餐廳: 花斑茶社 (登打士街)
資訊:

「花斑茶社」推出咗新飲品天氣越嚟越熱,吾飲野真係有機會中暑!剛好同朋友係旺角出街行街點都要揸住杯凍飲降溫解渴新產品絕對適合炎熱嘅天氣清爽青葡萄烏龍🍇茶底係烏龍茶,啖啖茶香!加上粒粒葡萄果肉,有咬口之餘更加令到成杯甜蜜增加🥰另一杯,就叫左宇治抹茶鮮奶,正常甜!因為之前試過少糖反而有少少失色今次點了正常甜,抹茶粉濃,超讚!!「花斑茶社」📍旺角登打士街41-43號地舖#花斑茶社 #abouteahk #完熟蘋果冰茶 #清爽青葡萄烏龍
「花斑茶社」推出咗新飲品

天氣越嚟越熱,吾飲野真係有機會中暑!
剛好同朋友係旺角出街
行街點都要揸住杯凍飲降溫解渴

新產品絕對適合炎熱嘅天氣

清爽青葡萄烏龍🍇
茶底係烏龍茶,啖啖茶香!
加上粒粒葡萄果肉,有咬口之餘更加令到成杯甜蜜增加🥰

另一杯,就叫左宇治抹茶鮮奶,正常甜!
因為之前試過少糖反而有少少失色
今次點了正常甜,抹茶粉濃,超讚!!

「花斑茶社」
📍旺角登打士街41-43號地舖

2024-05-17
2K
😍花斑茶社係香港茶飲品牌,傳承地道台灣茶製作工藝,以「好水好茶好奶」為原材料,製作每一杯都飽含了製作者的匠心🤍🫖☕️要沖一杯好茶,茶葉固然最重要,再配合合適的水溫💧方能做出「鮮香醇」的靚茶🍁花斑茶社選用台灣原片茶葉配以𝟠𝟙度茶溫泡茶🍂一絲不苟,以最好的茶底調製每一杯飲品🍹⋄⋄====—====—====—====—✦ 春果好茶 ✦🍇青葡萄烏龍($28)🍯加蜂蜜珍珠$5微糖🤍|正常冰🧊台灣原片茶葉沖泡,呈現出鮮香醇的口感❤️加上微糖和正常冰,茶的原味得以保留,啖啖葡萄果肉,清爽香醇而不失深度😋加配的蜂蜜口感豐富,增添了嚼勁和甜度👍🏻⋄✦ 黑糖珍珠 ✦🧋黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶($35)🧀加芝士奶蓋$8固定糖🤍|固定冰🧊黑糖珍珠滿滿濃郁的糖蔗風味,岩鹽增添了微咸的層次感,而厚鮮奶的濃郁口感加倍滑順😜芝士奶蓋增添豐富的奶香風味👅====—====—====—====—.📌店名:花斑茶社’📍地址:旺角登打士街41-43號地舖

====—====—====—====—
✦ 春果好茶 ✦
🍇青葡萄烏龍($28)
🍯加蜂蜜珍珠$5
微糖🤍|正常冰🧊

✦ 黑糖珍珠 ✦
🧋黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶($35)
🧀加芝士奶蓋$8

固定糖🤍|固定冰🧊

====—====—====—====—
📌店名:花斑茶社’
📍地址:旺角登打士街41-43號地舖
2024-05-14
$30 (宵夜)
2024-05-13 85 瀏覽
之前喺尖沙咀返工,啲舊同事成日都會叫尖沙咀嗰間花斑茶社,依家轉咗公司已經好少飲!但係旺角行街見到花斑茶社嘅分店,一於整返杯飲吓先~白桃烏龍加寒天💰HK$34叫咗微甜+少冰!烏龍味比較重,味道同印象中嘅好唔同!個人依家鍾意茶味淡啲,底層有啲香甜嘅白桃果肉,成杯野最欣賞嘅就係口感彈牙嘅寒天~焙茶鮮奶加紅豆💰HK$41甜度簡咗少糖,固定咗冷量!焙茶味比牛奶味濃郁,略嫌味道偏苦澀,加咗紅豆口感幾特別~

