2022-06-27 12 瀏覽
仲有啲時間係想自己chill吓,我不時會自己食燒烤,可以自己食哂成串,唔駛睇眼色!經過紅磡,見呢間燒烤唔貴,大部分都係$20以下一串,就入去試試。南非磯煮鮑魚鮑魚口感滑溜又不韌口,磯煮之後肉質都保持鮮嫩彈口,清涼又帶著清淡的醬汁味道!汁燒原條魷魚筒最鍾意燒汁甜甜地好開胃,魷魚鮮甜夠彈牙。惹味蒜蓉燒茄子去串燒店幾乎必點嘅蒜蓉茄子,加埋孜然粉,超級惹味燒流心芝士年糕+汁燒白鱔白鱔肉質細嫩、肥美香口,一條唔夠食,要encore!

南非磯煮鮑魚

汁燒原條魷魚筒
最鍾意燒汁甜甜地好開胃,魷魚鮮甜夠彈牙。

惹味蒜蓉燒茄子
去串燒店幾乎必點嘅蒜蓉茄子,加埋孜然粉,超級惹味

燒流心芝士年糕+汁燒白鱔
白鱔肉質細嫩、肥美香口,一條唔夠食,要encore!
2022-06-25 21 瀏覽
一黎到就見到門口用左燈飾佈置,成個環境都幾溫馨🥰店內嘅座位雖然唔多,但坐落亦都唔會話好逼,抽風系統都做得幾好,唔使擔心食到成身都係燒烤味👍🏻.🍆惹味蒜蓉燒茄子 $35勁多蒜蓉鋪係上面,離遠聞到都覺得勁香🤤同其他串燒店相比,呢到嘅燒茄子食落去算係冇咁油😛.🍜錫紙花甲粉 $48花甲同粉絲擺埋一齊真係幾時都咁夾🤣粉絲吸收曬花甲嘅湯底,好濃麻油味😋.🥚美味玉子燒 $24要讚下呢到嘅廚師將玉子燒整得岩岩好,表面燒得唔會太燶同乾身,甜度亦都十足😚.🐥串燒雞中翼 $32雞中翼每串有兩隻,每隻雞翼都好入味,而且外皮微脆,相當香口😎.💰人均消費~$ 150.🍽味道:3.5/5🏙環境:3.5/5👨🏼‍🍳服務:3/5💧衛生:3/5💰價錢:4/5
🍆惹味蒜蓉燒茄子 $35
🏙環境:3.5/5
👨🏼‍🍳服務:3/5
💧衛生:3/5
💰價錢:4/5
見到佢咁多負皮,要平反下,雖然未至於超級好食,但勝在性價比高,啲串燒都好惹味,質素幾平均喎😍好抵食!👍🏻啱晒食宵夜⭐️街邊風味推薦麻辣花甲粉絲$48勁多粉絲,麻辣味好出,唔會得死辣,鹹香味都好出。非常多鮮甜花甲,亦有好多配菜,非常抵食!蒜蓉扇貝好多蒜蓉,$52/2隻中等size,唔錯。另外佢啲五花肉/雞軟骨/一口牛個孜然粉味好重😍, 肉質ok,唔算超級Juicy但勝在油脂分布平均,重口味但唔會過鹹,送埋可樂一流!另外仲叫咗韭菜,呢個好好食😋又係好重孜然味😍仲有叫咗碟小龍蝦,分量慷慨,亦都好辣好辣~整體來講佢價錢唔貴好抵食,啱晒後生仔嚟食宵夜,可惜係佢冇冷氣,不過送埋杯啤酒就冇問題👍🏻Igable:7/10Taste:7.5/10Worth revisiting:7.8/10#紅磡美食 #何文田美食 #黃埔美食 #何文田 #紅磡 #串燒 #宵夜 #食宵夜 #香港美食 #香港好去處 #香港 #黃埔

😍好抵食!
👍🏻啱晒食宵夜
⭐️街邊風味

推薦麻辣花甲粉絲$48

Igable:7/10
Taste:7.5/10
Worth revisiting:7.8/10

紅磡有好多好嘢食~但最令我喜愛的是。。串門子!門口就聞到好香串燒味!煙下煙下好吸引~入去坐喇,門口細細,但係內裏大大!坐好就點餸喇!Tick 下 tick 下都唔少~先黎。。燒矮瓜!灑上了孜然粉及香蔥~食一口,好香口呀!熱辣辣又夠飽肚~接著。。來點燒菇串!切得薄薄的,一樣灑滿了孜然粉~有冬菇又有白菇還有薯仔片!好爽還帶少少彈牙~好好味!之後有不是燒的。。涼拌粉皮!青瓜好清新!粉皮好冰涼,溝埋麻醬好味道呀~來點熱的,玉子燒!面頭燒得香~吃一舊,甜甜香香,充滿蛋味!好香呀~主角出現,燒蠔!仲咋咋聲ga!加上蔥及孜然粉去燒,一定好好味!Mmmm...唔腥又野味~一兩啖就成完全個!之後有錫紙包裝的。。金菇雜菜!打開香噴噴呀~焗得淋淋的,好味!兩款配得好好,和醬汁調和得好好呀!另一隻錫紙包裝,魷魚鬚!仲有青椒紅椒Tim 呀~混和著一齊食就最滋味喇!
紅磡有好多好嘢食~
但最令我喜愛的是。。
串門子!

