2025-07-22 185 瀏覽
到蜜雪冰城點了蜜桃四季春這間店的手搖真心很便宜, 才九元, 在香港其他地方很難可以以這種價錢買到那麼大杯手搖, 而且還有這樣漂亮的透明杯裝飾, 實在是超值, 等的人流不算多, 有細心將收銀和送飲料區分, 便不用等那麼久。店員亦相當有禮, 讓顧客心目中已大大加分。份量夠和人潮控制得好之外, 味道也是一流。蜜桃四季春, 有喝出原材料蜜桃的香味和甜味, 而不是人工香精的味道, 這點我已相當欣賞, 因為能做到的並沒有幾間店, 因為用香精的成本較低, 但味道固然沒那麼好, 所以這店做到價錢和品質都有一定水準, 實屬難得。
到蜜雪冰城點了蜜桃四季春
2025-06-17
10 分鐘 (堂食)
2025-07-19 189 瀏覽
18/7 晚上去 突然口渴 一心想試下睇下有什麼新出品 我問男收銀員 其中一款飲品是什麼 用不正的廣東話答我 答了兩次 我不是很明白他說什麼 之後他用普通話問我到底你要什麼!?態度應真麻麻 你答到我咪話到你知我要什麼囉 最後都落了單 原本後面已有個女仔整飲品 他落完單即刻去後面整我杯飲品 都唔知有冇加料
2025-07-18
外賣自取
2025-06-18 258 瀏覽
## 食評:旺角的珍珠奶茶食完晚飯,我哋原本想去蜜雪冰城食佢哋嘅雪糕,點知雪糕冇晒,要等兩日後先到貨。最後決定試下佢嘅珍珠奶茶。因為炎炎夏日,想食啲嘢解凍,所以我揀咗小冰少甜嘅珍珠奶茶。奶茶味道尚可,但啲冰真係太少,感覺落手仲有啲微暖,呢個就有少少差。整體來講,10幾蚊一杯珍珠奶茶,性價比還算可以,雖然有啲小缺點,但喺夏天飲都幾解渴!下次希望可以試到雪糕!
## 食評:旺角的珍珠奶茶

2025-06-18
$18 (宵夜)
2025-06-17 332 瀏覽
超級抵飲,呢一間茶飲,雖然嚟到香港都係貴咗少少,但都平過其他好多,我好啱而家夏天平平哋隨時都想飲嘢,又唔想每次都要20 $30食咗大半餐飯嘅價錢。呢杯青梅檸檬茶酸酸美味咁好開胃
2025-05-08 361 瀏覽
同朋友行街,街尾見到雪王,當然要買黎試下啦! 小編叫左杯野飲😌透明杯身 + 鮮紅草莓果肉+ 啵啵珠✅ 真· 士多啤梨果肉🍓(仲要食到水果籽,誠意加分!)✅ 多啵啵珠💦(咬極都有,爽!)💥 口感大爆發身為咬嘢星人開心!啵啵珠脆口會咬破瞬間爆汁💦

透明杯身 + 鮮紅草莓果肉+ 啵啵珠
✅ 真· 士多啤梨果肉🍓(仲要食到水果籽,誠意加分!)
✅ 多啵啵珠💦(咬極都有,爽!)
💥 口感大爆發身為咬嘢星人開心!啵啵珠脆口會咬破瞬間爆汁💦

旺角分店位於銀行中心地下,延續蜜雪冰城一貫親民路線,人均$20以下歎足一杯!招牌芝士奶蓋四季春茶香清爽,奶蓋濃稠帶微鹹,性價比高過不少連鎖店;芋圓奶茶料多飽足,但甜度稍高,建議半糖更順口。$5杯香芋味雪糕價錢十分吸引,眼見好多內地客經過都會幫襯,可能比較有親切感😅店面裝潢以亮白×桃粉為主調,霓虹燈管字句好搶眼,尖峰時段人龍長,出餐速度尚算快,適合想解渴又不想破費的學生黨。整體而言,味道未達驚艷級別,但以銅板價來說絕對合格,路過必買!