白桃烏龍加寒天💰HK$34

焙茶鮮奶加紅豆💰HK$41

焙茶鮮奶加紅豆
白桃烏龍加寒天
2024-05-12
10 分鐘 (外賣自取)
夏日炎炎出街一定要飲番杯手解解渴🤣經過《花斑茶社》見到佢哋出咗新嘢,一於試吓先٩(◕‿◕。)۶✨完熟蘋果冰茶 四季春 $28茶底可以揀四季春同紅茶,四季春非常清新,淡淡嘅茶香令濃郁嘅蘋果味道好突出🍎🍎而且好多蘋果果粒係底,酸酸甜甜,好清爽🤩✨大甲芋頭鮮奶 $36 +小芋圓 $6大甲芋頭用糖水煲過,鮮奶要無糖已經夠🙂‍↕️芋香濃郁,入口綿密,加左小芋圓煙煙韌韌好有嚼勁,口感好豐富🌟🤍好味指數:4.4/5

✨完熟蘋果冰茶 四季春 $28

✨大甲芋頭鮮奶 $36 +小芋圓 $6

🤍好味指數:4.4/5

2024-05-07 151 瀏覽
平時間唔中都會飲下手搖飲品,呢間花班茶社都好多分店,原來仲有新野飲,又黎飲杯先😆 佢地大部分都有明星打卡位,有唔同明星既應援,今次黎係做既韓星金聖圭既應援😗白桃烏龍($29)芝士奶蓋(+$8)呢杯白桃烏龍係佢地既精選推介之一,餐牌上有腳印仔係度,好清新既白桃味,手搖飲品加芝士奶蓋先好飲,所以我都必加🍑青爽青葡萄烏龍($28)芝士奶蓋(+$8)呢個係佢地新出既口味,本身都已經有水果茶,而青提子同蘋果口味係依家先見到有,同白桃一樣,佢好香提子果香,而且仲有青葡萄寒天果凍加入埋,有d咬口仲正,其他飲品加$5都可以加埋😍花班茶社d水果茶係幾正,依家有埋提子味真係正,希望佢唔係短期promote,會加入埋餐牌度啦🥺

白桃烏龍($29)芝士奶蓋(+$8)

青爽青葡萄烏龍($28)芝士奶蓋(+$8)

2024-04-28
2024-04-29 59 瀏覽
夏日炎炎,胃口欠佳,在街上總是想喝杯清涼的飲品消暑。這天來到旺角shopping,經過了花斑茶社,就決定先買杯飲料喝。我點了一杯完熟蘋果四季春冰茶。($28) 茶底可以選紅茶或四季春,我就點了四季春茶。裡面有完熟蘋果粒粒果肉,茶味也很明顯,喝下去味道酸酸甜甜,可以開胃又解渴,非常適合夏天飲用。另外友人點了一杯焙茶鮮奶(熱) ($36),入口有濃濃的焙茶香,感覺更有茶葉的質感,可見很足料呢。友人點了少甜,甜度剛好。📍花斑茶社 @abouteahk

📍花斑茶社 @abouteahk
2024-04-29 25 瀏覽
肥水日常~最近花斑茶社出咗兩款新飲品!大家又對果茶有冇興趣呢?上完堂熱辣辣!即同朋友試咗其中一款完熟蘋果冰茶淡淡蘋果粒 本身已經好夠甜!係幾解渴之選擇~茶底可以選擇四季春或者烏龍茶~另外一款係清爽青葡萄烏龍🙌宇治抹茶紅豆鮮奶 茶底偏向濃郁 紅豆係超級夠甜 所以一樣建議少甜😌#花斑茶社 #abouteahk #完熟蘋果冰茶 #清爽青葡萄烏龍#香港美食 #香港好去處 #甜品控 #拍拖👫#打卡#香港#景點#打卡熱點#香港好去處#打卡#cafe#生活#小記錄#隨心一拍#相機先食#美食 #隱世cafe #hkcoffeeshop #hkbar #西式餐廳 #foodiehk #hkig #hkgirl #食好西 #西餐 #餐廳
肥水日常~
最近花斑茶社出咗兩款新飲品!
大家又對果茶有冇興趣呢?
上完堂熱辣辣!即同朋友試咗其中一款完熟蘋果冰茶
淡淡蘋果粒 本身已經好夠甜!係幾解渴之選擇~
茶底可以選擇四季春或者烏龍茶~
另外一款係清爽青葡萄烏龍🙌

