______________________________🐱𝔐𝔦𝔰𝔰 𝔏𝔦𝔬𝔫𝔫🦋🦁評分:7.6/10 濃茄牛肉忌廉雞肉蛋包飯😻😻😻😻茄味濃,牛肉似牛腩粒,份量適中,另一邊係忌廉雞肉汁,有啲西蘭花同埋蔬菜,好健康,調味好好,唔會太咸,蛋煮得好滑👍🏻👍🏻咖哩豬肉和牛漢堡扒蛋包飯😻😻😻😻咖喱味好香,偏向日式咖喱,偏甜唔會辣,豬肉同和牛漢堡扒份量大,但太好食好快食哂!回頭率:75% 😸😽好好嘅蛋包飯,仲可以揀減少份量,可以自選自己喜愛同唔喜愛嘅野,雙拼外仲有三拼,啱哂大食嘅朋友👍🏻仲要係良心小店🍛💛______________________________

🐱𝔐𝔦𝔰𝔰 𝔏𝔦𝔬𝔫𝔫🦋🦁評分:7.6/10

濃茄牛肉忌廉雞肉蛋包飯😻😻😻😻

咖哩豬肉和牛漢堡扒蛋包飯😻😻😻😻

回頭率:75% 😸😽
2022-03-13 472 瀏覽
我喺大約兩年前幫襯過「貓之眼」,之後一直都想再去,但每次見到嗰條長長人龍嘅時候就掉頭走。今次再去碰碰運氣,見到唔洗等位就即刻入去。▫️燴牛肉汁、濃茄牛肉蛋包飯 (HKD92)▫️咖喱豬肉、漢堡扒蛋包飯 (HKD102)上次已經食過「燴牛肉汁、濃茄牛肉蛋包飯」。今次再encore,一次過試晒兩款口味+蛋包飯依然係我嘅首選😂😂一直有好多人讚賞嘅漢堡扒今次我終於食到啦!漢堡扒係用和牛整嘅,我覺得口感及味道都唔錯,唔怪得有時會咁快賣晒啦。店鋪人手唔夠,出餐時間會有少少慢。不過店員都好有禮貌咁同客人解釋同埋講唔好意思。疫情下有好多小店唔係暫時關門就係結業。繼續營業嘅小店真係值得我哋體諒同埋支持呀。⭐️免收加一

▫️燴牛肉汁、濃茄牛肉蛋包飯 (HKD92)
▫️咖喱豬肉、漢堡扒蛋包飯 (HKD102)

⭐️免收加一
成日經過都見要排隊,唔趕時間可以去等一陣。門面大大個木製招牌,黑白英文日文字,簡單得黎顯眼。店內主要吧枱同二人枱,容納around 20人。✨味道74分,環境76分,服務75分。.🔸咖喱豬肉+濃茄牛肉蛋包飯($82)店長推介,日式咖喱唔辣,淡淡地甜甜地。濃茄汁相對濃味啲,餡料都煮得好稔好入味。蛋包飯啲蛋夠晒滑,飯配埋少少汁好開胃。不過整體覺得啲汁有啲多,搞到啲飯好濕。.🔸咖喱豬肉+燴牛肉汁蛋包飯($89)店長推介,除咗咖喱豬肉同上面係一樣之外,另一邊係燴牛肉汁,相對鹹味重啲,都可以的。
成日經過都見要排隊,唔趕時間可以去等一陣。
門面大大個木製招牌,黑白英文日文字,簡單得黎顯眼。
店內主要吧枱同二人枱,容納around 20人。

✨味道74分,環境76分,服務75分。

🔸咖喱豬肉+濃茄牛肉蛋包飯($82)
店長推介,日式咖喱唔辣,淡淡地甜甜地。
濃茄汁相對濃味啲,餡料都煮得好稔好入味。
蛋包飯啲蛋夠晒滑,飯配埋少少汁好開胃。
不過整體覺得啲汁有啲多,搞到啲飯好濕。
咖喱豬肉+濃茄牛肉蛋包飯

