2019-06-23 160 瀏覽
天氣熱💩辣辣,真係好難忍口唔飲凍野😖見茶狼近排推出左幾款期間限定既新野飲,而自己都好鐘意食荔枝,所以對呢個手剝鮮荔枝白露茉莉茶表示期待🥰.中午時分好多人😦我覺得呢杯好好飲啊🤗飲嘅時候有好多細細粒嘅荔枝肉,荔枝味好出,加上茉莉茶又唔太濃,好fresh💦👍🏻甜度我揀咗正常,我覺得ok,始終荔枝都係係甜甜地。但下次再飲我會嘗試揀少甜睇吓味道係點。期待佢哋下個月出嘅桃味🍑.💕期間限定去到7月中,想試嘅就趁早去啦,仲有一款係加奶蓋~~
2019-06-19 103 瀏覽
今日下晝要出去灣仔附近做嘢,正中午天氣非常炎熱太陽🌞曬落頭頂又口渴,正好經過利東街發現有間茶狼!就決定去買杯特色飲品🍹鋪面已經有好多人喺度等拎飲品,職員做到冇停手非常旺場! 等咗幾分鐘先至輪到我拎點咗杯芒果白露茉莉奶蓋茶🍹選擇咗少甜少冰,芒果奶蓋茶淨係睇外表已經好滿分. 頭一啖已經感受到綿滑奶蓋輕輕鹹芝士味🧀,超多芒果肉🥭芒果好鮮甜搭上啖啖清香嘅茉莉味道🌼美中不足就係芒果味比較太重令之後飲奶蓋嘅味道完全覆蓋

美中不足就係芒果味比較太重令之後飲奶蓋嘅味道完全覆蓋

2019-06-17 78 瀏覽
成日都出新口味,點了新出的藍莓同士多啤梨茉莉茶,大大杯,夏天飲好正呀~選左70%糖,不會好甜,飲完好fresh~有機會試下其他口味~餐廳以白色為主,感覺好舒服。仲有椅桌供客人坐,十分好~
成日都出新口味,
點了新出的藍莓同士多啤梨茉莉茶,
大大杯,夏天飲好正呀~

選左70%糖,不會好甜,飲完好fresh~
有機會試下其他口味~

餐廳以白色為主,感覺好舒服。
仲有椅桌供客人坐,十分好~
2019-05-08
2019-06-15 66 瀏覽
天氣炎熱 最好有杯冰涼野飲解渴 午飯後與同事經過茶狼 眾人提議買杯野飲 本身是菠蘿控 見到剛出的菠蘿特飲-鮮菠蘿白露茉莉茶($36) 馬上二話不說買黎試試 幾啖落口 果然透心涼 新鮮濃郁既菠蘿味加上淡淡的茉莉花茶味 形成強烈的對比 令人一飲再飲不能罷口,中意菠蘿的你們值得一試!
鮮菠蘿白露茉莉茶
鮮菠蘿白露茉莉茶
2019-06-12 80 瀏覽
Super disappointed! 一直也是茶狼fans, 由它在銅鑼灣希慎開臨時位到現在!但在昨天下午(11/06/2019)我到了它們位於灣仔利東街的店舗,買了兩杯奶蓋茶,一杯士多啤梨奶蓋茶,一杯最新荔枝奶蓋茶,外賣回公司!回到公司,我發現其中一杯荔枝奶蓋茶並沒有奶蓋,那也已經沒有辦法,因為是外賣已經回了公司。今天中午(12/06/2019)我再去位於灣仔利東街的茶狼買士多啤梨奶蓋茶,順便告訴昨天替我下單的那位女職員昨天那荔枝奶蓋茶並沒有奶蓋(有奶蓋與冇奶蓋差價$2)。但她竟然對我說那你昨天不說?然後無動於衷!大佬呀,我係買外賣,並非堂食,點樣即時知道並告訴你?然後她便側側膊唔多覺!坦白講,$2差價好少,但你態度非常有問題!我是顧客,我付錢買自己想要的東西,而你們賺錢的給錯了還若無其視?呢種服務態度,香港真的多得你!
外賣自取
新試茶狼,天氣開始熱,好想飲D果味飲品解渴,食完個午飯就行去利東街散個步,沿途順便去茶狼買杯果茶返公司再慢慢飲。四季春水果茶  $36要求咗70%甜、走冰,叫完走冰之後都有D擔心會唔會唔凍配生果會冇咁好,不過走冰後,飲品係冰涼既,但又唔算太凍,個溫度配生果好合適。四季春水果茶茶味好清香,果味雖然唔算濃,不過成杯果茶入面有好多大大片既鮮果肉搭夠,入面有西瓜、蘋果、青檸、檸檬、士多啤梨,帶少少甜、少少檸檬酸,$36 都幾大杯,價錢合理!
新試茶狼,
天氣開始熱,
好想飲D果味飲品解渴,
食完個午飯就行去利東街散個步,
沿途順便去茶狼買杯果茶返公司再慢慢飲。

