2018-09-13 45 瀏覽
話說去尖沙咀睇完dr跟手落mk拿位食野 但時間未到行左陣花園街 見到 呢間 豹茶遠遠見到d banner有雞蛋仔,格仔餅仲有呢期好hit的黑糖珍珠奶雞蛋仔 好多味都想試但見抹茶麻糬 咁多人order(排我前面果2 個已經係order呢款) 二話不說叫左綠茶麻糬雞蛋仔+豹子雪因為雞蛋仔要等15mins所以request可以上左飲品先拿到手 當然shake返十幾下好甜 好甜 好彩叫左small. size唔係 ge話 會浪費好多珍珠都ok夠煙軔 但真係太甜如果再order微甜都ok飲完 就到雞蛋仔出場la每粒雞蛋仔size對比平時果d粒數多d仲要明顯見到粒粒有麻糬不過都係偏甜雖然有好香綠茶味但都好甜。。。如果少d糖份 會好好多
話說去尖沙咀睇完dr
跟手落mk拿位食野 但時間未到
行左陣花園街 見到 呢間 豹茶
遠遠見到d banner有雞蛋仔,格仔餅
仲有呢期好hit的黑糖珍珠奶

雞蛋仔 好多味都想試
但見抹茶麻糬 咁多人order
(排我前面果2 個已經係order呢款)

二話不說

雖然有好香綠茶味
但都好甜。。。

如果少d糖份 會好好多
外賣自取
在旺角吃完一輪掃街小食後,吃得很飽,想找一些較清新消滯的茶類飲品解解渴,沿途已經過數家飲品店,但大多都是售賣珍珠奶茶為主。剛吃完雞蛋仔,見到旁邊有家專賣茶類及其他調配飲品的小店,挺多配搭及選擇,有些星塵系列亦很特別。桂花烏龍茶:以冷泡茶原理泡著茶包,烏龍茶滲出淡淡的桂花香,茶味很出咩很濃,清清油膩感。喝完後更可拿出茶包再加熱水浸泡,仍然保留茶香。紅芭樂綠茶:標榜以真水果來泡製的綠茶,有數塊橙片,陣陣的果香,加點糖水,味道不錯,不過綠茶味道就不濃,少許的酸酸果香感覺清新,喝完不會太滯。
2018-08-27 110 瀏覽
係隔離等緊Bove梳乎里班戟🥞,天氣太熱就去買杯凍飲,想了一陣子才決定要什麼,因為網上評論不多。見到黑豹(黑糖珍珠黑芝麻豆漿)$26 幾特別就試下。因為黑糖珍珠多數配鮮奶,配豆漿確是少見。豹茶及Bove也是同一個位置點餐,不過個店員似在發白日夢,點完好快就到手,因為人不多。用上公和豆漿,單飲黑芝麻豆漿不過幾甜下(唔知有無走甜🤔),再幾成杯攪勻,黑糖甜到糖尿病😫😫,珍珠質感好實,好難🤯飲👎🏻👎🏻👎🏻

2018-08-27 76 瀏覽
最近好興黑糖珍珠乜乜乜。。難得見到呢間唔使點排隊,嗱嗱聲買返杯試下,落單時要求少甜,但店員話黑糖珍珠類冇得揀少甜,結果。。。中晒伏😨😵甜到救命!!!!!飲咗二啖,都係頂唔住,成杯掉咗落垃圾桶👎宜家搞到我對其他店嘅黑糖珍珠乜乜乜有d陰影添🤦🤦
花豹
頭先就走去買杯 黑糖珍珠黑芝麻豆漿我:熱丫唔該豹:冇熱架我:咁走冰丫豹:公司規定冇得走冰,我盡量幫你少冰啦我:咁好啦,走糖丫唔該豹:都冇走糖架,因為黑糖,公司規定冇得走糖我:哦,即係黑糖珍珠再要落黑糖(因為佢啲珍珠係黑糖珍珠)豹:係呀,所以冇得走糖我:咁好啦,你盡量幫我少冰啦最尾杯野係有半杯係冰,甜度係甜到我唔覺飲緊既係豆漿,只係好濃郁既甜味盛惠$26,冇下次🤷🏻‍♀️以為呢樣唔得嗰樣唔俾有幾咁巴閉,幾咁影響杯野既質素,出到黎咪就係一杯甜到漏既冰粒糖水囉🤷🏻‍♀️咁甜,確實係唔可以走冰既,因為走左冰應該飲唔落...至於黑芝麻味🤔真係飲唔出😐Btw,店員哥哥都幾好態度😀
頭先就走去買杯 黑糖珍珠黑芝麻豆漿
我:熱丫唔該
豹:冇熱架
我:咁走冰丫
豹:公司規定冇得走冰,我盡量幫你少冰啦
我:咁好啦,走糖丫唔該
豹:都冇走糖架,因為黑糖,公司規定冇得走糖
我:哦,即係黑糖珍珠再要落黑糖(因為佢啲珍珠係黑糖珍珠)
豹:係呀,所以冇得走糖
我:咁好啦,你盡量幫我少冰啦

