2019-07-03 183 瀏覽
食物質素同價錢又唔成正比。 D甜品冇咩特別,好普通,自己係屋企整都好食過佢。服務態度就唔算好,麻麻地唯一比較好既係裝潢比較真,但成間店好細。出面大把糖水店好食過佢,唔會再貼錢買難受。

服務態度就唔算好,麻麻地
唯一比較好既係裝潢比較真,但成間店好細。
出面大把糖水店好食過佢,唔會再貼錢買難受。
2019-07-03 155 瀏覽
係土瓜灣黎講依間糖水店都算係咁 個耶皇燉奶更加係表表者 而且新舊派甜品各有特色之餘更多元化 擁有舊派傳統美與各種美顏健康價值 好似個耶皇桃膠鮮奶燉蛋白咁 唔覺意比我偷睇到佢地係用北海道果隻奶黎整(姐係餅店用左之後會貴50%果隻奶)所以燉品中有不小對皮膚好 新派更是年輕一代的最愛 如雪糕雞蛋仔同埋綿綿冰都係我個最愛 正值夏天綿綿冰更加要食果種口感 食完會溶化 正所謂食多d甜野個人都開心好多 而且店內食品口感 味道都十分之好 絕對可媲美各大甜品店銜頭
2019-06-30
10 分鐘 (堂食)
2019-07-03 142 瀏覽
收左工同朋友行完街,下場就更係去食個糖水先翻屋企😋入到去見到環境裝修好公主風,藍白色配搭加上啲油畫睇落有啲小清新嘅感覺,可以打下卡嘅糖水鋪,而且坐位幾大,今次就安排左坐左卡位。平時最怕個啲糖水鋪坐位好迫食完又要即走,但呢間吾錯幾靚同fd食完可以影下相傾下計。叫左個無糖之選:椰子雪梨雪耳糖水用一個椰子殼做碗吾會太甜而且仲幾足料,有半個雪梨係入面,同埋雪梨雪耳都煲得幾入味,夜晚食都吾錯。下次會再去🤤🤤
收左工同朋友行完街,下場就更係去食個糖水先翻屋企😋
平時最怕個啲糖水鋪坐位好迫食完又要即走,
但呢間吾錯幾靚同fd食完可以影下相傾下計。
叫左個無糖之選:椰子雪梨雪耳糖水
下次會再去🤤🤤
  • 椰子雪耳雪梨糖水
2019-06-18 135 瀏覽
第一次新開張時候去,覺得ok,雖然價錢貴但第二次去唔知係忙定係點,啲餐具同檯都痴笠笠.... 員工態度好差,佢落錯單同佢講返竟然黑面同啤我地。甜品味道一般,嗌凍黎到係室溫,唔知擺咗幾耐大熱天時諗住涼下㗎嘛...
第一次新開張時候去,覺得ok,雖然價錢貴
但第二次去唔知係忙定係點,啲餐具同檯都痴笠笠....
員工態度好差,佢落錯單同佢講返竟然黑面同啤我地。
甜品味道一般,嗌凍黎到係室溫,唔知擺咗幾耐
大熱天時諗住涼下㗎嘛...
2019-05-20 226 瀏覽
食咗幾次,開頭食物整得算有心機,但後來愈來愈求其。買外賣,漏嘢,要客人自己回頭補番,但又唔凍,雪糕就算係堂食定外賣都係唔完整,得半個球,仲要溶得勁快,食時得番半球。本來好高興附近開新甜品舖,唔使食來食去都係美景街街尾間海記,但咁樣質素同價錢,好難令人接受。我住土瓜灣咁耐,見盡唔少甜品店又開又執好多次,大多數係質素同價錢出問題。咁嘅價錢,要好食過海記先有得做。要鬥平就要好似甘露咁嘅街坊價。希望老闆可以做番好佢,否則捱唔耐,食過無回頭。
食咗幾次,開頭食物整得算有心機,但後來愈來愈求其。

希望老闆可以做番好佢,否則捱唔耐,食過無回頭。
2019-05-20
外賣自取
2019-05-19 152 瀏覽
難得黎到土瓜灣食飯,食完晚飯雖然好飽,都好想試下呢頭既甜品店。Openrice睇到呢間幾近,一於就試下!叫左一個椰皇鮮奶燉蛋白,唔洗2分鐘就送到,食第一啖,咦係暖既!啱曬我呢啲懶健康唔想食咁多凍野既人😆入面全部都係好滑嫩的蛋白,啖啖都有淡淡的椰香,我鍾意!雖然啱啱食完飯好飽,掙扎左好耐,都係想試下佢既抹茶紅豆窩夫,黎到賣相好靚,隔離檯見到我地份窩夫,都馬上加單:「唔該我想要一份隔離檯個個甜品」😎窩夫就還好,外面如果脆啲就更好,除左窩夫,仲有一球綠茶雪糕同埋紅豆,紅豆都好夠份量,又唔會太甜,呢個價錢有咁大份既窩夫,算係好抵食喇!

