2024-02-01 532 瀏覽
星期日下午同朋友坐底,食完就覺得尼間店係openrice 唔值咁多好評。首先食物好普通,由其是個明太子意粉,正常意少係要炒到D汁俾個粉吸引晒,或者收汁到意少可以掛汁咁先正常。佢居然烚熟D意粉,放中間再倒D汁係碟邊咁就出貨,食嘅時間要自己撈勻咁樣食。衰在個汁水汪汪,撈完仲濕過濕炒飯。唯一少少正常係個雞胸肉沙律,D雞肉剛好熟,唔柴口。甜品都麻麻,正正常常一個芝士蛋糕,一般係加果醬、生果令成件事味道清新D,佢就加黑醋,真係黑人問號… 另一道蘋果金寶,唔知佢焗到燶定係翻熱到燶,賣相好唔吸引,但個金寶唔知放左幾耐,入口係淋嘅,而且得一成係蘋果肉,唔食真D都食唔出,又無雪糕伴碟。咁做得cafe,咖啡正常係基本要求啦,點知連尼個要求佢都做唔到。我見到menu有個signature coffee - melon cuppincino ,諗住嘗下鮮啦,而且仲有推介icon係度。一上枱飲左啖,尼杯咖啡跟本唔應該存在係尼個世界上。蜜瓜同咖啡跟本唔可以一齊出現,唔明個咖啡師點解OK攞… 超級怪…尼間cafe食物飲品都麻麻地,要同朋友吹水,大把地方都未輪到佢,真係不了。

唯一少少正常係個雞胸肉沙律,D雞肉剛好熟,唔柴口。

明太子意粉
蘋果金寶
芝士蛋糕
雞胸肉沙律
2024-01-31 147 瀏覽
朋友間即興的聚會,一邊傾解一邊品嘗美食,朋友介紹了呢間西餐廳。地點有點隱閉,但其實又好方便,距離地鐵只需步行幾分鐘,旺中帶靜。到達時正好午餐時間,餐廳提供的午餐套餐都很吸引,百零蚊包沙律/湯和飲品和加36元可以升級甜品。蒜油蜆肉花椒意大利麵($118)以蒜油作為底醬,搭配新鮮的蜆肉和微辣的花椒,給整道菜帶來了刺激味蕾的享受。意大利麵煮得剛好有嚼勁,和醬汁完美融合在一起。西京燒比目魚($188)同樣是餐廳推介,二塊煎致金黃的比目魚扒,再以薯蓉、咖啡菇和沙律菜作為伴碟,形成了一個口味多變的組合。比目魚肉質鮮嫩多汁,外皮煎得金黃。薯蓉保持原汁原味,咖啡菇的香氣也很獨特。有鮮明對比的口感。午餐包一杯飲品,朋友點了Cappuccino,而我點了Honey Yuzu with Lemon,意是一壺,還可以任加熱水。Honey Yuzu with Lemon則是一杯清新的飲品,柚子和檸檬的酸甜風味平衡,加上蜂蜜的甜味,很是解渴。甜品部分,跟餐只需加+36,我選擇了Cheese cake,朋友是Tiramisu迷。我比較喜歡Cheese cake的口感,非常綿密,奶酪的味道濃郁香甜。Tiramisu則

蒜油蜆肉花椒意大利麵($118)

西京燒比目魚($188)

