放工約埋FD一齊食下串燒~飲下啤酒~relax一下~近近地~去左一間尖沙咀樓上舖~仲要係黃店黎架~哩度有幾款唔同既手工啤酒每款~名字不同外~口味都唔同架~睇完介紹~我揀左佢"柒"手工啤酒($78)哩款手工啤酒真係幾易入口~唔會太苦~飲落仲有陣陣果香味~我覺得幾岩女仔飲~蒜蓉燒原條茄子($49)大大條既茄子加埋蒜蓉一齊燒~滿滿的蒜蓉係面~超香超惹味~茄子燒完軟腍腍咁又多汁juicy~每次去親串燒度見到我都一定忍唔住要見返條黎食~今次哩條果然冇令我失望~黑松露焗大菌($49)大啡茹面上加上黑松露~黑松露香噴噴~大啡茹食落juicy勁多汁~正!!川式燒韭菜($25)同平時既燒韭菜都幾大分別~平時通過只會食到好重既孜然粉味~哩個~除左孜然粉味外~仲食得出加左少少蜜糖~幾特別~而且食完唔會有重味精同口渴既感覺~自家製金黃醬燒廣島蠔($68/2隻)金黃醬食落有d似沙律醬~廣島蠔大大隻夠哂juicy~燒蠔燒得岩岩好唔會過熟~秘製醬汁燒豬頸肉($69)豬頸肉肥瘦適中~口感爽彈又juicy~而且份量都算幾多用黎送酒真係一流~自家製惹味燒雞肉串($39/2串)雞肉串超級大串~外表微微焦香~咬落肉質嫩滑~醬
放工約埋FD一齊食下串燒~飲下啤酒~relax一下~
近近地~去左一間尖沙咀樓上舖~仲要係黃店黎架~
哩度有幾款唔同既手工啤酒
每款~名字不同外~口味都唔同架~
睇完介紹~我揀左佢

"柒"手工啤酒($78)
哩款手工啤酒真係幾易入口~
唔會太苦~飲落仲有陣陣果香味~
我覺得幾岩女仔飲~
蒜蓉燒原條茄子($49)

大大條既茄子加埋蒜蓉一齊燒~滿滿的蒜蓉係面~超香超惹味~
茄子燒完軟腍腍咁又多汁juicy~
每次去親串燒度見到我都一定忍唔住要見返條黎食~
今次哩條果然冇令我失望~
黑松露焗大菌($49)

大啡茹面上加上黑松露~
黑松露香噴噴~
大啡茹食落juicy勁多汁~正!!
川式燒韭菜($25)

同平時既燒韭菜都幾大分別~
平時通過只會食到好重既孜然粉味~
哩個~除左孜然粉味外~仲食得出加左少少蜜糖~幾特別~
而且食完唔會有重味精同口渴既感覺~
自家製金黃醬燒廣島蠔($68/2隻)

金黃醬食落有d似沙律醬~
廣島蠔大大隻夠哂juicy~
燒蠔燒得岩岩好唔會過熟~
秘製醬汁燒豬頸肉($69)

豬頸肉肥瘦適中~口感爽彈又juicy~而且份量都算幾多
用黎送酒真係一流~
自家製惹味燒雞肉串($39/2串)

雞肉串超級大串~
外表微微焦香~咬落肉質嫩滑~
醬汁唔會太鹹~幾惹味~
蜜糖燒雞翼($30/2隻)

大大隻勁飽滿既雞翼加上蜜糖~
唔使多介紹都知好食啦~BBQ必食!!
芝士蟹籽玉子燒($38)

玉子燒上舖滿了芝士同埋蟹籽~食落口感一流
黃金墨魚咀($69)

