「禾是窮鬼whita 醉愛買抵野」🛖 蕉積妹 (葵芳)📍葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓1092號舖💰 ~共$100性價比:🐘🐘🐘🐘.5/5(窮鬼表示鍾意食香蕉煎餅嘅朋友仔唔使入到元朗咁遠😍 )1. 花生醬香蕉煎餅🫓🍌煎餅個皮好脆🤤香蕉好甜好濃味~再加埋上邊滿滿嘅花生醬!真係一啖一滿足🥰2. 焦糖燉蛋🥚🍮食落去好重蛋香味~加埋上邊焦糖脆脆好夾💗見到佢話如果食完拎返個碗,下次買可以減兩蚊!🤩3. 蜜桃四季春冷泡茶原本想試佢個奶茶~點知太晏去已經賣晒!不過唔緊要冷泡茶都好似好吸引😍見到用熊仔樽🐻‍❄️裝住冇可能唔買🫣好可愛❣️茶味都好濃~值得一試😜#葵芳 #葵芳美食 #葵涌廣場 #性價比之選
「禾是窮鬼whita 醉愛買抵野」

🛖 蕉積妹 (葵芳)
📍葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓1092號舖

💰 ~共$100

性價比:🐘🐘🐘🐘.5/5
(窮鬼表示鍾意食香蕉煎餅嘅朋友仔唔使入到元朗咁遠😍 )

1. 花生醬香蕉煎餅🫓🍌

2. 焦糖燉蛋🥚🍮

3. 蜜桃四季春冷泡茶

#葵芳 #葵芳美食 #葵涌廣場 #性價比之選
♡ 葵廣必食 💓 香蕉🍌煎餅、焦糖燉蛋 - 蕉積妹♡-今日早收工等朋友~ 行行下發現呢間小食店🤩我最鐘意就係食香蕉🍌煎餅 於是即刻買黎試下先 😋店員話佢地既焦糖燉蛋同泰式奶茶都好正😝 好啦 ~ 一於就試埋佢先❤️- ♡ 法式焦糖燉蛋 ♡ $38佢既設計基本上同 Pxxx Lxxxx 係差唔多☺️ 但價錢就抵好多啦~ 燉蛋上面佈滿焦糖 完全無燒焦燉蛋勁滑 真係好正😆溫馨提示:一定要即食先得😋-♡ 香蕉煎餅 ♡ $36呢度有勁多款口味最近仲新出咗法式焦糖醬同金莎醬🤩於是我就試吓金莎醬新鮮熱辣辣整出嚟就即刻試吓啦外皮脆卜卜 加埋香蕉同金莎醬簡直係享受😎-♡ 泰式奶茶 ♡ $19 熊仔外型既奶茶☕️口感順滑以小店黎講做到呢個水準實在好震驚❤️ 唔錯~~ #❥ 呢間葵廣小食店~ 黎開一定要試下😝 CP值好高呀~~ ‼️#⇢店鋪資料:蕉積妹 (葵芳)葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓1092號舖-#葵廣美食 #葵芳美食 #葵芳小食 #hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處
♡ 葵廣必食 💓 香蕉🍌煎餅、焦糖燉蛋 - 蕉積妹♡
今日早收工等朋友~
行行下發現呢間小食店🤩

我最鐘意就係食香蕉🍌煎餅
於是即刻買黎試下先 😋
店員話佢地既焦糖燉蛋同泰式奶茶都好正😝
好啦 ~ 一於就試埋佢先❤️

♡ 法式焦糖燉蛋 ♡ $38

佢既設計基本上同 Pxxx Lxxxx
係差唔多☺️ 但價錢就抵好多啦~
燉蛋上面佈滿焦糖 完全無燒焦

♡ 泰式奶茶 ♡ $19

熊仔外型既奶茶☕️
口感順滑
以小店黎講做到呢個水準
實在好震驚❤️ 唔錯~~
#
#
⇢店鋪資料:
蕉積妹 (葵芳)
葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓1092號舖