Tiramisu則帶俾朋友甜蜜的笑容。
2024-01-29 142 瀏覽
朋友去完旅行返嚟約左一齊食午餐 所以就揀咗呢間餐廳試下呢度嘅裝修好年輕 環境亦都好適合打卡 而且見到餐牌嘅lunch set 都幾吸引!一個set lunch仲包咗沙律或者餐湯主菜 同埋嘢飲 仲可以加是日甜品!頭盤我地揀左沙律同餐湯沙律好開胃 今日嘅餐湯係蕃茄湯 好濃嘅蕃茄味真材實料好好飲!我哋揀咗佢餐牌推介嘅兩款主食蒜油蜆肉花椒意大利麵特別嘅花椒味 香香辣辣咁非常之開胃而且蜆嘅份量都唔少!西京燒比目魚比目魚整得啱啱好 魚肉好滑 而且仲有薯蓉同埋沙律菜做配菜! 餐飲仲包左兩杯嘢飲我哋叫左蜜糖柚子檸檬同埋熱情果梳打兩杯嘢飲都係酸酸哋嘅 好開胃 而擺盤仲好靚添 好有儀式感最後我哋仲追加咗是日甜品 係tiramisu同埋 cheesecake tiramisu 嘅味道好濃郁 cheesecake亦都好啱我口味總括嚟講呢間餐廳嘅食物質素都唔錯下次有機會會再嚟試下佢嘅晚餐!
朋友去完旅行返嚟約左一齊食午餐 所以就揀咗呢間餐廳試下

頭盤我地揀左沙律同餐湯

我哋揀咗佢餐牌推介嘅兩款主食
蒜油蜆肉花椒意大利麵

特別嘅花椒味 香香辣辣咁非常之開胃而且蜆嘅份量都唔少!

西京燒比目魚

比目魚整得啱啱好 魚肉好滑 而且仲有薯蓉同埋沙律菜做配菜!

餐飲仲包左兩杯嘢飲

我哋叫左蜜糖柚子檸檬同埋熱情果梳打

兩杯嘢飲都係酸酸哋嘅 好開胃 而擺盤仲好靚添 好有儀式感

總括嚟講呢間餐廳嘅食物質素都唔錯
下次有機會會再嚟試下佢嘅晚餐!
2024-01-29 188 瀏覽
位置太子的cafe,店面看來小小的(一不小心就會錯過了美食👅),內𥚃其實比想像中寬敞,很適合閨蜜小聚~我們點了二人餐($468)前菜”慢煮雞胸柚子汁沙律”,主菜兩款:” 海瞻味噌蟹肉意大利麵” (+$38),擺盤非常精緻,除了有新鮮海膽以外,還有蟹肉蟹子、紫菜搭配,忌廉汁很creamy,意大利麵軟硬適中很掛汁。“慢煮西班牙豬鞍” (+$68),份量頗大件,適合share吃,經過慢煮的豬肉入口軟腍,調味很到位,就算不沾醬也很好吃~另外單點了兩款:“ 明太子櫻花蝦意大利麵” $128不知是否先後次序問題(這個比海膽那款先上桌),個人覺得好有驚喜,也比較喜歡這款,明太子鹹香和蟹子,加上忌廉汁非常塔,整體很高質,大推👍🏻“黑松露薯條” ($68),必點,希希吃到好滋味。飲品方面選了” Butterfly Pea Lemonade Soda”清新打卡之選。值得一提是,連餐湯也好喝啊。
位置太子的cafe,
店面看來小小的(一不小心就會錯過了美食👅),
內𥚃其實比想像中寬敞,
很適合閨蜜小聚~

我們點了二人餐($468)
前菜”慢煮雞胸柚子汁沙律”,
主菜兩款:” 海瞻味噌蟹肉意大利麵” (+$38),
擺盤非常精緻,
除了有新鮮海膽以外,
還有蟹肉蟹子、紫菜搭配,
忌廉汁很creamy,意大利麵軟硬適中很掛汁。
“慢煮西班牙豬鞍” (+$68),
份量頗大件,適合share吃,
經過慢煮的豬肉入口軟腍,
調味很到位,
就算不沾醬也很好吃~
慢煮雞胸柚子汁沙律
海瞻味噌蟹肉意大利麵”

另外單點了兩款:
“ 明太子櫻花蝦意大利麵” $128
不知是否先後次序問題(這個比海膽那款先上桌),
個人覺得好有驚喜,
也比較喜歡這款,
明太子鹹香和蟹子,
加上忌廉汁非常塔,
整體很高質,
大推👍🏻
明太子櫻花蝦意大利麵”