盛惠$26,冇下次🤷🏻‍♀️

咁甜,確實係唔可以走冰既,因為走左冰應該飲唔落...
至於黑芝麻味🤔真係飲唔出😐

Btw,店員哥哥都幾好態度😀
2018-08-23
3 分鐘 (外賣自取)
2018-08-07 193 瀏覽
在這店剛開時曾買過蜜糖珠牛奶軟雪糕,蜜糖珠很有百花蜜味,不過雪糕味道就很一般。今天在前往moko的途中,虎又說要喝珍奶,便去買了一杯黑糖珍珠奶茶少甜,怎料.......喝下去除了甜就是甜,味道就像是煉奶加上黑糖水,茶味欠奉,珍珠也是沒味道的(因為寶故意單吃珍珠,試一下是否珍珠令整杯變甜了)。 而且很奇怪的,明明沒有叫少冰塊,整杯飲料卻一塊冰也沒有,想等冰塊溶化來溝淡也不行,連喜好甜的虎也受不了,真的沒下次了。
在這店剛開時曾買過蜜糖珠牛奶軟雪糕,
蜜糖珠很有百花蜜味,不過雪糕味道就很一般。

外賣自取
💓黑豹 黑糖珍珠黑芝麻豆漿💓黑糖珍珠配牛奶/奶茶就常見 但黑芝麻豆漿就第一次見🙈黑糖效果很好 影完相就直接插咗飲管 唔記得咗搞勻😭底部黑糖珍珠微暖而且頗甜 所以大家記得搞勻先飲😂😂(結果我由飲管吹氣到杯底 bilibulu咁搞勻杯野💦💦) 珍珠很煙韌 走嚼勁路線 份量超多 喝到最後還有😎.因為飲品很冰涼 加上黑芝麻豆漿比牛奶/奶茶更少甜 在劃一甜度下 沒有很甜💁用上永和豆漿 豆味是有的 但因為有黑糖和黑芝麻 所以有點被壓倒 要想想辦法令濃度提高 👀(覺得配淨豆漿應該很不錯🙊🙊).再喝多支桂花烏龍茶🍵🍵是三角錐茶包 比普通烏龍茶多了少少香甜(是桂花嗎?!我不太懂分😂) 很冰涼又不過濃過澀 非常解暑☀☀
💓黑豹 黑糖珍珠黑芝麻豆漿💓

2018-07-28 117 瀏覽
呢排日日都去試唔同嘅黑糖珍珠鮮奶...好似中咗毒咁....喺火車站落黎見到呢間平時賣雞蛋仔好多人排隊...今日見到冇咁長龍就買杯佢哋嘅黑糖珍珠鮮奶...覺得佢哋嘅雞蛋仔好過呢杯黑糖珍珠鮮奶...我覺得有啲太甜同埋啲珍珠唔係好煙un...但係$30有700CC....總括嚟講都係抵飲嘅🤗 如果下次再叫可以試下問下有冇少甜....佢啲雞蛋仔真係好好食...每次都唔記得影相😅😅😅最鍾意係嗰個蜂蜜味中間好似流心咁好正😙😙😙
黑糖珍珠鮮奶
伯爵茶梳乎厘---前兩日行過旺角見到又多左間新小店見到大排長龍,其中最吸引小編既就係呢款【伯爵茶梳乎厘】$35 喇!佢地既梳乎厘可以選擇唔同既流心餡,小編當日就揀左【伯爵茶味+焦糖醬】---有兩大塊都幾厚身,口感輕飄飄,入口即溶,唔會好乾,特出之處係茶味非常出,有好多碎伯爵茶葉混係蛋漿入面一齊整,吸睛度加大大加分!但蛋味就略嫌不足喇,焦糖醬同梳乎厘都幾夾,不過因為即叫即整既關係,要等大約十五至二十分鐘左右嫁!想試既親就要比D耐性啦!---為食指數:5/10推介程度: 5/10打卡指數: 6/10性價比:   5/10
伯爵茶梳乎厘
前兩日行過旺角見到又多左間新小店
佢地既梳乎厘可以選擇唔同既流心餡,
小編當日就揀左【伯爵茶味+焦糖醬】
---
有兩大塊都幾厚身,口感輕飄飄,入口即溶,唔會好乾,
特出之處係茶味非常出,有好多碎伯爵茶葉混係蛋漿入面一齊整,
不過因為即叫即整既關係,要等大約十五至二十分鐘左右嫁!
想試既親就要比D耐性啦!
為食指數:5/10
推介程度: 5/10
打卡指數: 6/10
性價比:   5/10
伯爵茶梳乎厘
20 分鐘 (外賣自取)
2018-07-16 189 瀏覽
第一次飲到甘難飲噶手搖 ☺️真係難飲到一個極點。又苦又澀 。飲左一淡 垃圾桶見。 ᵋ😤ᵌ店員態度又五好 懶串懶有型甘。收銀中要找錯錢 ☺️好叻叻啊 一年內唔執當我輸 ☺️伏到無朋友

