2024-01-01 313 瀏覽
鰂魚涌 秋吉 低調燒鳥店 呢間秋吉居酒屋開業一個月左右,位處喺太古坊入面位置幾隱蔽,佢地主打燒鳥,我地無咩心水所以直接試佢地嘅秋吉燒鳥 Omakase 一共16 品~ $698/pp📍蟹籽沙律沙律菜加滿滿蟹籽開胃好食📍雞肝醬多士呢個超好食!師傅將麵包烤得酥脆,塗上厚厚雞肝醬同埋焦糖,雞肝醬同焦糖2種口味相互融合出奇地夾📍鹽燒雞胸軟骨雞胸軟骨燒得外皮微焦味道咸香送酒一流📍汁燒雞肉大蔥雞肉加大蔥係不敗組合,雞肉加埋香蔥極之惹味📍鹽燒雞背肉雞背肉肉質比較瘦但入口依然嫩滑唔乾柴📍雞掌雞掌入口煙煙韌韌好有咬口📍第一刀第一刀係指劏豬第一刀既部位,燒得很香肉質細嫩沒有腥味📍蔥粒吞拿魚提燈提燈經過醬油漬味道更濃郁配埋吞拿魚蓉黎食配搭好有趣~📍野菜天婦羅天嬌羅炸得酥脆📍免治雞肉捧呢個去居酒屋係必食啦~雞肉棒加蘭王蛋💯🫶🏻📍唐揚雞鎚雞鎚炸得好香📍牛舌芯牛舌芯外皮微焦,內裡保持粉嫩咬起有嚼勁📍鹽燒雞腎雞腎燒得外皮微焦,內裡嫩滑多汁📍汁燒雞心雞心燒得軟熟有口感,沾上了自製的日式醬汁,味道一流📍雞尾雞尾肥嫩,係成隻雞脂肪含量最多既部位,一入口已感受到陣陣油香📍鹽燒雞翼雞翼外皮燒得酥脆,肉質依然嫩滑多汁,簡單用鹽
鰂魚涌 秋吉 低調燒鳥店