2019-05-18
  • 椰皇鮮奶燉蛋白
今晚要瑜珈又一個人食,所以又幫襯公司附近嘅糖妃。因為突然想食朱古力,但係我好少會晚餐只食甜嘢,上網睇下原來糖妃有兩款小食,蒜香雞翼同蒜香雞翼尖,不過諗起蒜香就係煎炸野,所以叫左雞翼尖 (好似好入味啲)同朱古力雪糕金磚💕估唔到雞翼尖份量都幾多,好多蒜蓉而且唔係煎炸嘅,朱古力雪糕金磚整得好靚,雪糕有朱古力碎,有朱古力同士多啤梨醬淋喺蜜糖多士上面,雖然好靚但係冇醬點上雪糕仲好味。如果雞翼尖唔好太淋,多士唔好落士多啤梨醬 (感覺好化學味道) 咁就💯💯#最後突然發現朱古力金磚冇咗朱古力夾心餅#得餅碎 #漏左定縮皮 #傷心
今晚要瑜珈又一個人食,所以又幫襯公司附近嘅糖妃。

#最後突然發現朱古力金磚冇咗朱古力夾心餅
#得餅碎 #漏左定縮皮 #傷心
蒜香雞翼尖
朱古力雪糕金磚
2019-05-16
蒜香雞翼尖
朱古力雪糕金磚
2019-04-07 203 瀏覽
話說上次響糖妃食過個窩夫覺得普普通通,今晚突登來試下個雞蛋仔先。我點咗個Oreo朱古力雞蛋仔,我老公就點咗個芒果粒粒。首先讚下個鷄蛋仔先,外脆內鬆軟,朱古力雪榚好滑,而且鷄蛋仔嘅甜度和雪榚好match,好balance。芒果鷄蛋仔嘅鮮芒果好鮮甜,好香。所有甜度都好一致,不會有先後入口的甜度差別。不會覺得鷄蛋仔過甜而失去了芒果的鮮甜感。總體來說鷄蛋仔好有水準,比上次吃的窩夫好!推介必點之選。不過至於價格,我覺得有D貴。餐牌D相構圖好核突,完全睇唔到有乜吸引力,可能我對影相有D要求,真糸睇個名膽博膽咁叫。

我點咗個Oreo朱古力雞蛋仔,我老公就點咗個芒果粒粒。

總體來說鷄蛋仔好有水準,比上次吃的窩夫好!
推介必點之選。

不過至於價格,我覺得有D貴。
2019-04-04
2019-04-06 82 瀏覽
幫襯左一次外賣紫米露加芋圓$31蚊,當店員拎袋外賣交畀我時,我打個突..... 個外賣碗得1吋高,細碗到離譜。其實呢區咁既價錢同份量,並不算太平民價,或許需要調整一下份量。
2019-04-02 124 瀏覽
食完晚飯,老公話帶我去食甜品,行下行下行到屋企附近,發現有間新開嘅甜品屋。老公點了個椰皇鮮奶燉蛋白,口感好滑,好香椰皇味。不錯!我點了個曲奇脆脆窩夫,味道OK,不太甜,適中。不過窩夫欠口感,不夠鬆軟,還有進步空間!下次要試一下雪榚蛋仔。甜品種類不夠多,欠心太軟和梳呼里系列,希望日後可以多幾種選擇!服務態度不錯!

老公點了個椰皇鮮奶燉蛋白,口感好滑,好香椰皇味。不錯!

下次要試一下雪榚蛋仔。

服務態度不錯!
2019-04-02
2019-04-02 160 瀏覽
知道土瓜灣新開咗間糖水鋪,第一時間去試下。去到睇下餐牌,價錢唔算平,希望食物水準對得住個價錢啦⋯⋯朋友叫左個芒果乳酪綿綿冰,我叫左個楊枝甘露,等左一陣,食物來了,店員小姐放低個綿綿冰講左句"無乳酪,所以俾個芒果綿綿冰你"就走左去。我同朋友都覺得好有問題,無客人點的味道居然唔問過客人就換第二個味俾人,態度仲好似理當然咁。我地當時無出聲,試埋味道先,兩樣都十分一般。另外,係我地食緊嘅時候有人來買外賣,個外賣碗堅係令我大開眼界!圓周係一般外賣碗size,但只有大約2 cm高!目測應該只有一般外賣碗三分之一容量,我真係嘩左一聲⋯⋯總括尼講,服務強差人意,食物水準一般

