2025-06-27 92 瀏覽
這間充滿英倫風的小店,地方不算太大, 但座位之間隔十分舒適。食物方便 $80有五道菜黑醋沙律杯/紫薯忌廉湯/吉列豬梅扒燒汁配紅糙米飯/芝士蛋糕,橙汁,真的十分抵食,味道亦不欺場。*紫薯忌廉湯,香濃幼滑, 口感豐富。*吉列豬梅扒燒汁配紅糙米飯,分量十足,厚切豬梅扒,啖啖肉, 不是方間的只有炸粉漿。*芝士蛋糕,味道濃郁另朋友不想吃太多就選了主菜加餐湯和飲品。*鐵板法式羊扒迷迭香蒜蓉汁羊扒分量也不少,表面焦香微脆,內裏仍保留粉嫩的肉汁,搭配迷迭香蒜蓉汁,提升了羊肉的口感, 減少了羊騷味,非常可口。
這間充滿英倫風的小店,
地方不算太大, 但座位之間隔十分舒適。
食物方便 $80有五道菜黑醋沙律杯/
*紫薯忌廉湯,
香濃幼滑, 口感豐富。
*芝士蛋糕,味道濃郁
另朋友不想吃太多就選了主菜加餐湯和飲品。
*鐵板法式羊扒迷迭香蒜蓉汁
提升了羊肉的口感, 減少了羊騷味,非常可口。
2025-06-22
  • 鐵板法式羊扒迷迭香蒜蓉汁
2025-06-23 80 瀏覽
好耐冇去北角啦,行街嘅時候遇到一個裝修睇落唔錯嘅扒房就入咗去試咗一下,又被驚艷到~同埋最緊要嘅係晏晝兩點都有好多人喺度食👍1️⃣美国安格斯牛扒成個份量勁大,女仔好難全部食完。但係成個味道係好好嘅!黑松露醬汁好濃郁,澆在牛扒上風味無窮😋 配菜係薯蓉同埋秋葵2️⃣巴斯克蛋糕跟餐加一個蛋糕只需要20蚊,真嘅係好抵!成個蛋糕嘅出品都好唔錯,芝士味好濃,上邊仲有少少朱古力粉,所以口感層次都好好3️⃣秋葵煙肉串燒原本唔想嗌嘅但係睇圖片好似好正,所以就試咗一下。真嘅都好唔錯!因為個串燒燒得啱啱好,少少smokey加埋肉嘅鹹味同埋秋葵嘅滑,口感好好!

1️⃣美国安格斯牛扒

2️⃣巴斯克蛋糕

3️⃣秋葵煙肉串燒

2025-06-21 137 瀏覽
今次同朋友去左間紅色懷舊鐵板餐廳, 餐廳燈光浪漫, 每張枱與枱之間有隔距, 有私隱有卡位! 紅色主調加上復古裝飾,感覺溫馨又帶啲神秘。用左可能有懷舊嘅唔同燈飾, 皮椅同木枱打造出懷舊氛圍,氣氛好有七八十年代舊香港feel。鐵板 美國牛封門柳(約7安士)。鮮菇燒汁鐵板餐上枱時「滋滋聲」超吸引,牛扒熟度啱啱好,配上濃郁醬汁,食落肉質鬆軟又多汁。成間餐廳充滿復古情懷,好似穿越時光返到細個嗰陣!凱撒沙律食落爽脆,開胃又唔膩。🥗

鐵板 美國牛封門柳(約7安士)。鮮菇燒汁

凱撒沙律食落爽脆,開胃又唔膩。🥗

夜市的水晶燈 營造浪漫二人世界相片最後附有餐牌🐠🐠🐠紅星餐廳 (北角)地址: 北角英皇道668號健康村2期UG樓UG10號舖全新推出「琺瑯鍋」🫕菜式,將菜品香味炆到極致。美國安格斯牛肉眼扒 · 黑松露醬燒汁 ($180)安格斯牛肉眼🥩扒以其鮮嫩多汁的口感著稱,油花分佈均勻,帶來濃郁的牛肉香氣。黑松露🍄的獨特芬芳與燒汁的濃郁鹹香交織,完美提升了牛肉的層次感。肉質熟度掌握得宜,醬汁不過分搶戲,真係好滿足☺️西班牙海鮮飯🥘($100)
米飯吸收了海鮮高湯的精華,粒粒分明且帶有微微的焦香,令人驚艷。蝦🦐、貽貝和鱈魚🐟等海鮮食材新鮮十足,與藏紅花的獨特香氣相得益彰。色香味俱全。凱撒沙律🥗(跟餐+$30)
新鮮的羅曼生菜🥬脆嫩爽口,搭配濃郁的凱撒醬,帶來奶香與微酸的平衡。麵包丁的酥脆為整體增添了豐富的口感,而帕爾馬森乾酪🧀的鹹香則是畫龍點睛之筆。西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕🍰(跟餐+$20)口感介於輕盈與濃稠之間,入口即化,微微的焦苦味與芝士的醇厚完美融合,甜而不膩。南瓜湯/羅宋湯及麵包(+$20)菠蘿汁/橙汁(+$10)

