2023-04-01 15 瀏覽
今晚朋友話要帶我去尖沙咀打邊爐,平時行過呢邊見到個大廈覺得好靚,唔知道原來上面有餐廳,搭電梯上去,餐廳門面勁靚啊!餐廳裝修富有中國特色之餘亦非常有氣派。牆身掛了很多中國風既畫、中式燈、燈籠。自己好似置身係宮廷入面咁坐底之後店員遞上九宮格自助醬油配菜任你配。吾洗自己行出去拎。都幾貼心。QR code落單,由於朋友不想吃辣,如果吾係都好想試下特色四格鍋。最後叫了一個蕃茄濃湯海鮮湯底大大鍋紅卜卜,入面嘅配料有蝦,青口,魷魚仔,蕃茄,薯仔,木耳等,都幾足料!火鍋配料:台山蠔 – 好新鮮好大隻, 蠔身肉質爽脆,粒粒都好飽滿脹卜卜!風花亞月手打丸拼盤 – 擺盤古典豪華,食之前都忍吾住要打卡騙LIKE! 拼盤一次過有齊哂幾款手打丸: 流心芝士墨魚丸、鮮蝦丸,流沙黃金蝦丸,鮑魚丸及干貝丸, 手打丸真係吾同D 特別爽口彈牙! 美國頂級手切封門柳 – 估吾到份量都幾多,而且仲幾厚身! 油脂好靚肉質軟腍、多汁而且牛味極濃!!!由於吾想浪費左個甘靚既湯底,專登叫左份稻庭烏冬,來一碗蕃茄濃湯封門柳烏冬! 完美作結!😋美味指數: 感覺非常良好的一餐,環境靚食物正,朋友果然無介紹錯!

最後叫了一個蕃茄濃湯海鮮湯底

火鍋配料:

2023-03-28
2023-03-31 11 瀏覽
🥥🐔滋潤養顏雪蓮子桃膠椰子雞鍋首先要講既係滋潤養顏雪蓮子桃膠椰子雞鍋,真的是讓人驚艷。雪蓮子和桃膠的組合為椰子雞鍋增添了口感的層次,而椰子的香氣則讓整道菜顯得更加豐富。湯滾左再放雞落去煲幾分鐘,搭配滋補的雪蓮子和桃膠,既能滿足味蕾,又可以養顏護膚👍🏻再叫左個🥬🌽田園蔬菜拼盤,裡面包含了生菜、羽衣甘藍、雲耳、南瓜等各式蔬菜。這道菜的色彩繽紛,綠意盎然,讓人一看就覺得新鮮可口。蔬菜的口感各有特色,既有生菜的爽脆,也有雲耳的滑嫩,南瓜則帶來一抹甜意。整體而言,這道菜讓人感受到大自然的美好,吃得營養又健康。🫰🏻🐚珊瑚蚌+桂花蚌雙拼:勁新鮮而且口感層次豐富👍🏻👍🏻🥩頂級安格斯牛小排,肉質鮮嫩多汁,牛肉的豐富口感和鮮美味道,搭配上特製的醬料,更是讓人陶醉,絕對值得一試!
🥥🐔滋潤養顏雪蓮子桃膠椰子雞鍋

🐚珊瑚蚌+桂花蚌雙拼:勁新鮮而且口感層次豐富👍🏻👍🏻

2023-03-31 18 瀏覽
試試尖沙咀新商場嘅火鍋。環境新淨寬敞,食物都唔錯。💕養生豆腐白肉湯鍋$128好香嘅藥膳湯底,雖然好多白肉,但一啲都唔油膩。💕椒鹽鮑魚 $88鮑魚的肉質細嫩,加上椒鹽調味,令口感更加豐富。💕新鮮豬腳筋 $88豬腳筋口感Q彈有嚼勁,煮耐啲筋質變得更加軟嫩。💕日本大扇貝(2隻) $88大隻鮮甜,煮完湯底更加甜。💕田園拼盤 $68多款蔬菜色彩繽紛。💕三色滑 $138三款分別係墨魚滑、鮮蝦滑、干貝滑。彈牙鮮味,干貝滑多少少鹹香。
試試尖沙咀新商場嘅火鍋。環境新淨寬敞,食物都唔錯。