🔸咖喱豬肉+燴牛肉汁蛋包飯($89)
店長推介,除咗咖喱豬肉同上面係一樣之外,
另一邊係燴牛肉汁,相對鹹味重啲,都可以的。
咖喱豬肉+燴牛肉汁蛋包飯
2021-08-16
15 分鐘 (堂食)
咖喱豬肉+濃茄牛肉蛋包飯
咖喱豬肉+燴牛肉汁蛋包飯
2022-02-21 405 瀏覽
落晒大雨諗住博下少人d估唔到去到都有人排隊不過好快就入得款式都算多😂但都係A搭B,A搭C,B又搭返C咁嗌左茄汁牛肉同咖哩豬肉,另一個就係漢堡扒好食。好入味份量都唔少,同埋仲汁送飯一流🙈但又未好食到會為左佢排隊
落晒大雨諗住博下少人d
估唔到去到都有人排隊
不過好快就入得

款式都算多😂
但都係A搭B,A搭C,B又搭返C咁

嗌左茄汁牛肉同咖哩豬肉,另一個就係漢堡扒
好食。好入味
份量都唔少,同埋仲汁送飯一流🙈
但又未好食到會為左佢排隊

依排喺銅鑼灣覓食食到有啲悶,所以今日就決定去隔離灣仔搵食☺️然後就決定嚟翻兜依間好食嘅蛋包飯店😋💜咖喱豬肉。濃茄牛肉。和牛漢堡蛋包飯💜💵$114賣相真係非常之吸引同真係勁香🥰🥰醬汁份量超級多💞依款係一半咖喱一半茄汁,佢嘅調味係好日本家庭式嗰種,味道好溫和偏少少甜嘅,感覺好親切溫暖,搞到我勁掛住日本🥺滑蛋嘅熟到啱啱好,好juicy又有蛋香,正😋雖然佢嘅蛋包飯嘅飯係普通嘅白飯,但係配埋啲汁食啱啱好,亦都已經好夠味☺️☺️同埋,非常之咁推薦要揀個有日式漢堡嘅餐,因為佢個漢堡真係超!級!好!食!質地好軟綿綿,一啲都唔鞋!有肉香又好juicy ,加上佢本身煮漢堡嘅醬汁帶少少酸,更加減低咗肉嘅肥膩感呀~😍🧡忌廉雞肉。和牛漢堡蛋包飯🧡💵$102忌廉汁比起咖喱汁感覺再light少少,多啲蔬菜嘅感覺,配蛋包飯都好好食🥰而另一個汁就係煮漢堡嘅醬汁,味道比較濃厚,帶酒香,我覺得都唔錯😋💕overall💕無論係服務定食物都超級高水準,唯一唔好嘅就係每次食都要排隊🥺