#葵廣美食 #葵芳美食 #葵芳小食
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處
2022-09-25 91 瀏覽
葵廣小食選擇一向多,最近開了一間新的小食店,竟然有我最鍾意的香蕉煎餅,唔使去泰國都食到,真係好開心。.🍌香蕉煎餅 $36可以懷念下🇹🇭泰國的味道,而且仲係即叫即整,新鮮熱辣。有多款口味選,包括:榛子醬、🍫朱古力醬、🥜花生醬、阿華田醬,重有期間限定的金莎醬、法式焦糖醬,另外仲有廚師發板口味。我們選了法式焦糖醬,煎餅煎得好香,入面夾住香甜的🍌香蕉片,加上醬汁,非常美味!.🍳焦糖燉蛋 $38這個有驚喜,燉蛋好嫩滑,蛋香十足,上層的焦糖好香脆又香甜。另外,即還燉蛋碗減$2,8個碗重可free一個燉蛋,好抵!.🥛炸鮮奶 $32/4條,$38/6條估唔到葵芳掃街都有呢款小食,炸鮮奶外脆內軟,奶味香濃,值得一試。

🍌香蕉煎餅 $36

🍳焦糖燉蛋 $38

🥛炸鮮奶 $32/4條,$38/6條
外賣自取
2022-09-24 27 瀏覽
香蕉煎餅(金莎醬) 即叫即整! 一拎上手 超熱 店員都建議即刻食😂 成個都好邪惡🤪 有朱古力醬同煉奶係面 香蕉偏酸🤔 有半粒金莎係上面 下次會想試法式焦糖味 好似特別啲😂😂白桃烏龍茶茶底好濃 🫢 配埋啲炸野同咁heavy既野食 可以解解膩 白桃味唔算好出 下次可以試下佢既泰式奶茶先😆炸鮮奶(四條)炸鮮奶出面啲麵包糠好脆 咬落鮮奶好香濃 外脆內軟~🫣 咁樣既份量兩個人share都可以😌 同埋呢個都係即叫即整 所以都好夠熱!
香蕉煎餅(金莎醬)

白桃烏龍茶

炸鮮奶(四條)

2022-09-21 51 瀏覽
之前食呢個煎餅。。要去到元朗的香蕉仔到食~依家見葵涌廣場都有,於是試下先~都係叫左榛子醬味的香蕉煎餅🍌🍌估唔到味度唔錯wo~好味😋😋👍🏻好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.中間好像都有少少芝士🧀🧀🍌🍌.泰式奶茶 普通賣$19...跟餐就$9見個樽咁得意,同賣相唔錯,於是試下先😀不過泰式奶茶都係偏甜。。好味度:⭐️⭐️⭐️.套餐買。。煎餅+奶茶 $45.仲有其他不同口味的香蕉煎餅😋😋🍌🍌.
之前食呢個煎餅。。要去到元朗的香蕉仔到食~
依家見葵涌廣場都有,於是試下先~
都係叫左榛子醬味的香蕉煎餅🍌🍌
估唔到味度唔錯wo~
好味😋😋👍🏻
好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
榛子醬香蕉煎餅

中間好像都有少少芝士🧀🧀🍌🍌

泰式奶茶 普通賣$19...跟餐就$9
見個樽咁得意,同賣相唔錯,於是試下先😀
不過泰式奶茶都係偏甜。。
好味度:⭐️⭐️⭐️
泰式奶茶

套餐買。。煎餅+奶茶 $45

仲有其他不同口味的香蕉煎餅😋😋🍌🍌

榛子醬香蕉煎餅
2022-09-21 23 瀏覽
葵涌廣場衣加連之前泰國好興嘅香蕉煎餅都有得食~ 賣相好吸引!有好幾款口味任君選擇,例如有榛子醬,煉奶,花生醬,法式蕉糖香蕉等等~香蕉煎餅 金莎醬 $35我就揀咗新口味金莎醬~ 好色彩繽紛!好吸引!外脆內軟,入面夾住軟綿綿嘅香蕉,香蕉味同金莎醬好夾~炸鮮奶 $38(6條) $32(4條)炸鮮奶大大件,表面微脆,入面奶味香濃,而且比相像中飽肚添!蜜桃四季春冷泡茶 +$9用咗熊熊樽裝住,造型吸引!冷泡茶帶淡淡蜜桃香,食完甜野飲返啲茶,感覺舒服!

香蕉煎餅 金莎醬 $35

炸鮮奶 $38(6條) $32(4條)
炸鮮奶大大件,表面微脆,入面奶味香濃,而且比相像中飽肚添!