💕養生豆腐白肉湯鍋$128
好香嘅藥膳湯底,雖然好多白肉,但一啲都唔油膩。

💕椒鹽鮑魚 $88
鮑魚的肉質細嫩,加上椒鹽調味,令口感更加豐富。

💕新鮮豬腳筋 $88
豬腳筋口感Q彈有嚼勁,煮耐啲筋質變得更加軟嫩。

💕日本大扇貝(2隻) $88
大隻鮮甜,煮完湯底更加甜。

💕田園拼盤 $68
多款蔬菜色彩繽紛。

💕三色滑 $138

偶然見到這間新開的火鍋店評價非常好,目前在香港有兩間分店,全新尖沙咀分店主打宮廷風,環境優雅,一向以自家製火鍋配料及足料湯底,除了服務周到之外,最欣賞佢嘅養生湯底,真心性價比好高,如果人多好適合預訂包廂,隱私度十足花月宮特色四格鍋$268真心推薦這款,一次過可以品嘗四款湯底各有特色,而且每一款都好足料,個人最愛「藥膳花雕醉雞鍋」放入花雕醉雞煮滾後,先飲下湯暖暖胃,選用了准山紅棗北芪等藥材,藥膳湯頭微微回甘,附上花雕雞件非常軟滑,但不要久煮「四川麻辣鍋」拍得住台灣過江龍湯底辣中帶麻,完全唔敷衍有齊鴨血同豆腐,鍾意食麻辣湯底都好滿足「黑松露野菌」味道很濃郁,黑松露香氣令人胃口大增,湯底非常易入口亦唔會太鹹,菇全部都係菇,包括蘑菇、雞髀菇、秀珍菇「蕃茄濃湯海鮮鍋」呢款湯底勁有住家湯感覺,滿滿的蕃茄、薯仔、海蝦、青口、墨魚仔,酸酸甜甜勁開胃,非常適用來燙蔬菜及海鮮,我加個稻庭烏冬超好食🤤蘇格蘭聖子皇$88/2非常爽口彈牙,這款最適合配上蕃茄鍋或者麻辣鍋,記得唔好煮太耐重慶辣子雞肉餃$58手工製作的餃子超juicy! 餃子皮非常Q彈,完勝不少貴價火鍋店北海道花豚卷$128份量也是超級多,北海道豚

花月宮特色四格鍋$268

「黑松露野菌」

「蕃茄濃湯海鮮鍋」
呢款湯底勁有住家湯感覺,

蘇格蘭聖子皇$88/2

重慶辣子雞肉餃$58

北海道花豚卷$128
份量也是超級多,北海道豚口感很嫩,就算不吃牛都有好多選擇

薄切牛舌心$88
品質很棒!大概燙10秒就可以了,肉味很濃,完全唔會靭

—————————————————

花月宮 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道68號2樓

—————————————————
  • 薄切牛舌心
  • 蟶子王
2023-03-30 20 瀏覽
餐廳裝修非常高檔 擺盤又靚~每張枱都好大 坐位亦闊落舒適🫶🏻好適合一大班朋友聚會埋單八百幾 非常滿足😛.藥膳花雕膠醉雞鍋 $238一大碗花雕膠醉雞倒落去非常足料大件 絕對值呢個價~藥膳雞湯味濃郁 唔想咁重酒味可以落少啲~美國頂級手切封門柳 $238必點!一大碟 夠2-3人份量牛肉厚度適中 淥20秒就可以~肉質非常嫩滑😆😆自家製脆炸芝心響鈴 $78好特別既一道菜 滿滿芝士表面一層厚厚芝士粉 裏面亦超多流心芝士~三色滑 $138因為三種滑都想試 呢個非常滿足到我☺️非常彈滑爽口!稻庭烏冬$28最尾叫埋烏冬 好飽肚🫶🏻
餐廳裝修非常高檔 擺盤又靚~
每張枱都好大 坐位亦闊落舒適🫶🏻
好適合一大班朋友聚會
埋單八百幾 非常滿足😛
藥膳花雕膠醉雞鍋 $238
一大碗花雕膠醉雞倒落去
非常足料大件 絕對值呢個價~
藥膳雞湯味濃郁 唔想咁重酒味可以落少啲~