“黑松露薯條” ($68),
必點,
希希吃到好滋味。
清新打卡之選。
黑松露薯條

值得一提是,
連餐湯也好喝啊。
2023-07-15
海瞻味噌蟹肉意大利麵”
黑松露薯條
  • 慢煮雞胸柚子汁沙律
  • 海膽味噌蟹肉意大利麵
  • 明太子櫻花蝦意粉
  • 慢煮西班牙豬鞍
2024-01-24 102 瀏覽
呢間咖啡店既咖啡絕對係我杯茶贏得我心。入到去,彌漫著淡淡的咖啡香氣,比人感覺到好舒服。一入嚟有個後生仔即刻招呼我坐靜靜地嘆完杯咖啡,就閃人已經唔係第一次嚟,不單止於味蕾的享受,更是一場對心靈的愉悅之旅,強烈推薦!!
2024-01-23 200 瀏覽
店舖小小但食物誠意滿分一行五人,剛好臨時walk in有位❤️❤️我們點了一份二人餐包括[前菜 :慢煮雞胸柚子汁沙律]慢煮雞胸入口軟綿滑溜❤️柚子汁清爽酸甜開胃一行人一致好評!!美味度4.5/5[主食一 :西京燒比目魚]比目魚塊肉質及魚皮嫩滑,魚肉充分入味,西京漬味帶甘甜,甜度配合得恰到好處❤️❤️❤️配菜是烤大啡菇,及薯蓉,黑醋沙律菜。烤大啡菇,飽滿爆汁👍👍薯蓉帶少量粉感,及薯粒增加口感。 黑醋沙律,則黑醋偏咸。美味度4.5/5 [前菜2:青醬帶子螺絲粉]帶子稍微煎香兩面,中間僅僅熟✨✨✨超讚!平時出面食嘅好多時全熟,呢個剛剛好!!!青醬螺絲粉十分出色,新鮮羅勒葉味道濃郁甘香,相信是自家調配!咸度較低,吃得出一點草青味。青醬完全包裹每一條螺絲粉👍👍👍螺絲粉稍硬身,但不影響整體表現。美味度4.5/5 [跟餐甜品:tiramisu]冧酒浸蛋糕時間略嫌太久,海綿蛋糕呈爛的狀態,雖然入味但破壞了口感,甜品普通美味度 2/5 [美國牛板腱]是牛的肩胛骨上方的肉,帶一條肉筋,肉質結實有彈性,帶點嚼勁。牛肉味略嫌偏淡。配蜜糖芥末醬,有昇華作用。美味度:3.5/5[西班牙慢煮豬鞍]肉質結實爽口彈牙,並不會柴,調
店舖小小但食物誠意滿分
一行五人,剛好臨時walk in有位❤️❤️
我們點了一份二人餐
包括
[前菜 :慢煮雞胸柚子汁沙律]
慢煮雞胸入口軟綿滑溜❤️柚子汁清爽酸甜開胃
一行人一致好評!!

[主食一 :西京燒比目魚]
配菜是烤大啡菇,及薯蓉,黑醋沙律菜。

[前菜2:青醬帶子螺絲粉]