鹹蛋黃撈墨魚咀~
鹹蛋黃非常足料~
墨魚咀有咬口~撈埋一齊黎食~超級夾~
2021-11-16
  • 蒜蓉茄子
  • 燒豬頸肉
  • 燒韭菜
  • 蜜糖雞翼
  • 雞肉串
  • 黃金墨魚咀
2021-11-18 171 瀏覽
呢排有d愛上左食串燒,今日泥到比較港式d串燒店,想揾返一d地道嘅味道😍佢都算幾多選擇,仲有唔少手工啤揀,啱晒一路食一路啤一啤!我自己比較欣賞係d肉類串燒,雞肉串幾抵玩,一份有兩串,肉汁幾正,又大大舊咁🤩鹽燒牛舌芯都正,醃得剛剛好,幾爽口~燒黑豚肉同羊仔柳都用左孜然醃,好惹味!芝士蟹籽玉子燒都有驚喜,勁多蟹籽,芝士有拉芝,yummy~雞泡魚乾都ok, 幾香口!海鮮類叫左個黃金醬焗蠔同蒜蓉扇貝,都幾有港式味道,未去到好鮮,但呢個價泥講都算ok. 最後都要食下d蔬果類別,叫左大大條蒜蓉燒茄子,爆多蒜蓉,係幾入味,不過都偏油少少😂 甜薯串係每次我食串燒必叫的,唔算好甜,但正正常常😜整體性價比唔錯,5百幾兩個人食飽飽👍

佢都算幾多選擇,仲有唔少手工啤揀,啱晒一路食一路啤一啤!

燒雞肉串

鹽燒牛舌芯都正,醃得剛剛好,幾爽口~
鹽燒牛舌芯

燒黑豚肉同羊仔柳都用左孜然醃,好惹味!

燒黑豚肉

蟹籽芝士玉子燒

雞泡魚乾

蒜蓉茄子

甜薯串係每次我食串燒必叫的,唔算好甜,但正正常常😜
甜薯串

雞泡魚乾
蒜蓉茄子
甜薯串
熱柚子蜜
✅肚餓了串燒烤焗專門店講起食串燒就必然會諗到紅磡但最近就發掘到尖沙咀都有唔少串燒店💛今次就去左係樓上既串燒店個名都好得意🤣肚餓了~~🔆勁辣餃子雞翼(兩隻) $49 見到勁辣就忍唔住叫左試下🤣雞翼入面係釀左明太子 辣味係麻辣 慢慢滲出黎雞翼都有醃左 好好食👍🏻🔆蒜蓉廣島蠔 $68燒烤就當然要試燒蠔😜廣島蠔大大隻 好鮮甜仲有超多蒜蓉 好入味👍🏻 🔆芝士丸 $22燒芝士丸第一次食🤣 熱辣辣 芝士仲要流心~🔆火辣牛丸 $22又係辣嘢啦😈 今次既辣就強烈過餃子雞翼既辣係持續性既麻辣~ 食辣既朋友就一定要叫啦牛丸唔會話好重牛味 但勝在夠彈牙~🔆金菇牛肉卷 $39肥牛卷住大大舊金菇 燒到啱啱好金菇仍然好有水份 唔會燒到乾哂肥牛有預先調味 加埋燒烤落左少少鹽落去吊返個味👍🏻🔆京蔥牛舌尖 $48睇落牛舌好似好韌咁 但食落超軟腍😋而且有肉汁同牛味 加埋京蔥簡直就係絕配!🔆燒雞腎 $32雞腎好爽口 加埋少少鹽調味 咸咸地幾好食🔆微辣肉碎茄子 $49呢個夠哂特別 平時食開蒜蓉 今次就試下肉碎肉碎係微辣 味道就好似炸醬咁加埋茄子食都幾夾 不過略嫌淡味左少少如果多返啲咸味

✅肚餓了串燒烤焗專門店
講起食串燒就必然會諗到紅磡
但最近就發掘到尖沙咀都有唔少串燒店💛
今次就去左係樓上既串燒店
個名都好得意🤣肚餓了~~

🔆勁辣餃子雞翼(兩隻) $49

廣島蠔大大隻 好鮮甜
仲有超多蒜蓉 好入味👍🏻

🔆芝士丸 $22
燒芝士丸第一次食🤣
熱辣辣 芝士仲要流心~

🔆火辣牛丸 $22
又係辣嘢啦😈 今次既辣就強烈過餃子雞翼既辣
係持續性既麻辣~ 食辣既朋友就一定要叫啦
牛丸唔會話好重牛味 但勝在夠彈牙~

🔆金菇牛肉卷 $39
肥牛卷住大大舊金菇 燒到啱啱好
金菇仍然好有水份 唔會燒到乾哂
肥牛有預先調味 加埋燒烤落左少少鹽落去吊返個味👍🏻

🔆京蔥牛舌尖 $48
睇落牛舌好似好韌咁 但食落超軟腍😋
而且有肉汁同牛味 加埋京蔥簡直就係絕配!

