰汁冰

⭕️椰汁冰 (下午茶 +$8)
係真。椰汁冰🥥用椰奶加冰打碎 唔會太甜 椰味唔濃 平常發揮

西洋菜蜜

⭕️熱西洋菜密 (下午茶包埋)
都係正常發揮唔會偏甜 但最驚喜係食完碗粉野杯仲係熱👍🏻

綜合牛肉湯河粉  (下午茶)

⭕️綜合牛肉河粉 $58

牛丸

西洋菜蜜
綜合牛肉湯河粉  (下午茶)
牛丸
2021-06-02 203 瀏覽
💵同一個餐,不同時間不同價錢茶市更抵食,不論午市茶市都多街坊食🪑星期日 2:50pm,鄰近的餐廳,午市的人潮早已散去,但這裡的座位仍然頗滿的。餐廳職員溫馨提醒3pm入座便是茶市。亦有部分的食客不計較這十元八塊,早入座早d食😂🍜<越北生牛肉牛丸湯粉 午$60/茶$52>牛肉份量不小,牛丸亦有4粒牛肉唔肥,牛有牛味,肉質尚可牛丸juicy,爽口又幾香,咬開仲有牛筋粒河粉好大份,能果腹的份量湯味適中,食完粉沒有口渴青蔥絲、蔥花、九層塔、洋蔥、脆蒜全都有,想走青請記得揚聲☕️套餐仲包一杯熱飲用真空杯盛著,食完碗粉都依然好熱,仍出煙的😅亦可選擇加錢要凍飲/特飲
💵
同一個餐,不同時間不同價錢
茶市更抵食,不論午市茶市都多街坊食
🪑
星期日 2:50pm,
鄰近的餐廳,午市的人潮早已散去,
但這裡的座位仍然頗滿的。
餐廳職員溫馨提醒3pm入座便是茶市。
亦有部分的食客不計較這十元八塊,
早入座早d食😂
🍜
<越北生牛肉牛丸湯粉 午$60/茶$52>
牛肉份量不小,牛丸亦有4粒
牛肉唔肥,牛有牛味,肉質尚可
牛丸juicy,爽口又幾香,咬開仲有牛筋粒
河粉好大份,能果腹的份量
湯味適中,食完粉沒有口渴
青蔥絲、蔥花、九層塔、洋蔥、脆蒜全都有,
想走青請記得揚聲
越北生牛肉牛丸湯粉

☕️
套餐仲包一杯熱飲
用真空杯盛著,
食完碗粉都依然好熱,仍出煙的😅
亦可選擇加錢要凍飲/特飲
午茶餐送熱飲
越北生牛肉牛丸湯粉
2021-05-01 220 瀏覽
行完山黎到新都城食個下午茶,好彩依間都唔算多人唔洗等位,好快就可以坐低🔻天氣熱想食啲凍野,所以就諗住叫撈檬食下😀叫左個蜆港蝦餅春卷撈檬($66)份量都幾多,有齊蝦餅同春卷,仲有大量嘅配菜、芽菜等,撈埋個醬汁凍食好食😋🔻朋友就叫左個越北三寶撈檬($60)入面有香茅豬扒、香茅雞翼同扎肉,味道都ok跟餐+$8 仲有杯特飲,叫左菠蘿熱情果特飲同薄荷青檸梳打,都係一般梳打水咁。不過食完成個餐係好飽😂😂
🔻

🔻

2021-04-11
2021-04-25 171 瀏覽
今日啱啱食完豬頸肉湯河,發現碗內有條小蟲!我即時叫侍應處理,佢問我需唔需要換過一碗新嘅湯河,我話不需要了,因已經食飽了!侍應攞走咗我碗有問題嘅湯河,就當處理完畢!當我付款時,問負責人此事末有向我交代,亦欠我一句道歉!點知侍應話已經處理咗呢件事喎,已向廚房報告此事,亦都問過我使唔使換過一碗新嘅俾我!但係佢只不過跟食店内部處理咋嘛!冇同我講任何道歉嘅說話,而負責人也沒有!完全唔尊重個食客!最後負責人比了九折我們了事,我因為趕住走,冇再糾纏落去!唔好話疫情,平時如果有咁嘅情況,都係令人擔心嘅!平時都係欣賞佢哋在疫情底下的防疫措施,又不斷提食物到咗才可以除下口罩😷,但是.......佢哋待客之道就是這種水平!

