2019-03-01 547 瀏覽
因為住附近,平時都會貪方便入商場食完就算,但商場全部都係連所式食肆,聽到名都已經完全無食欲。咁岩想食平民食物,同想有係葵廣掃街嘅食法,一落街見到蒲點,打算隨便望望有咩食。哇正中我選擇困難,想食咩都可以試嘅心態價錢又不太貴情況下,同屋企人二話不說就入去食。地方不算太大,但都有細心嘅設計,就係有洗手間,可以比我呢個潔癖人士,食飯前洗洗手叫左幾串串燒食,而屋企人叫左廚師推介香茅雞扒撈丁,佢係我去洗手間途中已經食先,未黎得切影相,但意料之外好食,件雞係好香香茅味,雞肉好嫰,因為聽落去係普通茶餐廳食物,但出奇地小店如此用心🥰終於等到我嘅串燒有我最愛茄子,同燒菠蘿,金菇,雞軟骨,芝士腸,牛丸全部都係師傅心機之作,有足料蒜蓉,串燒有得加7味粉,一試愛上♥️埋單之後,老闆仲專登同我地講,下次想試咩新菜都可以主動提出,會盡量滿足客人,聽落好窩心好體貼🥰 細心睇返啲相,原來仲有得whatsapp落單,送貨服務,岩哂我懶到出汁嘅人,不過串燒都係即叫即整即食,堂食好味啲😂
咁岩想食平民食物,同想有係葵廣掃街嘅食法,
一落街見到蒲點,打算隨便望望有咩食。

正中我選擇困難,想食咩都可以試嘅心態
價錢又不太貴情況下,同屋企人二話不說就入去食。

終於等到我嘅串燒

有我最愛茄子,同燒菠蘿,金菇,雞軟骨,芝士腸,牛丸
2019-02-11 296 瀏覽
一向喜歡支持新開小店,更有心、有誠意的食品,香茅豬扒雞扒一定要試👍🏻肉質鮮嫩,葉得入味,大件夾抵食!宵夜首選新蒲點❤️外面仲可以食煙,同朋友吹水食飯聯繫一流👍🏻👍🏻
一向喜歡支持新開小店,
更有心、有誠意的食品,
香茅豬扒雞扒一定要試👍🏻
肉質鮮嫩,葉得入味,大件夾抵食!
宵夜首選新蒲點❤️
外面仲可以食煙,
同朋友吹水食飯聯繫一流👍🏻👍🏻
2019-02-10 367 瀏覽
啲雞扒豬扒大大塊,真係食得出個分別,係好好食😍店長推介啲醉翁雞翼尖同雞腳都好正。仲試左佢哋啲辣醬,辣得好過癮,仲要拎呢啲辣醬泥整撈麵。如果鍾意食辣真係要試吓。
辣醬撈麵,醉翁雞翼尖,  香茅豬扒雞扒
辣醬撈麵,醉翁雞翼尖,  香茅豬扒雞扒
今日和朋友到新開的店舖蒲點醫肚😋,令我十分驚喜。😝店舖環境雖然不大,但卻令人用餐舒適,店主和員工都十分親切健談。而且價錢亦平民價兼大份🎉從來未諗過寫食評,但今次真係令我好驚喜和喜愛呢間店舖。今次嗌左幾款小食和主食,都俾個叻👍🏻,味道好吃。尤其係個吉列帶子✨✨✨,同外面既口感唔一樣,更有嚼勁,並且外面個層面包糠亦十分好吃,下次去必再點!明太子雞翼亦係我必點之選,咬落去啖啖肉,並且有埋泡菜口味,超正👍🏻雞腳亦係我必叫之選,唔食得辣既我都越吃越順口😋本身想叫雞翼尖,可惜賣晒,但宜家唔需要山長水遠入元朗食雞翼了,因為蒲點雞腳和雞翼尖會係我新寵😋😋😋慈雲山又多一個宵夜必食點❤️亦是和朋友吹水既好地方
今日和朋友到新開的店舖蒲點醫肚😋,令我十分驚喜。😝
慈雲山又多一個宵夜必食點❤️亦是和朋友吹水既好地方
香茅雞扒辣撈丁
明太子雞翼
吉列帶子
醉翁雞腳
雞腿肉串
2018-11-28
$80 (宵夜)
香茅雞扒辣撈丁
明太子雞翼