2009-07-08 59 瀏覽
同男友上去諗住試o下,點知發現兩個人叫唔到好多o野食,唯有臨時拉夫搵多兩個fds 一齊食。我o地叫o左 :1) 頭盤 : 3 合一 --- 有薯皮、炸芝士、雞翼 ---> 無咩特別,薯皮無咩煙肉碎o係上面,o的雞翼好乾2) main dish: cheese bacon burger with fries (一開四,5成熟) ---> 個肉overheat o左,搞到o的肉熟得滯,唔夠juicy.3) 辣雞肉闊麵 with cream sauce ( 唔記得exactly 叫咩名 ) : o的麵ok,好creamy, 不過件雞肉又係" 鞋恰恰" 。4) 半份 ribs with fries : o的sauce 唔係太好,都係比較乾....5) 2 杯lemon ice tea ( 無限添飲 ) : 無檸檬味又無茶味,加完糖水之後,成杯都係糖水。四人總結,價錢貴,食物唔吸引,服務態度緩慢。不過環境ok。如果相比同類型餐廳 ( 如 " x 比星期二" ) ,呢間真係唔抵同唔太好食。無discount o既話唔應該去。
同男友上去諗住試o下,點知發現兩個人叫唔到好多o野食
,唯有臨時拉夫搵多兩個fds 一齊食。

我o地叫o左 :

四人總結,價錢貴,食物唔吸引,服務態度緩慢。不過環境ok。

2009-07-07
bad
2009-06-16 25 瀏覽
係2月14日去的因為無book位,周圍都full晒,所以就黎左e間一一係情人節晚上8點幾都無乜人,超級靜既friday.原來咁既日子同鐘數無人係有原因既!!!!服務奇差,真係好差,無論係d本地服務生同外籍都好,都好差!!!一入去,企左成5分鐘先有人招呼,奇在又無乜人,佢地又無乜野做都要咁耐.要杯水都要叫2次.最慘係落左order,等左好耐,先發現係個侍應無落到,等左好耐先有得食點了個情人節餐忘了食左d咩,只記得有個心型海鮮so皮的東西唔熱又食落奇怪野食好難話比服務更差,因為2樣都差!!!價錢跟outback差不多
係2月14日去的
原來咁既日子同鐘數無人係有原因既!!!!
先發現係個侍應無落到,等左好耐先有得食
點了個情人節餐
忘了食左d咩,只記得有個心型海鮮so皮的東西唔熱又食落奇怪
野食好難話比服務更差,因為2樣都差!!!
價錢跟outback差不多
2008-12-14
慶祝紀念
情人節
2009-05-17 10 瀏覽
感謝友人們的慶生飯。是晚大家 order 了:Buffalo wings - 12 pcs 細隻過 Dan Ryan's 同有點辣!Loaded potato skins - potato not to dry,個 sauce 幾正。Sizzling chicken & shrimp - 個抄飯同 fajitas 個一樣的 雞沒有很 un,蝦亦 ok。Jack daniel's glazed ribs - 友人 comment 個 sauce 有 d 似喇叭牌正露丸,同感,像中藥。Ribs 就算細 size,尤幸都有 d 肉地未至於瘦骨鄰峋的樣子。d chips 就好脆。Slizzling beef fajitas - 幾特別,不過唔係太好 capsicum,所以 no comment on taste。Salmon in dill alfredo - 個 sauce好滑,麵亦煮得剛好,不會淋。巨無霸 mud slide (e.g.kahlua and irish cream, etc) ($98)...真係好大杯!700 cc 倒,飲完真係好飽!服務挺好,上菜幾快,不過地上有灘水就好
感謝友人們的慶生飯。

是晚大家 order 了:

雞沒有很 un,蝦亦 ok。

服務挺好,上菜幾快,不過地上有灘水就好耐都無人黎 clean up。

用 DBS card 有 85 折。
2009-05-15
  • 以上
2009-04-23 9 瀏覽
同朋友行下行下搵食dinner....佢話想食steak 咁係outback 同this one,....我地choose 左 friday以我所見...基本上all 外國人黎食.....得一張係港人情侶 , 其實個場就一d都唔full由於我個下午茶未落晒格我地only 叫左個12oz jack daniel's steak $238叫左 6成熟 , 朋友覺係7成對於我來說 , 個steak 真的幾ok , 一d都唔腥 , 係有少少根 ,個sauce 好好味不過個mashed potatoes就麻麻地服務就普通...不過我剛剛先見到原來用某張creadit card whole day 有85% off....仲咩收錢時唔講我知...又無any notice....我覺就唔係幾好,,,,有少少呃人feeling
同朋友行下行下搵食dinner....佢話想食steak

