2021-03-23 307 瀏覽
因為之前有一排食譚仔好鹹,我已經好耐冇食,但今次見佢出咗新野鴨血豆卜米線 因為本人非常鍾意食鴨血,所以今次試吓!佢仲有水煮湯底俾你揀,今次試吓小辣先面頭係有浸油,不過唔係好厚可接受!個水煮湯底都幾香,略咸,不過今次食完冇麻辣湯底咁口渴!而鴨血都嫩滑彈牙,唔會一夾就散,都幾好有驚喜豆卜索晒啲汁,好正個湯底配料有芹菜,如果唔鍾意嘅記得要走咗去口水三素 係朋友介紹話幾好食個汁香香辣辣,材料有豆卜,冬菇,雲耳三款都似好索味既材料,有淋又有爽口口感豐富
因為本人非常鍾意食鴨血,所以今次試吓!
佢仲有水煮湯底俾你揀,今次試吓小辣先

面頭係有浸油,不過唔係好厚可接受!
豆卜索晒啲汁,好正
個湯底配料有芹菜,如果唔鍾意嘅記得要走咗去

口水三素 係朋友介紹話幾好食
個汁香香辣辣,材料有豆卜,冬菇,雲耳
三款都似好索味既材料,有淋又有爽口
口感豐富
2020-08-03 1228 瀏覽
經歷提早下班,晚上外賣的日子,不知還有多少天。今晚的主角選了譚仔三哥,想來點酸辣口味。有不少小食半價,個見是行貨,就免了。推出一段日子,但心繫酸辣粉,留給下一次。連鎖店所做的防疫工作。老實說員工有沒有跟足是未必,但食客至少能放心一點。選了過橋,酸辣米綫。湯分上,外賣盒設計得好。當然羊毛出自羊身上,設計費都反映到價格上。肉醬酸菜分上。肉醬普普通通,大路味道,肉有點鞋,酸菜也是。其他餸就一兜過。牛肉,雞肉,豬肉都是水煮淡味,豬膶是鞋又薄。豆卜,魚蛋,腐皮,墨丸火腿等都是交貨,佐料還有芽菜,雪菜,唯一亮點還是湯頭,酸辣口味,湯底有下料煲過,量多,煮多個麵都夠。又加了細土匪。質素下降,燒唔香,更似預先燒好,微波爐翻熱。整體而言,同樣情況我也光顧過新翠邨譚仔,後者質素更好。除了坐得舒服,還是更應支持小店。
有不少小食半價,個見是行貨,就免了。
推出一段日子,但心繫酸辣粉,留給下一次。
選了過橋,酸辣米綫。
其他餸就一兜過。
牛肉,雞肉,豬肉都是水煮淡味,豬膶是鞋又薄。
又加了細土匪。質素下降,燒唔香,更似預先燒好,微波爐翻熱。
2020-05-17 721 瀏覽
一路都有幫趁開三哥,第一次係成個晚餐都覺得好差,好失望新出疑似嗽沙湯米線,由於喺香港中過太多伏既關係,對佢冇期望,留待有緣再試$52傳說中既花膠雞米線見到個樣...心感不妙...老老實實,個湯底真心咸,雖然唔知係咪當晚師傅重手咗,雞肉似係蒸熟再擺入去,係滑雞,有一舊肉中間仲有少少粉紅色...花膠睇落係黃咗啲,樣都似既,不過食落係水魷質地仲有腥味$23鹽香小豬件3件豬扒仔,有一舊係骨,普通煎豬扒加黑芝蔴,味道一般,唔值得一試唔平既價錢,完全冇諗過試2樣新嘢都係伏既下次都係食番普通嘢
一路都有幫趁開三哥,第一次係成個晚餐都覺得好差,好失望
$52傳說中既花膠雞米線
$23鹽香小豬件
唔平既價錢,完全冇諗過試2樣新嘢都係伏既
下次都係食番普通嘢
2020-05-11
10 分鐘 (堂食)
2020-04-01 669 瀏覽
同鄰桌完全沒有相隔1.5米,完全起不了隔離之果效。本來抱著期望來支持三哥,點知服務態度震驚十三億萬人口。餐牌可說是一目了然。老實講句本來對譚仔三哥啲口音唔正既阿姐一直都無期望,點知今次幫襯直頭大失所望!係,碗米線係好食,咁多年嚟都keep到水準,係令人滿意嘅!無論係清湯定各方面的辣都整得相當出色!野食唔多介紹,因為基本上所有都好食😋只係服務態度差到離譜,令人反胃!今次啲阿姨係出面作威作福咁款,睇見就扯火!

