2017-10-14 579 瀏覽
今日浸大畢業禮...完咗之後當然要喺又一城食吓嘢行吓啦🤣經天橋一入到又一城就見到le間新開ge A-1 BAKERY&Chateraise😍😍😍見到蛋糕櫃又好多款蛋糕但我就俾千層蛋糕吸引住🤤🤤🤤近年千層蛋糕熱潮不斷港女千層蛋糕的確係好靚同好好味,但真係有d貴,想同屋企人/朋友試多幾隻味都要$300左右🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️見到le度$35-$38/件都唔算太貴,就買咗2件返屋企試吓😍😍😍原味同綠茶味件cake好紮實🤣亦都唔係好甜,但綠茶味又d怪。。。原味奶味好香👍🏻👍🏻😋可以得閒再食過😂😂😂
今日浸大畢業禮...
完咗之後當然要喺又一城食吓嘢行吓啦🤣
見到蛋糕櫃又好多款蛋糕
但我就俾千層蛋糕吸引住🤤🤤🤤
近年千層蛋糕熱潮不斷

原味同綠茶味
件cake好紮實🤣
亦都唔係好甜,但綠茶味又d怪。。。
原味奶味好香👍🏻👍🏻😋
可以得閒再食過😂😂😂
外賣自取
2017-09-24 1057 瀏覽
行過又一城,見到新開既A1,好多人,所以入去睇下麵包有好多款,款款都好靚好想試,行左兩個圈都揀唔到,最後揀左楓糖布丁吉士卷,同埋吉士忌廉puff,同朋友一齊share先講楓糖布丁吉士卷,食落冇乜楓糖味,吉士亦唔多,本身以為裡面係吉士醬,所以有小小失望。而puff有好多味道選擇,今次試下吉士忌廉先。泡芙既味道唔錯,唔會太甜,但係$12呢個價錢略貴,如果平少少就好喇除左麵包、泡芙,仲有蛋糕,同埋唔同味道既銅鑼燒,款款都想試,下次會再黎
行過又一城,見到新開既A1,好多人,所以入去睇下

麵包有好多款,款款都好靚好想試,
行左兩個圈都揀唔到,
最後揀左楓糖布丁吉士卷,同埋吉士忌廉puff,
同朋友一齊share