💜咖喱豬肉。濃茄牛肉。和牛漢堡蛋包飯💜
💵$114

🧡忌廉雞肉。和牛漢堡蛋包飯🧡
💵$102

💕overall💕
咖喱豬肉。濃茄牛肉。和牛漢堡蛋包飯
忌廉雞肉。和牛漢堡蛋包飯
咖喱豬肉。濃茄牛肉。和牛漢堡蛋包飯
忌廉雞肉。和牛漢堡蛋包飯
  • 咖哩豬肉+濃茄牛肉蛋包飯
2022-02-10 520 瀏覽
灣仔返工嘅打工仔都一定聽過呢間蛋包飯專門店😋每次經過都見到長長嘅人龍,一黎佢係區內都幾出名,二黎小店座位有限🥲難得今日時間尚早,未算好多人排隊,一於決定排隊試吓佢🥰排隊嘅時候店員會比定張紙你點餐先,入到去就可以即刻落單☺️見到餐牌都幾多選擇,主要都係蛋包飯再配以唔同嘅肉同醬汁~見到佢個漢堡扒標榜用和牛整,好似好正咁😳同埋本身鍾意食白汁,所以就揀咗忌廉雞肉+和牛漢堡蛋包飯 ($96)😋坐低交完點餐紙比店員之後,大約等咗五分鐘就有嘢食😋嚟到見到個飯嘅賣相好靚🤩蛋包飯嘅兩邊分別淋咗兩款唔同嘅醬汁同配料,睇落真係好似貓貓隻眼咁👁講返味道先,蛋整得好嫩滑,亦都好香蛋味😋配埋飯一齊食好滿足😋美中不足嘅係包住嘅只係白飯,而唔係用茄汁煮過嘅飯🙈和牛漢堡食落好香牛肉味,食得出係用靚牛肉整成😛配埋個汁甜甜地幾好食😋而忌廉汁都好香滑,同埋幾重奶味,配埋雞肉同蔬菜一齊食個感覺好夾😋不過可惜雞肉嘅份量唔算多,只係得兩三舊雞🥲Overall嚟講,呢間嘅蛋包飯都相當出色,難怪咁多人排隊,有機會都會想試吓佢其他嘅款式😆不過價錢就略貴少少🙈

忌廉雞肉+和牛漢堡蛋包飯

40 分鐘 (堂食)
2022-01-28 590 瀏覽
🍛 咖哩豬肉+濃茄牛肉蛋包飯 $82💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌕 (5/5)💬 日式咖哩汁甜甜哋幾開胃,豬肉都夠入味,濃茄汁甜酸味恰到好處,牛筋肉超級軟腍又多汁。蛋炒得非常嫩滑入口即溶,飯採用咗口感粒粒分明嘅日本珍珠米,份量十足食完都唔會覺得膩。😋🍛 忌廉雞肉+和牛漢堡蛋包飯 $96💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌕 (5/5)💬 忌廉汁軟滑濃郁,雞肉唔會嚡口,和牛漢堡都鮮嫰多汁,散發住香噴噴嘅紅酒味。炒滑蛋熟度恰到好處,飯粒嘅口感煙韌彈牙,每一啖都能夠體驗到唔同嘅味道,層次感非常豐富。🤤🍊 100%橙汁 $18💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌕 (5/5)💬 橙汁嘅濃度啱啱好,味道甜而不膩,散發住頗天然嘅果香,仲有少量果肉融合咗喺裡面,令口感既豐富又有層次。😚💭 店員服務態度相當友善,去咗個廁所返嚟更主動換過碟蛋包飯,話驚凍咗冇咁好食。事實係味道真係唔錯,性價比可以接受,有機會一定再去幫襯!🤩
🍛 咖哩豬肉+濃茄牛肉蛋包飯 $82
咖哩豬肉+濃茄牛肉蛋包飯
🍛 忌廉雞肉+和牛漢堡蛋包飯 $96
🍊 100%橙汁 $18
100%橙汁
2022-01-28
5 分鐘 (堂食)
咖哩豬肉+濃茄牛肉蛋包飯
100%橙汁
  • 招牌三色蛋包飯(咖喱豬肉、濃茄牛肉)
  • 招牌三色蛋包飯
  • 招牌三色蛋包飯(咖哩豬肉+濃茄牛肉)
  • 咖哩濃茄汁蛋包飯
  • 忌廉雞肉+和牛漢堡蛋包飯
  • 咖喱豬肉+濃茄牛肉蛋包飯
  • 咖哩牛肋濃茄汁蛋包飯
  • 三色蛋包飯
  • 咖哩豬肉濃茄牛肉蛋包飯
  • 咖喱豬肉加濃茄牛肉蛋包飯
  • 蛋包飯
小編平時唔多機會去到港島食飯打卡,今晚見得閒就不如係灣仔站近近地搵一間出名既餐廳食飯啦。而係A3出口過對面馬路無耐5分鐘到就會去到餐廳位置📍,今次呢間餐廳主打咖哩蛋包飯,入面都係配雞肉、牛肉、豚肉多🥩。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈咖哩豬肉+燴牛肉汁蛋包飯 $89日式咖哩著重啲咖哩偏甜,咖哩既口感同味道都唔太偏重口味🧐,甜甜既咖哩小編都一樣喜愛。呢款肉唔厚,簿切 ,味道唔太突出😐,而成碗飯都偏大碗,味道算係比較清淡。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦總結:餐廳舖位唔大,而且都幾多人等位。小編就覺得以價錢嚟講性價比一般喇🤔,可以有更多既選擇。有特色既地方就係掛畫同裝修風格,都幾吸到食客既目光👀。
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
🎈咖哩豬肉+燴牛肉汁蛋包飯 $89

