2023-12-09
如果想一大班人去食日本菜,依間一直都係我嘅心水餐廳,因為佢有VIP房可以book,而且地點方面銅鑼灣炮台山都有,又冇最低消費,啱晒我哋呢啲wewa鬼叫咁嘈嘅朋友聚會😆究極丼刺身包括咗三文魚,赤蝦,海膽,帶子,刺身全部都又又大件又新鮮又肥美。下面嘅飯用咗特色赤醋,味道濃香醇厚,而且仲可以撈埋丼飯配埋嘅蘭王蛋同埋海苔,好有心意。究極海鮮杯玻璃杯入邊裝住咗一層一層嘅海膽,魚子醬,三文魚子,蟹肉,最下面鋪咗層香橙啫喱,由上至下潷起成啖食,鹹鹹甜甜好新鮮。黑松露牛油果軟殼蟹卷軟殼蟹又大又肥,炸到卜卜脆。配上牛油果,出邊加咗啲芝麻飯素同埋黑松露,完全唔使點豉油已經超級好食。黑蒜濃湯豬軟骨烏冬豬軟骨又香又諗,湯底嘅黑蒜味好濃,烏冬煙煙韌韌,冬天食一碗暖笠笠。
究極丼
究極海鮮杯