🔆燒雞腎 $32

芝士係拉芝㗎!
大啡菇微微燒完之後勁多汁😍
完全唔乾!👍🏻👍🏻

🔆椒鹽薯條 $52
呢個薯條簡直係性價比極高!
估唔到咁大兜 而且仲要係足料既薯條!
入面唔會係空心又或者腍哂
每條都係新鮮炸起好脆口
上面有椒鹽粉 咸咸地好惹味👍🏻

🔆雞脾菇 $22
識食梗係食雞脾菇!😍
燒烤完之後好juicy 又加埋味椒鹽!

🔆粗口啤酒(9) $78
食串燒又咩可能唔啤啤佢啊😆😆
呢到除左有普通生啤外
仲有香港製造手工啤酒🍻
有幾款唔同味道 全部都用粗口黎命名!
呢款 9 啤酒係比較傳統既味道
有淡淡啤酒花既味道 飲落好清新!

🔆粗口啤酒(柒) $78
另一款叫左 柒 啤酒
佢入口帶少少果香 有橙皮 同芫茜子
會有多啲層次 比較特別👍🏻

味道: 3.9/5
賣相: 3.5/5

地址: 尖沙咀亞士厘道17-19號6樓
2021-10-30 1328 瀏覽
-😎成班朋友一齊去Happy Hour梗係要去食串燒🍢🍻飲啤酒chill 一 chill啦去左尖沙咀亞士厘道酒吧街搵食呢條街我曾經都留低過好多腳毛🤪🤫揀咗呢間聽過無數次都未去嘅 肚餓了傾吓計 食下野😋 隊下啤酒🍺 咁又一晚呢度嘅抽風系統都唔錯 食完唔會成身油煙味不過地下就癡粒粒啲😂每行一步都會隻隻聲😂😂🎈黑椒牛仔骨 $59牛仔骨大約有4-5塊 😍味道甜甜的 好好味🎈鹽燒牛舌心 $88比較食到舌心 👍🏼師傅燒得岩岩好 完全唔會柴🎈香燒餃子雞翼 $49入面應該系明太子?有大量filling 超足料🤤🎈芝士煙肉焗大菌 $38店員推介左呢款燒玉子 上到枱見到咁多蟹子都已經心心眼原來仲有呢個拉絲芝士嘅效果 不得了🤩🎈蒜蓉廣島蠔 2隻 $$68燒蠔🦪 仍然保持到肉汁 好 juicy好鮮味 🎈扇貝拼盤 (6隻) $178呢款好抵食 六款唔同嘅topping 蒜蓉、芝士、微辣肉碎、蜜糖、黑松露香菇、芝士黃金扇貝燒完都仲好大隻 冇縮水👍🏼每款都各有特色 我哋仲encore左多次添🤪🎈黑松露薯條 $72薯條炸到脆卜卜 上枱仲熱辣辣 松露粉你都唔算好出 不過都夠味🎈芝士煙肉焗大菌 $39大啡菇切開直頭爆汁
😎成班朋友一齊去Happy Hour