四季春水果茶  $36

要求咗70%甜、走冰,
叫完走冰之後都有D擔心會唔會唔凍配生果會冇咁好,
不過走冰後,飲品係冰涼既,
但又唔算太凍,
個溫度配生果好合適。

四季春水果茶茶味好清香,
果味雖然唔算濃,
不過成杯果茶入面有好多大大片既鮮果肉搭夠,
入面有西瓜、蘋果、青檸、檸檬、士多啤梨,
帶少少甜、少少檸檬酸,
$36 都幾大杯,
價錢合理!

四季春水果茶
四季春水果茶
2019-06-02 64 瀏覽
茶狼繼上次推出椰子奶蓋之後,今次又有新既期間限定,就係我至愛嘅荔枝啦🤩🤩早兩日先飲完喜茶…今次又試下茶狼,睇下有咩唔同先😚😚當然等待嘅時間唔使咁耐,好快就到手啦😍😍 價錢比喜茶平三蚊,但荔枝肉就冇咁多🤨 而且好凍,凍到好似沙冰咁,如果唔飲得太凍,就要叫佢小冰啦…… 個人覺得喜茶好飲啲🤩🤩
早兩日先飲完喜茶…今次又試下茶狼,睇下有咩唔同先😚😚
2019-05-17 160 瀏覽
茶狼新推出的椰子奶蓋,作為椰粉的我當然早就嘗過了,今次就同男朋友試埋另一款茶底,椰子奶蓋梔子花茶,椰子味香,奶蓋濃厚,還有少量椰子碎很有咬口,茶底我認為白露茉莉茶較合襯,不過都依然美味👍🏻
2019-05-14 125 瀏覽
今日食晚飯冇叫野飲,見口渴所以就尼左茶狼買野飲,因為食到太飽,冇叫奶蓋,驚會好膩今次係第二次飲,上次係觀塘飲完奶蓋覺得唔錯,所以諗住下次再去買,不過今日就尼左灣仔E間,可惜最後有D失望,因為同上次飲的有好大出入今次叫左士多啤梨白露茉莉茶見到個樣已經有少少擔心,因為隻色好奇怪飲落感覺好糖水,好甜,唔真實,水果味唔香,感覺好似全部都係用粉沖出尼,味道有點不一樣下次都係會叫番奶蓋!!!感覺會好D

今次叫左士多啤梨白露茉莉茶
見到個樣已經有少少擔心,因為隻色好奇怪
下次都係會叫番奶蓋!!!感覺會好D
今日飲左兩杯日本青森縣玉林蘋果冬瓜白露茉莉花茶個名非常長@@我估真係用日本蘋果掛舖頭做買一送一優惠$42兩杯好抵飲,因為佢真係粒粒蘋果肉,店員話唔洗落糖都已經好甜,所以我地嗌左兩杯都無糖既!岩岩拎到手,感覺有三分二杯都係蘋果,太誇張了,但其實係有部分係沙冰黎既茉莉花茶其實配蘋果不嬲都幾match,呢杯都本身算係夾既。但實不相暪,我唔太識欣賞佢既冬瓜,搶左啲蘋果味之餘,亦搞到杯茶怪怪的,可能我唔鍾意冬瓜茶。飲落好多碎屑,可能係蘋果啲核,可能佢加既「白露」? 總之係影響左口感。呢杯日本青森縣玉林蘋果冬瓜白露茉莉花茶一般,唔太好飲
今日飲左兩杯日本青森縣玉林蘋果冬瓜白露茉莉花茶

