2025-03-04 203 瀏覽
昨晚跟朋友出花園街買東西,朋友說附近有西餐廳不錯,便跟他去試試。這店裝修雅致,而且整齊清潔。服務員也十分有禮,為我們安排坐位。餐牌有不同款式的西餐,我們不想吃太多肉,便選了兩款以海鮮為主的套餐。香煎海蝦、蟹子、墨魚汁燴意大利飯 ($79)這意大利飯充滿香濃的墨魚汁,意大利飯的軟腍和墨魚汁的香味,令人吃過不停。再加上已除殼的海蝦和蟹子,令這道菜更加豐富。昨晚逛完街已很餓,但吃完這飯已十分飽足,份量不少。煙三文魚、羅勒醬忌廉汁闊條麵 ($69)這闊條麵充滿獨特而香濃的羅勒醬忌廉汁,闊條麵軟腍適中、忌廉的濃度也很合適,令每條麵條都掛着忌廉汁。也喜歡這三文魚及一些雜菌為配搭,十分美味。紫薯粟米忌廉湯 (跟餐)這跟餐的忌廉湯宜真值得一讚!很香滑、味道濃郁,以紫薯為主,再加上粟米、香草、忌廉烹製而成,味道豐富。薑蜜梳打 (跟餐特飲+$12)柚子梳打 (跟餐特飲+$12)這兩杯冰凍梳打配忌廉意粉,十分合適。

香煎海蝦、蟹子、墨魚汁燴意大利飯 ($79)

煙三文魚、羅勒醬忌廉汁闊條麵 ($69)

紫薯粟米忌廉湯 (跟餐)

薑蜜梳打 (跟餐特飲+$12)
柚子梳打 (跟餐特飲+$12)
這兩杯冰凍梳打配忌廉意粉,十分合適。

屯門有一個地方叫紅橋,原來太子也有。今晚行過見到這間「紅橋」餐廳,被它的名字所吸引,於是走進去一試。晚巿套餐都是定價百元之內,奉送餐湯和熱飲,而且還免收加一,幾抵食!餐湯分別有中、西2式可選。當天供應的是紫薯忌廉湯,味道濃稠,感受到微微的紫薯香味。不過中湯就稍嫌有點過鹹。豬扒薄切,肉質十分軟嫩。而且外層塗了蜜糖,入口會有一股甜甜蜜香味。蛋包飯包成橄欖形,有點似一隻大餃子。飯粒分明,蛋皮上有茄汁作裝飾,所以味道帶點酸甜。肉眼扒大塊,肉質鬆軟,蘸點黑椒汁後更加惹味。選擇了配薯角,新鮮炸好熱辣辣上枱,薯香味濃。和上面豬扒蛋包飯一樣,這個餐也是有沙律菜伴碟的。加配了$40小食一份,好有驚喜!芝麻蝦多士炸至香脆,蝦膠內餡帶彈牙感,還附上煉奶。而蜜椒單骨雞翼同樣惹味,味道鹹甜,單骨更是進食方便。晚餐奉送熱飲,筆者和友人加錢轉為特飲。2杯分別是凍百香果蜜和凍洛神花蜜 。
,被它的名字所吸引,於是走進去一試。