🎈蒜蓉廣島蠔 2隻 $$68
燒蠔🦪 仍然保持到肉汁 好 juicy好鮮味

🎈扇貝拼盤 (6隻) $178
呢款好抵食 六款唔同嘅topping
蒜蓉、芝士、微辣肉碎、蜜糖、黑松露香菇、芝士黃金
扇貝燒完都仲好大隻 冇縮水👍🏼

港產粗口獨家手工啤酒🍺 麥子出品
飲落有種清香嘅麥味 好易入口👍🏼
  • 黑椒牛仔骨
  • 芝士蟹子燒玉子
  • 扇貝拼盤 (6隻)
2021-10-30 863 瀏覽
我肚餓了同朋友去肚餓鳥。 店舖主打多款串燒,種類齊全。當中肉類同海鮮類嘅款式特別吸引,仲有黑板上嘅店舖推介。我哋花多眼亂,決定選擇最多人推介嘅串燒。💚驚喜肉類🥓燒豬頸肉$69有驚喜,少有地食到咁爽口嘅豬頸肉,有嚼勁,份量亦唔少。🍖肉汁香燒餃子雞翼-2隻 $49雞翼表面塗上燒汁,中間放滿明太子,香辣惹味。🍗羊仔柳 $32羊羶味唔會太重,唔食開羊嘅朋友都接受到。孜然粉味道香濃,令羊仔柳更惹味。💚滋味海鮮🦪芝士廣島蠔 $68/2 隻表面鋪滿焦香嘅芝士,內裏蠔肉略帶鮮味,勝在無沙。🥢燒鰻魚 $48鰻魚厚度同長度適中,肉質有嚼勁,唔會多骨。🍢芝士丸 $22唔少人推介,但我哋覺得正常水準,係經濟之選。用上調味粉調味,丸身都帶咬口。💚解膩時蔬🍆蒜蓉茄子$49食肉唔少得要食蔬菜消化下。原條茄子開邊焗,佈滿香濃嘅蒜蓉。🥢汁燒BB露筍$39燒得剛剛好,帶簡單嘅調味。仲有,店舖主打幾款粗口啤酒,不過前2日都飲咗酒,就無飲到,而飲咗加多寶清熱。一邊食串燒一邊飲酒都幾chill。
我肚餓了同朋友去肚餓鳥。

💚驚喜肉類
🥓燒豬頸肉$69
有驚喜,少有地食到咁爽口嘅豬頸肉,有嚼勁,份量亦唔少。

🍖肉汁香燒餃子雞翼-2隻 $49
雞翼表面塗上燒汁,中間放滿明太子,香辣惹味。

🍗羊仔柳 $32

💚滋味海鮮
🦪芝士廣島蠔 $68/2 隻
表面鋪滿焦香嘅芝士,內裏蠔肉略帶鮮味,勝在無沙。

🥢燒鰻魚 $48
鰻魚厚度同長度適中,肉質有嚼勁,唔會多骨。

🍢芝士丸 $22

💚解膩時蔬
🍆蒜蓉茄子$49
食肉唔少得要食蔬菜消化下。原條茄子開邊焗,佈滿香濃嘅蒜蓉。

🥢汁燒BB露筍$39
燒得剛剛好,帶簡單嘅調味。

• 燒豬頸肉
  • 蒜蓉茄子
  • 香燒餃子雞翼
  • 羊仔柳
2021-10-29 49 瀏覽
放工同事突然間想食串燒,二人便二話不說去左肚餓了!環境好適合三五知己放工吹水飲酒🍻燒玉子(芝上蟹籽)🧀超多蟹籽,甜甜玉子燒得唔錯!金菇牛肉卷🐮一向都鍾意食金菇牛肉卷燒完都好多汁又夠健康!燒雞腎(1串)雞腎就大大嚿,夠晒爽!燒雞軟骨串柚子雞翼🐔燒雞翼我自細鍾意食!燒得夠乾身對面肉汁有鎖住咗!皮脆肉嫩不過又唔係好食得出又柚子味呢🤭原條鰻魚🐟燒得好靚!細細條但夠鮮味微辣肉碎茄子🍆呢個茄子不得了!茄子吸晒肉碎同蒜蓉嘅精華!好入味!牛油果米(四件)芝士煙肉焗大蔨🍄羊仔柳黑松露扇貝(2隻)黑松露多到唔洗錢咁!帶出扇貝鮮味!總結食物款式種類多!串燒食到飽真係好滿足!🥰加埋啤酒就一流
燒玉子(芝上蟹籽)🧀
超多蟹籽,甜甜玉子燒得唔錯!

