2017-09-21 1242 瀏覽
唔知大家會唔會同我一樣好執著?呢間自家餃子,我足足去左三次先食到佢!因為佢中間有落場時段,唔係休息,就落場中😞不過愈食唔到,食要食到!終於食到佢😭當然啦,我覺得係值得架真心超好食!💕本身諗住食佢啲餃子既,但又見到佢個手撕雞咁正,忍唔住食左手撕雞😆🔥秘製雞汁手撕雞飯 hkd33 💰叫左小小辣🌶佢呢碗飯係惹味得黎又好開胃!啲辣汁不得了,辣到fifi聲都要食😭啲雞好多😚一啖一口雞同菜葡,好吃哭💕💕仲有加埋啲芽菜,真係perfect match!真心可在堪稱食過最好味既手撕雞飯第一位!所以話,永遠啲小攤檔先食到最滋味👍🏿同埋老闆娘話好快賣晒~想食都要睇運氣☹️

🔥秘製雞汁手撕雞飯 hkd33 💰

仲有加埋啲芽菜,真係perfect match!
真心可在堪稱食過最好味既手撕雞飯第一位!
2017-09-09 815 瀏覽
一到中午,呢間鋪門口就排長龍,令我好奇,到底咁普通的一間小店吸引學生幫襯。我就同男朋友去點了秘製手撕雞絲飯,餃子。手撕雞飯好足料,秘汁有點甜甜地,菜甫有點辣但好惹味,加上芽菜,就唔會太膩。碗餃子好有家鄉風味即場人手製作,湯底一般,餃子鮮甜多汁,童叟無欺。
2017-06-16 761 瀏覽
這間餃子舖, 衛生一啲都唔係幾好, 服務態度一般, 原本開開心心食餃子米線, 但係識作其中一個餃子先發現有條黑色嘅毛,唔知啲乜嘢毛, 見到都想嘔, 請大家幫我睇下究竟係乜嘢, 下次又唔知會送啲乜嘢特別嘅餸, 我真係對呢間餃子抱好失望, 下次都係少啲幫襯呀, 今次就送呢啲,下次都唔知會送啲乜嘢呀。
水餃米線
2017-05-29 609 瀏覽
由於友人住係白田今次就由佢帶路食隱世好食小店🤤🤘🏿-店舖好細 入面有老闆同老闆娘商場入面有幾張枱可以堂食-.秘製台山手撕雞飯🕺🏿❤️.喱個隱世手撕雞飯真係無得頂🤘🏿手撕雞好足料 雞肉完全唔乾仲要多到完全覆蓋個飯🤤加上秘製醬汁 超級惹味🤤🤘🏿醬汁有濃濃芝麻香 微辣最後加埋爽口菜甫係面係成個飯精粹 成個飯升一個層次🤤大大碗都只係30蚊真係好回味-.韭菜餃白菜餃.小店每日由人手包嘅餃子不過有點兒失望餃子餡料比較少湯底麻油味較重 都幾香仲有芽菜菜甫做配料-.餐牌
由於友人住係白田

湯底麻油味較重 都幾香
仲有芽菜菜甫做配料

餐牌
2017-04-17 499 瀏覽
台山手撕雞飯($30)👅大大碗手撕雞飯都係$30!唔怪得知lunch Time咁多學生哥黎排隊買外賣啦😆😆雖然個滷水雞髀飯都好吸引咁,但我最後都決定簡手撕雞飯食😎手撕雞肉好足料又唔乾👍🏻個秘製醬汁超惹味😳尤其是食第一啖嘅時候係成個人即刻醒晒😍醬汁好有芝麻香同微辣,鹹鹹甜甜咁😋😋😋加埋爽口嘅菜甫😆撈飯食無得輸!
台山手撕雞飯($30)
2016-12-23 550 瀏覽
工作後來到小店食午餐,鹵水雞脾飯盛惠廿五大元!鹵水入味,雞脾滑,而且加上自家製辣菜甫令整個大碗飯不至於單調,嚐到家的感覺,而且雞脾的汁香,和白飯是天作之合。嫌不夠喉點多兩件三寶,加多五元,夠哂飽都係三十元,係小店先做得到!
2016-10-09 573 瀏覽
今日嚟到賽馬會藝術中心睇舞台劇,睇完有啲肚餓就去附近白天商場行吓睇吓有咩好食。經過見到有唔少人買外賣嘅呢間餃子店,一場來到我就一試一試你家街坊小店小店。唔知猶自可一試上晒引,個手撕雞好正啊,大大份又足料。非常香嘅芝麻醬,浪左係手撕雞女一啖芝麻味一旦未啦好好味,估唔到街坊小店可以做出呢個水準。

唔知猶自可一試上晒引,個手撕雞好正啊,大大份又足料。

2016-02-07 721 瀏覽
深水埗多野食 其實白田都有唔少小店!行完JCCAC想搵野食下 ,知道白田購物商場有好多小食店 就去搵下食,比我搵呢間有幾個人等緊外賣,有咁多人食應該係好味既!鋪仔細細 側面夠放兩張桌,應該係老闆親自動手做 ,雖然主打應該賣餃子,但見個個都叫手撕雞食,決定食個手撕雞飯,但又見煎釀三寶大大件要埋啦! 老闆親切仲送多件!一食真係不得了!個手撕雞勁足料,撈汁好味!煎釀三寶用*老*水汁浸過,茄子索晒味,勁正!從來冇諗過兩樣野可以咁夾!如果唔行過黎真係唔知有大件夾抵食!一定再過黎食!

一食真係不得了!
如果唔行過黎真係唔知有大件夾抵食!一定再過黎食!
2016-01-28
  • 手撕雞飯/米線