2023-03-18 500 瀏覽
聽講馬鞍山開左beans bakery,難得入到黎馬鞍山就緊係黎試試啦!行到附近見好多人係度圍住,聽講蛋撻好食同埋佢隔離個牌都寫住蛋撻,但係睇左陣好似唔見蛋撻,唔知係唔係賣曬.佢係要叫店員幫你夾,我見隔離d人冇出聲就叫左佢地幫我夾先,夾落紙袋,拿到之後佢counter埋單.最後睇左陣唔知食咩好,我就買左荳子包同bagel試試,荳子包比我想象中好食,平時唔特別中意紅豆但係佢唔錯!下次會再買! 不過Bagel就比我想象中硬,無功無過咁.
2023-03-13 411 瀏覽
雖然新港城同海栢都有好多間麵包店但見佢新店開張,都諗住試一試啦。不過首先就比負責夾麵包嘅店員嚇親雖然依家可選擇性戴口罩,但店員對住麵包嘅距離始終很近,而且佢一路keep問客人要乜,難免有口水噴出💦是否戴個口罩安全d?之前見有其他飲食業人士戴透明膠的口罩,觀念上好很多,可以考慮下。另外當時只有我一個客人要買野,同店員講完我要乜,佢應完我知道之後,就一直將其他麵包放上架,無叫我等等,或直至幾分鐘後才包我要的士多啤梨酥。其實我唔明點解佢唔即刻包比我,反而處理其他唔急嘅事,真係怪怪地至於麵包價錢,尚算中規中舉,一個士多啤梨吉士酥$22。不過整體無乜特別,士多啤梨切得較薄,試一次就夠。之後到招牌麻薯葡撻出爐,都再排多一之隊購買。可惜撻焗得好燶,味道亦無乜特別,應該都唔會再幫襯。
雖然新港城同海栢都有好多間麵包店
但見佢新店開張,都諗住試一試啦。
不過首先就比負責夾麵包嘅店員嚇親

至於麵包價錢,尚算中規中舉,一個士多啤梨吉士酥$22。
不過整體無乜特別,士多啤梨切得較薄,試一次就夠。

之後到招牌麻薯葡撻出爐,都再排多一之隊購買。可惜撻焗得好燶
,味道亦無乜特別,應該都唔會再幫襯。

2023-03-05 341 瀏覽
The Red Bean Matcha and Cheese Soft Bun is a delightful Japanese dessert that combines three sweet fillings in a soft, fluffy bun. The red bean paste, matcha filling, and cheese create a unique blend of flavors that are perfectly balanced. The bun itself is soft and pillowy, making for a satisfying texture with every bite. Overall, this is a must-try dessert for anyone who loves Japanese sweets, and is sure to leave you wanting more.

2023-02-21 566 瀏覽
見到Beans開咗bakery就好想試,今日終於有機會嚟到馬鞍山😂平時好鍾意試新嘢又好鍾意食麵包類嘅嘢,一場嚟到,點都買d排頭位等出爐麻糬葡撻,買埋樽裝奶茶同蕃茄吐司。熱辣辣出爐葡撻,忍唔住行埋一邊即刻食點知。。。希望越大失望越大,個皮唔夠酥脆,蛋漿偏甜蛋味唔夠,最好食係粒麻糬真係有d失望,早知唔駛排啦返到屋企試埋奶茶同蕃茄吐司,奶茶唔甜啱我口味,當然唔係好滑,但唔過甜已經好好蕃茄吐司就正常水準,質地夠鬆軟,蕃茄味濃。試咗1次下次唔駛買,除非有新嘢囉
排頭位等出爐麻糬葡撻,買埋樽裝奶茶同蕃茄吐司。
熱辣辣出爐葡撻,忍唔住行埋一邊即刻食
真係有d失望,早知唔駛排啦

蕃茄吐司就正常水準,質地夠鬆軟,蕃茄味濃。
試咗1次下次唔駛買,除非有新嘢囉
2023-02-18 472 瀏覽
BEANS Bakery已經正式喺馬鞍山開業啦。招牌麻糬葡撻好受歡迎,每日無停手新鮮出爐。葡撻酥皮香脆酥化,充滿牛油香氣。香甜蛋漿包裹住煙韌麻糬,細細隻一人一隻啱啱好!土匪 唔只雞翼 仲有法包!BEANS Bakery 將土匪口味揉合於烘焙當中,推出「土匪法包」。土匪味粗獷得嚟又有點溫柔,就好似個鐵漢柔情嘅地盤師傅,外面硬弸弸,內裡柔如水。以T65法國麵粉及波蘭種製作嘅法包作基底,包面灑上孜然粉及芝麻,一出焗爐土匪香味大爆發,而法包內亦包裹住香甜軟糯嘅番薯,食起上嚟外皮香脆口香濃,內裡甜蜜軟糯。土匪粗獷嘅香味同番薯嘅香甜,完美融合。