📍蟹籽沙律
沙律菜加滿滿蟹籽開胃好食

📍雞肝醬多士

📍鹽燒雞胸軟骨
雞胸軟骨燒得外皮微焦味道咸香送酒一流

📍汁燒雞肉大蔥
雞肉加大蔥係不敗組合,雞肉加埋香蔥極之惹味

📍鹽燒雞背肉
雞背肉肉質比較瘦但入口依然嫩滑唔乾柴

📍雞掌
雞掌入口煙煙韌韌好有咬口

📍第一刀
第一刀係指劏豬第一刀既部位,燒得很香肉質細嫩沒有腥味

📍蔥粒吞拿魚提燈

提燈經過醬油漬味道更濃郁配埋吞拿魚蓉黎食配搭好有趣~

📍野菜天婦羅
天嬌羅炸得酥脆

📍免治雞肉捧
呢個去居酒屋係必食啦~雞肉棒加蘭王蛋💯🫶🏻

📍唐揚雞鎚
雞鎚炸得好香

📍牛舌芯
牛舌芯外皮微焦,內裡保持粉嫩咬起有嚼勁

📍鹽燒雞腎
雞腎燒得外皮微焦,內裡嫩滑多汁

📍汁燒雞心
雞心燒得軟熟有口感,沾上了自製的日式醬汁,味道一流

📍雞尾

📍鹽燒雞翼
雞翼外皮燒得酥脆,肉質依然嫩滑多汁,簡單用鹽調味即已很可以

📍秋吉鰻魚飯
鰻魚燒得外皮酥脆,肉質鬆軟多汁無碎骨

📍極濃雞湯鳥冬
呢個雞湯不得了極濃厚味道極之濃郁,嗰晚我記得天氣超凍,飲完碗雞湯成身暖晒~~

📍甜品 雪米滋

#香港美食#打卡餐廳#打卡美食#相機食先#鰂魚涌燒鳥#鰂魚涌居酒屋#鰂魚涌日本餐廳
#topcitybiteshk#hkfoodie#hongkongfood#hongkonger#hkrestaurant#hkfood#hkig#foodoftheday#hkfoodkiller
2023-12-29 280 瀏覽
今次聖誕大餐終於唔係食自助餐,而係去左食高質又有特色嘅串燒omakase😍 呢間只係開左一個月左右嘅 @akiyoshi_hk 位於鰂魚涌海旁,午市主打定食;晚市主打串燒單點同omakase🍢 當中佢哋嘅即叫即燒鰻魚最受歡迎,好多打工仔都會預早打過黎落定單💘Akiyoshi is an Izakaya in Quarry Bay that specialises in yakitori and Japanese dishes such as grilled eel. 因為實在太多選擇,決定叫個「秋吉雞串燒廚師法辦」,咁就可以試曬佢地嘅招牌菜色👀 $698有齊16品料理,比起單嗌更抵食😉During dinner period, they offer a yakitori omakase menu which includes 16 items for $698 only. 前菜盛盒Assorted Appetiser 蟹子沙律由青瓜絲同蟹柳製成,豐富嘅口感搭配酸甜嘅日式蛋黃醬同鹹香嘅蟹籽變得非常開胃🥗 The crab roe salad was a mix of cucumber a

前菜盛盒
Assorted Appetiser
The crab roe salad was a mix of cucumber and crab stick shreds, covered in Kewpie mayo.

Chicken Liver Pate Toast
雞肝醬甘香無腥味,放喺烘到酥脆嘅多士上面更突顯雞肝柔滑嘅口感👅 中間夾住一層薄脆嘅焦糖,中和返濃烈嘅味道🍯
The crunchy toast was topped with the thick and aromatic pate, evened out by the sweetness of the caramelised sugar in the middle.

野菜天婦羅盛合
Assorted Vegetables Tempura Platter
三種野菜分別有青椒、粟米荀同埋煮到入曬味嘅關東煮蘿蔔🍢 粉漿同油溫都調較得啱啱好,炸出香脆而唔油膩嘅外層同時保留到野菜獨有嘅鮮味🫑
Green pepper, baby corn and oden radish was coated in a golden batter which was light and not oily at all.

雖然話就話有10種燒物,不過數數下發現上左13碟🙊 除左新鮮本地雞嘅串燒,亦有其他時令嘅食材😎 雞肉串燒有鹽燒雞背肉、爽脆嘅雞胸軟骨、雞尾、少見嘅雞掌、雞腎同惹味嘅雞翼🔥 鹹甜十足嘅汁燒串燒有雞肉大蔥同雞心,仲有炸到外脆內軟嘅唐揚雞槌🍗 我最鍾意就係免治雞肉棒,裡面有粒粒軟骨碎,同蘭王蛋黃係絕配🥚 豬第一刀串燒肉味濃郁,骨膠原豐富🐖 鹽燒牛舌芯肉汁豐富,帶有嚼勁🤪 最後竟然有吞拿魚提燈,綿密嘅魚蓉配上醬油漬蛋黃鮮味四溢,真係好有驚喜🍙
We ended up getting 13 items for this course! All their chicken comes fresh from local farms. There were 9 types of chicken skewers, with my favourite being the minced chicken stick with egg yolk on side. There were also pork shoulder and ox tongue skewers, with a surprising appearance of Tuna Chouchin for a bit of freshness.

Signature Eel Rice
新鮮鰻魚先由師傅放血同剔骨,之後喺兩側刷上醬油再攞去燒,製作出脆皮而柔軟細膩嘅肉質🐟 鰻魚油脂豐盈,蒲燒汁凸顯出魚鮮味,而珍珠米吸收曬醬汁同魚脂嘅精華,每啖都食得好滿足🥹
Fresh eel is deboned in house every day and grilled to order, creating a crispy skin and mellow fish meat. The sauce and fish oil covered each grain of rice.

