2018-10-18
最近天氣開始涼, 最岩去打邊爐喇~今次去左兆萬覓食, 見到有任食火鍋, 就入左去喇!我地7 點去到, 好彩未有好多人, 唔駛等位就有得入座喇入到去都唔覺得有好大陣邊爐味, 睇黎D 抽風設備做得幾好湯底都有好多選擇:我地揀左胡椒豬肚雞煲, 一黎到就好香喇~野飲都有唔少選擇:我試左個蜜桃汁, 初初以為會好甜, 但又唔會wo, 反而清清地! 岩哂我口味因為太肚餓, 我地好快就嗌野食喇~我幾欣賞可以揀"多"同"少"既份量, 好體貼~因為怕眼闊肚窄一時寫得太多野食, 所以我都先揀左"少", 唔好浪費!手打蟹籽墨魚滑每次去打邊爐我都好鍾意食手打既魚滑, 呢個魚滑爽口彈牙, 唔錯!!脆卜卜炸魚皮打邊爐一定要食既炸魚皮~ 又脆又夠鹹我鍾意!蜂巢冰豆腐呢個冰豆腐幾得意, 個樣真係幾似蜂巢, 一開始仲以為係冰糖放落個火煱之後就變返豆腐樣灸燒芝心丸呢個係我既至愛, 不過我寫左2次要"多"既份量, 佢地都係俾左2粒我第3次寫埋"要5粒", 佢地真係俾左5粒我, 因為真係好好味呀食到咁上下就去拎甜品, 選擇唔算好多~竟然有吱吱冰食!好有童年回憶, 即刻拎一枝同朋友share食~再食多個紅豆雪糕, 食左咁多野真係
今次去左兆萬覓食, 見到有任食火鍋, 就入左去喇!
我地7 點去到, 好彩未有好多人, 唔駛等位就有得入座喇
入到去都唔覺得有好大陣邊爐味, 睇黎D 抽風設備做得幾好
湯底都有好多選擇:
我地揀左胡椒豬肚雞煲, 一黎到就好香喇~
野飲都有唔少選擇:
因為太肚餓, 我地好快就嗌野食喇~
我幾欣賞可以揀"多"同"少"既份量, 好體貼~
手打蟹籽墨魚滑
脆卜卜炸魚皮
打邊爐一定要食既炸魚皮~ 又脆又夠鹹我鍾意!
蜂巢冰豆腐
呢個冰豆腐幾得意, 個樣真係幾似蜂巢, 一開始仲以為係冰糖
放落個火煱之後就變返豆腐樣
灸燒芝心丸
食到咁上下就去拎甜品, 選擇唔算好多~
竟然有吱吱冰食!
好有童年回憶, 即刻拎一枝同朋友share食~
再食多個紅豆雪糕, 食左咁多野真係好滿足
Overall 黎講環境同座位好舒適, 上菜速度都幾快, 食物新鮮, 性價比高