2024-04-29 43 瀏覽
夏日熱辣辣,最適合就係飲手搖杯交完書簿費之後,我地就去左行街街經過我地最鍾意既花斑茶社每次經過都一定會來買來飲見到新推出春果好茶,果肉level up🌟完熟蘋果冰茶🌟清爽青葡萄烏龍我地即刻買來飲下先,我地完熟蘋果冰茶,今次揀咗四季春茶底勁fresh,而且仲有粒粒嘅蘋果肉另外一杯叫咗荔枝烏龍😆味道超級搭配🌟
夏日熱辣辣,最適合就係飲手搖杯
交完書簿費之後,我地就去左行街街

經過我地最鍾意既花斑茶社
每次經過都一定會來買來飲

見到新推出春果好茶,果肉level up
🌟完熟蘋果冰茶
🌟清爽青葡萄烏龍

我地即刻買來飲下先,
我地完熟蘋果冰茶,今次揀咗四季春茶底
勁fresh,而且仲有粒粒嘅蘋果肉

另外一杯叫咗荔枝烏龍😆
味道超級搭配🌟
2024-04-23 30 瀏覽
行街見有啲口渴會買杯果茶飲,經過花斑茶社有新果茶推出,身為果茶控,當然要試下🤤🤤🍎 完熟蘋果冰茶✨茶底可選四季春或紅茶我就揀左四季春,果茶味十分濃郁,加埋鮮蘋果汁味道酸甜清爽,而且下面重有蘋果肉粒!好解渴 i like it🍹🌹黑糖珍珠厚鮮奶小朋友最愛❤️ 賣相像豹紋一樣,珍珠一樣Q彈,而且鮮奶香醇滑溜,由於佢係用鮮奶製作,唔係用奶精,所以平時我都會買一杯返屋企俾串燒三兄弟飲下另外想讚揚吓旺角分店職員態度超好,知道有一杯是比小朋友飲,會另外問我需唔需要走厚霜🫶🏻
行街見有啲口渴會買杯果茶飲,
經過花斑茶社有新果茶推出,
身為果茶控,當然要試下🤤🤤

🍎 完熟蘋果冰茶✨
茶底可選四季春或紅茶

🌹黑糖珍珠厚鮮奶

2024-04-19 18 瀏覽
ʜᴀᴘᴘʏ ғʀɪᴅᴀʏ🫶🏻收工緊係要獎勵下自己㗎啦( ´▽`)見到 @abouteahk 又有新野啦🤩🤩清爽青葡萄鳥龍真係勁吸引,可惜嚟遲咗🙈咁啱已經賣晒啦,唯有下次先再試過啦!完熟蘋果冰茶🍎揀咗四季春茶底~勁fresh!仲有粒粒蘋果果肉添~鍾意飲水果茶嘅,一定要試~個人覺得無糖都已經好足夠!黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶💗呢款都係我嘅最愛!超厚嘅奶蓋!飲落仲有啖啖鹹香~黑糖真係勁match!珍珠超煙韌📍花斑茶社 |全線分店有售#珍奶 #珍奶控 #珍珠奶茶 #油麻地美食 #旺角美食 尖沙咀美食 #旺角茶飲店 #尖沙咀茶飲店 #優惠 #抵食 #香港美食 #銅鑼灣美食 #花斑茶社 #abouteahk #完熟蘋果冰茶 #清爽青葡萄烏龍
ʜᴀᴘᴘʏ ғʀɪᴅᴀʏ🫶🏻
收工緊係要獎勵下自己㗎啦( ´▽`)

見到 @abouteahk 又有新野啦🤩🤩
清爽青葡萄鳥龍真係勁吸引,可惜嚟遲咗🙈
咁啱已經賣晒啦,唯有下次先再試過啦!

