2022-07-28
蟲二真係bookmarked好耐, 三款一汁三菜 鰹魚昆布高湯 漬物三吃 日本穀物杞子養生炊飯, 佢有提示食法高湯加飯, 食到一半加入漬物同慢煮蛋, 令到成碗飯更creamy 🤭高湯既香配埋飯素食一流~~另外加靚靚飲品, 大滿足😋😋💬 清酒烤鰻魚鰻魚烤得好香軟, 都幾厚肉 🤤送飯一流回頭食: ⓨⓔⓢ💬 高野豆腐豆乳豚肉野菜卷配櫻花蝦餸菜既湯底豆乳味就唔係好出, 比較重櫻花蝦既咸香味道, 配埋 高野豆腐我超喜歡吸哂啲汁!! 佢仲有麻糬福袋同野菜卷, 野菜卷入面有肉碎, 都不錯~~~回頭食: ⓨⓔⓢ💬 烤芝士漢堡扒配海苔肉鬆漢堡扒好juicy🤤🤤加埋 溶溶地既芝士同燒汁 好好味😍 另外 肉鬆同紫菜夾埋飯去食仲正 !回頭食: ⓨⓔⓢ💬 柚肉檸檬蜜梳打開頭以為柚子蜜既朋友, 但原來係有真柚肉 😝😝係驚喜既! 酸酸甜甜幾開胃, 表示喜歡 🥰回頭食: ⓨⓔⓢ💬櫻花忌廉草莓泡泡啤濃濃既漬物櫻花味道加埋淡淡既草莓香, 個人覺得偏酸同少咸, 草莓味可以再出啲!回頭飲: ⓝⓞ
💬 清酒烤鰻魚
鰻魚烤得好香軟, 都幾厚肉 🤤送飯一流
💬 高野豆腐豆乳豚肉野菜卷配櫻花蝦
💬 烤芝士漢堡扒配海苔肉鬆