2022-05-21
🐟最近幾年香港引入四川酸菜魚後,大家好瘋狂熱愛呢種特色美食,而屯門美食多多,連酸菜魚都係咁出色!食物質量:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️總性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️地理位置:⭐️⭐️⭐️⭐️呢間餐廳位於青菱徑,要睇好google map行喔!餐廳喺地面,內裏好寬敞舒服。🌶辣子雞丁:可以選擇辣度,我今次就揀左微辣,好驚喜真係做到辣同麻的感覺,同時保留到雞肉嘅嫩滑同酥脆可口👍🏻🐟酸菜魚粉絲:魚肉新鮮滑溜,入口即溶,粉絲充分吸收麻香味十足嘅湯底,十分彈牙,而烹調嘅程度剛剛好唔會一夾就斷,如果可以再酸少少就會更有層次;而豆皮因為有紋理,所以好掛湯,同個湯好夾。黃芽白煮透仲有少少口感,盡情吸收曬啲湯既精華呢!呢度就係一個人嘅份量,完全無諗過咁足料,可以捧住個肚仔走真係好滿足呢!🍋凍檸茶:有別於一般港式口味,茶味清香,滑入喉嚨好舒服滋潤。🍚米飯:飯粒有咬口同飯香,用嚟配湯汁既菜式就非常夾。😄✌🏼做街坊生意已經咁旺,員工對小朋友態度都好友善,呢間已經列為可以一去再去嘅餐廳yeah!
食物質量:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
總性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️
地理位置:⭐️⭐️⭐️⭐️
🍚米飯:飯粒有咬口同飯香,用嚟配湯汁既菜式就非常夾。