以我所見...基本上all 外國人黎食.....
得一張係港人情侶 , 其實個場就一d都唔full

由於我個下午茶未落晒格
叫左 6成熟 , 朋友覺係7成
不過個mashed potatoes就麻麻地

仲咩收錢時唔講我知...又無any notice....
我覺就唔係幾好,,,,有少少呃人feeling
2009-04-22
2009-04-06 10 瀏覽
落開TST, 想食西餐, 本來想去Outback, 點知full o左, 就順路上去TGI Friday.入到去見無咩人, 但service都係一般, 坐低都唔俾杯水, 又唔會主動介紹餐牌.裝修同食具仲好似好舊咁, 枱布係膠既, o的碟仲明顯地殘舊...我同男朋友兩個人叫o左個半隻燒春雞 + 半條ribs 既set (因為我o地都唔係好餓, 而且想之後食甜品), 落單個waiter就唔係好客氣咁問 "一個咋??" 雖然我o地之前都遇過呢o的情況, 但係我覺得佢o的口氣係有o的look down我o地囉.不過最重要都係o的o野食, 個salad好好好普通, 好似茶餐廳咁... 之後個main.... wah! o的bbq醬汁又多又濃, 完全都食唔到 雞同豬 原本咩味, 淨係食到o的sauce味... 就係咁, 連dessert都費事食! 慳番!!

就係咁, 連dessert都費事食! 慳番!!
2009-04-03
2009-03-30 11 瀏覽
是日跟朋友一行6人, 因為貪唔洗book位, 於是就決定食呢間..用餐期間, 店內一直人流不多..但服務員態度很差... 要求了多次下單, 才有人來落order..點了兩個set, 加幾樣小食1. 芝士蘑菇煙三文魚pizza - 呢味係唯一一樣食物係可以接受, 但上枱時食物仍不太熱2. 西冷牛扒 (7成熟) - 上枱時, 是10成熟.. 完全冇味, 口感很硬, 牛扒是凍的3. 水牛城雞翼 (12件) - 味道過酸的, 食物都是凍的4. 沙律- 普通5. 汽水- 沒有冰, 沒有氣服務員- 態度差- 點菜視而不見- 清理枱面, 連未飲完嘅汽水都收埋需要改善下次都唔會再幫襯...埋單 : hkd 1000唔抵...
用餐期間, 店內一直人流不多..
點了兩個set, 加幾樣小食

1. 芝士蘑菇煙三文魚pizza

- 呢味係唯一一樣食物係可以接受, 但上枱時食物仍不太熱

2. 西冷牛扒 (7成熟)

3. 水牛城雞翼 (12件)

- 味道過酸的, 食物都是凍的

4. 沙律
- 普通

5. 汽水
- 沒有冰, 沒有氣

服務員
- 態度差
- 點菜視而不見
- 清理枱面, 連未飲完嘅汽水都收埋

需要改善

下次都唔會再幫襯...

埋單 : hkd 1000
唔抵...
2009-03-28
Loaded potato skins (4 pieces $68)Original and filled with Colby cheese and crisp bits of bacon. Served with tangy sour cream and chives, it is really crispy and delicious!Friday’s Cheeseburger ($108)Renowned patty topped with crisp bacon slices and melted Colby cheese. Too big and it is really hard to share with 6 friends in one time, but our friend could cut it into 6, yeah!!!New York Strip ($238)Choice aged beef, hand-cut (12oz) and chargrilled to perfection. Great! Large and deliciousSlizzli

Friday’s Cheeseburger ($108)

New York Strip ($238)

Slizzling Fajitas Combo ($188)

Marinated, fire-grilled chicken and steak, sliced and served on a skillet of roasted onions and red & green peppers. Served with hot four tortillas, guacamole, pico de gallo, sour cream and Colby cheese.

Fisherman platter ($198)

A combination of Grilled Salmon, Fried Calamari, Cajun Shrimps, Fish & Chips. Served with lemon wedge, cocktail sauce, tartar sauce, and celery sticks.
Hot, hot, hot!!! We love them damn much!