Chicken Soup with Udon
用鮮雞熬成嘅濃湯厚白濃郁,充滿來自雞肉嘅精華同膠質 冬天飲返碗即刻暖曬 🍲鮮甜嘅湯底包裹著煙韌嘅烏東越食越上癮😍
The creamy soup was collagenous, packed with the essence from chicken.
The bouncy udon noodles hung onto the soup really well.

Dessert
食左咁多重口味嘢就食返粒芋頭同荔枝味嘅雪米糍清清口腔,為呢餐做個完美嘅句號🍨
This meal ended off perfectly with taro and lychee mochi ice creams to cleanse the palate.
[ 秋吉 ]今日收工去咗鰂魚涌搵朋友食飯,發掘到呢間新開食日式串燒店舖,主打雞串燒廚師發板套餐,有唔同雞部位食🐔,啱哂唔想諗既我地👯‍♀️👯‍♀️,而且價錢都唔算貴。✿ 秋吉雞串燒廚師發辦 $6981️⃣前菜盛合青瓜絲拌勻沙律醬、蟹柳&蟹籽,口感清新🥒🥒。2️⃣雞肝醬多士🍞鵝肝就常見,雞肝比較少食到,口感軟綿,有種入口即化感覺,配上脆口多士,入口豐富。3️⃣雞胸軟骨🦴🦴軟骨好脆口,另可加岩鹽或青檸調味。4️⃣汁燒雞肉大蔥🐔日式醬汁配上雞肉、大蔥,甜美香口😋5️⃣豬第一刀🐷🔪除咗雞,都有款豬串燒,外皮燒得香脆。6️⃣鹽燒雞背肉雞背肉都係第一次食,肉質唔嚡口。7️⃣蔥粒吞拿魚蓉配漬物呢道菜師傅提醒不用額外調味,用紫菜包裹住吞拿魚蓉、漬物,鮮美十足。8️⃣唐揚雞唐揚雞用紙袋包裝呈上,可撕開紙袋虛線位即食,雞鎚🍗炸得香口,脆卜卜。9️⃣雞掌心雞掌心即是平常雞腳,已經處理去骨,可以一口食,充滿骨膠原🥰。1️⃣0️⃣野菜天婦羅盛合天婦羅有辣椒仔、關東煮蘿蔔、粟米🌽,外皮夠薄脆。1️⃣1️⃣汁燒雞心🐥❤️用上甜甜燒汁烤,無內臟臭味👍🏻👍🏻1️⃣2️⃣鹽燒雞尾雞尾處理乾淨,唔會有異味,用上鹽燒,咸咸香香。1️⃣3️⃣免治雞肉棒配蘭王蛋🐔🥚免治肉棒大件,拌勻可生食用蘭王蛋,絕
[ 秋吉 ]

✿ 秋吉雞串燒廚師發辦 $698
1️⃣前菜盛合
青瓜絲拌勻沙律醬、蟹柳&蟹籽,口感清新🥒🥒。

2️⃣雞肝醬多士🍞

3️⃣雞胸軟骨🦴🦴
軟骨好脆口,另可加岩鹽或青檸調味。

4️⃣汁燒雞肉大蔥🐔
日式醬汁配上雞肉、大蔥,甜美香口😋

5️⃣豬第一刀🐷🔪
除咗雞,都有款豬串燒,外皮燒得香脆。

6️⃣鹽燒雞背肉
雞背肉都係第一次食,肉質唔嚡口。

7️⃣蔥粒吞拿魚蓉配漬物

8️⃣唐揚雞

9️⃣雞掌心

1️⃣0️⃣野菜天婦羅盛合
天婦羅有辣椒仔、關東煮蘿蔔、粟米🌽,外皮夠薄脆。

1️⃣1️⃣汁燒雞心🐥❤️
用上甜甜燒汁烤,無內臟臭味👍🏻👍🏻

1️⃣2️⃣鹽燒雞尾
雞尾處理乾淨,唔會有異味,用上鹽燒,咸咸香香。

1️⃣3️⃣免治雞肉棒配蘭王蛋🐔🥚
免治肉棒大件,拌勻可生食用蘭王蛋,絕對係最佳配搭!

