2018-10-14 588 瀏覽
因為住在這家店的附近又鐘意食川菜,所以來過這間店很多次。菜的味道是不錯的,但是服務真是讓人忍無可忍……很多次去服務員都忘記給菜單,點菜的時候不管講普通話還是廣東話服務員好像都聽不懂,上菜真的是非常慢,有時候也不記得倒茶水,漏上菜的經歷也有過……甚至有一次吃著飯,服務員把我的桌上的紙巾收去其他的空桌……完全不能理解這種行為的含義。味道確實還okay,希望老闆加強管理,提升一下服務質素,現在的服務真的差過行業正常標準。
2018-10-10 458 瀏覽
一人食的話不推廌,一個人lunch 的選擇較小。午市套餐不太吸引。我點了一個紅燒牛肉飯,味道一般。牛肉腍,但沒有川菜的重口味和豐富香料,就如一碟普通的茶餐廳中菜。
2018-09-10 642 瀏覽
今晚即興想試,打去問下有冇枱,點知有,所以一行8人去試試,叫咗好多嘢食,有d都冇影相。食咗涼拌青瓜,木耳,口水雞,酸菜魚,辣子雞,青椒魚,涼瓜炒蛋,毛血旺,泡椒肥腸等等。。。。。個人覺得最好食係辣子雞同青椒魚,辣子雞好香口好好味,青椒魚夠辣,今次叫中辣,下次可以挑戰大辣。仲有老闆娘推介嘅麻婆豆腐都好好味。唔辣的話涼瓜炒蛋都唔錯,食咗好多嘢同飲咗好多啤酒都係千五蚊左右埋單。好抵食!每樣餸嘅份量都好多。下次想試下中午既麵食🍜🌶🌶🌶🌶唯一就係店內比較細,但環境乾淨同服務好好,老闆娘好細心介紹。
今晚即興想試,打去問下有冇枱,點知有,所以一行8人去試試,
叫咗好多嘢食,有d都冇影相。
食咗
唔辣的話涼瓜炒蛋都唔錯,
下次想試下中午既麵食🍜🌶🌶🌶🌶

• 辣子雞
2018-07-13 741 瀏覽
最鐘意食辣,見到有新店開,即刻試試。上星期下午食過一碗麵,個麵好好味,麵質好好。今晚同朋友們食小菜酸菜魚個湯好甜,魚係用沙巴躉,肉質都唔錯。虎皮尖椒食左一半先記得影推介,超入味,係我暫時試過最好食的虎皮尖椒口水雞,麻麻地,冇乜味,唔洗試。手撕包菜好野味,食得出好夠鑊氣,而家嘅小店,鑊氣真係好難求,呢個菜好好味青椒皮蛋,可惜我掛住食,冇認真影個皮蛋,皮蛋好靚,隻隻晶瑩通透,加上個麻辣醬汁好香,送啤酒一流老闆和老闆娘嘅服務好好,卡位就迫左些小,坐中間舒服d。食物質素唔錯,值得推介,下次再去試雞煲
最鐘意食辣,見到有新店開,
即刻試試。
上星期下午食過一碗麵,個麵好好味,麵質好好。

今晚同朋友們食小菜

酸菜魚個湯好甜,魚係用沙巴躉,肉質都唔錯。

虎皮尖椒
食左一半先記得影

推介,超入味,係我暫時試過最好食的虎皮尖椒

口水雞,麻麻地,冇乜味,唔洗試。

手撕包菜

好野味,食得出好夠鑊氣,
而家嘅小店,鑊氣真係好難求,
呢個菜好好味

青椒皮蛋,可惜我掛住食,冇認真影個皮蛋,
皮蛋好靚,隻隻晶瑩通透,
加上個麻辣醬汁好香,送啤酒一流

老闆和老闆娘嘅服務好好,
卡位就迫左些小,坐中間舒服d。
食物質素唔錯,值得推介,
下次再去試雞煲

• 虎皮尖椒
2018-05-25 778 瀏覽
路過呢頭見到間舖新開叫見見面,開頭以為食米線,原來下午先食麵,夜晚食我至愛嘅水煮魚!仲有雞煲添,今次叫咗青椒魚超滑,媽媽唔食辣就點咗奇味雞煲,加個烏冬一流呀!