Finally, we asked the waitresses to take our gelato ice cream cake for our birthday star—Flora… they asked her to stand on the chair holding with the balloon and cake on each hand. They sang BIRTHDAY song loudly and clapped hands together, they sang twice. So nice and surprise this section is. All the guests were looking at her and us. Hahahaha! Lastly, one of the waitresses hit on the steel broad, so loud it is! End up with balloon broken up!

We got a nice dinner and nice celebration for Flora…

***Remember to print out the coupon at the website, then your receipt will have 15% discount!
星期六晚本來係想同男朋友食outback但係記得三四年前黎過呢度食tea, 感覺清靜+坐得幾舒服所以就黎試原本佢係比中間d 圓我地坐, 邊位full 左,咁我地都無乜所謂, 就坐係度睇menu睇睇下見到邊位有人埋單, 咁我地又未叫野食,而且出面亦無人等緊(星期六晚都係坐左50-60%既位), 就同左一個男仔講話想轉過去當時個男待應話"好呀, 執完就調得過去", 咁佢就行開左後來我地見佢執好晒, 就同左另一個講英文(我唔知佢咩國家既人)既女待應講我地要坐過去, 佢啤一啤我地(sorry 我都唔想咁講, 但係佢真係一絲笑容都無)話that table is reserved 咪玩我啦, 你成間鋪都係吉位呀, 張亦無放任何reserved 的牌!!!咁我地就唔出聲, 等到之前個男待應出返黎, 我地再同佢講, 佢又比我地過去喎之後我地全晚有野幫忙都淨係搵個個男待應講完service 講野食我地叫左一個積丹尼芝麻雞柳, $88大概有7-8 條炸雞柳, 雞肉好味, 滑++仲有肉汁, 炸雞黎講都幾難得個sauce係jack daniel 汁, 但係好甜好甜, 亦無乜酒味, 所以我地最後點
星期六晚
本來係想同男朋友食outback
但係記得三四年前黎過呢度食tea, 感覺清靜+坐得幾舒服
所以就黎試

當時個男待應話"好呀, 執完就調得過去", 咁佢就行開左

之後我地全晚有野幫忙都淨係搵個個男待應

講完service 講野食

我地叫左一個積丹尼芝麻雞柳, $88

個sauce係jack daniel 汁, 但係好甜好甜, 亦無乜酒味, 所以我地最後點茄汁算...

叫左鮮蝦雞肉闊面, 係cream sauce 黎, 蝦同埋雞肉都好味(佢呢間d雞真係唔錯^^) , 不過個sauce 比起出面煮得好稀, 直情係好似湯咁…”掛”唔到上d意粉度,好重既奶味, 我男友就唔鍾意, 我鍾意呀
結果我清晒

份意粉唔大份, 如果唔食其他野, 淨食意粉, 呢個只係一人份量, 賣到$158!!
正如下面d人咁講….佢既份量比人少成半…真係賣得好貴囉...佢亦唔係好味到第二度食唔到...我情願食little italy or dan ryan!!!

最後叫左杯 pepsi light, 黎到啜左啖, 無氣既????仲要好淡好淡
直情好似糖水咁…好似你買左家庭裝既可樂, 飲唔晒放左係雪櫃幾日拎返出黎飲個種無晒氣既可樂咁…仲要再淡d, 由側邊望一望杯野, 個色係iced tea 咁既色, 透透地咁...乜pepsi 唔係黑色既咩? (但係個杯糖水係可樂味的, 唔係俾錯我)

我唔知係佢d 野溝左水定係放左好耐, d冰溶晒係入面, 但係總之就係不能接受!!!

最後埋單三百蚊, 其實真係每人食左半份意粉同埋幾條炸雞, 貴到死仲要受氣, 以後還是乖乖地去outback 好了...