1️⃣4️⃣燒雞翼
雞全翼烤得外皮香脆,內裡juicy。

1️⃣5️⃣秋吉鰻魚飯
鰻魚由師傅即烤即擺上飯上呈上,熱辣辣又好味😍。

1️⃣6️⃣極濃雞湯烏冬
雖然食到最尾都已經好飽,但推薦一定要試埋雞湯鳥冬,烏冬滑溜,湯頭極濃,非常鮮美,可以飲埋個湯,一滴不留😋😋。

1️⃣7️⃣甜品
最尾有荔枝&芋頭雪米糍作為結尾。

總結🫦
整個套餐都好滿意,各個雞既部位應有盡有,而且仲有天婦羅、飯、麵食,食完每道菜,真係大滿足🫶🏻🫶🏻。
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
秋吉
地址: 鰂魚涌華蘭路25號柏克大廈地下G01號舖
電話: 46375450
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
餐廳:秋吉 (鰂魚涌)地址:鰂魚涌華蘭路25號柏克大廈地下G01號舖鰂魚涌呢間新開嘅日式餐廳——秋吉 @akiyoshi_hk 🇯🇵,中午推出多款定食套餐,而晚市就有串燒Omaskase同多款A La Carte串燒🍢、野菜、伴酒美食,佢哋嘅兩樣主打話咁快就吸引咗唔少人回頭欣賞😎,包括脆皮炸新鮮鰻魚同用新鮮雞唔同部位整成嘅串燒🐓趁着聖誕前夕過嚟食餐豐富嘅聖誕大餐🎄,叫咗個$698有16款美食嘅「秋吉雞串燒廚師發辦」,呢個套餐豐富到不得了,無論你喺大食細食都一定夠飽🤓,除咗食材用料新鮮之外,所有食物都喺即場預備、用磯燒爐即燒🔥,包你食到滿滿嘅驚喜同滋味🎉✝️前菜盛含蟹籽沙律必配無得輸嘅日式蛋黃醬,味濃鮮香相當開胃,每條青瓜絲🥒、蟹柳、每粒蟹籽都充滿蛋黃醬嘅濃香✝️雞肝醬多士雞肝嘅細膩、焦糖嘅焦脆、多士嘅鬆脆,加上焦糖中和咗雞肝嘅濃膩口感,三重口感同味道帶嚟三重享受😌✝️野菜天婦羅盛含將粟米芯、辣椒仔同關東煮漬蘿蔔整成薄皮天婦羅🍤,食落外層薄薄香脆唔會成口粉,亦唔會好油膩👍✝️燒物10品本身以為得10款燒物,點知呢個Omakase Set真喺好睇大廚心情同點發辦😂,因為前後上咗13款食物🤩,包括爽
餐廳:秋吉 (鰂魚涌)
地址:鰂魚涌華蘭路25號柏克大廈地下G01號舖

✝️前菜盛含

✝️雞肝醬多士

✝️野菜天婦羅盛含

✝️燒物10品
包括爽軟相隔嘅鹽燒雞胸軟骨、汁燒雞肉大蔥、帶有豐富膠質嘅鹽燒雞掌肉、比較少見嘅鹽燒雞背肉、
即炸Juicy唐揚雞鎚🍗、
蔥粒吞拿魚配醬油漬提燈、爽嫩帶有豚羶香嘅鹽燒第一刀、
有粒粒雞軟骨喺當中嘅免治雞肉棒配日本刺身蘭王蛋🥚、鹽燒雞腎、軟嫩有咬口嘅鹽燒牛舌芯、有獨特羶香嘅鹽燒雞尾、
汁燒雞心,同皮脆爆汁嘅鹽燒雞全翼,食完呢啲燒物都已經好滿足🥰