美國頂級手切封門柳 $238
必點!一大碟 夠2-3人份量
牛肉厚度適中 淥20秒就可以~
肉質非常嫩滑😆😆

自家製脆炸芝心響鈴 $78
好特別既一道菜 滿滿芝士
表面一層厚厚芝士粉 裏面亦超多流心芝士~

三色滑 $138
因為三種滑都想試 呢個非常滿足到我☺️
非常彈滑爽口!

稻庭烏冬$28
最尾叫埋烏冬 好飽肚🫶🏻

2023-03-29 10 瀏覽
最近上網好多朋友嚟尖沙咀新開宮廷風火鍋店-花月宮打卡,我都唔執輸要打個卡先。 餐廳以宮廷古典中式設計為主題,座位都好寬闊好舒服。 呢度啲湯底都幾有特色,例如花月宮特色四格鍋底,不過如果想揀啲經濟實惠啲,不妨可以揀芫茜皮蛋鍋,湯底勁足料,芫茜好多勁濃味,皮蛋份量一啲都唔吝嗇,食極都有。湯底仲有粟米🌽同紅蘿蔔🥕,味道香甜。 自家製炸蝦餅🍤:炸蝦餅炸得金黃酥脆,炸粉夠薄,蝦肉非常爽口彈牙,令人感覺好新鮮。 新鮮豬頸肉🐖:擺放得好似成朵玫瑰花咁🌹,靚到唔捨得食。豬頸肉肉色粉嫩,肉質新鮮,口感爽脆有彈性,肉味濃郁且油份重。 新鮮花甲皇:花甲皇新鮮鮮甜,而且都好大隻。 M9和牛牛丸(黑松露味)🍡:牛味濃郁,黑松露味亦非常突出,咬落彈牙又juicy。 美國頂級牛切封門柳🐮:份量都幾大碟,油花排列整整,肉質軟腍,牛味極濃,個牌上面仲教客人需要焯幾耐,保證可以喺最佳時間享用。

餐廳以宮廷古典中式設計為主題,座位都好寬闊好舒服。

覺好新鮮。

新鮮花甲皇:花甲皇新鮮鮮甜,而且都好大隻。

2023-03-23
2023-03-28 26 瀏覽
呢間餐廳主打海鮮同火鍋既店,平時火鍋最多有鴛鴦鍋,呢間仲有四格火鍋,好吸引🤩仲有多款丸類同肉類做配料😝值得讀讚下佢地既服務態度非常好,收碟都好快🥘火鍋-惹味酸菜魚鍋 超巨型既火鍋😋份量非常足料,酸菜魚煮得岩岩好👍🏻🍴配料-頂級安格斯牛小排 -豬頸肉 -爽脆鵝腸 -薄切牛舌心 -手打墨魚滑 -麻辣牛脷 鵝腸好爽脆,一啲腥味都無😋麻辣牛脷雖然係薄切,但份量都有二十零塊左右幾抵食!牛小排用架掛上,幾打卡able😂