芋圓奶茶料多飽足,但甜度稍高,建議半糖更順口。

2025-03-22
2025-02-23 1003 瀏覽
夜晚喺旺角鋸完扒,本來想食糖水,但係因為糖水店排滿人,所以放棄。粗粗地在蜜雪冰城買了杯楊枝甘露頂癮。之前在蜜雪冰城食過一次雪糕覺得質素10分不錯,所以並沒有人哋講咁差。今次就來試一下這杯楊枝甘露。價錢不貴,但比起食一碗糖水的楊枝甘露一定平好多。大大一杯飲落都幾OK ,入邊有啲煙煙韌韌西米、椰果、仲有芒果。口感其實幾豐富。雖然芒果味道淡咗啲,但係以呢個價錢、呢個份量嚟講,我收貨了。拎住杯茶飲行旺角,先係香港特色!

2025-02-18
5 分鐘 (堂食)
宵夜
2025-01-19 934 瀏覽
滿杯百香果,少冰,正常糖已經係第二次飲,珍珠好煙韌份量都好多,百香果茶依然好香有好多果粒,重點係價錢真係好合理,欣賞佢俾埋耶果$19 雪王雪顶咖啡,少冰,正常糖第一次飲又OK喎,啲Espresso唔苦,但係唔會飲到好似落咗好多糖嘅咖啡,個雪糕球就唔係好好飲到,但係眼見份量都好多。外賣佢會俾咗兩個冰袋你。楊枝甘露,少冰,正常糖第二次飲依然咁好飲,嗰啲丸子好大粒
滿杯百香果,少冰,正常糖
雪王雪顶咖啡,少冰,正常糖
楊枝甘露,少冰,正常糖
第二次飲依然咁好飲,嗰啲丸子好大粒

2025-01-06 865 瀏覽
知道開咗好耐喇一直未嘗試過今日喺附近行街啱好試下!!舖頭裝修同內地都一樣,整好即拎取貨真係超快!!🍋🍋點咗杯招牌檸檬水少糖去冰飲落清甜又解渴,就算係少冰都係滿杯嘅,而且價錢超抵,真係好推介啊!!🥳🥳
知道開咗好耐喇一直未嘗試過
今日喺附近行街啱好試下!!

舖頭裝修同內地都一樣,整好即拎取貨真係超快!!

🍋🍋點咗杯招牌檸檬水
2025-01-04
2024-09-20 1970 瀏覽
喺國內食過覺得都唔錯.但可惜真係好多人排隊.所以都唔會成日食原來喺旺角開咗分店🙌🏻見到唔算好多人就排隊買咗杯雪糕食.估唔到只係港幣$13同國內嘅價錢差唔多.但係喺香港真係好難得.我見到飲品都係唔使$20真係好平所以都見到好多年輕人學生幫襯.等咗5分鐘左右就攞得雪糕都好食好大杯.真係平靚正👍🏻下次要去試買飲品.門口仲有得QR code.可以預早落單唔使喺門口等好方便🤪
喺國內食過覺得都唔錯.
但可惜真係好多人排隊.
所以都唔會成日食
原來喺旺角開咗分店🙌🏻

見到唔算好多人就排隊買咗杯雪糕食.
估唔到只係港幣$13同國內嘅價錢差唔多.
但係喺香港真係好難得.
我見到飲品都係唔使$20真係好平

所以都見到好多年輕人學生幫襯.
等咗5分鐘左右就攞得雪糕都好食好大杯.
真係平靚正👍🏻下次要去試買飲品.
門口仲有得QR code.
可以預早落單唔使喺門口等好方便🤪