✝️秋吉鰻魚飯
師傅將新鮮鰻魚逐條放血放油,再人手抆走鰻魚上嘅細骨,鰻魚燒烤至皮香脆而肉質嫩滑🤤,形成強烈口感對比同滋味,再輕輕加咗芝麻同鰻魚醬汁,唔會蓋過鰻魚嘅鮮味,果然無介紹錯😙

✝️極濃雞湯烏冬
用鮮雞熬煮成濃湯🍲,無其他味精或者添加物❌,簡單配上彈牙烏冬同蔥花,入口每啖都喺濃郁鮮雞香,雖然面頭有少少雞油🤏,但滋補得嚟熱辣辣真喺好適合依家咁凍嘅天氣暖暖身❄️

最後甜品送咗個荔枝同香芋味嘅雪米糍,呢餐真喺超滿足好飽,呢個價錢呢個質素都真喺算物超所值👏
2023-12-22
15 分鐘 (堂食)
最近天氣凍番好多,最啱食串燒再加一杯酒。今次到訪鰂魚涌享受「秋吉雞串燒廚師發辦」,總共有16品,可以見到廚師即場炮製,充滿儀式感。雞肝醬多士新鮮烘烤嘅麵包,中間爽黑糖醬,濃厚嘅油香又可以中和油膩感。鹽燒雞胸軟骨雞胸軟骨口感爽脆。汁燒雞肉大蔥雞肉燒到焦香,在配搭香濃嘅大蔥,充滿口感。鹽燒雞背肉脂肪相對較少,但係肉質就彈牙好多。雞掌連埋軟骨一齊燒,軟軟地又有嚼勁。第一刀係劏豬嘅第一刀嘅部位,主要係頸偏下嘅部位。蔥粒吞拿魚提燈提燈用咗醬油漬,加上綿密嘅吞拿魚肉,鮮中帶醬油嘅咸。野菜天婦羅分別有關東煮嘅蘿蔔、 粟米和青椒。免治雞肉捧配搭蘭王蛋一齊食,有嚼勁又順滑。唐揚雞鎚用咗新鮮雞鎚同埋薄薄炸粉,勁嫩滑。牛舌芯厚切又多肉汁。鹽燒雞腎口感爽脆。汁燒雞心軟腍又入味。雞尾連雞皮都燒到香脆。鹽燒雞翼雞翼相對雞尾會多肉汁好多,同埋肉質會更加嫩滑。秋吉鰻魚饭每日新鮮選購,喺當天早上就會放血處理,所以食落特別新鮮彈牙。極濃雞湯烏冬睇個湯底就知道極濃,烏冬亦都好彈牙。最後食埋個小甜品,基本上都飽到九成,而呢個價錢嚟講真係好抵玩。秋吉 (鰂魚涌)鰂魚涌華蘭路25號柏克大廈地下G01號舖