🥘火鍋
-惹味酸菜魚鍋
超巨型既火鍋😋份量非常足料,酸菜魚煮得岩岩好👍🏻

🍴配料
-頂級安格斯牛小排
-豬頸肉
-爽脆鵝腸
-薄切牛舌心
-手打墨魚滑
-麻辣牛脷
2023-03-27 22 瀏覽
好耐冇打過邊爐,見到呢間新開嘅舖頭,晚市都有折,所以過嚟試吓。我哋叫咗個麻辣鮑魚雞煲,佢都幾特別會係俾你食之前點火,有得睇有得食。原本以為佢啲鮑魚可能得兩三隻細細隻咁,但係上到嚟真係好驚喜,因為起碼有六至八隻,而且唔會係細size。不過啲雞就爭啲啲,老咗少少,但係份量真係好足,兩個人係食唔晒嘅。加湯嘅時候有得揀麻辣湯或者豬骨湯,因為朋友唔係好食得辣,所以我哋加咗豬骨湯,之後就開始打邊爐。牛肉方面我哋叫咗封門柳,見到佢個份量都唔少,而且啲食水都幾靚。最重要係點樣淥都唔會韌,牛味又夠濃。另外我哋叫咗一份桂花蚌拼珊瑚蚌,佢呢度切得好大塊,唔會碎濕濕,就算就咁抌落個煲度到一定搵得返。佢個桂花蚌真係好鮮甜,大大嚿咁好正。如果珊瑚蚌,都真係好爽,但係我發現珊瑚蚌太大塊識得唔係咁方便。另外海鮮方面,我哋仲叫咗扇貝同埋聖子,佢啲扇貝同聖子都好大隻,都好新鮮。跟住我哋仲叫咗個三色滑,分別有墨魚滑蝦滑同埋乾貝滑。最彈牙嘅都係墨魚滑,蝦滑就夠晒足料,見到成隻蝦喺入邊。乾貝滑就香啲。菜方面我見佢有羽衣甘藍,平時見佢攞嚟做沙律菜就多,攞嚟打邊爐都係第一次。不過最後發現佢都係做返沙律會好味啲。呢度嘅嘢食都好新鮮,

最重要係點樣淥都唔會韌,牛味又夠濃。

佢個桂花蚌真係好鮮甜,大大嚿咁好正。

不過最後發現佢都係做返沙律會好味啲。

呢度嘅嘢食都好新鮮,而且份量都好足,咁嘅價錢我覺得絕對可以encore。

2023-03-22
2023-03-26 43 瀏覽
最近有間尖沙咀打邊爐我班同事成日食🤭覺得佢性價比幾高又好坐,今晚我地人少少得3個人都照去幫襯。醬芥 $18/位都唔貴。🥢養生豆腐白肉湯鍋 $128呢個湯底真心足料,勁多料都係$128,食白肉都食到飽🤭。🥢美國頂級手切封門柳 $238肉質軟腍、牛味極濃、擺盤又靚,打邊爐必叫。🥢手打鳳城水餃 $68蝦又大粒,皮又薄,吸晒個湯底精華。🥢手打流沙黃金蝦丸 $68呢個好特別,有流沙鹹蛋黃,好邪惡但惹味。🥢唐生菜 $38菜類都幾平,$38有交易。野飲仲有「椰青 $48」同啤酒等,比較特別既係有「Horgarden大支裝 $48」麥味重啲好飲啲。