。不過中湯就稍嫌有點過鹹。

紐西蘭肉眼扒沙律菜配薯角

肉眼扒大塊,肉質鬆軟,蘸點黑椒汁後更加惹味

加配了$40小食一份,好有驚喜!芝麻蝦多士炸至香脆
,蝦膠內餡帶彈牙感,還附上煉奶。而蜜椒單骨雞翼同樣惹味
,味道鹹甜,單骨更是進食方便。

2025-03-03
2025-02-27 189 瀏覽
喺太子花園街230號地舖嘅「紅橋」食咗幾道好有心思嘅菜式,同大家分享吓! 第一道係 **「紐西蘭肉眼扒配黑椒汁意粉」**,塊肉眼扒切得夠厚身,表面煎到微微焦香,入口肉質軟嫩,脂肪紋分布均勻,咬落去肉汁豐富,牛味濃郁得嚟唔會油膩。黑椒汁煮得夠濃稠,辣味溫和帶少少甜,仲加咗炒香嘅蒜片同洋蔥碎,掛滿每條意粉,意粉煮得啱啱好,彈牙有咬口,撈埋一齊食真係「邪惡」得嚟好滿足! 跟住試咗 **「豬扒拼吉列蝦沙律」**,豬扒用煎嘅方式處理,外層煎到金黃微脆,肉質鬆軟又帶少少焦香,完全唔乾柴,醃得入味有淡淡蒜香。吉列蝦先係炸嘅主角,外層炸漿薄脆,咬落「咔嚓」聲,蝦肉新鮮彈牙,點少少沙律醬更提鮮。沙律菜底用咗新鮮生菜、菠蘿粒同火龍果,菠蘿嘅酸甜同火龍果嘅清甜撞埋一齊,加埋芝麻醬撈勻,口感爽脆又開胃,同煎豬扒同炸蝦形成完美平衡! 甜品方面, **「經典紅豆冰」** 絕對係童年回憶!紅豆煲到起沙又保留粒粒口感,椰奶香滑得嚟唔會過甜,撈埋碎冰一啖飲落去,冰涼透心,解膩一流。最後飲埋杯 **「熱薑菊蜜」**,薑味辛香但唔嗆喉,菊花蜜嘅清甜中和咗薑嘅辣勁,飲完喉嚨同個胃都暖笠笠,秋冬飲真係啱晒! 整體食材配

整體食材配搭有驚喜,尤其係沙律嘅水果同煎炸物嘅平衡,醬汁調味亦見心思,環境仲夠chill,街坊小店有咁嘅質素,絕對要再嚟encore!
2025-02-24 237 瀏覽
我經過這家餐廳看到很多人排隊,於是上openrice睇食評,食評評價很高,我帶著期望來到這餐室吃午飯,點了一個紐西蘭肉眼扒配意粉,另外要了一個咖哩牛腩飯。首先來了一個中湯,味道不錯,然後肉眼扒到了,賣相吸引,好大份,可是吃了一口,肉是用重手鬆肉粉"那"過,並不是真才實料,只是大家樂級數,我一向都是尋求高質素食材,有誠意及健康的廚藝,顯然這家不是我所要的。另一個咖哩飯,咖哩偏甜,我不喜歡,紅豆冰落了練奶,又是偏甜。無語。
紐西蘭肉眼扒配意粉
2025-02-23
15 分鐘 (堂食)
午餐
2025-02-20 253 瀏覽
來到太子這間紅橋餐廳,的確是以茶餐廳的價錢可以食到高質的西餐,性價比很高👍👍❇️西湯蜆肉忌廉湯的奶香濃郁,入口滑順,裏面的蘑菇和蜆肉也很多❇️紐西蘭肉眼扒沙律菜肉扒很大件,經過恰到好處的煎烤,外層焦香酥脆,內裡卻保持鮮嫩,每一口都能感受到肉汁在口中爆發,很有滿足感。😋😋😋❇️香煎帶子.蟹肉南瓜忌 汁燴蔥大利飯飯上面充滿蟹肉,蟹肉的鮮味與南瓜忌廉汁完美融合。香煎帶子外層微焦,內裡鮮嫩多汁,帶有海洋的鮮甜風味,帶子的嫩滑、蟹肉的細膩、米飯的彈牙與南瓜汁的濃郁,口感非常豐富。❇️經典紅豆冰紅豆煮得軟爛綿密,入口即化,帶有自然的甜香,口感極佳❇️柚子梳打帶有天然的柚子清香,入口清爽

❇️西湯
蜆肉忌廉湯的奶香濃郁,入口滑順,裏面的蘑菇和蜆肉也很多

❇️紐西蘭肉眼扒沙律菜

❇️香煎帶子.蟹肉南瓜忌 汁燴蔥大利飯

❇️經典紅豆冰
紅豆煮得軟爛綿密,入口即化,帶有自然的甜香,口感極佳

❇️柚子梳打
帶有天然的柚子清香,入口清爽

餐湯:粟米蘑菇南瓜忌廉湯湯底綿滑,南瓜甜味自然,飲落有淡淡粟米粒嘅爽口感,蘑菇碎有少少咬口,整體味道溫和香煎海蝦,帶子 伴龍蝦汁忌廉汁燴意粉 $73海蝦煎得香口彈牙,帶子表面微脆內裡軟嫩,龍蝦汁混忌廉後濃郁得嚟唔會過鹹,掛汁力強,意粉軟硬度適中,性價比好高香煎比目魚伴意式茄茸燴意大利飯 $85比目魚皮煎到脆卜卜,魚肉嫩滑帶油香,茄茸飯酸甜開胃,飯粒煙韌有咬口,而且飯量十足,好滿足凍檸茶 熱檸水📌紅橋 (太子)地址:太子花園街230號地舖🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #關注#hongkong #太子 #紅橋 #南瓜忌廉湯 #香煎比目魚 #意大利飯 #龍蝦汁忌廉汁燴意粉 #性價比高