雞肝醬多士
新鮮烘烤嘅麵包,中間爽黑糖醬,濃厚嘅油香又可以中和油膩感。

鹽燒雞胸軟骨
雞胸軟骨口感爽脆。

汁燒雞肉大蔥
雞肉燒到焦香,在配搭香濃嘅大蔥,充滿口感。

鹽燒雞背肉
脂肪相對較少,但係肉質就彈牙好多。

雞掌
連埋軟骨一齊燒,軟軟地又有嚼勁。

第一刀
係劏豬嘅第一刀嘅部位,主要係頸偏下嘅部位。

蔥粒吞拿魚提燈
提燈用咗醬油漬,加上綿密嘅吞拿魚肉,鮮中帶醬油嘅咸。

野菜天婦羅
分別有關東煮嘅蘿蔔、 粟米和青椒。

免治雞肉捧
配搭蘭王蛋一齊食,有嚼勁又順滑。

唐揚雞鎚
用咗新鮮雞鎚同埋薄薄炸粉,勁嫩滑。

牛舌芯
厚切又多肉汁。

鹽燒雞腎
口感爽脆。

汁燒雞心
軟腍又入味。

雞尾
連雞皮都燒到香脆。

鹽燒雞翼
雞翼相對雞尾會多肉汁好多,同埋肉質會更加嫩滑。

秋吉鰻魚饭

極濃雞湯烏冬
睇個湯底就知道極濃,烏冬亦都好彈牙。

鰂魚涌華蘭路25號柏克大廈地下G01號舖
燒烏串燒OMAKASE 《一次過品嚐18道菜》秋吉 (鰂魚涌)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~鰂魚涌新開一間燒鳥串燒Omakase,圍繞着師傅係中間燒串燒,今次小編食既廚師發板菜單,內容豐富吸引整體來講服務滿分。秋吉雞串燒廚師發板 ($698/位)Yakitori Omakase 共16品前菜:蟹籽青瓜雞肝醬多士配焦糖,口感一流野菜天婦羅盛合燒物十品鹽燒雞胸軟骨汁燒雞肉大蔥鹽燒雞背肉雞掌第一刀提燈漬吞拿魚蓉蘭王蛋免治雞肉棒牛舌心雞腎秋吉鰻魚飯:即燒鰻魚外皮香脆,配上鰻魚汁極濃雞湯烏冬: 淡淡鮮甜雞湯📍秋吉 (鰂魚涌)鰂魚涌華蘭路25號柏克大廈地下G01號舖
燒烏串燒OMAKASE 《一次過品嚐18道菜》
秋吉 (鰂魚涌)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

秋吉雞串燒廚師發板 ($698/位)
Yakitori Omakase 共16品

前菜:蟹籽青瓜
雞肝醬多士配焦糖,口感一流

燒物十品

提燈漬吞拿魚蓉
蘭王蛋免治雞肉棒
牛舌心
雞腎

秋吉鰻魚飯:即燒鰻魚外皮香脆,配上鰻魚汁
極濃雞湯烏冬: 淡淡鮮甜雞湯

📍秋吉 (鰂魚涌)
2023-12-16 104 瀏覽
鰂魚涌隱世日式串燒店🍢 設有bar枱及坐枱,師傅即燒各款串燒,食物高質素又有特色! 環境好啱同朋友傾計 放工嚟食都唔錯😋夜晚食咗 秋吉雞串燒廚師發辦(全16品) $698/pp,依個價錢相當合符食物質素👍🏼前菜盛合* 青瓜蟹柳蟹籽沙律雞肝醬多士* 多士用焦糖烘至一邊脆 感覺好似炸饅頭😚 伴雞肝醬咸咸甜甜,非常特別😊野菜天婦羅盛合* 關東煮天婦羅非常甜, 粟米, 青椒⭐️10品燒物 (包括雞及肉類)⭐️ ❤️月見免冶雞肉棒* 免冶雞肉棒好出色 雞肉結實又帶點爽口; 沾蛋黃令鮮味更突出!雞胸 雞頸肉豬肩❤️提燈 吞拿魚蓉* 用紫菜包住生吞拿魚蓉及醃漬過嘅提燈,雙重鮮味✨炸雞鎚🍗雞掌心雞尾❤️牛舌* 牛舌鮮爽彈牙 每次食串燒必點!大蔥雞肉串汁燒雞心❤️燒雞翼* 選用新鮮雞翼 皮脆肉嫩 肉汁豐富 好滋味!秋吉鰻魚飯: 極脆皮鰻魚 第一次食到咁脆 充滿驚喜⭐️極濃雞湯烏冬 : 自家熬製清雞湯 濃郁鮮味重! 烏冬煙韌彈牙👍🏼甜品: 荔枝/香芋雪米糍

前菜盛合
* 青瓜蟹柳蟹籽沙律

野菜天婦羅盛合
* 關東煮天婦羅非常甜, 粟米, 青椒

⭐️10品燒物 (包括雞及肉類)⭐️
❤️月見免冶雞肉棒

雞胸 雞頸肉
豬肩
❤️提燈 吞拿魚蓉
* 用紫菜包住生吞拿魚蓉及醃漬過嘅提燈,雙重鮮味✨
炸雞鎚🍗
雞掌心
雞尾
❤️牛舌
* 牛舌鮮爽彈牙 每次食串燒必點!