🥢養生豆腐白肉湯鍋 $128
呢個湯底真心足料,勁多料都係$128,食白肉都食到飽🤭

🥢美國頂級手切封門柳 $238
肉質軟腍、牛味極濃、擺盤又靚,打邊爐必叫

🥢手打鳳城水餃 $68
蝦又大粒,皮又薄,吸晒個湯底精華

🥢手打流沙黃金蝦丸 $68
呢個好特別,有流沙鹹蛋黃,好邪惡但惹味

🥢唐生菜 $38
菜類都幾平,$38有交易

2023-03-25 403 瀏覽
尖沙咀金巴利道有棟置放好耐既新大廈, 原來真係開餐廳!!! 之前去過屯門分店, 今日近返啲係尖沙咀帶埋朋友食呢間宮廷風火鍋店🥢醬芥 ($18/位)有8-10種配料自由配搭, 蔥花/ 芫茜/芝麻醬/ 炸蒜/沙嗲醬/辣椒/豉油 etc….🍲花月宮四格鍋 $268一個鍋四款口味😋 四川麻辣, 黑松露野菌, 藥膳花雕花膠醉雞同埋蕃茄濃湯海鮮鍋每款口味都好足料, 所以唔會驚人少叫配菜少, 食唔到多野!!!! 花膠醉雞會分開上, 等佢滾起左再慢慢落咁就唔會老哂!! 四川麻辣包埋最正既鴨血同千葉豆腐😍🥢台山蠔 $138蠔味道鮮甜, 朋友話成隻放係黑松露野菌湯度好似升級咁😂 同埋大隻既每粒都🥢薄切牛舌心 $88薄得黎好爽口, 真係快煮15秒就食得😋🥢三色滑 $138包哂有墨魚, 鮮蝦, 干貝三款唔同既口味, 我個人最鍾意鮮蝦滑, 有蝦粒咬同好香🥢水蓮 $68當我睇到個Menu有台灣水蓮, 我直接點左!!!!! 仲要好大桶, 食極都仲有好正😍 水蓮同蕃茄海鮮湯最夾👍🏻🥢芥末牛柳粒 $78除左打邊爐既配料, 仲有熟食叫架, 呢個芥末牛柳粒攻鼻得黎又好惹味, 會想一口接一口, 但真係會有流眼水既一刻😂🍾檸檬

🥢醬芥 ($18/位)

🍲花月宮四格鍋 $268

🥢台山蠔 $138

🥢薄切牛舌心 $88
薄得黎好爽口, 真係快煮15秒就食得😋

🥢三色滑 $138

🥢水蓮 $68

🥢芥末牛柳粒 $78

🍾檸檬薏米水 $48
咁樣一大渣屬於時令飲品, 的確可以解雨暑之餘又幾好飲, 價錢都好相宜👍🏻
2023-03-19
  • 薄切牛舌心
  • 三色滑
  • 台山蠔
2023-03-25 27 瀏覽
打邊爐唔知揀咩湯底尖沙咀呢間花月宮就好啱去因為佢地有特色四格鍋有辣有唔辣任君選擇!四格鍋有:🌟四川麻辣鍋香料好足仲有4舊鴨血好驚喜🌟藥膳花雕花膠醉雞鍋雞件同花膠另外碟上湯滾就可以加入因為雞件同花膠都好多落完要小心水位有冇太高噴出湯底入面仲超足料藥材淮山、紅棗、杞子、花膠、北芪、黨參等呢個湯底加烏冬勁正!🌟黑松露野菌鍋表面滿佈菇類食素既朋友岩晒🌟蕃茄濃湯海鮮鍋有薯仔、木耳、蝦、青口、墨魚仔相當多海鮮薯仔越滾越綿🌟風花雪月手打丸拼盤墨魚丸、流心芝士墨魚丸、鮮蝦丸、流心黃金蝦丸、鮑魚丸、干貝丸全部丸都都足料同彈牙最鍾意流心黃金蝦丸手打係食得出同市面上既分別🌟日本北海道花豚豬卷一碟分量夠對兩個女仔黎講都多2-3人都可以日本豚肉肉色淡紅會較其他豬肉嫩滑🌟甜粟米加入湯底一齊煲吸晒啲湯汁超入味🌟稻庭烏冬一份有兩底強烈建議要加落黑松露野菌鍋!煮到烏冬開始變醬油色好正好好味大推是日食飯見到有人包房侍應推門入去個陣會聽到有人唱K🤣💬醬料$18/位💬有加一
打邊爐唔知揀咩湯底

湯滾就可以加入
因為雞件同花膠都好多
落完要小心水位有冇太高噴出
湯底入面仲超足料藥材
淮山、紅棗、杞子、花膠、北芪、黨參等
呢個湯底加烏冬勁正!