2024-06-02 3682 瀏覽
啱啱開舖仲好Hit嗰段時間飲都仲係正正常常唔算難飲,今日我去買嘅時候就發現奶茶淡咗不特止,咁其實你本來都係科技奶茶就冇必要偷工減料啦。棒打鮮橙變咗棒打橙水,杯嘢水嘅比例仲多過茶,你啲茶其實又唔係濃,你地係咪咁唔捨得放糖同埋茶呢?想打電話去門店反映都冇人聽電話。店員態度一般,兩杯嘢飲等成半個鐘,嗌單number係用普通話,menu半繁半簡冇啲誠意。好難做到回頭客,雪糕明顯係奶精勾兌 不過佢平就放過佢。
2024-06-02
30 分鐘 (外賣自取)
2024-05-12 3370 瀏覽
蜜雪冰城新登陸香港!店名:蜜雪冰城地點:旺角彌敦道菜式:多款茶飲,雪糕新鮮冰淇淋 $5新鮮冰淇淋係雲呢拿味,好滑,味道都幾好。個窩夫脆筒有黑芝麻粒,夠脆而味道都唔錯,好香。呢個價錢頂爛市!不過都溶得好快,要快快食,分量都唔少!希望遲d可以有其他口味。新開張見到呢度產品價錢係大陸賣既數字,不過變左做港紙,真係頂爛市。絕對可以一試!#旺角雪糕#抵食#蜜雪冰城#新鮮冰淇淋#軟雪糕#又滑又香#大陸品牌#可以一試#頂爛市
蜜雪冰城新登陸香港!
店名:蜜雪冰城
地點:旺角彌敦道
菜式:多款茶飲,雪糕
新鮮冰淇淋

新鮮冰淇淋 $5
2024-05-12
5 分鐘 (外賣自取)
$5 (宵夜)
新鮮冰淇淋
2024-04-05 2906 瀏覽
係旺角銀行中心,旺角站E2出口。有間新上巿蜜雪冰城。買咗杯士多啤梨味既軟雪糕。都只不過係$13。只需等約3分鐘就造好。杯軟雪糕,好軟好好味。好重士多啤梨味。最特別係旁邊有 Busking。邊食雪糕,邊聽音樂。好正。
題外話/補充資料: 最特別係旁邊有 Busking。邊食雪糕,邊聽音樂。好正。
2024-04-03
3 分鐘 (堂食)
雪王大聖代
雪王大聖代
2024-03-09 2651 瀏覽
✨新鮮冰淇淋🍦($5)我本身以為呢個雪糕係順滑質地,原來唔係,係冰粒感🧊。當日天氣15度 所以雪糕冇明顯嘅溶化❄️🌧️味道上,雪糕嘅奶味好似奶精味,食耐咗又覺得越食越淡🤔❓而白芝麻雪糕筒都幾長😂,脆身+薄身。
✨新鮮冰淇淋🍦($5)
2024-03-09
2 分鐘 (堂食)
見開咗一排都咁多人買,大陸又開咗咁多分店,就諗住試下。我見附近都有人食佢個雪糕,就買咗草莓味雪王大聖代,咁我不嬲都唔會打卡,唔影相就咁食,本身都冇諗住寫食評,但食完之後覺得唔寫對唔住自己。佢個草莓味雪王大聖代就好似m記嘅士多啤梨新地,都係士多啤梨醬+雪糕,但就大杯過m記,蜜雪冰城嘅士多啤梨醬比m記嘅冇咁甜,味道好過m記少少,但蜜雪冰城個雪糕係冇咩味,我好努力好認真咁品嘗,先食到少少牛奶味,連甜味都唔多,我大為震驚,但因為我知蜜雪冰城除咗雪糕之外,仲主打飲品,心諗可能只係雪糕垃圾,所以決定俾多次機會佢,試埋個飲品,就買咗都幾多人買嘅蜜桃四季春(正常糖同冰),我未飲之前諗住會有蜜桃味嘅糖漿,同埋見個底有啲桃肉粒同椰果,所以頭個幾啖枝飲管唔插到落底,只飲佢個茶底,飲落去冇茶香,茶味極淡,只係飲得出自己係飲緊茶,仲諗住會有蜜桃味糖漿係底,就將枝飲管插到落底諗住試下個糖漿,飲到啲椰果+桃肉粒+茶,椰果正常,桃肉粒雖然有啲桃味但係明顯浸過糖水,死甜,啲茶係0桃味0甜味,成杯野竟然連蜜桃味糖漿都冇,椰果同桃肉粒又少,雖然唔係話難飲到唔入得口,但同樣價錢係7仔求其買枝樽裝野飲都好飲過佢,完全係垃圾。
蜜桃四季春
2024-03-05
5 分鐘 (外賣自取)