青醬帶子螺絲粉

[跟餐甜品:tiramisu]
美味度 2/5

tiramisu

[美國牛板腱]
配蜜糖芥末醬,有昇華作用。
美味度:3.5/5

美國安格斯牛板鍵 及 青醬帶子螺絲粉

[西班牙慢煮豬鞍]
肉質結實爽口彈牙,並不會柴,調味偏鹹需靠芥末蜜糖汁的甜味中和。

慢煮西班牙豬鞍

另外點了一杯dirty (忘記拍照)
Expresso底味道偏向nutty, 撞上鮮奶,偏膩。
對我來說,有點太大杯,令牛奶不夠凍,很快變暖了。
整主食食物質素高!店員哥哥服務態度有善有禮貌細心!walk in立即幫忙帶位。我們今天來慶祝朋友生日飯所以預備了生日蛋糕,店員主動提供碟及餐具,更貼心附上水及火機✨✨✨
環境上座位比較窄,比較少座位。有種麻雀雖小五臟俱全的感覺❤️
值得推薦或帶朋友再來光顧🥰🥰🥰
青醬帶子螺絲粉
美國安格斯牛板鍵 及 青醬帶子螺絲粉
  • 美國安格斯牛板鍵及青醬帶子螺絲粉
呢間Cafe午市套餐非常抵食人均大約$100套餐包有餐湯/沙律同指定飲品免費飲品有咖啡或水果梳打🍹夠晒高CP值!而且環境又唔太迫夾幾啱同朋友嚟傾偈食午餐呀!-🍝蒜油蜆肉花椒意大利麵($118)私心推介鍾意食麻辣嘅朋友仔一定要試吓呢個fusion菜式💯意粉微辣帶花椒香麻感超強,好爽!👍🏻而且有蒜油香得嚟又唔會太過濃烈食完個口唔會好大陣蒜頭味喔😉至於蜆肉亦唔錯粒粒都乾淨無沙呀!🍜生薑燒黑豚豬頸肉和風湯烏冬($108)豬頸肉燒得微焦香口咬落啖啖肉肉質軟腍爽口😋而烏冬亦好高質質感煙韌有咬口係我至愛嘅口感呀❤️‍🔥🫖滅脂排毒花茶(+$12)有洛神花+玫瑰+檸檬+山楂味道酸甜開胃☕️Hoiicha Latte(+$12)焙茶味濃郁香滑唔苦澀呀💯
呢間Cafe午市套餐非常抵食
人均大約$100
套餐包有餐湯/沙律同指定飲品
免費飲品有咖啡或水果梳打🍹
夠晒高CP值!
而且環境又唔太迫夾
幾啱同朋友嚟傾偈食午餐呀!

🍝蒜油蜆肉花椒意大利麵($118)
私心推介
鍾意食麻辣嘅朋友仔
一定要試吓呢個fusion菜式💯
意粉微辣帶花椒香
麻感超強,好爽!👍🏻
而且有蒜油香得嚟又唔會太過濃烈
食完個口唔會好大陣蒜頭味喔😉
至於蜆肉亦唔錯
粒粒都乾淨無沙呀!

🍜生薑燒黑豚豬頸肉和風湯烏冬($108)
豬頸肉燒得微焦香口
咬落啖啖肉
肉質軟腍爽口😋
而烏冬亦好高質
質感煙韌有咬口
係我至愛嘅口感呀❤️‍🔥
🫖滅脂排毒花茶(+$12)
有洛神花+玫瑰+檸檬+山楂
味道酸甜開胃

☕️Hoiicha Latte(+$12)
焙茶味濃郁
香滑唔苦澀呀💯
2024-01-19 108 瀏覽
🫰🏻海膽味噌蟹肉意大利麵 $168🫰🏻Spaghetti Sea Urchin and Miso Crab $168海膽味汁好Creamy 好特別蟹肉碎亦幾多幾入味意粉就啱啱煮到al dante 係高水準嘅表現😍整體成碟都好唔錯 份量亦都啱啱好絕對值得嘗試🤩🫰🏻孜然烤羊架 2pcs(配自寂製薯蓉,咖啡菇,沙律菜) $138 Grilled Cumin Lamp Chop, Portobello mushroom and Salad $138 烤羊架煮得啱啱好容易咬口得來又入味外脆內嫩其他嘅配菜配搭得幾好特別鍾意佢嘅薯蓉 厚實又creamy 🤍🫰🏻是日餐湯餐湯係蘿蔔湯,第一次試一開始好驚會有青味好似裏面加咗蕃茄湯成件事完全balance晒好正既開胃湯🥰🫰🏻凍咖啡高水準凍咖啡濃烈既咖啡味唔會被冰蓋過得閒經過應該會叫杯外賣咖啡😚