金菇牛肉卷🐮
一向都鍾意食金菇牛肉卷燒完都好多汁又夠健康!

燒雞腎(1串)
雞腎就大大嚿,夠晒爽!
燒雞軟骨串
柚子雞翼🐔
原條鰻魚🐟
燒得好靚!細細條但夠鮮味

微辣肉碎茄子🍆
呢個茄子不得了!茄子吸晒肉碎同蒜蓉嘅精華!好入味!

牛油果米(四件)

芝士煙肉焗大蔨🍄

羊仔柳

黑松露扇貝(2隻)
黑松露多到唔洗錢咁!帶出扇貝鮮味!

總結食物款式種類多!串燒食到飽真係好滿足!🥰加埋啤酒就一流
  • 羊仔柳
2021-10-25 52 瀏覽
星期五同朋友訂左食晚飯~之前未食過一直都好想試!玉子燒味道唔錯既但覺得有啲啲dry既口感。燒茄子超多蒜蓉非常足料超級夠味~鍾意食蒜蓉嘅朋友一定唔可以錯過!燒雞串雖然賣相麻麻地但係比想像中好食好多!調味好夠好好食,雞肉又有肉汁唔會好乾~黃金薯條好好食!多人食就岩岩好~蒜蓉焗帶子好好食但係略為細隻整體分數:7.46
星期五同朋友訂左食晚飯~
之前未食過一直都好想試!

玉子燒味道唔錯既但覺得有啲啲dry既口感。

黃金薯條好好食!多人食就岩岩好~
蒜蓉焗帶子好好食但係略為細隻

整體分數:7.46
2021-10-24 53 瀏覽
呢度同朋友傾偈一流,放完工大家一齊飲杯啤酒食條串燒都幾不錯😎😎😎😎😎黃金薯條,係用鹹蛋黃㗎!佢哋先將薯條炸成金黃色然後用秘製鹹蛋黃用慢火快炒,真係好鬼死正!燒火辣牛丸鹽燒安格斯牛柳粒😎😎😎😎香燒金菇豚肉卷雞肉串,好juicy呢!燒雞腎蒜蓉牛油焗蜆微辣肉碎燒扇貝,佢有好多款燒扇貝嘅味道,我哋就揀下好難得識到嘅!微辣肉碎茄子,平時都好鍾意食茄子,一般都係用孜然粉,不過依家係用肉碎,味道非常之夾呀!

燒火辣牛丸

鹽燒安格斯牛柳粒😎😎😎😎

香燒金菇豚肉卷

雞肉串,好juicy呢!

燒雞腎

蒜蓉牛油焗蜆

2021-10-24 43 瀏覽
同朋友傾計吹水食串燒係一個唔錯既選擇,可以慢慢食,每樣細細份,大家都可以揀自己鍾意食既野,今次不知不覺又食到好飽黃金薯條呢個即係咸蛋黃薯條,原本諗住份量似伴碟份量再多啲,點知係勁多,成個小錫紙兜咁多,係真係好多,食左就好似食左碗飯咁,薯條係粗個隻,平均都炸得好脆,炸得夠透,唔會好快淋,差唔多每條薯條都沾到咸蛋黃,所以好惹味,非常推介食呢個薯條豬頸肉切條上,好厚肉,絕非薄片,份量勁多,啖啖肉,勁滿足牛仔骨份量勁多,似係有三大塊牛仔骨切半,燒得岩岩好雞翼最鍾意食釀雞翼,啖啖肉原條鰻魚係Mini 鰻魚,一個人食一條都得三文魚頭份量係一隻大三文魚頭開邊,油份十足,燒得啲皮脆脆的舌心舌心好嫩,好有牛味秋葵+翠玉瓜食串燒點都要食返啲蔬菜,秋葵同翠玉瓜都係我至愛,燒蔬菜少不免易乾,所以店家專登落返少少🤏醬落去,等啲蔬菜無咁乾,唔錯

