2024-09-18 1040 瀏覽
叫左個22蚊既牛油煎餅 其實都預你係超市個種 但無諗過呢個價錢你比一塊我 咖哩大蝦黎既時候係覺得好大碟 但其實肉好少 咖哩同蝦完全唔入味 用大量配菜堆砌出黎 青咖哩羊扒 亦都係各有各玩咁 撈埋一齊仲因為羊扒既炭烤而有苦味 喺上面嘅配菜 草青味濃郁 未食完一條已經想停 冬陰功 味精味極重 成餐飯 食左約800蚊 而呢個價錢 仲要得嚟服務態度極差 重點係 用餐前只係得餐具 冇餐碗碟 然後問佢拎餐碗 竟然喺上面發現有上一手嘅飯粒 未洗乾淨 整體感覺極差
重點係 用餐前只係得餐具 冇餐碗碟 然後問佢拎餐碗
竟然喺上面發現有上一手嘅飯粒 未洗乾淨 整體感覺極差
2024-09-17
30 分鐘 (堂食)
炭燒豬扒唔香,凍檬個汁唔知落左乜,食完好口渴。菠蘿炒飯量好足,但係菠蘿唔係加係炒飯入面,係放係側邊,凍既,食落感覺好奇怪,好似飯未食完就食飯後果咁,不倫不類。牛肉湯粉湯底不過不失,蝦餅有嚼勁,不錯。服務態度好一般,要兩杯水都好晦氣地答你轉頭先,有待改善。睇落人手唔算少,但係就係好快咁行過,唔多理客。有幾個位俾廚房把風扇吹到正,雖然有屏風,但係幅屏風係通風既,但係都係照安排客人坐嗰啲位食風。最頂唔順係啲碗碗碟碟都係有崩口,仲要一隻碟有三處崩口,新開既舖頭竟然係咁,好倒胃口,唔衛生又驚整親手。
牛肉湯粉湯底不過不失,蝦餅有嚼勁,不錯。

2024-09-14
1 分鐘 (堂食)
2024-08-06 1659 瀏覽
兩個人在夜晚去左呢間越南餐廳食野,雖然話係越南餐廳,但係感覺上比較似泰國餐廳,我地叫左個大蝦冬陰功湯、香辣豬肉碎生菜包、金不煥香辣牛肉炒金邊粉同燒牛柳芒果青芒絲沙律。香辣豬肉碎生菜包幾夠酸,夠哂開胃,唔會食到好滯。燒牛柳芒果青芒絲沙律就正正常常。大蝦冬陰功湯就一人都飲到3碗,都幾足料,亦都幾夠味夠酸夠辣。金不煥香辣牛肉炒金邊粉就炒落唔會好乾,亦都十分足料。食完之後仲可以叫埋佢另一間舖既糖品,但係食左多野都好飽食品落,有機會都會再去食

香辣豬肉碎生菜包幾夠酸,夠哂開胃,唔會食到好滯。

燒牛柳芒果青芒絲沙律就正正常常。

金不煥香辣牛肉炒金邊粉就炒落唔會好乾,亦都十分足料。

2024-08-03
2024-07-31 1527 瀏覽
假期約左朋友試下呢間新開既越南餐廳,晚上6點已經要等位😂好誇張,等左差吾多15min先入到餐廳😅最麻煩係無得打電話book位。。餐牌都多選擇,有湯河,撈檬,小食,飯,等等😆⭐️火車頭湯河上枱時有少少嚇親,生牛肉真係好生,d湯吾係超熱都驚浸吾熟。。。有2粒牛丸,牛柏葉,牛筋,湯底ok, 但食完會口渴,應該有味精⭐️原個椰青海鮮焗飯好耐無見到有餐廳煮呢個椰青焗飯!見到呢度有即點啦!😍😍係炒飯底👍海鮮好足料,有2隻青口,蝦,魷魚,好食必叫丫!😍😍⭐️馬拉盞炒椰菜苗有少少辣,椰菜苗好硬,建議煮耐少少😅😅⭐️炭燒泰式豬頸肉正常水準,份量足,普通一碟豬頸肉

餐牌都多選擇,有湯河,撈檬,小食,飯,等等😆

⭐️火車頭湯河

⭐️原個椰青海鮮焗飯

⭐️馬拉盞炒椰菜苗
有少少辣,椰菜苗好硬,建議煮耐少少😅😅

⭐️炭燒泰式豬頸肉
正常水準,份量足,普通一碟豬頸肉

2024-07-27
15 分鐘 (堂食)
2024-07-26 1222 瀏覽
青衣城新開越南餐廳新開,喺門口見個Menu又唔算貴,所以去試吓。佢應該同隔籬嗰間星馬印其實係同一間。我老公試咗火車頭,我自己試咗西貢鮮茄蟹肉海鮮湯檬粉。湯底非常普通,火車頭都還可以。我自己嗰個蕃茄蟹肉海鮮湯檬粉就完全食唔出海鮮味只有蕃茄味。有兩隻連殼細蝦,冇咩蟹肉。試咗我老公嗰個火車頭,佢湯底唔多feel到係牛骨煲,不過都夠咸味嘅。佢牛肉係唔錯嘅。但整體上就好一般。環境都ok,始終新開。但我老公覺得佢座位有啲污糟。可能座位清潔唔夠。呢間餐廳我本人幫襯一次就夠。本來都想試吓隔離間餐廳,但食完呢個之後我諗我應該唔會去試。我見隔離枱果個炸蝦餅個樣都唔錯,可能炸物會好啲。幅圖碗麵係未開始食,雖然佢個樣好似食咗一半咁 🤣

我見隔離枱果個炸蝦餅個樣都唔錯,可能炸物會好啲。

幅圖碗麵係未開始食,雖然佢個樣好似食咗一半咁 🤣

西貢蟹肉海鮮湯檬粉
2024-06-24 981 瀏覽
環境整潔,冷氣通爽,服務勤快,份量合適,材料新鮮,香味足夠,亦能保持熱度送到客人面前。要求加添冰水與冰塊亦非常樂意,感覺重視客人的要求。品嚐的食物有:炭燒豬頸肉—炭燒味非常突出,肉質柔軟味香。豬肉生菜包—採用西生菜作為菜包,當中每塊生菜也夾有一片粉皮,非常有口感有特色。越式炸春卷—春卷皮脆餡軟,炸成金黃色脆度足夠,算是有水準。馬拉盞通菜—辣度適中,通菜新鮮翠綠脆口,配上足夠的馬拉盞十分惹味。椰汁西米糕—甜度適中,椰汁味濃與外間的椰汁西米糕有分別,感覺優勝一籌。今天是首次光顧,我會回頭品嚐其它未吃的菜式。
2024-06-24
2024-06-22 648 瀏覽
魷魚粒炸蝦餅好味又特別,魷魚粒唔會硬身。炭燒豬頸肉有陣陣炭香味。原個椰子海鮮焗飯普通,無驚喜。總括來說,我會再幫襯,不過最衰無得訂位,要walk-in,可能始終新開張,星期六日排好耐隊,如果同老人家一齊食飯就唔建議,因為唔知排幾耐先有位。

魷魚粒炸蝦餅
炭燒豬頸肉配越式梅子汁