🫰🏻海膽味噌蟹肉意大利麵 $168

外脆內嫩
其他嘅配菜配搭得幾好
特別鍾意佢嘅薯蓉 厚實又creamy 🤍

🫰🏻是日餐湯
餐湯係蘿蔔湯,第一次試
一開始好驚會有青味
好似裏面加咗蕃茄湯
成件事完全balance晒
好正既開胃湯🥰
🫰🏻凍咖啡
高水準凍咖啡
濃烈既咖啡味唔會被冰蓋過
得閒經過應該會叫杯外賣咖啡😚

溫暖木系cafe☕️閨蜜談心好去處👯‍♀️今日約咗閨密行街又到lunch時間決定食飽先行街😂經過呢間靚靚cafe決定入嚟試吓👍🏻店門口啱哂打卡🩵店內環境悠閑寧靜再帶有陣陣咖啡香味好啱談心傾偈💬叫咗2個set lunch🍽️溫泉蛋忌廉卡邦尼意粉🍝 $108配餐湯 同熱檸檬柚子鮮茄烤雞螺絲粉 $118配沙律🥗同 Passion fruit soda 🥤 餐湯係粟米湯🌽啖啖都係超濃郁嘅粟米蓉,又好creamy 啱哂我呢個粟米控😆溫泉蛋忌廉卡邦尼意粉溫泉蛋火喉超級好,切開佢真係超療癒❤️攪拌均勻👍🏻好cremy又多汁再配上脆脆嘅煙肉🥓好好食😋鮮茄烤雞螺絲粉烤雞超嫩滑,有好多肉汁完全唔會嚡颯颯螺絲粉配上鮮茄,酸酸甜甜好開胃🤤熱檸檬柚子❤️🫖茶壺原煲上😆甜度適中冬天最啱飲呢啲滋潤飲品總結: 餐點份量都好多🥳又美味環境舒適又溫暖閨蜜情侶談心好去處💜絕對會想一去再去
溫暖木系cafe☕️

配餐湯 同熱檸檬柚子

鮮茄烤雞螺絲粉 $118
配沙律🥗同 Passion fruit soda 🥤

餐湯係粟米湯🌽
啖啖都係超濃郁嘅粟米蓉,又好creamy
啱哂我呢個粟米控😆

溫泉蛋忌廉卡邦尼意粉
溫泉蛋火喉超級好,切開佢真係超療癒❤️
攪拌均勻👍🏻好cremy又多汁
再配上脆脆嘅煙肉🥓好好食😋

鮮茄烤雞螺絲粉
烤雞超嫩滑,有好多肉汁
完全唔會嚡颯颯
螺絲粉配上鮮茄,酸酸甜甜好開胃🤤

熱檸檬柚子❤️
🫖茶壺原煲上😆甜度適中
冬天最啱飲呢啲滋潤飲品

總結: 餐點份量都好多🥳又美味
環境舒適又溫暖
閨蜜情侶談心好去處💜
絕對會想一去再去

午餐
今日和朋友去完花墟睇花後順便食lunch …花園街附近見到一間門面以清新綠色為主的cafe , 再看看門口餐牌嘅lunch set 就推門入去了🤪😂Cafe 叫「賞島咖啡屋 」。Lunch set 跟餐飲或沙律蒜油花椒蜆肉意大利麵 ,賣相幾靚,蜆肉圍邊圍住意粉🍝一圈,蜆肉幾大隻肉質鮮嫩,意粉口感軟硬適中,好掛汁👍孜然烤羊架,配自家製蒜蓉,咖啡菇和沙律菜..孜然烤羊架有2件,都不小件…..肉質鮮嫩…咖啡菇夠juicy🤭🤭

Lunch set 跟餐飲或沙律

孜然烤羊架,配自家製蒜蓉,咖啡菇和沙律菜..

