2023-09-09
[魯肉好味到令我想叫多碗飯]呢間台灣菜喺元朗好多年好出名,之前去都成日要排隊,今日超級黑雨嘅第二日仍然是雨天,襯無咁多人就去食下!✔️芋泥肉鬆西多 係我地今次嘅甜品,但好想介紹咗佢先,因為記得以前食過佢好多款芋泥吐司,佢啲芋泥嘅美味令我今次一定要再食。第一次食以芋泥做餡嘅西多,超乎想像嘅好味,香糯軟滑送來一份微甜,加埋肉鬆,再加埋見到蛋漿炸起嘅麵包,又脆又有點咸香✔️紅燒牛筋肉麵 湯底超好味,藥材香氣配上帶點甜嘅湯,令軟林嘅牛肉每口都多份湯汁嘅層次✔️白桃烏龍 唔駛加冰原汁原味,無糖之選竟然咁解渴解油膩✔️加咗碟菜,魯肉配上青菜當然無得輸,但魯肉竟然唔會搶走青菜嘅清新✔️最後壓軸介紹令我想添飯嘅 魯肉飯,魯肉飯咸香多肉汁,一小口魯肉已經可以配大大啖飯,當然仲有鹽酥大雞扒 好大好脆
✔️白桃烏龍 唔駛加冰原汁原味,無糖之選竟然咁解渴解油膩