夜市的水晶燈 營造浪漫二人世界
相片最後附有餐牌🐠🐠🐠

紅星餐廳 (北角)
地址: 北角英皇道668號健康村2期UG樓UG10號舖

全新推出「琺瑯鍋」🫕菜式,將菜品香味炆到極致。

美國安格斯牛肉眼扒 · 黑松露醬燒汁 ($180)

肉質熟度掌握得宜,醬汁不過分搶戲,真係好滿足☺️

西班牙海鮮飯🥘($100)

凱撒沙律🥗(跟餐+$30)

西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕🍰(跟餐+$20)

南瓜湯/羅宋湯及麵包(+$20)
菠蘿汁/橙汁(+$10)
走過北角,見到「紅星餐廳」個名,仲以為係茶餐廳,但一入去即時被佢嗰種 高貴浪漫氛圍 吸引🚪✨D staff 都super nice ,攣頭髮waitress 真係好好~無微不至,推介食品 又 服侍周到環境打卡位滿分!📸餐廳內嘅水晶燈光影超有feel,枱燈射出嘅花紋仲勁靚~🙌 加上牆上有鐘擺既鐘同80年代嘅復古元素,完全係電影約會場景🎥❤️!食物推介🍴✨餐單抵到爆!5道菜set只需 $80,仲附送 100%純天然果汁🍹,例如 $28嘅菠蘿汁或橙汁,超解渴!1️⃣ 迷你黑醋沙律杯🥗 初榨橄欖油配啱啱好嘅酸度,好清新~💚2️⃣ 餐湯:雜菜湯 / 忌廉青淑湯🍵 雜菜湯好多配料,個人超愛!🤍3️⃣ 鑊仔香煎鱸魚扒配意粉或紅糙米飯🐟🍅 鱸魚皮煎到香脆,魚肉嫩滑到入口即化,配埋意大利番茄蓉醬,好正!🔥4️⃣ 秋葵煙肉卷 & 雙芝士烤茄蓉巨菇🥓🍄 秋葵煙肉夠鹹香,巨菇芝士拉絲效果一流,芝味濃郁!🧀✨5️⃣ 巴斯克焦香芝士蛋糕🍰 表層微焦,芝士味啱啱好,食完有幸福感~💛

環境打卡位滿分!📸

食物推介🍴✨

1️⃣ 迷你黑醋沙律杯🥗
初榨橄欖油配啱啱好嘅酸度,好清新~💚

2️⃣ 餐湯:雜菜湯 / 忌廉青淑湯🍵
雜菜湯好多配料,個人超愛!🤍

3️⃣ 鑊仔香煎鱸魚扒配意粉或紅糙米飯🐟🍅

4️⃣ 秋葵煙肉卷 & 雙芝士烤茄蓉巨菇🥓🍄
秋葵煙肉夠鹹香,巨菇芝士拉絲效果一流,芝味濃郁!🧀✨

5️⃣ 巴斯克焦香芝士蛋糕🍰
表層微焦,芝士味啱啱好,食完有幸福感~💛
2025-06-11 140 瀏覽
入嚟食飯 飯就冇啦 氣就成肚都係個侍應一開始話野食好快上,所以就決定等齊人先嗌 點知叫塊扒就等咗45分鐘有多成枱食哂都未到,催咗5次都hea 我話就到 最後嬲咗話唔要,佢話幫我取消 5分鐘後又無啦啦擺低碟野 即係點呀?焗我照食?俾錢嗰陣佢仲話「出返俾你又唔食,搞到我俾廚房鬧」,心諗唔係要我同返佢道歉呀?!神奇嘅事情發生啦!俾錢途中佢話俾d客激親,我未俾完錢佢就發爛渣走咗,問佢係咪唔收錢唔睬我即係要我企係到等佢呢位呀姐發完脾氣先可以俾錢走人,真係好威好架勢好扺食又幾好食但未去到可以接受到呢啲hi 服務~大家自行斟酌
入嚟食飯 飯就冇啦 氣就成肚都係