黃金薯條

豬頸肉

切條上,好厚肉,絕非薄片,份量勁多,啖啖肉,勁滿足

牛仔骨

份量勁多,似係有三大塊牛仔骨切半,燒得岩岩好

雞翼

最鍾意食釀雞翼,啖啖肉

原條鰻魚

係Mini 鰻魚,一個人食一條都得

三文魚頭

份量係一隻大三文魚頭開邊,油份十足,燒得啲皮脆脆的

舌心

舌心好嫩,好有牛味

秋葵+翠玉瓜

2021-10-23 51 瀏覽
上網睇原來係Tst都有專食串燒食的食店hungry bird🍢一早book定位~因為店内座位唔多,超滿🦑北海道魷魚配上燒汁~好淋又唔硬🦪蒜蓉燒生蠔~超多蒜蓉大愛😍🍳芝士蟹子玉子燒~超多餡料😋🐠雞泡魚乾~送酒名物小食😋🥬燒汁娃娃菜🍢川味九菜~孜然粉係唔少的香料之一🧉花雕鮑魚~超濃的酒味,好像有d醉醉地🍥特大帆立貝~下次試下燒扇貝見到隔離台好多都order啤酒~應該好多人鐘意係到飲酒傾計~
一早book定位~因為店内座位唔多,超滿
🦑北海道魷魚配上燒汁~好淋又唔硬
🦪蒜蓉燒生蠔~超多蒜蓉大愛😍
🍳芝士蟹子玉子燒~超多餡料😋
🐠雞泡魚乾~送酒名物小食😋
🥬燒汁娃娃菜
🍢川味九菜~孜然粉係唔少的香料之一
🧉花雕鮑魚~超濃的酒味,好像有d醉醉地
🍥特大帆立貝~下次試下燒扇貝

2021-10-19 75 瀏覽
今日約左朋友黎試下本地串燒店,可以傾吓偈慢慢食串燒。上到去唔會好似其他串燒鋪咁好大油煙,唔怕啲衫有味。平日都唔少人黎傾吓聚會,好彩有訂位。牆上面擺左好多本土啤酒,好特別下次想試下。人人都叫左大盤薯條🍟,我地都叫左盤蕃茄味,唔洗點醬都有味,真係食到停唔到口。蒜蓉原條大茄子🍆又係好大份,兩個人分好滿足,成口蒜茸牛油極邪惡。自家雞肉串加埋孜然黑椒好惹味。叫既海鮮都黎埋,又係一大盤既熱辣辣包蜆,揀既冬陰公汁就辣左少少,要抖涼少少先食到。焗蠔同樣大大隻,啲海水多到流晒出黎,加埋芝士忌廉creamy 又夠味。整體唔錯,食物比想像中大份;唯一唔好係坐高櫈有啲背脊硬。😂
。平日都唔少人黎傾吓聚會,好彩有訂位。

牆上面擺左好多本土啤酒,好特別下次想試下。

自家雞肉串加埋孜然黑椒好惹味。

整體唔錯,食物比想像中大份;唯一唔好係坐高櫈有啲背脊硬。😂
2021-10-18
2021-10-13 70 瀏覽
今晚同朋友聚舊,搵到嚟尖沙咀呢間好食又平嘅串燒餐牌勁多選擇,有齊牛豬雞海鮮,亦有小食同燒蔬菜金菇牛肉卷$39 & 芝士蟹肉焗大菌$45爽脆嘅金菇配上牛肉冇得輸,蟹肉同大啡菇食都幾夾京葱五花腩$39 & 珍寶帆立貝$69五花腩唔會勁油膩,京葱燒得好香口帆立貝夠彈牙金黄醬廣島蠔$68 & 蒜蓉扇貝$68廣島蠔有粟米粒同沙律醬令口感更豐富,而個蠔本身都幾大隻扇貝加上蒜蓉夠惹味汁燒原隻魷魚$69魷魚唔韌,燒汁偏甜椒鹽薯條$52成大兜好抵食,好少可有椒鹽嘅薯條,味道重,略嫌咸咗少少
今晚同朋友聚舊,搵到嚟尖沙咀呢間好食又平嘅串燒