土豹
2018-07-13 161 瀏覽
本身好鍾意伯爵茶既味道,亦都係雞蛋仔既fans, 估唔到兩樣野加埋咁夾咁好味👍🏻~23蚊一份雞蛋仔,聽落好似有少少貴,不過都幾大底,食落好有質感,熱辣辣食,正!值得推薦❤️
2018-07-11 187 瀏覽
其實都唔係第一次嚟幫襯,但每次經過都會買佢個雞蛋仔,真係好好食但今次嚟到鋪頭已經擴大咗,同埋好似變咗唔係雞蛋仔做主打,加咗好多新元素原來睇真d,鋪頭名已經改咗雖然改咗,但我一心嚟都係主打食流心蜂蜜雞蛋仔,我真係好鍾意食佢個蜂蜜爆珠但今次食好明顯同我之前嚟唔同咗,冇之前咁好食,令我有少少失望雖然每粒雞蛋仔內都仲有一粒爆珠,但味道已經冇之前食咁多蜂蜜味啦咁同冇咁香脆啦之前每次食完都心思思,一直掛住佢個雞蛋仔,但今次食後已經冇咗記掛啦,唯有再尋覓好食嘅雞蛋仔啦

原來睇真d,鋪頭名已經改咗

2018-07-10 101 瀏覽
琴晚經過旺角花園街見到豹茶有黑糖珍珠奶茶就去買左一杯飲,本人叫左一杯500cc少甜,點知飲時、嘩...果種甜嚇死人,甜到“葉”喉嚨🤢,極之難飲🤮,飲左兩啖成杯倒哂。唔似少甜似係幫我加好多好多的黑糖本人從來未飲過一杯甘難飲的黑糖珍珠奶茶。
唔似少甜似係幫我加好多好多的黑糖

本人從來未飲過一杯甘難飲的黑糖珍珠奶茶。
外賣自取
※本文以用餐當日的環境、服務和食物質素為準,口味亦因人而異,文章只作參考之用。-黑糖飲品真係開到全香港都係,除左有老虎堂、有茶狼,竟然仲有呢間新開既「豹茶」。應該係班戟店Bove另一條新line,配黑糖既仲可以揀豆漿、黑芝麻豆漿、冬瓜茶同港式奶茶底等,不過小妹都係愛配鮮奶。星期六下午落單連排隊等左15分鐘到 (有得調整冰塊),人流都幾旺。飲品menu豹子雪 500cc $26杯上既豹既Logo係幾靚就真既,影相既話買細用圓滾滾既杯會可愛d。不過一拎上手杯邊既黑糖好明顯唔多(點解人地個杯咁多..)杯底都唔係暖既。一開頭飲都有少少黑糖味,甜度可接受,可惜飲多幾啖只餘下完全唔濃既牛奶味,似飲緊無味奶(黑糖完全消失),奶味仲要唔香唔好飲(咩奶黎架)!珍珠比較硬,但嚼落都有點黑糖味。真係幾失望,應該無下次了!

飲品menu
豹子雪 500cc

豹子雪 500cc $26
1K
2018-06-17 351 瀏覽
豹茶位於新世紀天橋對落,鋪位舊時賣雞蛋仔,上星期行過見到都仲未開門,早幾日就已經見到有人分享。見評語唔錯,即管一試。應該同屬梳乎厘班戟嘅品牌,收銀都共用。店面較細,加上布簾,見唔到沖泡過程,人多車多塵多,比較衛生餐牌供應鮮奶、奶茶、果茶、冷泡茶、純茶、台式飲品,比較特別仲有黑糖配搭豆漿、黑芝麻豆漿,分中/大杯,定價$10-30,可加配黑糖珍珠。豹子雪 (黑糖珍珠鮮奶) $26友人早我一個鐘光顧,實物很少黑糖;估唔到我呢杯又ok,起碼見到有啲紋路,當我好彩了珍珠佔1/5,黑糖唔算多,稱唔上濃郁,搞勻前其實都唔會太甜。鮮奶(?)味道唔係好自然,雖然飲到尾都變到好淡,但唔識講,飲過唔同黑糖奶,以呢杯最令人舌燥。珍珠細粒,有大小不一嘅情況,加上冇一直保溫,口感扎實而硬身,噍到唔想吞

豹子雪 (黑糖珍珠鮮奶) $26

豹子雪 (黑糖珍珠鮮奶)
2018-06-16