2008-03-29 37 瀏覽
睇d網評劣評多數因為服務,其次係唔夠幾成熟..都係員工做唔到既誠意..今日下午去食(p.s禾輋商場最高級餐\廳一定係佢\啦!但換來既服務真係不相符!大佬呀.禾輋唔係有錢區.既然係高級d既就應該誠意好d啦!經濟唔好既都黎試下棒場..但都唔招呼週到..真係去第2間食1x$下午茶好過)門口接待員唔知去左邊..由佢\..行入去坐低.杯水有陣異味..無飲落去.叫左焗葡國雞飯.凍華田.侍應擺\支叉同刀唔知想點..距離錯左..要我自己郁返正佢\..變左同擺\埋一齊既茶餐\廳無分別了..之後碟飯黎啦.真係第1次見咁孤寒..一望就望到d飯份量少到接近薄薄一層咁..連埋d送既高度先岩岩好等同個碟側邊既高度..真係好令我不滿呢點..食左10mins就快食完都仲未黎杯華田..搵人追下.條友無唔好意思就講:哦~仲爭杯華田就行開左.再等5分鐘都未黎巳經激氣..我都不耐煩樣問另一位侍應..今次仲勁..聲都唔講句就打量一下我張台就行開左..之後杯野黎到又係另一位侍應..無唔好意思就係咁放低..到杯野..無乜味..真可怕..埋單而家可以自己拎去收銀.結果條友講住電話拎收我d錢.勁.維苑而家攪成咁啊..以前沙田新城市個間
侍應擺\支叉同刀唔知想點..距離錯左..要我自己郁返正佢\..變左同擺\埋一齊既茶餐\廳無分別了..之後碟飯黎啦.真係第1次見咁孤寒..一望就望到d飯份量少到接近薄薄一層咁..連埋d送既高度先岩岩好等同個碟側邊既高度..真係好令我不滿呢點..食左10mins就快食完都仲未黎杯華田..搵人追下.條友無唔好意思就講:哦~仲爭杯華田就行開左.再等5分鐘都未黎巳經激氣..我都不耐煩樣問另一位侍應..今次仲勁..聲都唔講句就打量一下我張台就行開左..之後杯野黎到又係另一位侍應..無唔好意思就係咁放低..到杯野..無乜味..真可怕..埋單而家可以自己拎去收銀.結果條友講住電話拎收我d錢.勁.維苑而家攪成咁啊..以前沙田新城市個間好似好好嫁wo..
2008-03-12 42 瀏覽
一入間餐廳已經有位呀姐好唔耐煩咁問我地幾多位坐低之後寫野食....等勁耐先到我自己就叫左個麵上面浮住幾塊爛菜一舊食左好似冇食既帶子兩舊無味既雞翼同埋幾啖麵....不知所謂一定冇下次
一入間餐廳
已經有位呀姐好唔耐煩咁問我地幾多位
坐低之後寫野食....等勁耐先到

我自己就叫左個麵
上面浮住幾塊爛菜
一舊食左好似冇食既帶子
兩舊無味既雞翼
同埋幾啖麵....

不知所謂
一定冇下次
2008-02-03 13 瀏覽
有次放Lunch嚟食,第一印像是超多學生。是日等位加等食成一小時。不過食物質素比起其他"所有於禾輋"食肆"實在是很好的。上菜龜速。
2008-01-02 28 瀏覽
今日去維苑食焗薯雖然薯仔比較大家樂大,但係不及大家樂好食連飲料收十五元,不是抵食
今日去維苑食焗薯
雖然薯仔比較大家樂大,但係不及大家樂好食
連飲料收十五元,不是抵食
2007-12-17 13 瀏覽
今日學校係沙田運動場舉行運動會, 放lunch 時就同幾個同學去左呢間維苑...於是叫左個焗葡國雞皇飯, 學生餐$29 唔包餐湯, 跟野飲. . . . . .過左大約10分鐘, 飯仲未黎, 算!因為好多學生個飯賣相都可以唔錯, 飯焗得幾香, 醬汁送飯幾好食, 但有少咸, 同埋太少飯(到左送野飲時, 真係火都黎!我地幾個食完飯, 杯野仲未送黎, 要我地三吹四請, 等左成15分鐘先肯送黎!期間問左個侍應, 佢個態度極差, 撞聾的, 完全無聽我地講野!好嘞 , 野飲終於送黎, 我地幾個人即刻嚇左跳, 杯凍檬茶...依無冰ge ,加上超薄切檸檬三件, 基本上只飲到帶微暖的紅茶...同學的檸檬水, 都只是飲水only ; 凍朱古力, d朱古力粉竟然未溶, 食落口一粒粒的...跑完步, 成身汗想飲杯凍野都無. . .