成枱食哂都未到,催咗5次都hea 我話就到

2025-06-10 277 瀏覽
今日去咗間好特別嘅餐廳食飯,呢間餐廳的環境優雅,燈光柔和,高貴典雅,讓人感到放鬆。而且菜單上有多樣化的選擇,主要以西餐為主!今日點了鑊仔燴香煎鱸魚扒,呢道菜配上了意大利蕃茄蓉醬,同意大利粉非常夾!而香煎鱸魚扒外皮酥脆,肉質鮮嫩,好好味🤤讓人讚不絕口。主菜可以加錢要個凱撒沙律,作為前菜好正,非常開胃!最後我仲加咗個甜品,西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕,芝士蛋糕充滿濃濃嘅芝士香味,作為完美的ending😌

主菜可以加錢要個凱撒沙律,作為前菜好正,非常開胃!

2025-06-08 282 瀏覽
餐廳門面雖低調,但內裡裝修優雅浪漫。📌凱撒沙律新鮮爽脆,黑醋汁濃淡適中。📌木瓜忌廉湯及雜菜湯前者香甜順滑,後者酸甜開胃,蔬菜甘甜。📌鑊仔炆加拿大鹹豬手配紅糙米飯已去骨的鹹豬手肉質軟腍入味,膠質黏唇。醬汁帶著微微甜味,襯托出豬手的脂香。紅糙米飯意外地不粗糙,反而中和了油膩感,健康又飽足。📌重量級鐵板雜扒份量相當大,食肉獸絕對滿足。薄切紐西蘭牛肉眼扒不乾柴,豬梅肉扒帶點焦香,雞扒嫩滑,兵加腸煎得脆皮爆油。青胡椒汁比常見的黑椒汁多層次,但份量稍嫌不夠。📌石榴汁及菠蘿汁前者酸甜醒胃,後者清新解膩,兩者都是搭配肉類的好選擇。📌西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕 外層微焦,內裡綿密濕潤,芝士濃郁卻不膩。餐廳價錢親民,怪不得人流絡繹不絕,可見其人氣。臨走時,侍應還特別推薦:「下次記得試下新推出的琺瑯鍋慢煮牛面珠墩肉啊!」。
餐廳門面雖低調,但內裡裝修優雅浪漫。

📌凱撒沙律
新鮮爽脆,黑醋汁濃淡適中。

📌木瓜忌廉湯及雜菜湯
木瓜忌廉湯
雜菜湯

前者香甜順滑,後者酸甜開胃,蔬菜甘甜。

📌鑊仔炆加拿大鹹豬手配紅糙米飯
鑊仔炆加拿大鹹豬手配紅糙米飯

📌重量級鐵板雜扒
重量級鐵板雜扒

📌石榴汁及菠蘿汁
石榴汁及菠蘿汁

前者酸甜醒胃,後者清新解膩,兩者都是搭配肉類的好選擇。

📌西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕
西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕

外層微焦,內裡綿密濕潤,芝士濃郁卻不膩。

2025-06-07
  • 西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕
2025-06-07 219 瀏覽
餐廳裝修好有舊式西式扒房feel~播著70年代嘅經典英文歌,時光倒流十分懷舊,我鍾意~🥰❤️凱撒沙律有芝士片、車厘茄、提子乾、麵包糠和爽脆清甜的生菜🥬,十分清新!😍❤️餐湯及麵包餐湯是南瓜湯,南瓜甜甜好滋味~❤️焗酥皮餐湯酥皮即焗重冒煙,夠晒熱,口感酥脆!😍❤️寶雲酥挪威鮮三文魚。山葵芥末籽蜜糖忌廉汁跟薯菜三文魚皮夠脆口,有少少脂肪好香口~三文魚夠新鮮👍🏻,魚肉味道鮮甜😋。旁邊仲有我最鍾意食嘅脆口秋葵、酸甜車厘茄和口感軟滑的薯蓉。❤️美國安格斯牛肉眼扒(約10安士)•黑松露醬燒汁跟薯菜安格斯牛肉眼扒好大塊,佔左成隻碟!😱牛味香濃~我和朋友都各自嗌了一杯凍檸檬茶。鍾意佢檸檬🍋同茶分開上👍🏻。

