2020-04-26 118 瀏覽
太子與深水步交界有非常多小店,今天總算見識到,因為從來沒有認真探索過太子這個區域,對於香港人來說,太子就只是一個有待平反的傷痛歷史吧。蜜瓜爺爺是一間比較新的飲品黃店,在開飯啦的食評不多,所以可以參考的意見較少。這是一間鮮榨的果汁店,提供四種水果:蜜瓜草莓藍莓牛油果,並再細分為果汁、果汁奶、果汁椰奶三種。今次試了兩種:蜜瓜奶及蜜瓜椰奶,都是33元。蜜瓜奶 5/5分 - 非常有衝擊力的飲品,啖啖都是鮮甜的蜜瓜,非常高質素的水果奶,一定給滿分!蜜瓜椰奶 3/5分 - 椰奶蓋過本身主打的蜜瓜味,稍為可惜建議大家先試蜜瓜奶,因為味道太驚天動地泣鬼神了!超級力推的水準之作!黃店必撐!下次再來!加油!

今次試了兩種:蜜瓜奶及蜜瓜椰奶,都是33元。

蜜瓜椰奶 3/5分 - 椰奶蓋過本身主打的蜜瓜味,稍為可惜

2020-04-25
10 分鐘 (外賣自取)
2020-04-14 109 瀏覽
原來蜜瓜配上椰奶可以好夾,真估唔到😂,完全沒有違和感,不會互相搶味。喜歡飲椰汁嘅可以試下。混和打汁後已沒有冰了,打汁入杯後再加冰會更好更凍。店面還有黃店小卡可自取。
原來蜜瓜配上椰奶可以好夾,真估唔到😂,
完全沒有違和感,不會互相搶味。
喜歡飲椰汁嘅可以試下。
混和打汁後已沒有冰了,
打汁入杯後再加冰會更好更凍。
店面還有黃店小卡可自取。
2020-04-12
5 分鐘 (外賣自取)
  • 蜜瓜椰奶
2020-03-21 131 瀏覽
由於想飲d 健康飲品,就去左公司附近買左杯蜜瓜奶飲。店舖設計係開放式廚房,客人可以睇到店主點幫你整杯蜜瓜奶,制作過程透明度好高。蜜瓜奶無落糖,但唔會好淡,而且因為都放左好多蜜瓜去榨汁,所以都好重蜜瓜味。如果咁岩經過太子都可以去幫襯支持下呢間高質小店~~
由於想飲d 健康飲品,就去左公司附近買左杯蜜瓜奶飲。
蜜瓜奶

如果咁岩經過太子都可以去幫襯支持下呢間高質小店~~
2020-02-19
2020-03-09 151 瀏覽
位於繁囂大街旁邊一個較為寧靜既角落,飲品即叫即整,點左杯蜜瓜奶就見到店員直接放蜜瓜+奶再加少許冰再攪拌便完成,純度極高,好有🍈蜜瓜味,十分好飲。店內仲有煮薑汁,薑味飄逸令人越聞越肚餓。

店內仲有煮薑汁,薑味飄逸令人越聞越肚餓。
2020-02-12 322 瀏覽
行過太子發現小鋪一間賣果汁,主打密瓜奶同密瓜汁,我個人麻麻地飲奶,就order左新鮮杯密瓜汁,有幾個坐可以坐,我就坐低飲,等左幾分鐘左右唔會太耐,密瓜味好出好濃唔似有加糖水,係健康,呢D小店值得推薦比朋友,$33唔太貴唔太平,同出邊買一杯奶蓋差唔多價錢,但人地成杯用新鮮密瓜就一定高分過奶蓋,成本都貴D,如果唔係買走唯一係環境近路邊,不過成杯野有蓋有盛都唔會驚唔乾淨,間野仲有其他生果飲品,藍莓、士多啤梨、下次試埋牛油果🥑
2020-02-12 170 瀏覽
其實我都係喺某社交平台見到某個page介紹呢間野先特登行過嚟,同埋咁岩今日經過呢頭附近,當我睇緊有咩飲嘅時候,職員哥哥仔就介紹我飲佢哋嘅招牌密瓜奶。。。咁我就唔再選擇揀佢介紹既密瓜奶,等左差唔多五分鐘左右就有得飲。。。期間仲同職員哥哥仔傾左一陣計,聽佢講佢都係岩岩轉行同朋友開呢間鋪,原來係老闆仔。。。。。。密瓜奶一飲就知係新鮮密瓜,唔似出邊左溝右溝果D ,係好飲既,下次可以再行過黎飲過。。。。
。。。。
今日經過太子之前見呢個鋪位賣糖水小食幫親過一次,但今日經過已經轉左手變左賣果汁,見佢個名蜜瓜爺爺幾得意咁就行過去睇下有咩好野,可能佢岩岩開無幾耐款式唔係話太多,見佢寫住有慢磨蜜瓜汁、新鮮蜜瓜奶,仲有藍莓奶、香蕉奶等等,因應返佢間鋪個名我就買左杯新鮮蜜瓜奶黎試下佢,等左幾分鐘左右,飲得出真係用新鮮生果整出黎唔係果D用加工生果味汁溝出黎,唔會話好甜,鍾意健康新鮮生果,得閒可以幫親下呢間小店,值得推介!
2019-12-06 367 瀏覽
店內有幾款特別生果奶,個人推介招牌蜜瓜奶👍👍同店主傾落下知道原來係新開,除左有蜜瓜,仲有藍莓,士多啤梨,比較特別係牛油果奶,口感好滑,用即日新鮮生果而製,所以生果會因時令製造,可以去前跟店內查詢,值得支持
2 分鐘 (堂食)