2006-12-29 22 瀏覽
每次經過我都會入去食糖水~ 同朋友食完飯都會去食糖水傾計.. 近幾年真係少左好多... 但係有一樣唔例外就係每次都會食楊枝甘露... 15蚊大大碗~ 有幾次仲見佢係即刻整... 開碌柚切芒果(其餘果幾次係無留意佢做緊咩)~ 老闆娘又有禮貌~ 又唔該又多謝... 有幾次因為見我一星期買左幾次仲收少左我錢添~
2006-06-24 22 瀏覽
在慈雲山踢完波,好在無比人問我地做咩去果個場踢。坐朋友的順風車來了牛頭角下村,經過這條很多食肆的小巷,心諗吃碗糖水都不錯,就來了幫襯。是晚人客也不少,全部都是年青人,各人在喧嘩嘈吵,幾煩人的。這裡選擇不算少,貼滿在牆上。叫了碗腐竹薏米清心丸,因為很熱,要了凍的。碗糖水幾大碗,清心丸及薏米都幾多,但腐竹就煲得不夠溶。吃落卻發現,薏米是凍的,腐竹糖水是暖的,清心丸是熱的,一碗糖水三個溫度,是個人而言最不喜歡的,真係吃到人都顛。兩位阿姐幾忙,但服務態度也不錯,唔該前多謝後的。都是叫熱糖水會比較好一點,以免有這個「三溫暖」的口感。

兩位阿姐幾忙,但服務態度也不錯,唔該前多謝後的。

都是叫熱糖水會比較好一點,以免有這個「三溫暖」的口感。
2005-12-15 10 瀏覽
d野食好平, 好好食, 又親切, 值得推介.
d野食好平, 好好食, 又親切, 值得推介.