❤️凱撒沙律

❤️餐湯及麵包
餐湯是南瓜湯,南瓜甜甜好滋味~

❤️焗酥皮餐湯
酥皮即焗重冒煙,夠晒熱,口感酥脆!😍

❤️寶雲酥挪威鮮三文魚。山葵芥末籽蜜糖忌廉汁
跟薯菜
三文魚皮夠脆口,有少少脂肪好香口~

❤️美國安格斯牛肉眼扒(約10安士)•黑松露醬燒汁
跟薯菜

安格斯牛肉眼扒好大塊,佔左成隻碟!😱牛味香濃~

2025-06-04 228 瀏覽
之前成日經過,今次終於試下,入到去裝修好有feel,復古燈光配木枱木椅,有種舊香港西餐廳嘅情懷。坐低冇幾耐就已經諗唔掂叫咩,款款都想試,最後索性豪啲,一次過叫咗成枱嘢。封柳門配薯菜呢個好有驚喜,封柳門啖啖肉,唔會乾柴,外層微焦,有啲炭香。薯蓉好滑,唔會太heavy,秋葵處理得好,唔腍,仲有少少爽口感。法式油封鴨髀配薯菜同煙肉呢個係成晚我最鍾意嘅一碟。鴨髀外皮煎到脆,入面仲保住肉汁,完全唔鞋。煙肉鹹香啱啱好,食落唔會太膩。琺瑯鍋慢煮牛面珠墩肉配紅糙米飯牛面珠燉得夠耐,夾起嚟成舊肉都係入口即溶,汁收得夠靚,撈飯一流。紅糙米飯煙煙韌韌,唔會太硬,配埋個汁一齊食真係好啱。板燒去皮雞髀肉串雞肉燒得啱啱好,唔鞋唔乾,冇皮但食落都唔會無味。有微微燒焦香,好適合想食得清啲又唔失味道嘅人。香煎兵加腸兵加腸原本味道就重,佢煎到外脆內嫩,咬落去唔會覺得太鹹,仲keep到啲肉汁,好正。煙肉秋葵卷煙肉包住秋葵,入口有脆又有黏,兩種質感撞埋一齊幾特別。煙肉香得嚟唔會搶哂秋葵嘅味,反而幾夾。炸薯角炸得外脆內粉,冇油淋淋嘅感覺。單食已經夠味,如果有啲酸忌廉或者辣醬會更過癮。酥皮湯上枱就聞到香噴噴,酥皮焗到金黃色,好脆

封柳門配薯菜

法式油封鴨髀配薯菜同煙肉

琺瑯鍋慢煮牛面珠墩肉配紅糙米飯

板燒去皮雞髀肉串

香煎兵加腸

煙肉秋葵卷

炸薯角

酥皮湯
上枱就聞到香噴噴,酥皮焗到金黃色,好脆。揭開之後湯係典型忌廉菇湯味,好creamy但唔膩,夠晒暖胃。

香橙蜜熱飲
甜甜地,有啲橙皮香,唔算太濃味但好暖好舒服,食完咁多嘢飲返杯啱啱好。

西班牙巴斯克芝士蛋糕
真係冇失望,表面焗到焦香,中間勁滑,有少少流心口感。芝士味濃郁但唔會太重,甜度啱啱好,係會想一食再食嗰種。

總結:呢間餐廳真係有驚喜,由主菜到小食都好有心機,唔會有啲行貨味。環境舒服,服務人員都好有禮。成晚食得超滿足,之後一定會再嚟,尤其係個油封鴨髀同芝士蛋糕,實要encore。
2025-05-31 302 瀏覽
這家位於北角的西餐廳,低調卻充滿格調,裝潢以法式復古元素,水晶吊燈和紅色沙發,燈光柔和,氛圍舒適,午餐大約$100就有找。⭐️鐵板 牛脷 •青胡椒汁 •法式芥末醬 牛脷厚切,內裡軟嫩多汁,火候掌握得恰到好處。還有薯蓉和蔬菜,感覺飽足。⭐️雖仔燴香煎鱸魚扒 • 意大利蕃茄蓉醬配 意大利粉鱸魚煎得金黃酥脆,魚皮香脆,魚肉卻保持細嫩,完全不乾柴。意大利蕃茄蓉醬可選辣或不辣,這次選了微辣版本,酸甜中帶點辛香,非常開胃。搭配意粉健康又有嚼勁,整體清爽不膩,適合喜歡輕食的人。⭐️琺瑯鍋慢煮牛面珠燉肉 配 意大利粉 或 紅糙米飯這道菜以琺瑯鍋慢燉,牛頰肉燉至極致軟嫩,幾乎入口即化,配上紅蘿蔔每一口都充滿肉香。還有芝士蛋糕,香甜可口。⭐️蘋果汁清新微甜。⭐️石榴汁酸甜帶微澀,解膩又開胃。