個名非常長@@我估真係用日本蘋果掛

茉莉花茶其實配蘋果不嬲都幾match,呢杯都本身算係夾既。

呢杯日本青森縣玉林蘋果冬瓜白露茉莉花茶一般,唔太好飲

2019-05-01
10 分鐘 (堂食)
2019-04-03 157 瀏覽
我一向都幾鍾意飲茶狼,覺得佢哋嘅出品都幾高質👍🏻👍🏻早排出咗青森縣蘋果白露茉莉茶🥤🥤,一路都未有機會試,今日終於試到喇一飲係好清甜嘅蘋果味🍎🍏,配埋好清新嘅白露茉莉茶,感覺好fresh🌬特別鍾意茶狼嘅茶底,覺得佢哋嘅茶係有好特別嘅香味,另人會有想一飲再飲嘅感覺,拍得住大陸嘅奈雪之茶呀🤤🤤
我一向都幾鍾意飲茶狼,覺得佢哋嘅出品都幾高質👍🏻👍🏻
2019-04-01
2019-03-31 129 瀏覽
灣仔利東街的茶狼開業已經一段時間但lunch時間依係排長龍灣仔既台式飲品店冇十間都有八間開左咁奈仲咁有人氣証明實力非凡之前試過佢招牌水果四季春和限定芝士奶蓋山梨鮮桃四季春一試就愛上茶狼主餐牌之外間中都會一至兩款限定飲品今次試青森蘋果白露茉莉茶味道唔錯,好香蘋果味係唔太喜歡有的磨碎既蘋果皮可能想的色素靚的卦等飲品其間留意到好多人叫烏龍奶蓋下次要試一試先P.S. 茶狼既蛋糕都好好味,推介碳焙烏龍茶切卷,好濃茶味
灣仔利東街的茶狼開業已經一段時間
一試就愛上
茶狼主餐牌之外
間中都會一至兩款限定飲品
今次試青森蘋果白露茉莉茶
味道唔錯,好香蘋果味
係唔太喜歡有的磨碎既蘋果皮
可能想的色素靚的卦
等飲品其間留意到好多人叫烏龍奶蓋
下次要試一試先
P.S. 茶狼既蛋糕都好好味,推介碳焙烏龍茶切卷,
好濃茶味
2019-03-18 121 瀏覽
同屋企響銅鑼灣食完飯,係利東街打完卡影完相,經過見到茶狼,舖頭裝修又勁型格!好多狼頭,成間舖都係狼,身為狼迷既我,真係忍唔住要打下卡!店舖入面仲有少量坐位,不過長期都爆滿,人流真係多。店外非常有型既打卡位!入面仲有蛋糕同布丁杯賣!好吸引。主打都係茶,青茶、茉莉花茶、烏龍茶、花茶等等⋯⋯我叫左凍鮮蜜柑梔子花茶 $40第一眼見到,咁細杯既?!飲慣左有得咬下咬下既野飲,呢杯無得咬好唔習慣,好清逸既茶香,有橙既味,清新既感覺,不過又唔算特別好飲!同普通橙汁無乜分別,好失望!性價比勁低都係打下卡就算,唔會再飲。

店舖入面仲有少量坐位,不過長期都爆滿,人流真係多。

店外非常有型既打卡位!

入面仲有蛋糕同布丁杯賣!好吸引。

主打都係茶,青茶、茉莉花茶、烏龍茶、花茶等等⋯⋯

我叫左凍鮮蜜柑梔子花茶 $40

都係打下卡就算,唔會再飲。
2019-03-01 129 瀏覽
最近都好興飲珍珠奶茶,奶蓋茶。飲過咁多間,最好飲都係呢間。叫咗半糖,但都係覺得有啲甜。叫咗多奶蓋,真係好正。茶味好香。而且灣仔呢間鋪頭有得坐,又有wifi,真係冇得頂!
而且灣仔呢間鋪頭有得坐,又有wifi,真係冇得頂!
2019-02-09 158 瀏覽
尋日同母親大人去囍帖街影相打卡行都好乾就見到間茶狼~平時都有飲開佢哋啲水果茶系列,最上一次就飲咗佢哋嘅哈密瓜芝士奶蓋一行到入門口就見到出咗新嘅promotion叫咗佢哋啱啱推出嘅 $42 士多啤梨粉紅奶蓋白露茉莉茶 (凍)芝士賴蓋做得好好味一如以往下便嘅並唔係普通茶而係打咗做沙冰好特別口感~清新值得一試With Chinese New Year passing and Valentine's Day is around the corner, Cha Long has launched exclusive handcrafted Jasmine Cha with “Strawberry Pinky Milk Cap”! 🍓very smooth milk cap and very delicious 🤤 Strawberry Pinky Milk Cap Jasmine Cha (Cold) $42*Only available from 8/2/2019 to 15/2/2019

2019-02-08