P.S. 當晚係星期六晚, 都幾多人係一班frd 去慶祝生日, 待應會圍住你張同你唱歌嫁, 都唱左三四….但係佢地唱完之後會吉爆一個氣球, 頭一次張好近我, 都嚇左一嚇, 女士們要有心理準備, 佢地唔係唱完就算嫁 XDXDXD 仲有大電視睇波, 生日/鍾意睇波既朋友都幾岩呢間既

2009-01-31 8 瀏覽
之前仲讀書個陣已經聽過有呢間餐廳 , 不過學生哥又點會捨得用咁既價錢去食一餐飯丫 , 到出左黎返工之後又開始越來越挑剔揀餐廳食飯 , 好少會再諗起黎呢度 , 不過因為友人生日又想特別d , 知道T.G.I會有一班員工一齊唱生日歌俾壽星聽 , 所以就揀左食餐生日晚飯啦 , 雖然d野食同Ruby個d同類型餐廳差不多 , 但係我就覺得Outback或者Ruby佢地貴得黎好食過呢度啦 , 而且份量都好似大d , 晚飯時間成個場都唔係好多張台坐左人 , 幸好服務態度令人滿意 , 如果唔係都幾難令到人再光臨。 香酥意大利芝士 星期五特色三合一精選 漁夫併盤 香草三文魚忌廉寬麵 費特希尼鮮蝦雞肉寬麵 積丹尼碳燒豬肋骨 布朗尼雙重朱古力蛋糕 咖啡雪糕批8個人叫左以上既食物 , 雖然唔會飽到滯 , 至少可以填到肚 , 埋單每位已經要差不多二百蚊 , 抵唔抵食就見仁見智囉。

香酥意大利芝士
星期五特色三合一精選
漁夫併盤
費特希尼鮮蝦雞肉寬麵
積丹尼碳燒豬肋骨
布朗尼雙重朱古力蛋糕
咖啡雪糕批

2009-01-05 23 瀏覽
好耐冇去FRIDAY食過,以前都會成日去食,隔左一排冇去食喇!今次突然想起佢,就一行三人過去食。星期日晚八點倒去到,都好多人,不至於FULL HOUSE, 但都坐左大部份既位。其實呢間餐廳一向都係外國人食多,因為價錢一點都唔平,可以話貴的,可能外國人會慢慢享受,感覺真係FINE DINING緊,香港人大多快坐快食,未必享受到乜野氣氛,淨係講份量同價錢黎睇,其實絶對係貴價食唔飽。點解我地都會食?就係因為始終佢既野係好食,尤其是佢既FRIDAY BURGER, 雖然好似配料簡單,但又出奇地感覺好食。BUFFULO WINGS: 我地三個人ORDER左六件份量,價錢係68蚊,其實我好鐘意食佢既BUFFULO WINGS, 但因為份量都算係好少,每隻WING都係細細既,所以只好淺嘗啦!味道係我好鍾意既美色酸辣感覺!我試過0係美國食,都係呢種煮法的,呢度真係好AMERICAN STYLE. 加埋BLU CHEESE醬真係好正,三條西芹不得不提,好爽好新鮮。唔捨得放低D CHEESE醬。POTATO SKINS: 好好味,我覺得真係冇得彈!佢既薯仔肉好JUICY,好薯仔味,唔會入面DRY,但外面芝

POTATO SKINS: 好好味,我覺得真係冇得彈!佢既薯仔肉好JUICY,好薯仔味,唔會入面DRY,但外面芝士加煙肉又香又煙靭。但68蚊四件咋,好貴,加一埋之後其實都差唔多廿蚊一件,好貴,但真係好好食,都要忍手唔ORDER多碟啦!

FRIDAY BURGER: 內有一塊半溶的CHEESE, 有新鮮生菜,好爽既番茄,好爽好新鮮既酸瓜,當然有一塊厚厚既牛肉漢堡,我朋友叫左七成熟,成個配搭簡單,但係真係好新鮮好味。一咬下去係爽爽的,加埋面包佢TOAST過咁,邊位脆脆的,好好味。我見好多人都係點呢個BURGER食。見到食評有人話佢加左價,我又唔記得佢係咪加左價,但好似漢堡飽類選擇少左。108蚊抵唔抵食,我覺得絶對唔係叫抵食,但因為佢既新鮮程度好高,所以都值得食,我地三個人分個漢堡飽,每人食三分一個,當然唔飽啦。

CAJUN SHRIMP & CHICKEN PASTA: 好CREAMY,蝦好爽好新鮮,雞肉就OK啦,一絲絲的。PASTA 係扁闊條形狀的,PASTA 完全黏上CREAM,好入味。看似唔多熱咁,但一翻開就好熱的了,真係冇得彈!要彈就又係彈價錢啦!佢份量唔大,但都158蚊,雖然食得飽,但看似係D CREAM濟到飽呢。

BROWNIE: 呢個係好好味既DESSERT,鐘意食朱古力味甜品既人一定要試,但超HEAVY既感覺,一個人係冇可能食到的,兩至三個人0係唔飽既情況下先有可能食晒佢呢!佢好鬆化,入口即溶,加埋雪糕一齊入口就真係好好味架!但如果佢落多少少朱古力漿既話,應該會更PERFECT。

總括黎講,呢度食每樣野都係冇得彈,但價錢真係真係一個問題,本身鍾意0係呢度食野,都唔可以成日黎啦!可以順帶一提的係佢會幫人慶祝生日,會唱佢地既FRIDAY歌,我諗一班人黎都幾開心既!