2021-04-18
下午茶
2021-02-04 322 瀏覽
門面已經很越南,望落光猛企理。入去試吓!午市套餐選擇多,可配小食。越北綜合牛肉湯河粉$66(生牛肉+牛腩片+牛肉丸)先試吓個慢熬牛骨湯,幾清,有少許牛骨味,唔會太味精,唔錯😋。河粉都滑,配搭各種香料,有風味。三樣牛都無問題,正常!越北三寶湯河粉 $68(香茅豬扒+香茅雞翼+扎肉)豬扒肉質一般,不會太亁太實,但無肉汁。豬扒同雞翼都欠缺香茅味。扎肉無特別。不過個湯底ok, 啲餸夾著河粉食還可以。有豬扒食得飽。小食可加配。有兩種蝦餅:蜆港炸蝦餅加$28、會安蓮藕蝦餅加$22。揀咗蜆港炸蝦餅,心想一分錢一分貨,貴啲可能會好食啲😅同泰式蝦餅唔同,呢種係好似將蝦滑壓扁煎成嘅。蝦味無mud,如果煎得脆啲應該好食返啲。食完先見到在座位遠方嘅牆壁有張巨大海報,上面寫上生牛肉河的食法。 內容提到將桌上的辣椒醬同海鮮醬撈勻點牛肉食。今次錯過咗!
門面已經很越南,望落光猛企理。入去試吓!

午市套餐選擇多,可配小食。

越北綜合牛肉湯河粉$66(生牛肉+牛腩片+牛肉丸)

越北綜合牛肉湯河粉

越北三寶湯河粉 $68(香茅豬扒+香茅雞翼+扎肉)

夾著河粉食還可以。有豬扒食得飽。

越北三寶湯河粉

越北三寶

小食可加配。

有兩種蝦餅:蜆港炸蝦餅加$28、會安蓮藕蝦餅加$22。

揀咗蜆港炸蝦餅,心想一分錢一分貨,貴啲可能會好食啲😅

蜆港炸蝦餅

桌上醬料
2021-01-24
越北綜合牛肉湯河粉
2021-02-02 171 瀏覽
除左拉麵 × 米線 呢2樣之外 越南湯粉都係我喜愛既野食 飯反而麻麻鐘意食 難得我個死黨肯陪我食, 2個人嗌可以試多啲嗎, 同埋套餐既好處就係湯加個小食再加野飲 🤩🤩 完全滿足我個胃 , 因為啲小食可以share 食 自己就嗌左 香矛豬扒湯河 配 粉包果類 另一個就係生牛肉湯河配 豬頸肉 咁一如既往都係多青 😁 咁黎到都好開心啲配料很夠, 覺得越南河既配料同香料配得好夾,食得 湯河 或撈檬呢類加甜酸汁, 真係會愈食愈開胃 另外個粉包係很多料, 超飽肚 至於 個豬頸肉都係水準之內, 咁湯河既配料幾新鮮, 過下口癮
除左拉麵 × 米線 呢2樣之外
越南湯粉都係我喜愛既野食
飯反而麻麻鐘意食

自己就嗌左 香矛豬扒湯河 配 粉包果類
另一個就係生牛肉湯河配 豬頸肉
咁一如既往都係多青 😁 咁黎到都好開心
另外個粉包係很多料, 超飽肚

2020-07-07 548 瀏覽
九點鐘黎食晚飯,唔洗排隊就有位。揀咗A+B+C=$82餐越北炸春卷+越北生牛肉湯粉+西洋菜蜜味道不錯,湯底幾夠味,蘿蔔煮得夠淋夠入味。春卷即炸,上枱熱辣辣,好夠脆。不過略嫌貴咗啲
九點鐘黎食晚飯,唔洗排隊就有位。

