2021-04-30
人氣🔥🔥爆燈嘅空中🌤🌲花園餐廳 ~~ 我之前只去過食甜點😋 今次訂枱,終於可以試到佢嘅主菜🤩空中花園果然名不虛傳, 地方都好大,藤椅座位特別有feel 😊, 仲有好多盆栽🪴, 令人置在其中,份外輕鬆😌一汁三菜便當 ($150)便當附上進食指引,一定要留意🤪🤪 一食: 先將熱辣辣🔥又香濃嘅鰹魚昆布高湯(汁)倒入圓⭕️⭕️脹卜卜嘅日本🇯🇵穀米御飯(飯)內, 配以西京箱漬燒鯖魚(三菜、主菜)。御飯吸收了高湯嘅香,加上煎得外脆內軟嘅鯖魚,保留肉汁及鮮味,勁好食😋二食:跟住就將漬物三食( 一菜:川味香菇、青瓜漬、柚子蓮藕片)及日本🇯🇵極上太白63度慢煮蛋(二菜)拌入飯中,再倒入剩餘嘅高湯,飯粒吸收湯,沾上蛋汁,味濃又滑溜🤤伯爵茶麻糬傳統班戟($85)最有名氣嘅甜品‼️ 班戟好鬆軟,有陣陣伯爵茶嘅清香,中間夾住煙煙韌韌嘅麻糬,難捨難離😂 再配上冰涼嘅雪糕🍦、生果🍇🍊及脆片,口感十足。白葡萄茶($55)配便當及班戟都好適合,茶味淡香解膩。櫻花🌸忌廉草莓🍓泡泡啤($55)佢並無酒精😆 賣相吸引,飲落有櫻花嘅香氣,甜蜜蜜嘅忌廉草莓,加上上面嘅可愛泡泡,令人愛不釋手🥰
一汁三菜便當 ($150)
便當附上進食指引,一定要留意🤪🤪
伯爵茶麻糬傳統班戟($85)
白葡萄茶($55)
配便當及班戟都好適合,茶味淡香解膩。
櫻花🌸忌廉草莓🍓泡泡啤($55)