完熟蘋果冰茶🍎
揀咗四季春茶底~勁fresh!
仲有粒粒蘋果果肉添~
鍾意飲水果茶嘅,一定要試~
個人覺得無糖都已經好足夠!

黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶💗
呢款都係我嘅最愛!
超厚嘅奶蓋!飲落仲有啖啖鹹香~
黑糖真係勁match!珍珠超煙韌

📍花斑茶社 |全線分店有售
#珍奶 #珍奶控 #珍珠奶茶 #油麻地美食 #旺角美食
2024-01-13 206 瀏覽
第一次飲呢一間奶茶店奶茶選擇都幾多今次係叫袋鼠外賣一杯奶茶平均20多元性價比幾高其中叫咗黑糖珍珠烏龍奶茶少冰小甜好香茶味,真係做到小冰小甜嘅效果,珍珠少少甜推薦呢間奶茶店下次可以再叫
第一次飲呢一間奶茶店
奶茶選擇都幾多
今次係叫袋鼠外賣
一杯奶茶平均20多元
性價比幾高
其中叫咗黑糖珍珠烏龍奶茶少冰小甜
好香茶味,真係做到小冰小甜嘅效果,珍珠少少甜
推薦呢間奶茶店下次可以再叫
黑糖珍珠烏龍奶茶
2024-01-13
30 分鐘 (外賣送餐)
黑糖珍珠烏龍奶茶
2024-01-07 64 瀏覽
佢哋首次使用 Oatly Tea Master燕麥奶去沖調, 係專為手調飲品度身訂造嘅燕麥奶, 神還原奶茶嘅味道同口感!特別推介俾素食或乳糖不耐症人士👍🏻 🍵燕麥抹茶拿鐵由抹茶粉、Oatly Tea Master燕麥奶沖成, 抹茶味香濃帶微甘🍃, 有着醇厚嘅燕麥奶香, 順滑感同鮮奶有得揮!🥛燕麥焙茶拿鐵燕麥奶同焙茶好match, 口感濃厚香滑, 享受焙茶風味🤎

🍵燕麥抹茶拿鐵

🥛燕麥焙茶拿鐵
燕麥奶同焙茶好match, 口感濃厚香滑, 享受焙茶風味🤎
2024-01-06
2023-12-08 65 瀏覽
想試呢間好耐,奶茶類別較出名,咁啱某外賣平台做半價優惠。下午時間在公司叫了3杯外賣珍珠奶茶,少冰加微糖就剛剛好!味道不錯!下次可以試試水果茶都是出名的。折後每杯只係$2x!超級抵!
想試呢間好耐,奶茶類別較出名,咁啱某外賣平台做半價優惠。

下次可以試試水果茶都是出名的。

折後每杯只係$2x!超級抵!

2023-12-07
20 分鐘 (外賣送餐)
2023-07-16 252 瀏覽
Summer Time☀️天氣好熱,一定要飲返杯凍飲消暑🥤鳳梨冰茶落單時可揀紅茶或綠茶今次揀左紅茶&少甜少冰,飲落去甜度岩岩好,唔會蓋左茶既香味,每啖食到真·台灣鳳梨肉,酸酸甜甜,好開胃又消暑📍花斑茶社

Summer Time☀️天氣好熱,一定要飲返杯凍飲消暑

🥤鳳梨冰茶
落單時可揀紅茶或綠茶

📍花斑茶社
2023-06-26 155 瀏覽
嗌咗個士多啤梨益力多 士多啤梨勁有藥水味 超級唔抵 雖然有啲士多啤梨粒粒 但好伏接近$30 我男朋友就話飲唔到益力多味 同埋佢個冰底固定咗 對於鍾意少冰嘅人好唔方便 下次唔會再幫襯
2023-06-25