餐牌勁多選擇,有齊牛豬雞海鮮,亦有小食同燒蔬菜

金菇牛肉卷$39 & 芝士蟹肉焗大菌$45
爽脆嘅金菇配上牛肉冇得輸,蟹肉同大啡菇食都幾夾

京葱五花腩$39 & 珍寶帆立貝$69
五花腩唔會勁油膩,京葱燒得好香口
帆立貝夠彈牙

金黄醬廣島蠔$68 & 蒜蓉扇貝$68
廣島蠔有粟米粒同沙律醬令口感更豐富,而個蠔本身都幾大隻

扇貝加上蒜蓉夠惹味

汁燒原隻魷魚$69
魷魚唔韌,燒汁偏甜

椒鹽薯條$52

成大兜好抵食,好少可有椒鹽嘅薯條,味道重,略嫌咸咗少少
2021-09-28
2021-10-13 71 瀏覽
跟舊同事老地方聚舊,交換近況就離不開啤酒及串燒。老同事駕車,但故意選配支「柒」的香港手工啤給 L 。全世界啤酒消費量第一的,並不是日本,也不是德國,而是捷克!源自啤酒之都捷克皮爾森市,創造全世界第一瓶清澈且色澤呈現金黃色的皮爾森啤酒 。啤酒花的輕微苦澀與焦糖般的甘甜完美融為一體,味道微妙細緻、口感獨特均衡易入口,當中品嘗到果香橙皮芫茜的香味。L 不甘示弱,回一仗客花雕鮑魚給老同。外層香脆,內裡軟熟更帶點淡淡花雕味。安格斯牛柳粒油而不膩,肉汁又多,外層香口裡面肉質細膩彈韌又富嚼感。打工仔至忌炒XX,所以選這個燒原隻魷魚就無有怕,魷魚香軟韌度剛好。火辣牛丸的確幾火辣,入口彈牙,配啤酒一流。串燒三兄弟還欠一個,下次再約。跟平常吃的孜然不同,這款微辣肉碎茄子不太辣而且香料味較濃,茄子亦不乾身。韮菜收割後就當然燒來吃吧,清甜嫩口。
跟舊同事老地方聚舊,交換近況就離不開啤酒及串燒。

老同事駕車,但故意選配支「柒」的香港手工啤給 L 。

韮菜收割後就當然燒來吃吧,清甜嫩口。

• 燒韭菜
  • 微辣肉碎原條燒茄子
  • 手工啤酒
  • 火辣牛丸
2021-10-13 43 瀏覽
-肚餓了串燒烤焗專門店🍢亞士厘道 自從大學FYP後都冇再去過啦以前係度上堂果陣都會有留意到“肚餓了”前日突然係想食串燒既心情🍢就不如去食呢間一直未試過既串燒店!🍆微辣肉碎原條燒茄子($49)原條茄子+ 辣肉碎 = 非常惹味 😋份量十足 呢個真心幾好食 都係個少見既串燒配搭 唔錯呢✨🍖自家制醬燒黑豚肉 ($49)肉質爽口彈牙 而且厚身 自家製醬好味🍖京蔥五花腩($39)京蔥同五花腩都係大大粒五花腩既脂助分布平均 都唔會好油膩的🍖鹽燒安格斯牛柳粒 ($79)呢個都算高質 牛味重 又香濃本身已經有少少黑椒調味 但個味道唔只淨係黑咁簡單 仲好Juicy✨🐣肉汁香燒雞翼 ($30/2pc)呢個真係好多肉汁爆出黎 燒得金黃金黃 好香口 有滿足感❤️🍖香燒金菇牛肉卷($39)金菇非常多汁 牛肉都燒得岩岩好 唔會太乾身 唔錯!🥔黃金薯條($62)鹹蛋黃炸既薯條一定冇得輸!炸得好香脆可口 如果可以再乾身啲仲好😋🦪冬陰公汁烤焗翡翠螺 ($89)呢個組合都幾新鮮 辣得黎又好開胃翡翠螺既肉粒粒都大大舊 不得了 仲連埋吸味既金菇👍 但呢個有少少沙🤔🦪蒜蓉牛油焗蜆($78)蒜蓉+牛油+白酒=✨ 多重味蕾既享受蜆既份
肚餓了串燒烤焗專門店🍢

亞士厘道 自從大學FYP後都冇再去過啦
以前係度上堂果陣都會有留意到“肚餓了”
前日突然係想食串燒既心情🍢
就不如去食呢間一直未試過既串燒店!