門口就聞到好香串燒味!
煙下煙下好吸引~

入去坐喇,
門口細細,
但係內裏大大!

坐好就點餸喇!
Tick 下 tick 下都唔少~

先黎。。

燒矮瓜!
灑上了孜然粉及香蔥~

食一口,
好香口呀!
熱辣辣又夠飽肚~

接著。。
來點燒菇串!

切得薄薄的,
一樣灑滿了孜然粉~

有冬菇又有白菇還有薯仔片!
好爽還帶少少彈牙~
好好味!

之後有不是燒的。。
涼拌粉皮!

青瓜好清新!
粉皮好冰涼,
溝埋麻醬好味道呀~

來點熱的,

好香呀~

主角出現,
燒蠔!
仲咋咋聲ga!

加上蔥及孜然粉去燒,
一定好好味!

Mmmm...
唔腥又野味~
一兩啖就成完全個!

之後有錫紙包裝的。。
金菇雜菜!

打開香噴噴呀~

焗得淋淋的,
好味!

兩款配得好好,
和醬汁調和得好好呀!

另一隻錫紙包裝,
魷魚鬚!
仲有青椒紅椒Tim 呀~

混和著一齊食就最滋味喇!
2022-06-05
15 分鐘 (堂食)
2022-06-08 67 瀏覽
💰-燒烤既總類好多- 大部分都係$20以下一串💰大部分小食甜品都係$30-$60一份我地叫左燒雞皮、燒四季豆、燒土豆、烤牛舌、豬頸肉、燒牛肉串、燒蒜蓉茄子、臺式香腸、墨魚丸還有錫紙娃娃菜和錫紙燒花甲👍🏻四枝飲品!(埋單只係人均$200幾蚊)📎燒土豆十級推薦🤩比十粒星星 一定要食 必食!好香口 因為好薄所以好淋 有少少脆脆地既口感 好食到食完再叫!😋一定要叫!📎菠蘿都好好食 📎雞泡魚幹都外脆內嫩好香口📎燒茄子好重蒜蓉 好香口 唔會好乾 熱辣辣 一條可以兩個share都夠食🙈📎飲品嘅選擇都好多 有生啤 樽裝啤酒 降火飲品 啱晒大家一路食串燒燒烤一路飲🙈🌟餐廳主打串燒燒烤🤤每張枱隔離都會配有辣粉 紙巾👍🏻有三個辣度選擇 我哋叫咗全部小辣🙈人均大約$200就可以食到好飽 店鋪雖然座位比較少 不過坐得都好舒服 🤣

💰-燒烤既總類好多- 大部分都係$20以下一串
💰大部分小食甜品都係$30-$60一份
還有錫紙娃娃菜和錫紙燒花甲👍🏻四枝飲品!
(埋單只係人均$200幾蚊)

📎菠蘿都好好食
📎雞泡魚幹都外脆內嫩好香口

• 蒜蓉茄子,土豆片,韭菜,玻璃
2022-04-04 139 瀏覽
第一次係串門子叫外賣,真係令我大開眼界。我人生第一次食一餐五百蚊只有一樣嘢可以食得入口就係個日本芝士年糕,雖然唔再流心但係都起碼食得落肚。其他所有嘢都係黑色,超級乾同硬。個超級惹味雞泡魚乾係黑色嘅,兩條牛肉串變咗兩舊炭當然都係黑色嘅,條牛脷黑色之餘仲乾到好似食緊炭咁,嗰幾隻雞翼係殭屍咁嘅質地,個秘製麻辣金菇菜係油浸嘅,個雞髀菇變咗雞髀菇乾不特只最神奇係加咗層閃令令嘅油,個翠玉瓜皺晒皮之餘都係黑色嘅。哇呢一餐完全唔知講咩好...好多謝串門子比我見識到咩叫好肚餓都完全食唔到落肚嘅感受。為咗我哋嘅健康着想將所有嘢都掉晒,然後最後我地嗌過第二間嘅外賣。我奉勸紅磡嘅街坊們為咗自己嘅健康同荷包着想,請遠離呢一間店舖。