蜜桃四季春冷泡茶 +$9
2022-09-19 19 瀏覽
呢間小店由兩位90後主理,主打 4款甜品,特別係泰國地道風味嘅香蕉煎餅🇹🇭💗金莎醬香蕉煎餅 ($36)香蕉煎餅即叫即製,煎餅麵團每日新鮮搓揉,再經油浸至少3個鐘,將煎餅拉至薄身後煎香🫔用上原條香蕉切片同雞蛋做餡料,最後放入牛油煎至外層更香脆,內𥚃香蕉蓉濃甜細膩🍌最後加上金莎醬🍫💗法式焦糖燉蛋 ($38)法式燉蛋入口細滑Creamy,富蛋香同奶香,甜而不膩,最後以火槍炙燒焦糖脆面🍮💗巨峰百香果火龍果凍(+$29)巨峰果汁清甜消暑,加入百香果、粒粒椰果、火龍果凍增加口感,重點係有兩大粒巨峰提子,夠哂落本🍇

💗金莎醬香蕉煎餅 ($36)
金莎醬香蕉煎餅

💗法式焦糖燉蛋 ($38)
法式焦糖燉蛋

💗巨峰百香果火龍果凍(+$29)
巨峰百香果火龍果凍

巨峰百香果火龍果凍
2022-09-19 41 瀏覽
平時成日去葵廣好多嘢都食到悶😍不過原來最近新開了一間甜品舖叫蕉積妹專賣各類即叫即做的甜品香蕉煎餅一定要食!有朱古力醬、阿華田醬、花生醬、煉奶等多款口味可以揀😍仲可以叫師傅發板!我就叫左朱古力醬同阿華田醬成份煎餅都煎到好脆,再夾住口感好淋既香蕉,食落口感又軟又脆阿華田味真係好好食!醬多到滿,食落好濃華田味,配埋嚟之後我仲叫左炸鮮奶雖然係炸,但完全食唔到油益味相反奶香味仲好重食落外脆內軟,食多幾條都唔會濟
平時成日去葵廣
好多嘢都食到悶😍不過原來最近新開了一間甜品舖叫蕉積妹
專賣各類即叫即做的甜品

我就叫左朱古力醬同阿華田醬
成份煎餅都煎到好脆,再夾住口感好淋既香蕉,食落口感又軟又脆

阿華田味真係好好食!醬多到滿,食落好濃華田味,配埋嚟

之後我仲叫左炸鮮奶
雖然係炸,但完全食唔到油益味
相反奶香味仲好重
食落外脆內軟,食多幾條都唔會濟
2022-09-18 19 瀏覽
📍香港📍葵芳📍蕉積妹📍葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓1092號舖🌹扶手電梯一上就見到,Keep住有人龍排隊或者等食物,好多人嚟朝聖😜雖然好忙但店員態度都好好👍🏻🦄 香蕉煎餅 $36🦄 評分: 6.5/10即叫即煎外層微脆。滿滿既朱古力醬系面好邪惡嘻嘻,薄薄既餅皮包住大量香蕉蓉,好香甜。🦄 炸鮮奶四條 $32🦄 評分: 6:5/10店員勁細心提我岩岩炸起小心辣親。都係微脆,外層有啲椰絲碎,淡淡既鮮奶味我食落有啲似練奶哈哈。🦄 熊仔泰式奶茶 $9🦄 評分: 7/10熊仔瓶好得意。岩哂女仔打卡。奶茶無泰國飲個啲咁甜。#foodieschu葵廣 #foodieschu #葵廣 #蕉積妹 #葵涌廣場 #葵富路 #香港美食 #小食 #泰國小食 #香蕉煎餅 #炸鮮奶 #鮮奶 #朱古力 #奶茶 #熊仔
📍香港📍葵芳

