2024-09-08 424 瀏覽
☕️約咗朋友去嗰度借本烹飪書👩‍🍳順便係佢屋企附近食餐飯🍚呢間冰室裝修好光暗又乾淨❤️仲有好多卡位✅坐得都幾舒服噃💯🍴餐牌款式有好多🥢套餐仲好抵食添✅今次我地叫左兩個中式套餐❤️加錢就有埋白飯、中式足料湯同埋野飲💯食到飽飽又滿晒足呀🥳🍅鮮茄炆倉魚🌈人見人愛嘅鮮茄炆倉魚🐟加左大大件新鮮嘅蕃茄落去炆嘅倉魚🔥有汁又濕濕地好好送飯🍚倉魚少骨又啖啖肉😋呢個配搭我哋就好鍾意喇😍🍳黑松露脆蝦炒滑蛋🌈呢個不得了呀😛佢地嘅蝦仲係超級大呀🦐咬入口超爽口❤️配埋黑松露炒嘅滑蛋🍳套餐加左白飯同足料嘅中式湯👍好漫🍹椰汁紅豆冰🌈好濃嘅椰汁味🥥仲有口感軟糯嘅紅豆🫘大愛呀❤️☕️熱奶茶🌈估唔到杯呢度杯奶茶咁有水準☕️茶底夠曬濃✅奶茶控好滿意💯

🍅鮮茄炆倉魚

🍳黑松露脆蝦炒滑蛋

🍹椰汁紅豆冰

🌈好濃嘅椰汁味🥥仲有口感軟糯嘅紅豆🫘大愛呀❤️

☕️熱奶茶

🌈估唔到杯呢度杯奶茶咁有水準☕️茶底夠曬濃✅奶茶控好滿意💯
2024-08-31 587 瀏覽
長沙灣有間冰室,主打多款港式料理,小炒、煲、焗類、蒸類、煎炸樣樣有齊,晚市更有套餐供應。店內環境清潔,燈光猛烈,店員服務態度亦十分友善,出面好少見,經過可以一試。私心推介豆椒涼瓜炆排骨煲,涼瓜大塊,煮至軟身,苦度啱啱好,老少咸宜,排骨份量都唔少,肥瘦適中,而且幾入味,食完亦唔會覺得口乾,配飯一流。雖然西冷用碟上但勝在夠熱,牛味突出,少筋但可接受,配上黑椒汁更惹味,旁邊附上薯菜,薯角炸至酥脆可口,喜歡。另外有三色蒸水蛋,入口滑溜,帶點鹹香氣,家常小菜,健康又好味。咖喱焗鴛鴦扒飯賣相一流,咖喱香濃惹味,飯粒粒分明,鴛鴦扒好少有,分別為豬同雞,豬扒唔乾,雞扒滑身,唔覺唔覺就清曬。

2024-07-18 804 瀏覽
環境裝修乾淨舒適,價錢相當合理。但意想不到中廚小菜那麼差。薑蔥魚腩煲的魚腩份量足夠,但很腥,薑蔥都冇炒過就放入個煲內上菜。茄子牛仔骨煲啲牛仔骨乸到冇咬口,口感滑潺潺,還有很多筋同肥膏。西蘭花蝦球的西蘭花烚得完全唔夠林,淡茂茂完全唔入味,可能因為冇炒過。魚腩煲--我哋每人食咗一嚿剩返好多就冇再食,同侍應投訴,他還說外觀不錯呀應該冇問題,隨即轉身到其他枱繼續搞衛生,無視我們的不滿,亦沒有向廚房或上頭反映。完全符合香港嘅服務態度。
環境裝修乾淨舒適,價錢相當合理。但意想不到中廚小菜那麼差。
2024-06-18 755 瀏覽
長沙灣又開咗間新嘅茶餐廳啦,平時冇煮飯就要四圍玩嘢食茶餐廳有小菜而且呢邊又多,真係間間都試吓!我哋叫咗個煲同埋古老味道相當唔錯。份量都好大返嗰碗飯我都食唔晒。新嘅茶餐廳果然坐得舒服好多。