餐湯:粟米蘑菇南瓜忌廉湯

香煎海蝦,帶子 伴龍蝦汁忌廉汁燴意粉 $73

香煎比目魚伴意式茄茸燴意大利飯 $85

凍檸茶 熱檸水

📌紅橋 (太子)
地址:太子花園街230號地舖

🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)

2025-02-17 185 瀏覽
旺角食飯有太多選擇,無意中搵到呢間「紅橋」餐廳。個鋪頭名幾特別,紅橋係位置於屯門嘅飲食地瞟。呢個dinner set包一杯熱茶飲,一份dinner. ,「一杯」中湯又或者白汁蘑菇湯。碗湯係用一隻「大小小嘅杯上」🤣🤣今晚係冬瓜排骨湯👍👍如果凍飲🥤另外加多$3。dinner set入面個薯菜份量好足夠👍👍好小係香港見到有咁大舊又大條嘅炸薯角!而且仲有碟小小嘅茄汁。個扒不過不失啦。始終香港物價,人工都高,$85算係咁。👍👍👍👍👍

如果凍飲🥤另外加多$3。

紅橋太子花園街230號地舖味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐食物推介:紐西蘭肉眼扒沙律菜 $85,經典紅豆冰 +$10紐西蘭肉眼扒沙律菜:肉眼扒的分量不小,肉質厚實且鮮嫩多汁,可謂又大又厚,好味又抵食。醬汁方面可選燒汁或黑椒汁,我選擇的黑椒汁,微辣的口感與肉質的鮮美相得益彰,另外又可選用薯角,白飯或意粉,配搭的忌廉湯則滑順可口,奶香四溢,提升了整個套餐的層次!😄😄😄經典紅豆冰:紅豆冰用獨特杯子盛載,杯身上闊下窄,杯口傾斜的設計美觀而新穎,另外,冰塊方面飲品用大冰球取代碎冰,更方便飲用,味道方面,紅豆煮得恰到好處,口感綿密,甜度適中,讓人感受到紅豆的自然香甜,奶味亦很濃郁,意外的美味!😍😍😍
紅橋
太子花園街230號地舖

味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐
環境指數:⭐⭐⭐⭐
服務指數:⭐⭐⭐⭐
食物推介:紐西蘭肉眼扒沙律菜 $85,經典紅豆冰 +$10

2025-02-01 411 瀏覽
呢間餐廳🍴好近太子地鐵站🚉非常方便,餐廳門口有好大塊紅色招牌,清楚見到「紅橋」的字眼😆坐位數量一般,繁忙時間時都需要等位…坐位間讓人感到乾淨衛生,坐得舒適😌呢間餐廳主要菜式有蛋包飯🍳海南雞飯🐔黑松露帶子意粉🍝紅豆冰🫘餐湯有兩款選擇,正常發揮,暖胃相當不錯😝單骨蜜味雞翼、蝦多士、生果沙律🥗呢間前菜幾好味😋單骨蜜味雞翼好入味,而且每嚿雞翼都烤得金黃油亮,甜度恰度好處,香脆可口;而蝦多士同樣一咬落去脆卜卜,蝦肉🍤好彈牙,面頭仲舖滿芝麻,口感超級豐富😍仲配埋生果沙律🥗即時感覺健康返~香煎帆立貝黑松露忌廉汁燴意粉🍝呢款意粉掛滿哂黑松露醬汁,加上香煎咗既帆立貝,進一步將味道層次提升帆立貝表面,口感爽滑,仲幾大碟吓😙黑醋蜜糖豬扒伴蛋炒飯🍯呢款「黑醋蜜糖豬扒伴蛋炒飯」將煎好咗既豬扒配上蜜糖醬汁後,感覺𣊬間即刻變成高級西餐廳🍴 食落口已經感覺到蜜糖味好突出,豬扒🐽肉質嫩滑,且豬味算濃郁~配合埋蛋包飯一流🥳紅豆冰呢杯紅豆冰非常特別🤩 冇諗過係成碗上😂 用透明碗就可以睇到層次分明,而且d冰感覺似雪糕🍧造型,相當特別🫢熱檸水整體以旺角晚市黎講價格便宜,$100左右就食到,而且餐廳🍴出餐速度快,賣相亦好靚,打卡