⭐️鐵板 牛脷 •青胡椒汁 •法式芥末醬

⭐️雖仔燴香煎鱸魚扒 • 意大利蕃茄蓉醬配 意大利粉

⭐️琺瑯鍋慢煮牛面珠燉肉 配 意大利粉 或 紅糙米飯

還有芝士蛋糕,香甜可口。

⭐️蘋果汁
清新微甜。

⭐️石榴汁

酸甜帶微澀,解膩又開胃。
今日中午嚟到呢間人氣爆棚嘅西餐廳,全場坐滿晒人👫👭,好彩早到揾到位~ 🥗 凱撒沙律超足料,新鮮羅馬生菜脆生生🥬,落重手嘅巴馬臣芝士片🧀同甜甜提子乾🍇,仲有脆口煙肉碎,開胃度滿分! 🍲 木瓜忌廉湯味道好飲又特別,飲完健康感滿滿!☀️ 🐟 寶雲酥挪威鮮三文魚•山葵芥未籽蜜糖忌廉汁做得超出色!挪威三文魚皮煎得金黃脆身✨,魚肉嫩滑多汁,配上山葵芥末籽蜜糖忌廉汁,微辣帶甜好醒胃~ 🧀 西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕外層焦香🔥芝士味濃郁得嚟唔會膩💕 見到晚市6點後仲有酥皮餐湯供應🥐,已經mark低下次要試!