🌟黑松露野菌鍋
表面滿佈菇類
食素既朋友岩晒

🌟蕃茄濃湯海鮮鍋
有薯仔、木耳、蝦、青口、墨魚仔
相當多海鮮

加入湯底一齊煲
吸晒啲湯汁超入味

🌟稻庭烏冬
一份有兩底
強烈建議要加落黑松露野菌鍋!
煮到烏冬開始變醬油色
好正好好味
大推

是日食飯見到有人包房
侍應推門入去個陣會聽到有人唱K🤣

💬醬料$18/位
💬有加一
2023-03-23 31 瀏覽
尖沙咀新鮮高質火鍋料理 放工同朋友去尖沙咀睇結婚用品 之後我哋喺金巴利道發現咗呢間開咗冇幾耐嘅火鍋店 裝修新淨有格調 門口及店內都佈置咗好多招財貓 好友氛圍🥰🥰我哋被安排坐卡位 卡位好闊落 好舒服 啱晒行完街攰攰地 喺度舒舒服服 打邊爐🤣🤣 皮蛋芫荽湯底$80除咗皮蛋芫荽 仲有紅蘿蔔 粟米同埋馬蹄 絕不馬虎 非常足料 粟米好鮮甜 睇得出佢哋用料新鮮 湯底濃郁 😄 美國頂級手切封門柳 $238油脂分布均勻 每片都幾乎一樣大細 真係好考刀工 灼20秒就食得 鮮美彈牙 牛肉味香濃😋🤣 日本北海道黑豚豬卷$128黑豚豬梅柳切都厚薄適中 以卷狀上碟 擺盤吸引 肉質鮮甜豐富 👍👍 白鱔片$88鱔片 軟𣙙 鮮甜新鮮 打邊爐必食😋😋 田園蔬菜拼盤$68有蕃茄仔 皇帝菜 生菜 白菜仔 娃娃菜 羽衣甘藍 粟米 菜花 南瓜片 仲有蟲草花 唔使左揀右揀 叫個拼盤 咩菜都有得食 絕對超值👍🥰 稻庭烏冬$28軟腍又彈牙 打邊爐最後梗係要食烏冬啦 🥰 檸檬薏米水(渣)$48自家製薏米水 清甜解膩 打邊爐飲佢 好夾👍🥰 整體來講 環境舒服 食材新鮮 用心擺盆 服務到位👍👍 🎈花月宮 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道68

尖沙咀新鮮高質火鍋料理

軟腍又彈牙 打邊爐最後梗係要食烏冬啦 🥰

檸檬薏米水(渣)$48
自家製薏米水 清甜解膩 打邊爐飲佢 好夾👍🥰

整體來講 環境舒服 食材新鮮 用心擺盆 服務到位👍👍

🎈花月宮 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道68號2樓

#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #香港美食 #香港必食 #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #meimei #852food #852foodie
2023-03-23 18 瀏覽
去開金巴利街既我通常都係比朋友帶路食韓國野多,最近發現原來開左間花月宮邊爐,假日一於就Book檯試下新野😎餐廳設有VIP房,私人空間十足,有時一大班朋友想搵個地方聚聚亦係一個好選擇🍲芫茜皮蛋鍋湯底非常多料,有芫茜、馬蹄,蘿蔔等等,湯底夠哂甜🔸頂級手切封門柳封門柳厚度十足,份量幾多下👍淥20秒就食得,入口軟淋香濃🔸爽脆鮠魚片夠新鮮,薄切魚片淥一陣便熟,入口充滿魚脂香🔸墨魚滑造型夠哂精緻,墨魚打得起膠,食落非常彈牙🔸唐生菜味道爽脆清嫩,口感清香🔸重慶辣子雞餃饀料豐富,有啖啖雞肉,而且辣辣地夠哂醒胃🔸魚麵以魚肉為主要成份,多以不同種類既魚肉打成肉醬,再加入薯粉、麵粉等材料製成打邊爐必備,質感彈牙,適合打邊爐,仲夠哂高蛋白