揀咗A+B+C=$82餐
越北炸春卷+越北生牛肉湯粉+西洋菜蜜
味道不錯,湯底幾夠味,蘿蔔煮得夠淋夠入味。
春卷即炸,上枱熱辣辣,好夠脆。
不過略嫌貴咗啲
1K
2020-03-05 619 瀏覽
都有一段長時間沒來光顧越北9時多才吃的late dinner,想吃些粉麵,近近地就來了這裡~點了一碗越北火車頭及鮮蝦米紙卷越北火車頭,2人份量的湯粉麵,都幾大碗!不止碗大,粉麵的份量都足夠二人食用選了檬粉,麵質爽,不會煮得過稔配菜有生牛肉、牛腩片、牛丸、牛筋﹑牛柏葉及蘿蔔,份量適中當中以生牛肉較為好吃,質感稔滑,略有牛味再配有香菜﹑乾蒜及洋蔥,雖然配料如斯多,但湯底不濃不淡,普普通通另附青檸及辣椒,辣椒的辣度足,落少少都夠晒味!!鮮蝦米紙卷,第一次試這家店的米紙卷,有點失望米紙卷的餡料味道很淡,蝦肉沒蝦味,肉質又不夠彈牙~沒什麼味道尚能醮酸辣汁來吃但整件米紙卷的質感都厚身偏韌,個人不喜歡這種口感呢!當將軍澳區內的越式食店增加,越北的食物質素也要有點提昇才可呢!
都有一段長時間沒來光顧越北
點了一碗越北火車頭及鮮蝦米紙卷
越北火車頭
越北火車頭
越北火車頭,2人份量的湯粉麵,都幾大碗!
不止碗大,粉麵的份量都足夠二人食用
選了檬粉,麵質爽,不會煮得過稔
配菜有生牛肉、牛腩片、牛丸、牛筋﹑牛柏葉及蘿蔔,份量適中
當中以生牛肉較為好吃,質感稔滑,略有牛味
另附青檸及辣椒,辣椒的辣度足,落少少都夠晒味!!
鮮蝦米紙卷
鮮蝦米紙卷,第一次試這家店的米紙卷,有點失望
米紙卷的餡料味道很淡,蝦肉沒蝦味,肉質又不夠彈牙~
沒什麼味道尚能醮酸辣汁來吃
但整件米紙卷的質感都厚身偏韌,個人不喜歡這種口感呢!

2019-12-27
2019-11-30 456 瀏覽
星期六,可以偷得浮生半日閒,不願做嘢但仍要醫肚,誤打誤撞去到此店嘆茶餐。下了招牌菜式,店員奉上時,實在令我喜出望外。只是一個茶餐,但沒有絲毫馬虎,生菜牛肉擺放在碗內,令我立時垂涎三尺,味道也剛剛好,互相平衡配搭,最後加一杯薑蜜,成完美句號,(下星期會再來呢)。
慢煮牛肉米
慢煮牛肉米
2019-11-26 262 瀏覽
嗰日夜晚九點去食飯得返依家未閂門。叫咗生牛肉河同埋炸蝦多士,生牛肉河啲牛肉太熟,有啲咬唔開。另外蝦多士水準可以,好香好脆口。再叫咗杯椰汁珍多冰,味道濃,不錯。但係人手有點不足落單要等好耐,加上價錢唔算特別平,呢個價錢可以有更好的質素。
嗰日夜晚九點去食飯
得返依家未閂門。
叫咗生牛肉河同埋炸蝦多士,
生牛肉河啲牛肉太熟,有啲咬唔開。
另外蝦多士水準可以,好香好脆口。
再叫咗杯椰汁珍多冰,味道濃,不錯。
但係人手有點不足落單要等好耐,
加上價錢唔算特別平,
呢個價錢可以有更好的質素。
2019-11-24 252 瀏覽
同屋企人黎午餐我要左個蜆港蝦頭膏酸辣湯份量都幾大蝦膏味唔算好重不過個湯就少少酸酸辣辣,幾惹味海鮮就有青口,魚腐,小蛤材料都算豐富另加左小食魚露秋葵價錢略貴味道正常新推介我都想試,可惜係單點
同屋企人黎午餐
我要左個蜆港蝦頭膏酸辣湯

份量都幾大
蝦膏味唔算好重
不過個湯就少少酸酸辣辣,幾惹味
海鮮就有青口,魚腐,小蛤
材料都算豐富

另加左小食
魚露秋葵
價錢略貴
味道正常

新推介
我都想試,可惜係單點

2019-11-16
午餐
2019-09-13 312 瀏覽
今日係bb日😉朝早去咗葵涌探朋友嘅bb,返到將軍澳就約左閏蜜同契女去商場行街街😊閏蜜話想食下午茶,見到呢度啲粉麵好似幾吸引所以就入左嚟食✌🏻雖然係下午茶,但係都幾大碗😋生牛肉牛腩片湯河粉($48): 牛肉同牛腩都幾淋唔會韌,湯底清甜幾好食👍🏻分咗少少河粉俾契女,佢食得好開心❤ 分完俾契女之後就可以加辣椒食更加惹味✌🏻三色咸檸七喜(+$8): 酸酸甜甜好解辣👍🏻番茄蟹膏蝦丸札肉湯檬粉($50)椰汁三色冰(+$8)食物可以,但餐廳人手嚴重不足,想要個碗仔都等咗好耐先有侍應😅