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
總結:
咖哩豬肉+燴牛肉汁蛋包飯
Bookmark咗呢間蛋包飯好多年!終於搵到朋友仔有興趣去試(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)又好好彩唔使排隊喎! 直接入得!<<咖哩豬肉 + 濃茄牛肉>>($82)係佢嘅招牌三色蛋包飯,可以一餐飯滿足到你三個願望😀兩隻味✌🏻兩款肉✌🏻仲有滑蛋添🦾咖哩係日式甜咖哩~茄汁都係偏甜唔酸嘅~所以容易入口,但同時都冇激動到我嘅味蕾😌而且我嫌佢啲汁太稀🤫不過值得一讚嘅係佢嘅牛腩肉質好軟腍好好食!!!!!如果下次唔使排隊,我可能都會encore~~~因為個男店長?男店員?嘅貼心好到過晒火😳佢貼心到我都覺得有啲唔好意思,佢竟然冇收加一服務費!佢好有禮貌之餘,連叫佢加啲熱水,佢都會好溫柔咁提我「飲嘅時候小心熱呀☺️」食到我有賓至如歸嘅感覺😂😂😂😂
Bookmark咗呢間蛋包飯好多年!
終於搵到朋友仔有興趣去試(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
又好好彩唔使排隊喎! 直接入得!
咖哩豬肉 + 濃茄牛肉

兩隻味✌🏻兩款肉✌🏻仲有滑蛋添🦾

咖哩係日式甜咖哩~
茄汁都係偏甜唔酸嘅~
所以容易入口,但同時都冇激動到我嘅味蕾😌
而且我嫌佢啲汁太稀🤫
不過值得一讚嘅係佢嘅牛腩肉質好軟腍好好食!!!!!
如果下次唔使排隊,我可能都會encore~~~
因為個男店長?男店員?嘅貼心好到過晒火😳
佢貼心到我都覺得有啲唔好意思,佢竟然冇收加一服務費!
食到我有賓至如歸嘅感覺😂😂😂😂
2022-01-02
咖哩豬肉 + 濃茄牛肉
  • 招牌三色蛋包飯(咖哩豬肉+濃茄牛肉)
2022-01-19 268 瀏覽
獨有三色蛋包飯,三色中有齊豬同牛配料,中間就係重點嘅蛋包飯,食果時可以先食蛋包飯,之後可以加咖哩食,再之後加蕃茄汁食,有三種唔同嘅口味,店員服務態度好,價錢唔貴,性價比高,可以再番食
2022-01-04
2 分鐘 (堂食)
2022-01-18 215 瀏覽
咁啱最近要黎灣仔啲政府部門處理文件灣仔出名多嘢食 (同lunch time好多人) 初頭都好掙扎應該留係灣仔食lunch定就係一別最後見到Cat’s Eye 就即刻唔洗諗 決定食雖然係平日 但我到嘅時候都已經12:15好彩未見有人龍排隊順理成章可以Walk in拎到位蛋包飯依然係非常出色 炒蛋炒得非常嫩滑而又不失香味絕對係好滿足嘅一餐
咁啱最近要黎灣仔啲政府部門處理文件
灣仔出名多嘢食 (同lunch time好多人)
初頭都好掙扎應該留係灣仔食lunch定就係一別