一出焗爐土匪香味大爆發,而法包內亦包裹住香甜軟糯嘅番薯,

2023-02-08
2023-02-13 574 瀏覽
馬鞍山開左新麵包店, 裝修不是全統普通麵包格式, 似是cafe 形格路線。下午2點經過, 新開張關係, 門口睇麵包又是一堆人, 買既佔1/3人。麵包飾櫃內麵包款式唔多。A) 👉 一大個的有🥖。香橙合桃提子歐式軟包 $28。紅菜頭蕃薯芝士歐式軟包$28B)👉中型麵包有🍞。紅豆抹茶吉士軟包$22。香橙甜餐包$22。玉桂提子甜餐包$22C) 👉細個麵包有🥐。蜜瓜包$12<<樣子完全唔蜜瓜囉,像墨西哥包<>。海鹽包。蕃薯蔴糬包。吉士冬甩$22。朱古力冬甩$22。抹茶冬甩$22。藍莓吉士酥$22。Bagel 比高包🥯。士多啤梨吉士酥$22總評。 🥯🥖麵包質素6.5分。 軟綿的,但未至於好食。🥖🥐麵包要店員在飾櫃內夾, 夾麵包又得一個人,d人又企晒飾櫃前, 唔知佢地係買定排隊, 點知睇多過真係買。 👉👉👉夾麵包店員要多1-2個才可以, 排隊又唔清晰。👈👈👈

麵包飾櫃內麵包款式唔多。
A) 👉 一大個的有🥖

。吉士冬甩$22
。朱古力冬甩$22
。抹茶冬甩$22
。藍莓吉士酥$22
。Bagel 比高包🥯
。士多啤梨吉士酥$22

總評。

🥯🥖麵包質素6.5分。 軟綿的,但未至於好食。🥖🥐

👉👉👉夾麵包店員要多1-2個才可以, 排隊又唔清晰。👈👈👈

2023-02-10 457 瀏覽
之前其實唔知佢係beans既麵包舖. 諗住水準有返咁上下買左3款,分別係藍莓酥,蜜瓜包同埋抹茶冬甩...價錢唔算貴,款式特別,望落間野都靚,但味道真係十分普通藍莓酥:ok, 個酥似包多啲,唔係鬆脆果種蜜瓜包:完全係一個無味既包,又唔特別軟熟抹茶冬甩:可以話3個包裏面味道較好既一個,至少有抹茶味服務:佢每個包都分開紙袋,之後遞俾我時少左一個,我俾錢講返3個包既名,收銀話得2個包咋喎,原來個蜜瓜包佢pack左放左另一面無遞俾我...態度無問題,但懵左d總結:商場內其他麵包店價錢差唔多,但好味過佢...佢間野都無麵包舖香味,可能健康主打,少甜少油?
之前其實唔知佢係beans既麵包舖. 諗住水準有返咁上下

藍莓酥:ok, 個酥似包多啲,唔係鬆脆果種
蜜瓜包:完全係一個無味既包,又唔特別軟熟
抹茶冬甩:可以話3個包裏面味道較好既一個,至少有抹茶味

2023-02-04 560 瀏覽
在網上見到荳子獨立開了麵包店,而且本人也是個麵包控,加上位置剛好順路回家,就來試試看。舖頭雖然不大,但是乾淨整潔,燈光明亮,採用流水式銷售,所以不覺得擠迫。可能是放工過去,產品種類不多,未見有特色的商品。價錢方面比較進取,但是產品質量方面仍有一定的進步空間。由於商場內已有很多不同種類的麵包店可以選擇。所謂有競爭才有進步,期待下次經過會看到有趣的商品。味道方面,由於每個人口味不同,不多註釋。(請參閱附圖)
可能是放工過去,產品種類不多,未見有特色的商品。
價錢方面比較進取,但是產品質量方面仍有一定的進步空間。
由於商場內已有很多不同種類的麵包店可以選擇。
所謂有競爭才有進步,期待下次經過會看到有趣的商品。
味道方面,由於每個人口味不同,不多註釋。(請參閱附圖)
紫薯麻糬比高包
荳子包
香橙甜餐包
2023-02-03
荳子包
🍞🥯Beans Bakery 荳子烘焙🥐🥖(馬鞍山新店)今次馬民有福了,荳子終於開麵包店就係新港城!Beans咖啡店愈做愈大,相信大家都食過,今次遇到新店,即刻去試下!🥰今次買左兩款麵包,店內有十多款麵包,未知會唔會經常轉款🔸 酥皮珍寶葡撻 $22 - 好大個,手掌咁大,又好重,真材實料,酥皮質地介乎麵包&酥皮,邊邊位可以食到硬脆口感,中間夾心外皮似麵包。內餡蛋味都好香,個人覺得可以多啲雲呢拿味,就會有CRÈME口感🔸 蜜薑黑糖麻糬玄米茶歐式軟包(半)$14 - 呢款佢已經切好咗一半,包左透明袋,擺喺側面,如果買嘅時候可以買一袋,好方便。呢款包茶味都好濃,因為茶粉足夠,裏面蜜薑亦都食到一粒粒,黑糖蜜麻糬mix 埋入邊層次豐富!店內唔使自己夾麵包,主要係排隊,店員幫你夾,即刻入紙袋包好,再去內裏俾錢。所以跟住排隊就可以買到你心儀嘅麵包。會見到入邊嘅麵包師傅做緊麵包,烘焙緊🥰好新鮮,下次可以再試
🍞🥯Beans Bakery 荳子烘焙🥐🥖
(馬鞍山新店)