好好味既薯皮,第二度食既好DRY,佢呢度真係好好味。
酸辣味道加BLU CHEESE好美味!好想再食!超惹味!
招牌BURGER
招牌甜品,一定要試,朱古力BROWNIE
好好味既薯皮,第二度食既好DRY,佢呢度真係好好味。
酸辣味道加BLU CHEESE好美味!好想再食!超惹味!
招牌BURGER
招牌甜品,一定要試,朱古力BROWNIE
  • FRIDAY BURGER
2008-12-27 38 瀏覽
其實我係XMAS 同FD 去食家TOTAL 4個人不過有個FD 食左野去所以結果只係3個人食野我地係食9點果ROUND.所以去到已經冇乜人個裝修都幾令.個WINDOW VIEW 原來係街景,幾好呀仲有好多汽球同令燈飾.氣氛不錯不過衛生真係好麻麻...好DIRTY...仲要係開左幾次聲先有人CLEAN UP問題係果陣已經冇乜人...所以我唔明點解SERVICE仲係咁...我地叩左沙律、FRIDAY BURGER、十塒POTATOES 同埋一杯LONG ISLAND個人覺得佢D野都貴得幾厲害...價錢費DAN RYAN 一倍低份量少一半...一個PASTA 收你2XX WOW 結果係個BURGER好食...其@都真係好麻麻...埋單6XX..每人成200元但身為女仔既我都一D都唔飽囉 其實貴唔係問題.但貴、唔飽仲要唔好食..所以應該冇下次...不過佢氣氛幾好既.生日仲會好多人為你唱歌要企起身拎住汽球幾得意
其實我係XMAS 同FD 去食家
TOTAL 4個人不過有個FD 食左野去
所以結果只係3個人食野

我地係食9點果ROUND.所以去到已經冇乜人
個裝修都幾令.個WINDOW VIEW 原來係街景,幾好呀
仲有好多汽球同令燈飾.氣氛不錯

不過衛生真係好麻麻...好DIRTY...
仲要係開左幾次聲先有人CLEAN UP

個人覺得佢D野都貴得幾厲害...
價錢費DAN RYAN 一倍低份量少一半...
一個PASTA 收你2XX WOW

結果係個BURGER好食...其@都真係好麻麻...
埋單6XX..每人成200元但身為女仔既我都一D都唔飽囉

其實貴唔係問題.但貴、唔飽仲要唔好食..
所以應該冇下次...

不過佢氣氛幾好既.生日仲會好多人為你唱歌
要企起身拎住汽球幾得意
2008-12-24 2 瀏覽
原先是於T.S.T 的OUTBACK 食飯的..但只可吃個半小時..怎麼快餐店都不只這個時限吧!我們改上了一層T.G.I FIRDAYS 是美式餐廳很好氣氛又沒時限...我們4人要了2杯ICE LEMO TEA ..是無限添飲..因我們是2 PAIR 人..估只要了兩杯..先要一個美式漢堡..牛肉很好口感是厚厚的有肉汁溜出..."正"FISH & CHIPS 又是招牌菜..炸得一點油都沒有..西冷扒7成熟..一樣好有肉汁海鮮忌廉寬條麵-不太夠熱..可以再好些最後點了墨西哥脆PIZZA - 可惜有點兒辣同場加映..原來生日位人仕會被職員邀請企上櫈拿著汽球及蛋糕一班員工包圍下唱歌最後把生日者手上的汽球刺穿..很難忘還是大整估??
西冷扒7成熟..一樣好有肉汁
海鮮忌廉寬條麵-不太夠熱..可以再好些
最後點了墨西哥脆PIZZA - 可惜有點兒辣