🦄 炸鮮奶四條 $32
🦄 評分: 6:5/10

🦄 熊仔泰式奶茶 $9
🦄 評分: 7/10
熊仔瓶好得意。岩哂女仔打卡。奶茶無泰國飲個啲咁甜。

10 分鐘 (堂食)
2022-09-16 21 瀏覽
蕉積妹💛阿華田香蕉煎餅 $36出示學生證有優惠 -10%*有得儲Mee積分💛人均消費: $16 (2人)-阿華田香蕉煎餅🍌🍳一份切開咗16粒每粒都平均分布有香蕉🍌夠晒足料🤤🤤🤤佢成粒香蕉煎餅偏厚身近邊邊嘅唔會話 煎得太脆😝但係阿華田味道唔夠出🥺有啲似普通嘅榛子朱古力醬不過都幾正😋佢上面除咗有阿華田醬 仲有煉奶同埋超級熱辣辣🔥·以上評價 同(🧊🍟)一齊寫所以帶返頭盔先👷🏽‍♀️-27/8/2022 ate不過今次蠢咗🤦🏽‍♀️下次應該加$9要買埋泰式奶茶🧋-好味程度:🌕🌕🌕🌕🌑抵食程度:🌕🌕🌕🌑🌑環境靚靚:🌕🌕🌕🌑🌑服務態度:🌕🌕🌕🌑🌑會回頭率:🌕🌕🌕🌑🌑·#od葵芳覓食之旅 #od食掃街#od食泰國嘢·希望疫情快啲完結啦💛大家都要身體健康💛
蕉積妹💛
阿華田香蕉煎餅 $36
出示學生證有優惠 -10%
*有得儲Mee積分💛
人均消費: $16 (2人)

阿華田香蕉煎餅🍌🍳
希望疫情快啲完結啦💛
大家都要身體健康💛
2022-08-27
2022-09-16 11 瀏覽
蕉積妹葵廣又有新小店,依間成日見佢人頭湧湧主打香蕉煎餅,自家製糖水熊仔樽泰式奶茶。泰式奶茶門口有小熊樽身泰式奶茶,茶味香濃👍招牌的香蕉煎餅即叫即製。招牌香蕉煎餅有9成似泰國風味,小編擇左榛子醬配練奶超邪惡🤤煎餅的餅皮煙煙韌很薄脆,同埋全部即叫即整,非常新鮮,全部熱辣辣焦糖燉蛋 表層香脆的焦糖即場火炙,有蛋香味,好creamy儲夠8個碗可免費換一客🤭仲見到佢有好多糖水款,唔怪之得夜晚成日見佢排曬隊咁,食完飯黎食岩曬👍🏻
蕉積妹

泰式奶茶
門口有小熊樽身泰式奶茶,茶味香濃👍

焦糖燉蛋

其中一樣最懷念既泰國小食一定要數香蕉煎餅宜家掃家天堂葵涌廣場都有食喇😍__________________________🔹香蕉煎餅 $36👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑Keto friendly: ❌即叫即整,熱辣辣大約等4分鐘就有,掃街最怕要等一世.香蕉煎餅除左我今次要既榛子醬仲有朱古力醬,花生醬阿華田醬同煉奶口味揀最得意係有廚師發辦口味不定期就會轉口味,包有驚喜我去個日就係脆脆焦糖不過因為我會嗌焦糖燉蛋,所以廢事撞機.滿滿榛子醬同煉奶鋪滿煎餅裡面夾住甜甜的香蕉片成舊都好香口,邊位仲煎得好脆好有人氣泰國小食風味!.🔹焦糖燉蛋 $38👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ❌呢個都好有驚喜上面既焦糖脆到,匙羹用小小力就好似破冰船咁令焦糖面裂開燉蛋有蛋味又幾滑.隻燉蛋如果拎返鋪頭退,仲有$2拎返儲齊八隻碗,仲可以免費換一碗燉蛋慳到錢又環保.🔹炸鮮奶 $32/4條, $38/6條👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌑🌑Keto friendly: ❌以前得酒樓先有得食估唔到而家掃街都有炸鮮奶係用原味鮮奶,奶味幾出而且口感幾煙靭廷身出面層炸皮薄薄一層想食懷舊味既朋友不妨一試
其中一樣最懷念既泰國小食一定要數香蕉煎餅

🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
即叫即整,熱辣辣
大約等4分鐘就有,掃街最怕要等一世
香蕉煎餅除左我今次要既榛子醬
仲有朱古力醬,花生醬
阿華田醬同煉奶口味揀

最得意係有廚師發辦口味
不定期就會轉口味,包有驚喜
我去個日就係脆脆焦糖
不過因為我會嗌焦糖燉蛋,所以廢事撞機
滿滿榛子醬同煉奶鋪滿煎餅
裡面夾住甜甜的香蕉片
成舊都好香口,邊位仲煎得好脆
好有人氣泰國小食風味!
🔹焦糖燉蛋 $38
👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑

呢個都好有驚喜
上面既焦糖脆到,
匙羹用小小力就好似破冰船咁令焦糖面裂開
燉蛋有蛋味又幾滑

隻燉蛋如果拎返鋪頭退,仲有$2拎返
儲齊八隻碗,仲可以免費換一碗燉蛋
慳到錢又環保
🔹炸鮮奶 $32/4條, $38/6條
👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌑🌑

以前得酒樓先有得食
估唔到而家掃街都有
炸鮮奶係用原味鮮奶,奶味幾出
而且口感幾煙靭廷身

出面層炸皮薄薄一層
想食懷舊味既朋友不妨一試
2022-09-12 160 瀏覽
葵廣是香港一眾年輕人的掃街天堂,這間位於一樓的蕉積妹,主打香蕉煎餅,只有四款小食、數款自家製糖水和熊仔樽泰式奶茶。香蕉煎餅 - $36招牌的香蕉煎餅即叫即製。有朱古力、阿華田、榛子、花生醬和煉奶五款固定口味,還有師傅發板;煎餅的餅皮很薄脆又帶點煙韌,有少少牛油香之餘,更有煎香後成半溶的香蕉片;是次「師傅發板」是榛子醬加煉奶,厚厚的醬料很香甜惹味,還有色彩繽紛的彩虹朱古力。炸鮮奶 - $38/6條金黃酥脆的炸鮮奶即叫即炸,炸漿的厚度很薄,咬開是厚厚的牛奶,充滿奶香之餘,又滑溜軟嫩,完全不膩。焦糖燉蛋 - $38表層香脆的焦糖即場火炙,裡面冰涼的燉蛋充滿嫩滑的蛋香,好Creamy。即還燉蛋碗更可享減2元優惠,或儲夠八個可免費換一客。
香蕉煎餅

焦糖燉蛋 - $38
2022-09-12
外賣自取
2022-09-11 27 瀏覽
葵涌廣場出名多特色小食,最喜歡邊逛邊吃,今天見蕉積妹還未出現人龍,立刻要試試香蕉煎餅。選了榛子醬香蕉煎餅$36、炸鮮奶四件$32,焦糖燉蛋$38。都是的即點即做的,要耐心等候。焦糖燉蛋最快,因為燉蛋已做好,看著現場灑上黃糖燒焦,也是一種樂。焦糖脆脆的,微甜,伴著燉蛋又香又幼滑,絕對是吃甜品的享受!現場吃完退回燉盅減$2,即是$34,感覺又便宜了。如果買8個,燉盅還可以不用退呢!香蕉煎餅,粉皮煎得薄薄的摺疊起來,中間夾著香蕉蓉,滑嘟嘟,外層微脆,又香甜,配上滿瀉的榛子醬,夠香濃,甜到入心,愛吃甜品的人一定喜歡!炸鮮奶有四件,最適合與朋友一起分享。外層炸得香脆有口感,裏面鮮奶炸完成固體狀,但入口即溶滑滑的,味道不會太甜,一邊逛街一邊過口癮最適合。這裏還有泰式奶茶,用熊仔樽裝挺吸引的,不過今天吃了三款小食已經很飽,下次再來試它。

2022-09-10
今日中秋假去咗葵廣搵好嘢食,食泰式香蕉煎餅😍 呢間係葵廣好出名,佢賣嘅食物唔算多,但貴精不貴多🤓 因為即叫即整,落完單大概等10分鐘就有👏🏻香蕉煎餅.阿華田 $38🍌香蕉煎餅即叫即做,一拎上手就聞到香噴噴😜 香蕉煎餅有5款口味,我叫咗阿華田味😎 香蕉煎餅上鋪滿煉奶同阿華田醬,啖啖都係阿華田味~煎餅底煎到香脆,有少少酥皮效果,中間夾住咗香蕉片,軟綿綿,同脆皮形成對比,不錯😚炸鮮奶 (4條) $32佢嘅炸鮮奶幾特別,長方形大大件😗 炸皮薄薄一層,用上椰絲,椰絲炸至香脆又帶份甜香☺️ 內裡嘅鮮奶餡軟硬啱啱好,有奶味,唔會太甜😉泰式奶茶 $9 (加錢)泰式奶茶用咗熊仔樽裝住,好得意,打卡啱晒🐻 茶味道濃郁,唔算太甜,同泰茶舖有得fight😋

香蕉煎餅.阿華田 $38

炸鮮奶 (4條) $32

泰式奶茶 $9 (加錢)