總括尼講,服務強差人意,食物水準一般
宵夜
2019-03-30 128 瀏覽
糖妃 — 土瓜灣新開嘅糖水舖尋日去咗試下🥳鋪頭新裝修,藍白色為主😌但地方太細位同位之間好迫Menu入面大部份糖水都會有👅中式西式果汁沙冰綿綿冰燉品等等最特別係有雞蛋仔,鬆餅,雪糕多士同埋酥皮卷今次我哋試左兩款👀第一係曲奇脆脆鬆餅($48)第二係糖妃綿綿冰(58)鬆餅夠鬆軟,份量都算大塊😊至少厚身過出面食嘅格仔餅但係我覺得賣相欠缺左啲誠意囉🥴呢個同糖妃綿綿冰真係離晒譜60蚊嘅綿綿冰我第一次食完全CP值係零🙈份量非常少,至少少過出面賣緊$40其實我真係唔知佢賣點係乜而老闆要開呢個價錢🤒老實講呢款我一定唔會再Encore架啦🙅🏻‍♀️不過如果有機會我會試吓佢啲燉品~或者行多幾步仲有間海記合桃坊😅
糖妃 — 土瓜灣新開嘅糖水
尋日去咗試下🥳

鋪頭新裝修,藍白色為主😌
但地方太細位同位之間好迫

Menu入面大部份糖水都會有👅
中式西式果汁沙冰綿綿冰燉品等等
最特別係有雞蛋仔,鬆餅,雪糕多士同埋酥皮卷

今次我哋試左兩款👀
第一係曲奇脆脆鬆餅($48)
第二係糖妃綿綿冰(58)

鬆餅夠鬆軟,份量都算大塊😊
至少厚身過出面食嘅格仔餅

份量非常少,至少少過出面賣緊$40
其實我真係唔知佢賣點係乜
而老闆要開呢個價錢🤒
老實講呢款我一定唔會再Encore架啦🙅🏻‍♀️

不過如果有機會我會試吓佢啲燉品~
或者行多幾步仲有間海記合桃坊😅
2019-03-29 85 瀏覽
美景街開咗間甜品屋,喺土瓜灣來講裝修好靚,但佢三點先營業,唯有放工去幫襯當飯前甜品。6點幾只有兩個中學生客人,見佢哋食嘅朱古力雪糕多士磚同雞蛋仔雪糕非常吸引,我最終叫咗椰皇燉奶配珍珠小丸子😻,因為即整所以要等一陣,佢用高身玻璃杯裝住椰皇再放係古典碟上面,賣相都好吸引,雖然椰皇細細隻,但係裏便燉奶小丸子同珍珠份量都好多,椰皇熱辣辣,好香椰子味,裏面椰肉仲離晒罩,食起上嚟好方便💕。另外,可能開張左一段時間,有啲雜物放喺櫃上邊,浪費左本來好靚嘅裝修,希望佢會執拾下啦😅

2019-03-28
向土瓜灣幾星期~好不容易搵到一間岩心水既甜品舖❤️明明之前search 過OpenRice 都未見到有呢間舖,似乎係新開業🥳呢間甜品舖既甜品好多款本來都想食一桶豆腐花 但係我地得2個人,最後無叫本來就係見到呢個棉花糖而衝黎❤️佢個名都好正,叫神燈棉花糖 上枱既時候周圍既人都嘩然左 好得意 大過個頭🤣🤩好夢幻下面除左芒果同vanilla 雪糕 同朱古力百力滋仲有生果好豐富 影相出黎仲好靚 又有得玩又有得食 另外叫左一個紅豆抹茶雪糕既雞蛋仔 雞蛋仔未食過咁脆 超正😻😻 紅豆同抹茶加埋係宇治金時時既組合🥳🥳餐廳環境好舒服又唔迫!本來話11點關門,11點都未關門值得試下。。
向土瓜灣幾星期~好不容易搵到一間岩心水既甜品舖❤️

呢間甜品舖既甜品好多款
本來都想食一桶豆腐花 但係我地得2個人,最後無叫
影相出黎仲好靚 又有得玩又有得食

餐廳環境好舒服又唔迫!
本來話11點關門,11點都未關門

神燈棉花糖
紅豆抹茶雪糕雞蛋仔
棉花糖下面既雪糕❤️好夢幻呀🤩
  • 棉花糖大過你個頭🤣🤣
係土瓜灣區好小有咁靚的糖水鋪,裝修很好風格!場內有得一邊睇電視一邊聽音樂,環境很舒服!坐又坐得唔會太迫,吃完不會趕你走食物方面:食過雞蛋仔,有雪糕配搭!幾香脆可口、又可以食到雪糕,另外食左個燉品,好足料又不會太甜,最重要係有得坐價錢方便:我們同行2人,平均30元,又不會太貴,外面又有得泊車,真方便👍🏻會推薦服務員方面:很有禮貌,出菜時間需時,可能人手不足吧,我看見只得3人!但看得出來廚師很用心機做甜品!

紅棗杞子燉桃膠
鴛鴦雪糕雞蛋仔