2022-04-25
-無常時常伴隨在我們身邊,隨時都會發生,所以我希望可以珍惜每一個日常@老田-差吾多臨搬返同父母住嘅最後30日,襯仲有獨居嘅日子加上疫情緩和邀約左胖橘親親故C上泥過夜回憶下相識十幾年嘅時光(當然同之前O爆T有關,如果吾係何來的休閒。。。)-人生有幾多個十年@柴九哥,同呀C見證住本屬不多嘅十年入面無論係自身,家人,朋友一個又一個嘅無常,笑過哭過,回首發現,生命最需要嘅其實可能只係柴米油鹽醬醋茶嘅日常,未必係驚濤駭浪高山低谷嘅無常,願珍惜每一個日常-Anyway-2CAFE貳號作為本橘所住大廈附近嘅港式茶記,茶記理件事本屬港胖橘日常新式茶記嘅好處就係既有乾淨嘅外在加上傳統優質嘅內在,彷彿換左乾淨新衫你所熟悉嘅友人,讓人覺得異常親切友好-日常之沙嗲牛公仔麵,炒蛋多士,奶茶咖啡-曾共渡過漫長的歲月關心你每處為你愛多一點時日步過亦全不變樣天天有你共我創造美好沙嗲牛與你共享昨天今天明天,謝謝-沙嗲味好濃,牛肉好新鮮雖然吾明白點解唔可以轉通粉但係仍然覺得好食-炒蛋係傳統炒蛋,雖則唔係牛乳炒滑蛋,但係仍然食到牛油嘅香味-奶茶係抵讚嘅,同過去十年所飲嘅有同一風味-齋啡,本胖需要減KCAL,完勝紅豆菠蘿包菠
@老田
Anyway
日常之沙嗲牛公仔麵,炒蛋多士,奶茶咖啡
曾共渡過漫長的歲月
關心你每處為你愛多一點
時日步過亦全不變樣
天天有你共我創造美好
沙嗲牛與你
共享昨天今天明天,謝謝
沙嗲味好濃,牛肉好新鮮
雖然吾明白點解唔可以轉通粉
但係仍然覺得好食
炒蛋係傳統炒蛋,雖則唔係牛乳炒滑蛋,但係仍然食到牛油嘅香味
奶茶係抵讚嘅,同過去十年所飲嘅有同一風味
齋啡,本胖需要減KCAL,完勝
紅豆菠蘿包
菠蘿皮香脆鬆化,如果遇到新鮮出爐就好了TT
管人生還會 有多少無常
迫在眉睫 是眼前的日常