2018-01-08
平時間唔中一個月都有1-2次黎食飯,同屋企人2-3個叫幾個送食飯,見到佢地有好多野搞,又一蚊雞,放題火鍋,一蚊小菜等等,當中佢地有一個叫"自助吧"既位置,係食飯每一個人加$14就可以任飲指定飲品同糖水,平時覺得有D酒樓食完飯會有飯後果,飯後糖水呢D送都幾好,呢間平時食小菜既時候都無呢樣野,只係套餐同火鍋先會送,我今次見到旁邊果台食完有糖水,心諗,咦?依家食小菜都有得送咁好,咁當我地食完準備賣單既時間就問一問D啊姐會唔會係有得送糖水架?見咁凍,食碗熱糖水都好~當我問個姐姐,唔好意思啊 想問係味有糖水送架?(再指住對面台果家人)點知有個啊姐話: 講完就轉身走左我就奇怪 人地好似無出過去拎野飲wo,咁係咪搞錯左呢?(當然我只係問下,唔係想貪咩小便宜)但個啊姐咁樣hea答我,到底係佢見人係熟客就簡人黎俾?定人地真係有加自助吧?咁到我俾錢,我好奇問一問,到底有無食小菜送糖水? 我見人地33號台有有個啊姐chk一chk之後話 下,33號台無加自助吧啊!!!!我指住果位啊姐話:佢答我係咁,咁你地姐係呃人啦? 大細超既 無得送就直接講,講大話咁呃人咁咪仲差,你地一陣真係收返人地自助吧既錢就最好,平時覺
見到佢地有好多野搞,又一蚊雞,放題火鍋,一蚊小菜等等,
平時覺得有D酒樓食完飯會有飯後果,飯後糖水呢D送都幾好,
呢間平時食小菜既時候都無呢樣野,只係套餐同火鍋先會送,
見咁凍,食碗熱糖水都好~
點知有個啊姐話:[無架 呢D自助吧黎架,你加錢先有.] 講完就轉身走左
我就奇怪 人地好似無出過去拎野飲wo,咁係咪搞錯左呢?
(當然我只係問下,唔係想貪咩小便宜)
我指住果位啊姐話:佢答我係咁,咁你地姐係呃人啦? 大細超既
平時覺得你地d野幾好食,但經過今次覺得你地係hea d客人,
平時sell月餅年糕卷就笑笑口,唉...
離遠果位hea答既啊姐唔敢行過黎
當然俾完錢就走啦,只係果下覺得 你唔好呃我啦 無糖水就答無,都知你地無文明規條送唔送既
你送俾熟客都唔好咁大聲咁揚,大大聲問人食咩糖水,其實其他台既客都望望下