• 蒜油花椒蜆肉意大利麵
咁新一年梗係要約朋友去啲之前未食過嘅餐廳,但係因為朋友係減脂期,所以可以選擇嘅餐廳其實少咗好多,咁啱俾我喺OpenRice見到呢一間好似都幾唔錯嘅Cafe就去咗試吓因為我和朋友都唔係好肚餓,所以淨係分別單點咗一個意粉同沙律蒜油花椒蜆肉意粉 $108推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟擺pon擺到成朵花咁樣好靚🌷第一啖食落口比我想像中冇咁油,反而因為有花椒係入面,所以食落惹味好多,蜆肉食落都覺得好鮮甜,而且冇沙慢煮雞胸柚子汁沙律 $78推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟個雞胸好嫩滑,冇平時食沙律成日食到嘅雞胸咁乾柴柴,配埋柚子汁一齊食好清新,而且食完都幾飽,因為雞胸份量都好多Long black $36推薦指數🗯️:🌟🌟🌟咖啡表面嘅油脂保持得好好,不過我係為咗打卡影相先專登吹開那層油脂🤣🤣味道偏酸少少,不過我最鍾意係佢嗰隻杯,係出面好少見到嘅款式✨整體來講,食物質素和服務態度都好好,氣氛都好溫馨,好適合收工嘅時候食嘢或者飲返杯(佢哋有Cocktail可以叫)另外因為我早到,所以店員見我係到等朋友嘅時候,俾咗啲英文字母我,可以拎嚟癡喺牆上面🤣🤣當個小玩意咁樣以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同,所以末必同每個人嘅用餐

因為我和朋友都唔係好肚餓,所以淨係分別單點咗一個意粉同沙律

蒜油花椒蜆肉意粉

蒜油花椒蜆肉意粉 $108
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

慢煮雞胸柚子汁沙律 $78
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

Long black $36
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟

以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同,所以末必同每個人嘅用餐感覺一樣,如有不同,敬請見諒。
蒜油花椒蜆肉意粉
2024-01-10 105 瀏覽
呢日早放工 就約咗友人去cafe chill一下☕️ 大約四點九行入太子花墟附近嘅呢間cafe 見到佢五點前仲有lunch set 叫 就即刻叫咗一人一份啦✌🏻頭盤可以揀精選餐湯或者沙律 餐湯呢日係番茄湯 味道濃郁 飲得出好真材實料 係用鮮番茄熬製🍅而沙律上面就有少少柚子沙律汁 所以幾清新 仲有啲煙肉碎喺面🥗溫泉蛋忌廉卡邦尼意粉呢碟意粉口感creamy 有好多煙肉粒同菇菌加強口感☺️ 上面嘅溫泉蛋半生熟 可以撈埋蛋汁食 醬汁更加稠杰同香濃🍝 蒜蓉蜆肉花椒意大利麵呢碟一上碟已經聞到好香🌶️ 蜆肉喺碟邊排滿一圈 食落有少少花椒嘅麻味 加埋蒜味真係幾惹味 食落口唔算太辣 同埋意粉較乾身 都係一個幾好嘅選擇是日甜品我同友人都加咗一人一份 兩款蛋糕分別係Tiramisu同芝士蛋糕🍰 兩款甜品都令人滿意 Tiramisu口感鬆軟 芝士蛋糕就口感綿密 加埋面頭有酸酸地嘅醬汁唔會太膩 咖啡叫咗Flat White同Cappuccino 兩杯上面都有精美嘅拉花☕️ 我就比較鍾意flat white 奶香十足Cafe環境幾舒服 暖色光俾人一種好放鬆嘅感覺 同友人傾計傾到唔知時間 出到門口原來已經天黑啦😮 lunc