過左大約10分鐘, 飯仲未黎, 算!因為好多學生

到左送野飲時, 真係火都黎!

好嘞 , 野飲終於送黎, 我地幾個人即刻嚇左跳,

跑完步, 成身汗想飲杯凍野都無. . .

2007-12-17 3 瀏覽
尋晚去維苑食飯,因為可以用HONG KONG BANK 信用咭有DISCOUNT。去到門口,個侍應自己掛住睇餐牌,望都冇望我地,自己入去搵位先有個女仔問我地幾位???上左三個扒,有兩個用鐵板上,點知個侍應叫都冇叫就將啲汁淋落O黎!!!!????嘩,彈親點算對唔住都唔講聲!!!!餐巾都唔比????咩餐廳O黎O架????仲話食扒???基本O野都唔識!!!!!叫五成熟就比左十成熟,真係想叫佢再煮過!!!!
(非會員)
昨晚由於家裡無飯食, 加上開左咁耐都無去過, 所以就走去維苑食.唔記得叫左個咩扒, 我只係記得我叫個位女侍應來同我落單, 我用手指話要邊個扒, 跟住用正常說話速度同佢講:「個餐跟飯, 要蒜容汁, 7成熟.」.剛剛講完, 個位女侍應問我:「個餐跟飯定意粉?」.我話:「飯」.佢再問:「要咩汁?」.我話:「蒜容汁」.佢又再問:「幾成熟?」.我話:「7成」. 唔知之前係咪我講得太快定係佢聽唔到, 要我講多一次, 佢又無掛住一個trainee 牌, 如果唔係都算數,所以服務方面麻麻.又要講下個扒, 我要7成, 黎就黎左個5成半, oh my god! ! !

2007-04-25 18 瀏覽
食味差, 服務差, 所有waiter對腳唔係行, 係用跑, 唔知咁趕為咩,
2007-04-08 5 瀏覽
同老婆去食晚餐.羅宋湯/餐包- ok!什扒同西冷扒都好味道!
同老婆去食晚餐.
羅宋湯/餐包- ok!
什扒同西冷扒都好味道!
2007-03-26 10 瀏覽
整體上都幾好既. 不過lunch時間好多人囉..要等!!不過食物既味道都okay既, 我就至中2d汁啦! 可以撈飯,好味!但係d服務員有d就真係唔係好掂...好似o係度行行企企咁! 又試過落錯單!不過d野食都出得幾快既!整體上都幾好.. d野食食得過!! ^^
整體上都幾好既. 不過lunch時間好多人囉..要等!!
不過d野食都出得幾快既!

整體上都幾好.. d野食食得過!! ^^
2007-03-13 21 瀏覽
琴晚因為我呀媽生日所以去咗維苑食飯!加上呢間係我食咁多間維苑最好味嗰間(由其是d汁)!我地一行4人坐了1張大桌!夜晚d環境都算幾好!(中午黎食超嘈)羅宋湯唔會太酸又唔會太甜.忌廉湯就重味咗d(因為我飲埋我細佬嗰碗)我老豆叫咗牛柳<6安>(味道唔錯同埋呢個價錢算係咁la$38)我媽就叫咗黑椒雞扒(雞扒味道1般!黑椒汁唔會太辣.幾好)我細佬就點咗焗葡國雞飯(d飯多到爆出黎.好在d汁幾正而食得哂)而我就嗌咗西冷牛扒+蒜茸汁(我食咗咁多次發覺最好係5成熟)食物到哂不過d飲品仲未黎lor...==食飽飽最後叫咗個木瓜蝦沙律食(都好大碟頭.不過就貴咗d$78)中午同d fd都成日黎食(不過超多人==)服務就真係差d la(不過食物質素搭夠^^)極力推介●焗葡國雞飯●
琴晚因為我呀媽生日所以去咗維苑食飯!
加上呢間係我食咁多間維苑最好味嗰間(由其是d汁)!
我地一行4人坐了1張大桌!
夜晚d環境都算幾好!(中午黎食超嘈)
我媽就叫咗黑椒雞扒(雞扒味道1般!黑椒汁唔會太辣.幾好)
而我就嗌咗西冷牛扒+蒜茸汁(我食咗咁多次發覺最好係5成熟)
食物到哂不過d飲品仲未黎lor...==
中午同d fd都成日黎食(不過超多人==)
服務就真係差d la(不過食物質素搭夠^^)