大蔥雞肉串

汁燒雞心
❤️燒雞翼
* 選用新鮮雞翼 皮脆肉嫩 肉汁豐富 好滋味!

: 極脆皮鰻魚 第一次食到咁脆 充滿驚喜⭐️

: 自家熬製清雞湯 濃郁鮮味重! 烏冬煙韌彈牙👍🏼

: 荔枝/香芋雪米糍
2023-12-13 95 瀏覽
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯新發現鰂魚涌新開一間燒鳥串燒店,店舖環境有個吧台圍繞着師傅係中間燒串燒,旁邊亦都有矮枱方便一群人去食串燒,佢哋已經有一個廚師發板菜單,內容豐富吸引!等我幫大家去試吓睇吓佢哋到底好無味🥰整體來講服務滿分,每次都講得好清楚係咩串燒,雖然係廚師發辦,但都幾有誠意,種類多每款食落都前一款都唔同口感同味道,店員講佢哋係每日採用新鮮雞秋吉雞串燒廚師發板Yakitori Omakase 共16品前菜蟹籽青瓜雞肝醬多士中間黑糖朋片,真係加分野菜天婦羅盛合燒物十品1,鹽燒雞胸軟骨-非常鍾意佢依種爽脆口感軟骨邊緣都有少少焦香2,汁燒雞肉大蔥醬汁甜甜地,加上大蔥鬆軟多汁!3,鹽燒雞背肉有部份位置油脂味道香濃,咬落去有少少爆汁,上面充滿黑胡椒,皮位置燒至微脆4,雞掌已經去骨但根都係到食落好有嚼勁,愈食愈香5,第一刀聽到呢個名字我也懵了師傅解釋原來係殺豬嘅第一刀位置覺得都幾新鮮,肉質柔軟多汁又香濃6,提燈漬吞拿魚蓉呢個咁樣食法我都係第一次試紫菜包住吞拿魚蓉無諗到好好食呀🥰到呢個時間就食番蔬菜天婦羅關東煮蘿蔔,小粟米,同埋青椒中和下之前既串燒,清一下7,蘭王蛋免治

等我幫大家去試吓睇吓佢哋到底好無味🥰

秋吉雞串燒廚師發板
Yakitori Omakase
共16品

前菜
蟹籽青瓜

雞肝醬多士
中間黑糖朋片,真係加分

燒物十品
1,鹽燒雞胸軟骨
-非常鍾意佢依種爽脆口感
軟骨邊緣都有少少焦香

2,汁燒雞肉大蔥
醬汁甜甜地,加上大蔥鬆軟多汁!

3,鹽燒雞背肉

4,雞掌
已經去骨但根都係到
食落好有嚼勁,
愈食愈香

5,第一刀
聽到呢個名字我也懵了
師傅解釋原來係殺豬嘅第一刀位置
覺得都幾新鮮,肉質柔軟多汁又香濃

6,提燈漬吞拿魚蓉
呢個咁樣食法我都係第一次試
紫菜包住吞拿魚蓉
無諗到好好食呀🥰

到呢個時間就食番蔬菜天婦羅
關東煮蘿蔔,小粟米,同埋青椒
中和下之前既串燒,清一下

7,蘭王蛋免治雞肉棒
內有雞軟骨,食落又脆又香
蘭王蛋又係加分點!

8.唐揚雞鎚
炸過的香脆雞鎚