餐湯
有兩款選擇,正常發揮,暖胃相當不錯😝

單骨蜜味雞翼、蝦多士、生果沙律🥗

香煎帆立貝黑松露忌廉汁燴意粉🍝

黑醋蜜糖豬扒伴蛋炒飯🍯

紅豆冰

熱檸水

整體以旺角晚市黎講價格便宜,$100左右就食到,而且餐廳🍴出餐速度快,賣相亦好靚,打卡一流,絕對有下次~
2025-01-21 464 瀏覽
今晚去花墟買花準備過年, 嚟到太子花園街, 食個晚餐再繼續行, 我地揀咗 “紅橋” 。呢間係一間親切小店, 一入去, 一班人去就感受到街坊老店嗰種熱情, 好親民, 好自在。西餐又平又抵食, 價錢又不貴, 店員很快安排入座。佢哋個 Dinner Set 真心抵食, 重點係冇加收一成服務費。餐湯點咗兩份晚餐set, 有西湯, 係忌廉粟米湯, 都唔錯, 入口濃郁, 粟米香甜, 完全融入忌廉湯裡面, 仲加有蘑菇, 忌廉湯好滑。每一啖都濃滑滋味, 暖笠笠嘅感覺。照燒汁雞扒伴蛋包飯 - $70蛋包飯圓圓的, 很吸引, 附有伴菜, 入面嘅飯吸咗蛋漿很香口, 蛋包飯嘅蛋皮煎得又薄又嫩, 香氣撲鼻, 包住滿滿嘅炒飯, size都大份呀, 不過飯底無特別調味或者加入其他配料, 只係靠蛋面小小蕃茄汁, 同雞蛋味補足。照燒汁雞扒都幾嫩滑, 外面煎到香噴噴, 皮又脆卜卜, 又厚身, 唔錯呀!BBQ醬烤豬肋骨伴沙律菜配薯角 / 白飯/ 意粉 - $82另一款揀咗豬肋骨伴沙律菜配薯角, 估唔到呢個價錢有咁大嘅份量豬肋骨, 有一件大, 一件小; 用BBQ醬燒焗, 鹹鹹甜甜, 好食呀! 仲有即炸嘅薯角熱辣辣, 香噴噴,

餐湯

照燒汁雞扒伴蛋包飯 - $70

另一款揀咗豬肋骨伴沙律菜配薯角, 估唔到呢個價錢有咁大嘅份量豬肋骨, 有一件大, 一件小; 用BBQ醬燒焗, 鹹鹹甜甜, 好食呀! 仲有即炸嘅薯角熱辣辣, 香噴噴, 抵食呀!

飲品
凍檸茶
2025-01-20 444 瀏覽
呢間茶餐廳既晚餐價錢好抵,又有餐湯同飲品,餐湯仲可以揀中湯或者西湯,我地揀左忌廉湯,蘑菇味濃又creamy,主食叫左一份蜜汁豬扒蛋包飯,蛋包飯入面係炒飯底好惹味,豬扒既肉質唔會好鞋口加埋蜜糖汁好sweet sweet甘幾夾同好味。另外叫左一份bbq醬豬肋骨,豬肋骨份量比想像中大條,易切,齒夾留香,食唔停口,配埋粗炸薯角好香脆,沙律菜落左生果火龍果同醋好醒胃。紅豆冰推介椰汁味濃郁,紅豆好粉,如果可以加雪糕就更正。