蛋包飯依然係非常出色
炒蛋炒得非常嫩滑而又不失香味
絕對係好滿足嘅一餐

2022-01-13 351 瀏覽
平時經過呢間餐廳都好多人排隊搵左星期六中午時間去排隊,前面有5組人,等左大約20分鐘就可以入座招牌三色蛋包飯 一邊係咖哩豬肉,另一邊係濃茄牛肉,一次過滿足兩個願望咖哩汁係日本唔辣個種咖哩,香味充足濃茄牛肉既蕃茄汁唔會酸,而牛肉煮得好軟腍,仲有洋蔥,紅蘿蔔等配料兩個醬汁都唔會太咸/太甜,撈飯好岩放係中間既蛋非常嫩滑,蛋味香,成個飯配搭都Very Good蛋包飯無論醬汁到配料都好食,難怪長期都有咁多人排隊,一定會再去食
平時經過呢間餐廳都好多人排隊

招牌三色蛋包飯
一邊係咖哩豬肉,另一邊係濃茄牛肉,一次過滿足兩個願望
咖哩汁係日本唔辣個種咖哩,香味充足
兩個醬汁都唔會太咸/太甜,撈飯好岩

2022-01-06 413 瀏覽
貓之眼一路都好多人介紹 經過見唔算好多人排隊 就試下佢咖喱豬肉+忌廉雞肉蛋包飯一上碟已經覺得成碟飯好日式 好靚忌廉汁係一邊, 蛋係中間, 咖喱汁係另一邊個汁幾特別, 相信係佢地自己整既汁偏向少少甜, 唔係辣果款咖哩
貓之眼一路都好多人介紹
經過見唔算好多人排隊 就試下佢

咖喱豬肉+忌廉雞肉蛋包飯
一上碟已經覺得成碟飯好日式 好靚
忌廉汁係一邊, 蛋係中間, 咖喱汁係另一邊
個汁幾特別, 相信係佢地自己整既
汁偏向少少甜, 唔係辣果款咖哩
2022-01-01 448 瀏覽
我係平日十一點九去到所以唔洗等位。店員有禮貌,環境唔差。食完之後見到碟上面有隻貓公仔同寫住ご完食、ありがとうございます, 幾好-Cat’s eye 特選1 ($108)我揀呢個嘅原因係因為可以一次試三種味,而且其他人都話漢堡好食。咖喱豬肉嘅咖哩就係普通嘅日式甜咖喱,豬肉都冇乜特別。但濃茄牛肉就好食,牛腩煮得幾腍,茄汁偏甜,適合送飯。漢堡有肉汁,幾大份,好食但冇我想像中咁好。蛋好滑,有少少調味,幾好。-芝士魚肉條味道一般般,有魚肉味但芝士比較少。
我係平日十一點九去到所以唔洗等位。
店員有禮貌,環境唔差。
Cat’s eye 特選1 ($108)
芝士魚肉條
味道一般般,有魚肉味但芝士比較少。
2021-12-18 761 瀏覽
閒日下午近兩點來到,竟然還在排隊……. 排到我時被告知漢堡扒已經賣完了,唯有選咖哩豬肉和燴牛肉配蛋包飯。好快就有嘢食,咖哩不是辛口,也不算甘口,咖哩也不算香。反而燴牛肉幾好食,食到陣陣紅酒香。朋友叫濃茄牛肉配忌廉雞肉,反而比咖哩更出色,推介的濃茄牛肉,牛肉是牛腩粒,煮得好腍,吃一啖滿口茄香,但唔係茄膏嗰種鹹味。另外叫了期間限定的慢煮牛脷,係當日最好食的一道菜,用鏗魚汁慢煮後略略煎過,而且不會過於調味,好吃。整體而言,如果要烈日當空下排隊等食,怕熱嘅我就可能要再諗諗~