三色咸檸七喜(+$8): 酸酸甜甜好解辣👍🏻

番茄蟹膏蝦丸札肉湯檬粉($50)
椰汁三色冰(+$8)

2019-09-02 149 瀏覽
前日,係將軍澳呢間食左個生牛肉河粉,牛肉好(林)好有肉未,個湯又清又甜,仲知食完都難以忘記個d生牛肉。另外我想講,今日我去左西環呢邊做野,經過見到又係寫住越北牛肉所以諗都冇諗就行入去食,今次都唔例外,亦都叫返生牛肉河粉,點知西環個間d牛肉又韌又鞋,湯冇清甜。都唔知係師傅不一樣定還是不同集團。攪到我食呢餐諗住滿心歡喜都食到冇晒癮。算啦,我都係返去將軍澳食返算喇,第時去到第二度見到有越北牛肉,都唔知敢唔敢入去試。
2019-08-31
  • 生牛肉湯河粉
2019-08-31 166 瀏覽
「越北牛肉粉專門店」作為一間連鎖越南菜餐廳,招牌生牛肉湯湯河粉食品「越北生牛肉湯粉」,跟集合生牛肉、牛腩、牛丸等等牛肉食品為主的「越北綜合牛肉湯河粉」,兩者牛肉的份量也都不差的。恰巧我最近曾經在將軍澳「新都城中心」商場一期地下,近着「茵怡花園」的「越北」舖位位置裡面,食過一碗以大湯碗盛載牛腩、牛肉跟牛丸的濃厚牛骨湯綜合牛肉湯河粉,牛骨湯湯底的牛肉味道真的很甜。另一方面,「越北綜合牛肉湯河粉」裡面的牛腩,恰巧也是以切片的方式處理,加上「越北」切片的牛腩,被滾水淥了不是很長的時間,所以牛腩肉的肉質仍然在七成熟左右。至於「越北綜合牛肉湯河粉」的薄切牛肉,牛肉實際製成品的成熟程度,比薄切牛腩更加再減一成成熟度,六成熟的「越北」薄切牛肉,牛肉裡面的口感仍然有嫩滑感覺,牛肉煮得不會太熟。至於「越北綜合牛肉湯河粉」裡面的其他牛肉,例如牛丸裡面的口感彈牙程度,都仍然可以接受,牛丸放入口咀嚼還可以感受到牛肉肉質的彈性。不過「越北綜合牛肉湯河粉」另外一個重要的地方,就是餐廳為「綜合牛肉湯河粉」加入很多的香料,包括香茅、金不換、芽菜在內,本身還可以加入青檸,但是我為了睡眠質素着想,最終放棄了加青檸汁了。我沒

我沒有選擇加入青檸汁,亦只,加入少許辣椒進入「越北綜合牛肉湯河粉」,河粉雖然是稍為缺少了一點點的酸味,但是卻增加了辣味。我向來怕晚上失眠,現在已經減少食青檸很久了。

至於「越北綜合牛肉湯河粉」裡面的金邊粉,金邊粉的質感仍跟一般「金邊粉」差不多,浸一下牛肉濃湯無傷大雅,但是金邊粉浸湯底太久的話就可能會斷掉,所以很快就已經要食完金邊粉。

金邊粉不吸收牛骨湯底太多的話,口感的確是又軟又滑,而且金邊粉的最大好處,就是可以把濃厚甜味的牛骨湯底完全吸收過去,每一口金邊粉都能間接吸收到牛骨湯底裡面的濃厚甜鮮味。

另一方面,我還選擇了「越北牛肉粉專門店」,裡面的另一款小食「越式炸春卷」,「越北牛肉粉專門店」的下午茶「越式炸春卷」,是把原條「越式炸春卷」切半後,再擺放上碟。

或者因為「越北牛肉粉專門店」廚房,剛剛新鮮炸起「越式炸春卷」的關係吧,所以「越式炸春卷」的春卷皮表面,就好像剛剛塗抹完防曬一樣,整件春卷表面變得「油光滿面」,用另一個形容詞解釋就是「油淰淰」。

我用「越北牛肉粉專門店」店舖提供的銀筷子,夾起其中一件「越式炸春卷」,就立刻發現到困難所在,困難在於炸春卷很容許從銀筷子之間滑下來。

幸好我最後還是能夠,及時接回已經從銀筷子跌下來的「越式炸春卷」,否則後果不堪設想。「越北牛肉粉專門店」炸到「油光滿面」的「越式炸春卷」,裡面塞滿了餡料,口感仍然是十分飽滿。