同鄰桌完全沒有相隔1.5米,完全起不了隔離之果效。
本來抱著期望來支持三哥,點知服務態度震驚十三億萬人口。

餐牌可說是一目了然。

係,碗米線係好食,咁多年嚟都keep到水準,係令人滿意嘅!

無論係清湯定各方面的辣都整得相當出色!

野食唔多介紹,因為基本上所有都好食😋
只係服務態度差到離譜,令人反胃!
今次啲阿姨係出面作威作福咁款,睇見就扯火!
2020-02-02 584 瀏覽
星期日既晚上,想食辣野,就黎左譚仔三哥。今日真係好多人,等位,等落單,等野食,都比平時等得耐,好彩今日唔趕時間。我地叫左雞肉魚腐糊辣湯底,好似未食過呢個湯底,湯底幾香濃,有啲黑芝麻味既感覺,雞肉同魚腐就一如以往好好味,如果大家諗唔到食咩餸既話,雞肉係必食!我就食番平時食開既雞肉竹笙十小辣米線,辣度剛剛好。因為之前試過米線唔夠淋,所以我通常都會叫米淋啲,但就要預左等多幾分鐘。尖椒皮蛋係我地其中一樣鐘意既小食,好香微微辣岩岩好,必食!飲品見到有新野就試下啦~葡萄烏龍茶,酸酸甜甜都幾好飲。

尖椒皮蛋係我地其中一樣鐘意既小食,好香微微辣岩岩好,必食!

飲品見到有新野就試下啦~葡萄烏龍茶,酸酸甜甜都幾好飲。

2019-09-24 742 瀏覽
等左幾個月大圍譚仔三哥米線🍜終於開返啦啦,我作為一個忠實粉絲架要去朝聖下啦,新舖在以前大家樂位於,感覺比前舖好似大DD,好開心🥳又見返d熟悉面孔,咁都有d新面孔,我今日就叫左墨丸豬肉酸辣米線🍜,而麥生架叫佢最愛腩肉雞肉麻辣米線🍜,我地再叫左果大蒜泥白肉墨丸都係咁爽同好味,湯🥣底都keep 到以前的水準,佢最正的係將蒜泥撈埋D米線🍜一併食真係正到爆,略嫌白肉切得太薄,如果厚返少少就更加very good😋😋
墨丸酸新米線
2019-09-21
墨丸酸新米線
  • 墨丸豬肉酸辣米線
  • 蒜泥白肉
早一排,三哥又新嘢,一於試吓點先。⁣⁣😗⁣⁣煳辣豬肚米線配雞肉($39)[好味度:8/10]⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣呢個湯底除咗要跟一個配料之外,本身就會default跟埋豬肚。💁🏻‍♂ 呢個煳辣同平時嘅麻辣都好大分別。😆 一嚟到已經聞到一陣焦香嘅味道,因為煳嘅意思正正就係焦燶。🔥 (其實並唔關胡椒事😂) 其實係將接近炒焦嘅香料立即放入湯煮滾去分解出焦香嘅味道。😛 呢個idea更加係源自煲仔飯嘅飯焦添。🧐 配上爽滑嘅豬肚真係好夾。👍🏻 如果食厭咗麻辣,真係推薦試下呢個咁獨特嘅新湯底。⁣⁣🙌🏻⁣⁣荔枝特飲(+$10)[好味度:7/10]⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣除咗新湯底之外,更有兩款新特飲。🍹 荔枝特飲甜甜地咁樣,好解辣。🥵 而且仲有原粒荔枝,可以食埋佢。⁣😋⁣
早一排,三哥又新嘢,一於試吓點先。⁣⁣😗
⁣⁣
⁣⁣