極力推介

●焗葡國雞飯●

2007-01-08 5 瀏覽
服務超差,我想同個friend坐卡位(當時本人著校服),但個女待應用一句,周圍D4人位都係兩個人坐,到走果時張秮仲係空ar!叫人拎餐\排,叫極都係得一張平價午餐\餐\排之後廢事,求其叫左個拉面,結果好普通,令價錢偏貴
服務超差,我想同個friend坐卡位(當時本人著校服),但個女待應用一句[呢道4個人坐嫁bo,人地去果邊坐la!],周圍D4人位都係兩個人坐,到走果時張秮仲係空ar!叫人拎餐\排,叫極都係得一張平價午餐\餐\排之後廢事,求其叫左個拉面,結果好普通,令價錢偏貴
2006-10-26 11 瀏覽
今日同朋友去左維苑食午餐.....4個人點野食.3a<要意粉>1b<要飯> .3cot 2小甜..一熱華田..個服務員竟然要問我地3次...仲要落錯單.工作過量???...叫人來又無人理- -" d 食物水準...奇差
2006-08-26 12 瀏覽
維苑算是出名骯髒的餐廳這間開了不久,環境仍算乾淨。人流不算多,若想避免被催促埋單的話,可以考慮禾輋分店。食物方面,選擇很多,十分大眾化味道亦不錯,食物整體夠熱,而且上碟很快但份量有點過多,容易造成浪費食物。服務方面還可以始終維苑以實際為主,若要求優良服務相信是不可能的事。也許人流不多,位子不逼的關係,侍應態度一般都可以接受,但要注意對食物的知識,因為問及食物煮法或汁類,他們都口啞啞。總而言之以此分店和葵方,荃灣相比不論是環境或是服務態度都略勝一籌其大眾化路線亦十分吸引。
維苑算是出名骯髒的餐廳
這間開了不久,環境仍算乾淨。
人流不算多,若想避免被催促埋單的話,可以考慮禾輋分店。

食物方面,選擇很多,十分大眾化
味道亦不錯,食物整體夠熱,而且上碟很快
但份量有點過多,容易造成浪費食物。

服務方面還可以

總而言之
以此分店和葵方,荃灣相比
不論是環境或是服務態度都略勝一籌
其大眾化路線亦十分吸引。

2006-07-26 22 瀏覽
之前係呢度返學,所以都算成日來。呢間餐廳既裝修幾好,而且好大行到好入都仲有位。不過由於附近有中學,所以12點幾時都好多人,同埋好嘈!食物方面,萄國雞焗飯幾好食。仲有焗豬頸肉都okd焗飯好脆,面層仲有好香芝士味裡面d飯熱辣辣,不過嫌太乾同硬。仲有,d侍應太忙,叫左好多次都冇反應同埋覺得佢地有d惡,會係客面前鬧其他waiter
之前係呢度返學,所以都算成日來。
呢間餐廳既裝修幾好,而且好大
行到好入都仲有位。

不過由於附近有中學,所以12點幾時都好多人,同埋好嘈!

食物方面,萄國雞焗飯幾好食。仲有焗豬頸肉都ok
d焗飯好脆,面層仲有好香芝士味
裡面d飯熱辣辣,不過嫌太乾同硬。

仲有,d侍應太忙,叫左好多次都冇反應
同埋覺得佢地有d惡,會係客面前鬧其他waiter