🍲芫茜皮蛋鍋
湯底非常多料,有芫茜、馬蹄,蘿蔔等等,湯底夠哂甜

🔸頂級手切封門柳
封門柳厚度十足,份量幾多下
👍淥20秒就食得,入口軟淋香濃

🔸爽脆鮠魚片
夠新鮮,薄切魚片淥一陣便熟,入口充滿魚脂香

🔸墨魚滑
造型夠哂精緻,墨魚打得起膠,食落非常彈牙

🔸唐生菜
味道爽脆清嫩,口感清香

🔸重慶辣子雞餃
饀料豐富,有啖啖雞肉,而且辣辣地夠哂醒胃

🔸魚麵
打邊爐必備,質感彈牙,適合打邊爐,仲夠哂高蛋白
🔺食物🔸 花月宮特色四格鍋 $268「特色」四格鍋 啱晒一大班朋友食🥳最特別係 配醉雞同花膠另上 肉質鮮嫩 👍👍同埋我最鍾意就係四川麻辣鍋 超濃味❤️ 超麻香❤️ 鍋內已包鴨血、千葉豆腐 勁足料☺️ 啲配料已吸哂湯底濃濃湯頭味 大🈵足👍.🔸 美國頂級手切封門柳 $238靚牛 望落就知 只需煮20秒🥩 肉質較為濃郁 食落好鬆軟 認真唔錯✨份量仲一啲都唔少 岩哂2個人食.🔸 蘇格蘭蟶子皇(2隻)$88「必試‼️」 味道勁鮮甜 大大隻😍😍放落椰子雞到煮 味道更加可口 私心推介🥰.🔸三色滑 (墨魚、鮮蝦、干貝)$138鮮蝦同墨魚 鮮味最為突出 🤤 呢個價錢食到三隻唔同嘅特製滑 超值之選🤩.🔺飲品🔸生力朱古力啤酒 $28「限量供應」買1️⃣送1️⃣‼️即14蚊罐咋😍我第一次飲 就已經愛上左焦糖可可味幾濃 少少麥味 超易入口✴️ .➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖自私評分:🌕🌕🌕🌕🌕自私評論:適逢新店,網上訂枱仲有全單9折✅ 估唔到韓國街樓上隱藏咗一間cp值咁高既火鍋店🔜 食物質量高質,份量足料,座位間隔舒適,宮廷式嘅風格,打卡一流❤️➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖
🔺食物

• 美國頂級手切封門柳
  • 蘇格蘭蟶子皇
  • 三色滑
2023-03-22 17 瀏覽
無論係春夏秋冬打邊爐依然係我嘅賣飛佛最近發現尖沙咀都開咗間花月宮因為我一直都好鍾意食佢嘅四色火鍋所以收工就同寶貝仔一齊去食🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥田園拼盤 $68 蔬菜拼盤打邊爐,必無需多講😜手打鮮蝦滑 $98唔知佢係咪真係手打但係就真係好彈牙而且好多鮮蝦🦐🦐脆鯇片 $58中規中矩,冇乜魚骨,小朋友都啱食掛架頂級安格斯牛小排 $298頂級果然係頂級,成$300一份果然塊塊都係精華,亞仔食到冇停口🤣花月宮特色四格鍋 $268呢個四格鍋真係值得推薦蕃茄海鮮鍋花膠雞鍋菌菇鍋四川麻辣鍋四種鍋底各有特色🔥而且好足料🔥一種食物可以同時食到四種味道🔥Total一千有找~豐儉由人☺️
無論係春夏秋冬
打邊爐依然係我嘅賣飛佛
最近發現尖沙咀都開咗間花月宮
因為我一直都好鍾意食佢嘅四色火鍋
所以收工就同寶貝仔一齊去食
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

田園拼盤 $68
蔬菜拼盤打邊爐,必無需多講😜

手打鮮蝦滑 $98
唔知佢係咪真係手打
但係就真係好彈牙
而且好多鮮蝦🦐🦐

脆鯇片 $58
中規中矩,冇乜魚骨,小朋友都啱食

掛架頂級安格斯牛小排 $298
頂級果然係頂級,成$300一份
果然塊塊都係精華,亞仔食到冇停口🤣

花月宮特色四格鍋 $268
四川麻辣鍋
四種鍋底各有特色🔥
而且好足料🔥
一種食物可以同時食到四種味道🔥

Total一千有找~
豐儉由人☺️