紅豆冰推介椰汁味濃郁,紅豆好粉,如果可以加雪糕就更正。
3K
2025-01-11 437 瀏覽
好一陣無黎花園街,呢度依舊有好多餐廳,但大部份都轉左新面孔。同朋友選了紅橋,記憶中呢間的西餐又平又抵食😊店員很快安排入座,睇下餐排食咩好先。⭐餐湯點咗兩份晚餐set,餐湯選了中湯和西湯,是晚中湯係木瓜湯,清甜好飲。西湯係蜆肉忌廉,忌廉湯好滑,蜆肉下得多。⭐原條日式照燒汁鰻魚配蛋包飯主菜揀咗蛋包飯,圓圓的蛋包飯很吸引,入面嘅飯吸左蛋漿很香口,仲有原條鰻魚添,正呀😋⭐bbq醬烤豬肋骨伴沙律菜配薯角另一樣揀咗豬肋骨,估唔到呢個價錢有咁大嘅份量豬肋骨,吸咗bbq醬鹹鹹甜甜又帶點酸,好食呀🤤仲有即炸嘅薯角香噴噴,抵食!⭐熱情果梳打 & ⭐檸檬可樂朋友的餐飲揀了特飲梳打,自己就揀咗檸樂,酸酸甜甜冰冰涼涼,爽。餐點高質,價錢又不貴,依舊係貼地親民嘅好店。

⭐餐湯

⭐原條日式照燒汁鰻魚配蛋包飯

⭐bbq醬烤豬肋骨伴沙律菜配薯角

⭐熱情果梳打 & ⭐檸檬可樂

餐點高質,價錢又不貴,依舊係貼地親民嘅好店。
2025-01-07
2025-01-06 409 瀏覽
紅橋.太子親切小店尋味香港,今次我哋嚟到太子花園街嘅 “紅橋” 呢間親切小店。一入去,就感受到街坊老店嗰種熱乎勁,唔似大酒樓咁拘謹,好自在。講到食嘅,佢哋個 Dinner Set 真心抵食,重點係冇加收一成服務費,呢點真係好加分,畀食客可以放開肚皮享受美食。先嚟講講個西湯,忌廉周打蜆湯唔錯入口濃郁,蜆嘅鮮味完全融入忌廉湯裡面每一啖都濃滑滋味,暖笠笠前菜嘅單骨蜜味雞翼同蝦多士,亦都冇令人失望。雞翼烤到金黃油亮,蜜味恰到好處,甜香入肉,咬落去外皮香脆,裡面嘅肉嫩到出汁。蝦多士就更唔使講,蝦肉彈牙,好多芝麻,加倍香脆夾住蝦肉嘅多士烘得酥脆,一口咬落,香脆彈牙,口感豐富到爆。主食方面,蜜椒灘下脾伴蛋包飯真係超有驚喜。蛋包飯嘅蛋皮煎得又薄又嫩,香氣撲鼻,裡面嘅飯炒得粒粒分明,搭配嘅蜜椒灘下脾,肉質鮮嫩多汁,蜜椒味調得剛剛好,微微辣又帶甜,混合埋蛋包飯一齊食,每一口都好滿足。紐西蘭肉眼扒沙律菜配燒汁,肉眼扒煎到軟林林,一刀切落去,肉汁潺潺流出,入口即化嘅口感,配上清爽嘅沙律菜同香濃嘅燒汁,中和得恰到好處。炸薯角就更加唔容錯過,外脆內嫩,鹹香可口,食完一塊又想一塊。飲品方面:經典紅豆冰同洛神花梳打,
紅橋.太子親切小店

尋味香港,今次我哋嚟到太子花園街嘅 “紅橋”
呢間親切小店。一入去,就感受到街坊老店嗰種熱乎勁,
唔似大酒樓咁拘謹,好自在。

講到食嘅,佢哋個 Dinner Set 真心抵食,
重點係冇加收一成服務費,
呢點真係好加分,
畀食客可以放開肚皮享受美食。

先嚟講講個西湯,忌廉周打蜆湯唔錯
入口濃郁,蜆嘅鮮味完全融入忌廉湯裡面
每一啖都濃滑滋味,暖笠笠

前菜嘅單骨蜜味雞翼同蝦多士,亦都冇令人失望。
雞翼烤到金黃油亮,蜜味恰到好處,
甜香入肉,咬落去外皮香脆,
裡面嘅肉嫩到出汁。

蝦多士就更唔使講,蝦肉彈牙,
好多芝麻,加倍香脆
夾住蝦肉嘅多士烘得酥脆,
一口咬落,香脆彈牙,口感豐富到爆。

主食方面,蜜椒灘下脾伴蛋包飯真係超有驚喜。
蛋包飯嘅蛋皮煎得又薄又嫩,香氣撲鼻,
裡面嘅飯炒得粒粒分明,搭配嘅蜜椒灘下脾,
肉質鮮嫩多汁,蜜椒味調得剛剛好,
微微辣又帶甜,混合埋蛋包飯一齊食,
每一口都好滿足。