🍆微辣肉碎原條燒茄子($49)
原條茄子+ 辣肉碎 = 非常惹味 😋
份量十足 呢個真心幾好食
都係個少見既串燒配搭 唔錯呢✨

🍖自家制醬燒黑豚肉 ($49)
肉質爽口彈牙 而且厚身 自家製醬好味

🍖京蔥五花腩($39)
京蔥同五花腩都係大大粒
五花腩既脂助分布平均 都唔會好油膩的

🍖鹽燒安格斯牛柳粒 ($79)
呢個都算高質 牛味重 又香濃
本身已經有少少黑椒調味
但個味道唔只淨係黑咁簡單 仲好Juicy✨

🐣肉汁香燒雞翼 ($30/2pc)
呢個真係好多肉汁爆出黎
燒得金黃金黃 好香口 有滿足感❤️

🍖香燒金菇牛肉卷($39)
金菇非常多汁 牛肉都燒得岩岩好
唔會太乾身 唔錯!

🥔黃金薯條($62)
鹹蛋黃炸既薯條一定冇得輸!
炸得好香脆可口 如果可以再乾身啲仲好😋

🦪冬陰公汁烤焗翡翠螺 ($89)
呢個組合都幾新鮮 辣得黎又好開胃
翡翠螺既肉粒粒都大大舊 不得了
仲連埋吸味既金菇👍 但呢個有少少沙🤔

🦪蒜蓉牛油焗蜆($78)
蒜蓉+牛油+白酒=✨ 多重味蕾既享受
蜆既份量都幾多下 都有少少沙要注意下🤔

🍖鹽燒橫隔膜 ($88)
估唔到呢個既鹽係會分開上
本身個橫隔膜冇乜鹽味 所以要自行沾沾
食落同其他部位既牛肉差唔多
都係偏向軟稔但又有咬口的👍

🥬川式燒韮菜($25)
串燒必備良品❤️

• 微辣肉碎原條燒茄子
  • 川式燒韭菜
  • 鹽燒安格斯牛柳粒
2021-10-10 47 瀏覽
———📍 尖沙咀💛💛💛💛💛💛💛 #同路人呢排番工番到超攰 真係好想同朋友飲兩杯放鬆下❤️‍🔥🍻🍻🥱🥱 見好耐冇食過串燒🥢🍡 就係尖沙咀搵咗間最近好多人食嘅串燒鋪⛩🤤🤤 #肚餓了串燒烤焗專門店同朋友都揀左啲肉類🐖菜類🥬黎試下 有幾款都幾想推薦比大家🤩🎊❏ 燒玉子(芝士蟹籽)🥚🍳$38🌸份量都幾大 拉絲芝士🧀🤤 加埋蟹籽口感好有層次❏ 安格斯牛柳粒 $79 🥩 牛味重 咬落有肉汁 唔會un 加左少少香料 調味豐富❏ 燒韭菜 🥬🥬 $25我同朋友食完都好驚喜😂🤩🤣 出面通常嘅燒韭菜都係好重孜然粉味 但呢度除左落左香料粉之外仲會加少少蜜糖🍯 成件事昇華咗🙈—————肚餓了串燒烤焗專門店 (尖沙咀)尖沙咀亞士厘道17-19號6樓#winfat#winfat尖沙咀#winfat九龍———————————————————
———

❏ 安格斯牛柳粒 $79
🥩 牛味重 咬落有肉汁 唔會un 加左少少香料 調味豐富

❏ 燒韭菜 🥬🥬 $25

—————
肚餓了串燒烤焗專門店 (尖沙咀)
尖沙咀亞士厘道17-19號6樓

#winfat#winfat尖沙咀#winfat九龍