🥗 凱撒沙律

🍲 木瓜忌廉湯
味道好飲又特別,飲完健康感滿滿!☀️

🐟 寶雲酥挪威鮮三文魚•山葵芥未籽蜜糖忌廉汁

🧀 西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕
外層焦香🔥芝士味濃郁得嚟唔會膩💕

見到晚市6點後仲有酥皮餐湯供應🥐,已經mark低下次要試!
2025-05-19 198 瀏覽
紅星餐廳是朋友吃扒拼圖中的重要一塊,初訪時那份對老派扒房的熱愛瞬間被點燃,濃濃的鐵板香與經典扒餐組合,裝潢維持著復古的老派風格,木桌皮椅,水晶燈飾,具歷史感的地磚,仿如高檔舊式西餐廳的代表。雜菜湯匯集了新鮮的雜菜,每一滴湯汁都承載著雜菜精華,讓味蕾沉浸在雜菜湯裡,雜菜湯真的好喝,可以說是近期內喝到我最喜歡的雜菜湯,酸鹹甜味道平衡得很,我喜愛雜菜的甜嫩,十分建議大家點來喝喝看。朋友最愛洋蔥湯,湯底清爽卻不失濃郁的層次感,每一口都能感受到蔬菜的自然鮮甜,喝完會想再續一碗。洋蔥湯製作過程其實挺費工費時,慢火把洋蔥炒香,但不能炒焦,真的蠻考驗功力。鐵板美國牛封門柳(約7安士)鮮菇燒汁以薯蓉、洋蔥、車厘茄作搭襯,一上桌就令人眼睛為之一亮,原本還擔心7安士吃不完,結果根本是多慮了。鐵板美國牛封門柳淋上鮮香的蘑菇汁,格外誘人。五分熟的熟度恰恰好可以逼出美國牛封門柳的焦香與多汁,表皮微焦而肉質軟嫩,略帶嚼勁的口感是嗜肉族的最愛,脂腴香氣烘托出美國牛封門柳的鮮甜,說到底,牛排還是美國牛好吃。鑊仔炆加拿大鹹豬手(去骨)雜菜配意大利粉透過炆煮方式烹調而成,紅星餐廳原隻端上鑊仔炆加拿大鹹豬手,讓食客享受分切的
鑊仔炆加拿大鹹豬手(去骨)雜菜配意大利粉透過炆煮方式烹調而成,紅星餐廳原隻端上鑊仔炆加拿大鹹豬手,讓食客享受分切的樂趣。
鑊仔炆加拿大鹹豬手吃起來蠻香的,有醃漬過,挺入味,豬皮彈彈的,豬手也不會過肥,有豐沛的膠質,鑊仔炆加拿大鹹豬手的嫩與雜菜的清脆都在這一鑊裡,朋友頗喜歡。
夏日必喝沁涼無比的石榴汁,那是消暑的秘密武器,石榴汁亦適合作為佐餐的解膩飲品,紅星餐廳的石榴汁一喝就知道這是石榴的原汁,入口滿嘴都是順喉果香,不太甜膩。
熱鮮橙茶茶香獨特,鮮橙恰好的點綴,紅星餐廳使用一般餐廳少有採用的鮮橙,熱鮮橙茶酸甜混合其茶中,喝來順口,熱茶帶有一些橙香,讓味覺昇華。朋友用匙羹把鮮橙檬壓下去,不留情面的戳鮮橙,令鮮橙精髓與茶葉完全融合。
西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕皆以天然食材來製作,喜歡濃濃芝士的絕對不能錯過這燒焦的芝士蛋糕,西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕綿密滑順,一吃就停不下來。
三種享受一次滿足,不只能吃得到焦香的外皮,入口更是綿綿細緻,尾韻還帶有濃厚的芝士香,讓人印象深刻,就算整件吃完亦不感到膩口,真的超驚喜,不吃會後悔。
用餐優惠
試食活動
2025-05-16 185 瀏覽
🌊Panko-Crusted Norwegian Salmon $110第一次試寶雲酥挪威三文魚 本身以為係酥皮包住三文魚都有少少怕膩但原來係有少量類似麵包糠撒咗喺魚皮表面 再煎到金黃香脆三文魚肉熟度恰到好處肉質滑嫩無腥味配搭嘅山葵芥末籽蜜糖忌廉汁唔似平時日式芥末咁嗆鼻反而係柔和啲帶少少甜味 輕輕吊翻三文魚嘅鮮甜味貼心位係店員主動問醬汁需唔需要 咁就可以按個人喜好落啦😙配菜有薯蓉 兩粒車厘茄同埋兩條秋葵值得一提係佢哋嘅薯蓉質地好滑身完全無顆粒感~🧀Basque Burnt Cheesecake $+20呢款巴斯克芝士蛋糕真係好自家製嘅感覺🤤芝士蛋糕口感奶滑得嚟唔會太厚重太濃稠 反而係滿滿嘅芝士奶香焦糖香氣做到點睛之筆👍🏻
餐湯及麵包
寶雲酥挪威三文魚
但原來係有少量類似麵包糠撒咗喺魚皮表面 再煎到金黃香脆
三文魚肉熟度恰到好處肉質滑嫩無腥味
配搭嘅山葵芥末籽蜜糖忌廉汁唔似平時日式芥末咁嗆鼻
反而係柔和啲帶少少甜味 輕輕吊翻三文魚嘅鮮甜味
貼心位係店員主動問醬汁需唔需要 咁就可以按個人喜好落啦😙

配菜有薯蓉 兩粒車厘茄同埋兩條秋葵
值得一提係佢哋嘅薯蓉質地好滑身完全無顆粒感~

🧀Basque Burnt Cheesecake $+20
餐湯及麵包
寶雲酥挪威三文魚
  • 西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕
2025-05-11 140 瀏覽
母親節,食西餐。 選了這間西餐廳,懷舊裝飾,親民價錢,份量十足,選擇又多。 主餐牌總共有15項選擇,價錢由 $70–$200,+$40 可升級為豐富套餐,包括沙律杯、餐湯、芝士蛋糕和飲品。另外還有 $80 的豐富五道菜套餐選擇,主菜份量較細,其他配料一應俱全。五道菜套餐(包括沙律杯、餐湯、芝士蛋糕和飲品):- 🏅鐵板雞扒配迷迭香蒜蓉汁 + 溫泉蛋和意粉($80)** 雞扒香氣撲鼻,鐵板熱辣上桌,配上香濃惹味的迷迭香蒜蓉汁,令人胃口大開。- 🏅燒汁燴紐西蘭牛肉眼 + 溫泉蛋和紅糙米飯($80)** 用琺瑯鐵鑄鍋燴製,牛肉眼炆得軟腍入味,燒汁鹹香濃郁,紅糙米飯吸晒肉汁,愈食愈香。- 🏅鑊仔燴香煎鱸魚扒配意大利辣蕃茄蓉醬 + 紅糙米飯($120)** 鱸魚扒大塊厚肉,外皮煎得卜卜脆,魚肉嫩滑多汁。辣蕃茄蓉醬微辣開胃,拌飯一流。
母親節,食西餐。
選了這間西餐廳,懷舊裝飾,親民價錢,份量十足,選擇又多。

五道菜套餐(包括沙律杯、餐湯、芝士蛋糕和飲品):

2025-05-11