• FISH & CHIPS
我和好友都是 第一次光顧T.G.I. Friday's , 選址此地是因為被下面的甜品相所吸引呢! 作為我和好友Christmas dinner gathering,我 一早 便 訂了7pm檯食晚餐. 約7pm 到達餐廳, 只 有5成full, 可能是平日, 大概 8pm 才 有 8 至 9成full. 餐廳內有 很多 Christmas 裝飾 及汽球, 門口又有Christmas tree, 好有 聖誕氣氛. 燈光較暗, 環境都很舒適, waiter 也很有禮貌. 我想情侶拍拖到此都幾好feel. 我和好友先被安排坐一張二人檯, 可是二人檯不大而有 d 迫. 我們見當時客人吾多便轉坐左一張四人檯 , 立即 叫了二道菜, 想之後再叫甜品. (可惜, 我們最後都食得太飽了, 吃不下甜品, 希望下次可以和 多d 人來 又可以試到 甜品 la~ 好想食 chocolate brownie 呀!) 星期五漢堡包~ burger真係好大個, 入面有漢堡, 炸煙肉, 又有芝士. 我們之前叫 Waiter 把burger cut into half, 我和好友share 食

我們之前叫 Waiter 把burger cut into half, 我和好友share 食都 飽到食唔到太多薯條……可惜 漢堡太 dry,之前waiter 問我們是否要 well done, 我們隨便應是, 現在有d 後悔了….too well done!!!!…..要自己加d 茄汁來食 先 冇 咁 dry…
至於薯條又是 好dry又硬….

水牛芝士辣雞翼~ 叫了 small dish (共6件: 3件雞翼, 3件雞槌)
辣雞翼真的好辣, 其實好香口, 不過我們都吾好辣. 幸好, 有 水牛芝士醬伴食, 中和了 辣味, 好好味! 我很欣賞這 水牛芝士醬, 有 香濃cheese味 又不太 salty , very yummy!

總括而言: We enjoyed a wonderful Christmas gathering & a nice chat!
我們覺得 T.G.I. Friday's環境舒適 又 有 聖誕氣氛, 而且 waiter 服務良好(waiter 主動幫我們拍照), 係 Christmas dinner gathering 既好選擇! 值得一試!

PS: Openrice 有85折 coupon, 不過假期吾用得.
Christmas 食完飯, 又可去TST海旁 散散步, 到 Harbour City 睇 燈飾, very good!
水牛芝士辣雞翼, 芝士醬伴食, 中和了 辣味,yummy
星期五漢堡包~ burger真係好大個!
餐廳內有 很多 Christmas 裝飾 及汽球
好有 聖誕氣氛!
水牛芝士辣雞翼, 芝士醬伴食, 中和了 辣味,yummy
2008-12-16 6 瀏覽
訂左檯食晚餐, 坐左o係近windows, 兩個人坐左一張四人檯, 吃了三道菜, 鮮蝦彩虹沙律--很足料, 同埋好新鮮! 仲有賣相都好開胃啦!!!香草三文魚忌廉寬麵--三文魚有d "sang"味, 不過忌廉汁夾得好好! 仲有寬麵好爽!星期五漢堡包-- 薯條有d林... 但係個burger入面有炸煙肉, 又有芝士, 仲有漢堡! 飽到食唔到太多薯條! 服務一般, 可能因為晚上八點幾多客, 不過坐得舒服同埋好食!!

鮮蝦彩虹沙律
星期五漢堡包
鮮蝦彩虹沙律
星期五漢堡包
2008-11-09 16 瀏覽
香港經濟不景氣,好多餐廳都相繼調整價位吸引食客,T.G.I.Friday's竟然很不識相的漲價激死!!!平均每道菜式漲價$20,我最愛的mocha mud pie就由$78升到$98好消息是咸食部分新增了大量菜式,menu變得與北京星期五餐廳九成似。在此推薦星期五炸大蝦、芝士鐵板雞肉大蝦、還有蒜香雞肉大蝦意粉,算是我在北京星期五餐廳點的次數最多的主菜了。另外想講的是摩卡批的味道變了少少,咖啡雪糕咖啡味變濃,朱古力雪糕則變苦變濃,結果就是整件比從前更滯更漏,從前最癲的一次可以和滯滯吞下三件摩卡批+四件曲奇批,如今解決兩者各一件都十分艱難了…今后吃Friday's的次數要減少,把quota和$多留給抵野食

星期五炸大蝦
蝦身彈牙