2022-04-04
250 分鐘 (外賣送餐)
2021-12-29 157 瀏覽
呢間串燒雖然位鋪頭細細,但係味道真係好有驚喜!第一個要推薦係烤小饅頭,雖然呢個combination有d奇怪但係食落好驚喜,饅頭表面好多香料,一要落去會feel到鹹鹹地,跟住爵多幾啖就開始食到饅頭既甜味,聽落又甜又鹹好似奇怪但係覺得刷新你味蕾!信我!另外一大推薦係翠肉瓜同雞脾菇,好juicy!個人覺得呢度既烤菜比較好味!大家可以去一試啊!
呢間串燒雖然位鋪頭細細,但係味道真係好有驚喜!
另外一大推薦係翠肉瓜同雞脾菇,好juicy!
個人覺得呢度既烤菜比較好味!大家可以去一試啊!
2021-11-09 184 瀏覽
為何深宵總是餓?見到呢間野凌晨仲有開理智唔到所以打電話叫左外賣😂·惹味蒜蓉燒茄子🍆($38)茄子燒到淋哂既蒜蓉亦超級多調味都夠但🥲🥲佢超級油變左油浸茄子🍆燒韭菜($14)由於同茄子包埋一齊搞到好油燒冬菇($14)燒到好乾身調味都夠算係3款裡面最正常5餸粉麵($73)魚腐/肥牛/牛筋丸/娃娃菜/金針菇/米線本身食完串燒對佢已經不抱期望點知個米線反而清清地·正正常常個辣度岩岩好湯中規中矩中和番頭先個油浸茄子既油膩感但$73好唔值整體而言下次情願捱餓🥲或者煮個杯麵食都唔亂叫野食
為何深宵總是餓?
見到呢間野凌晨仲有開
理智唔到
所以打電話叫左外賣😂
惹味蒜蓉燒茄子🍆($38)
茄子燒到淋哂既
蒜蓉亦超級多
調味都夠
但🥲🥲佢超級油
變左油浸茄子🍆

燒韭菜($14)
由於同茄子包埋一齊
搞到好油
燒冬菇($14)
燒到好乾身
調味都夠
算係3款裡面最正常

5餸粉麵($73)
魚腐/肥牛/牛筋丸/娃娃菜/金針菇/米線

或者煮個杯麵食
都唔亂叫野食
外賣自取
2021-11-04 132 瀏覽
得幾張台 起碼等了半粒鐘好鬼肚餓先有第一轉d嘢食上來 d野好似縮左水超干 特别係雞腎雞軟骨 雞肉 真係唔抵 價錢比同區其他串燒舖都貴 同埋! 仲要收加一 真係同區第一間! 千奇唔好再黎喇!
2021-10-16 145 瀏覽
搬運以前經常點外賣 ,味道還算正常,性價比也不錯,這次在他們搬運後第一次試,價格漲了一半多,份量縮水一半不止,味道也變差,特別是以前經常點的肉串,完全瘦身,兩串不如以前一串,乾鍋以前是滿滿一盒,現在三分之一都沒有,飯也只有飯盒的三分之一,非常失望,再也沒有下次!!!不知道是換了老闆還是廚師,整個都大不如前,希望能夠重新像以前一樣。乾鍋味道也非常差,以前牛肉都是香辣,現在肥牛是日本牛肉飯的甜牛肉,完全不是乾鍋的味道。
2021-10-16
50 分鐘 (外賣自取)
好奈之前(當時應該仲係舊鋪)見外賣app做緊discount就諗住試下,都試過幾次,堂食有外賣有外賣app都有,每一餐都帶到比我新驚喜,真係獲獲新鮮獲獲金,一餐難食過一餐。次次叫啲嘢都唔齊,同類串燒叫兩串得一串。有次叫咗麻辣燙,直情成碗啲野食都唔啱。打過去同服務員講,態度非常惡劣,完全冇心解決問題。店內衛生環境都欠奉,上面嘅枱枱櫈櫈全部都油淋淋。啲店員都好唔識得處理衛生,R完腳又掂啲野食,真係望到都唔開胃。而家已經唔會再食,總之希望大家唔好中伏同呢啲咁嘅鋪頭快啲執左佢唔好遺害人間。
2021-05-28 317 瀏覽
非常中伏的一間大陸人經營又無禮貌落錯單唔認, 叫外賣等左個半鐘之後聲都唔聲就取消左你既單既垃圾店。非常中伏。Please never ever try this restaurant, this is the worst restaurant i have ever experienced in my 30 years life time. Poor service poor food and poor staff attitude.
2020-04-28
90 分鐘 (外賣送餐)
$100 (宵夜)