紐西蘭肉眼扒沙律菜配燒汁,
肉眼扒煎到軟林林,一刀切落去,
肉汁潺潺流出,入口即化嘅口感,
配上清爽嘅沙律菜同香濃嘅燒汁,
中和得恰到好處。
炸薯角就更加唔容錯過,外脆內嫩,
鹹香可口,食完一塊又想一塊。

飲品方面:
經典紅豆冰同洛神花梳打,簡直就係解膩神器。
紅豆冰嘅紅豆煮得綿綿嘅,冰涼甜蜜,大口吸入,暑氣全消。
洛神花梳打就清新酸爽,帶住淡淡嘅花香,飲完令人精神一振。

餐廳: 紅橋
地址: 太子花園街230號地舖
2025-01-05 368 瀏覽
和朋友一人嗌左一個餐。套餐奉送餐湯及熱飲。我和朋友分別嗌左中湯和西湯。中湯是花生蓮藕湯;西湯是粟米忌廉湯。❤️香煎帆立貝蟹子伴墨魚汁燴意大利飯 帆立貝煎得剛好唔會太乾身👍🏻。還有大量蟹子,混入意大利飯中同吃很有口感~❤️黑椒汁牛扒配蒜香羅勒醬燴意大利粉 牛扒大大塊😍,配上微辣的黑椒汁同吃份外滋味😋。內有蒜片,很香口~😋還有我最愛吃的秋葵和粟米🌽等配菜👍🏻。凡惠顧任何主食或套餐可加$40換購蜜椒單骨雞翼(6件)拼 芝麻蝦多士(2件)。蜜椒單骨雞翼(6件)吃起來很方便😋👍🏻。有蜜糖甜甜地好sweet!芝麻蝦多士(2件)面上鋪滿了黑芝麻😍,夠足料!外層多士炸得鬆脆唔硬,夾在中間的蝦膠十分彈牙😋。和朋友各自加了$6 配熱柚子蜜和加了$6 配熱薑菊蜜。兩杯飲即叫即沖,夠晒熱!👍🏻喺呢個微涼嘅天氣飲暖身又滋潤~🥰呢間餐廳重係全日免收加一!👍🏻
和朋友一人嗌左一個餐。

套餐奉送餐湯及熱飲。我和朋友分別嗌左中湯和西湯。

中湯是花生蓮藕湯;西湯是粟米忌廉湯。

❤️香煎帆立貝蟹子伴墨魚汁燴意大利飯

❤️黑椒汁牛扒配蒜香羅勒醬燴意大利粉
牛扒大大塊😍,配上微辣的黑椒汁同吃份外滋味😋。
內有蒜片,很香口~😋還有我最愛吃的秋葵和粟米🌽等配菜👍🏻。

凡惠顧任何主食或套餐可加$40換購
蜜椒單骨雞翼(6件)拼 芝麻蝦多士(2件)。

和朋友各自加了$6 配熱柚子蜜和加了$6 配熱薑菊蜜。

呢間餐廳重係全日免收加一!👍🏻
2024-12-12 565 瀏覽
太子花園街高CP值西餐,就係地鐵站出嚟幾分鐘路程的紅橋餐廳,夜晚都幾多客人。黑椒汁牛扒 配蒜香羅勒酱燴意大利粉 $96牛扒好嫩配上又香又暖的黑椒汁,暖胃又滿足,蒜香羅勒酱清新所以唔會成個餐都好膩,仲有蔬菜玉米,成個餐的份量好足料。黑松露忌廉海蝦 燴意粉 $72黑松露好多好香,但最出名係個忌廉汁,香濃creamy,每一啖都包住意粉,奶香味十足,必食之選。跟餐仲加左蝦多士同雞翼,蝦多士炸的十分香脆,而雞翼用柚子蜜包裹住不油膩。紅豆冰亦係必叫之選,佢地加入牛奶做的冰,所以唔會越飲越淡,有誠意。🥢紅橋 🌏太子花園街230號地舖
黑椒汁牛扒 配蒜香羅勒酱燴意大利粉 $96
黑松露忌廉海蝦 燴意粉 $72