不過,我唯一感到有點大惑不解的地方,就是不知道「越北牛肉粉專門店」為什麼會安排,在已經切開一半的「越式炸春卷」的旁邊加上生菜伴碟。

難道「越北牛肉粉專門店」廚房裡面的人,希望每位點小食「越式炸春卷」的食客,都會嘗試用生菜包裹着「越式炸春卷」,所有食材捲在一起直接塞入口?
荔枝沙冰

當時我就一時大意忘記了,忘記用那些新鮮生菜,去包裹「越北牛肉粉專門店」裡面的「越式炸春卷」。結果我除了食到「越式炸春卷」裡面的飽滿口感之外,就只感受到炸春卷表面的油膩感覺。

至於「越北牛肉粉專門店」裡面的飲品,飲品的款式原來也都稱得上算是「包羅萬有」,包括很多款式的飲品,除了一般的「滴漏咖啡」、奶茶、凍檸茶之外,原來還有冰類的飲品。

恰巧「越北牛肉粉專門店」裡面,就有一款單看餐牌圖片,已經可以完全概括「越北牛肉粉專門店」絕大部分的手調飲品,飲品實際上的價錢。
越南春卷

而大部分「越北牛肉粉專門店」裡面大部分的手調冰類飲品,其實都是收食客大約港幣八元,不算非常昂貴的價錢。結果在八元換購價的「越北牛肉粉專門店」飲品裡面,選擇了一杯「荔枝梳打」飲品。

「越北牛肉粉專門店」裡面的「荔枝沙冰」,色澤呈類似粉紅色的顏色,「荔枝沙冰」飲品的表面,還額外插了一小枝,實際上其實為增加裝飾效果而已。

「荔枝沙冰」飲品裡面的荔枝甜味,甜味感覺非常之明顯,即使沙冰裡面的冰遲早都會面臨融化的結果,但是冰沙後來融化,都因為沙冰味道偏甜未融化之前已經完全喝完。

至於「荔枝沙冰」飲品裡面的荔枝甜味,究竟荔枝甜味跟其他味道感覺出自哪裡,我就不敢太快下決定。「荔枝沙冰」裡面的荔枝甜味感覺,都隨著沙冰飲完而劃上了問號。
越北綜合牛肉湯金邊粉

最後從整體角度,去評估「越北牛肉粉專門店」飲品「荔枝沙冰」裡面的甜味,我覺得「荔枝沙冰」飲品裡面的甜味,感覺跟新鮮荔枝裡面的甜味很相似,看來感覺也都是非常合理。

論「越花牛肉粉專門店」飲品實際上在食店的賣相,「越式牛肉粉專門店」裡面的飲品「荔枝沙冰」的確吸收力不算很強,葉子的外形偏大,已經幾乎覆蓋飲品的杯面。

最重要的是,「荔枝沙冰」飲品裡面的荔枝甜味,在沙冰裡面分佈得頗為勻循,不會無端端出現飲用「荔枝沙冰」飲到一半,荔枝甜味已經被喝走近乎七七八八的情況。

「越北牛肉粉專門店」荔枝甜味勻循平均的「荔枝沙冰」,直到我把飲品都完全喝光,沙冰裡面的荔枝甜味,依然都是存在於「荔枝沙冰」飲品玻璃杯裡面。

最後說回「越北牛肉粉專門店」,在將軍澳寶琳「新都城中心」一期商場樓下的舖位,舖位裡面的面積屬於中等程度。幸好當時光顧「越花牛肉粉專門店」的食客不算很多,所以沒有出現滿座的情況。

餐廳裡面雖然沒有卡座,但是將軍澳「越北牛肉粉專門店」裡面大部分的座椅,都是類似梳化椅的餐櫈,食客可以坐梳化椅,感覺比坐一般餐櫈更舒適。

將軍澳「越北牛肉粉專門店」裡面食品實際上的價錢,因為「越北牛肉粉專門店」裡面雖然有午餐,跟下午茶的餐牌,所以我一共選擇了一碗牛肉粉、一碟炸春卷加一杯沙冰,總價錢已經需要港幣七十五元。

「越北牛肉粉專門店」食品加飲品,實際上港幣七十五元的總價錢,於我而言其實不算非常便宜,如果「越北」下午茶茶餐價錢能設定便宜一點,應該會更抵食。

而且將軍澳寶琳邨跟旁邊的商場,距離西貢墟不算很遠,坐一程專線小巴就可以直達,下次想再光顧「越北牛肉粉專門店」,也不成問題。
2019-07-15
20 分鐘 (堂食)
荔枝沙冰
越北綜合牛肉湯金邊粉