頭盤

Tiramisu
Cheesecake

咖啡
Cappuccino  Flat White

Cafe環境幾舒服 暖色光俾人一種好放鬆嘅感覺 同友人傾計傾到唔知時間 出到門口原來已經天黑啦😮 lunch食仲冇加一㗎 真係幾抵
午餐
2024-01-09 59 瀏覽
放假嘅時候鍾意享受下一個人嘅寧靜,今日就去左太子呢間賞島咖啡屋。裝修風格簡約,有種現代工業風格。可能因為lunch時間,都有幾台客人喺度享用lunch,但係地方好闊落毫無擠迫感,坐得好舒服。好鍾意餐廳嘅心意佈置,睇得出老闆有花心思令食客感受到專屬於小店嘅人情味。Lunch Set 有幾款,性價比都幾高,價錢包咗主菜,沙律或餐湯,咖啡。我就叫左瑪莎拉午肉連烤餅配餐湯,餐湯係濃郁蕃茄湯,飲落去有蕃茄嘅鮮味又唔會酸,飲得出用新鮮蕃茄去煮。瑪莎拉午肉連烤餅,份量好足有三塊。每塊入邊都有勁多牛肉同芝士,真係啱晒芝士控既我。牛肉都幾重牛肉味,而且肉身唔會覺得好韌,再加埋醬汁同芝士味道啱啱好,都唔會太鹹。因為lunch set跟咖啡,就點咗我最鍾意既latte,藍綠色陶瓷杯配上拉咗天鵝圖案咖啡好有咖啡小店既風格。咖啡味好香,啡牛奶嘅比例,剛剛好。飲完咖啡,煲完劇,呢個假期咖啡店體驗好完滿。

濃郁蕃茄湯

瑪莎拉午肉連烤餅

Latte
濃郁蕃茄湯
瑪莎拉午肉連烤餅
Latte
2024-01-08 40 瀏覽
今次happy friday lunch嚟到太子嘅cafe位置方便 環境闊落舒服👍🏻lunch set 全部都豐富滿足孜然烤羊架 2pc 配自家製薯蓉 咖啡菇 沙律菜 $138烤羊架大大件 份量十足🐑火喉得當 未送到上枱 都聞到香味羊架厚肉 肉質軟嫩 唔會太羶再配上薄荷啫喱醬 酸酸甜甜 增添清新口味🌿自家製薯蓉外層仲微微煎香 非常有誠意 🥔西京燒比目魚 配自家製薯蓉 咖啡菇 沙律菜 $188比目魚皮香肉滑 豐富油脂感🐟 肉質出奇地潤澤嫩口 入口即化 大有驚喜😝以西京燒醬汁配合 別有風味 鹹甜有致套餐均配沙律/精選餐湯(南瓜湯)🥣今次叫左Cappuccino同Yuzu Soda 拉花同喵喵擺設都好吸睛🥰11款飲品免費 包括咖啡 啱晒一眾啡友☕️cafe 嘅lunch set嚟講好少可包咁多款 十分體貼❤️

今次happy friday lunch嚟到太子嘅cafe

以西京燒醬汁配合 別有風味 鹹甜有致

套餐均配沙律/精選餐湯(南瓜湯)🥣
11款飲品免費 包括咖啡 啱晒一眾啡友☕️

2024-01-04 67 瀏覽
兩個月內,已是第五次幫襯,今天吃午餐又有驚喜😍平常飲龍蝦湯是真的有放龍蝦壳增加濃郁味,京燒比目魚比在日本吃到的更好味,豬鞍軟綿易入口,慢煮雞胸嫩滑似雞脾,黑松露薯條你會欣賞個醬汁,意粉軟硬度和配汁味道刚刚好又夾😋有機會你要碰運氣試下Menu內未能的冬蔭功海鮮意粉,最好訂位時問下或試下预订!老闆話要有材料才可提供,材料不新鮮,不足就不煮,這不就是有❤️製造和經營聖誕餐有鮑魚,鵝肝,聖誕蛋榚超好味又應節👍環境坐得舒服,上菜時間合適,唯一美中不足,坐位有限,盡可能先訂位😀
兩個月內,已是第五次幫襯,今天吃午餐又有驚喜😍
聖誕餐有鮑魚,鵝肝,聖誕蛋榚超好味又應節👍
2024-01-04