喺觀塘收工去咗海旁附近,發現到呢一間磯の水產🎏🎏🎏我不嬲都幾鍾意食日本嘢㗎🏯於是就決定咗喺度食晚餐🤣除咗Standard Menu之外,呢度都有塊板寫住今日推介♥️♥️而我哋都叫咗幾款😉鱈魚白子壽司 $58 &🩷兵庫縣處女蠔刺身$38時令嘅鱈魚白子,鮮味十足🤤🤤生蠔刺身啖啖肉蠔味十足🦪🦪再配埋餐廳調好嘅醬汁😋😋超fresh🤤椒鹽炸豆腐$48 🤤🤤口感豐富,椒鹽調味十足💚夠哂香脆,配埋蛋黃醬💛味道一流🥗鱆紅魚沙律 $68鱆紅魚夠晒新鮮🥰相當時令,配合埋酸咪咪嘅沙律🥗🥗份量亦都相當足夠🥰🥰鱆紅魚刺身厚度適中😍😍超鮮甜👍🏻👍🏻 非常推薦🉐🦀🦀燒蟹膏飯團$58 滿滿嘅蟹膏鋪係燒飯團上面🦀🦀食落去相當有驚喜😋😋😋因為唔止個面有蟹膏🦀🦀燒飯團入邊亦都包住好多香濃嘅蟹膏🦀🦀用料十足🤤🤤口感豐富🥰🥰🥰串燒方面🍢🍡都叫左好多款😋😋翠玉瓜$18 ❣️芝士年糕$25 🧀京蔥雞肉串$28🐣京蔥豬頸肉串 $42 🐷燒羊架$38 🐏燒雞皮 $48🐤鹽燒活鮑魚$78🩷串燒都相當惹味🤤🤤我自己最鍾意呢就係香脆嘅雞皮同埋爽口嘅豬頸肉串😍😍😍😍食飽飽之後又可以喺觀塘海濱行吓街😆真係相當之正丫❣️❣️❣️
喺觀塘收工去咗海旁附近,發現到呢一間磯の水產🎏🎏🎏
我不嬲都幾鍾意食日本嘢㗎🏯於是就決定咗喺度食晚餐🤣

鱈魚白子壽司 $58 &🩷兵庫縣處女蠔刺身$38
時令嘅鱈魚白子,鮮味十足🤤🤤

椒鹽炸豆腐$48 🤤🤤
口感豐富,椒鹽調味十足💚
夠哂香脆,配埋蛋黃醬💛味道一流

🥗鱆紅魚沙律 $68
鱆紅魚夠晒新鮮🥰相當時令,配合埋酸咪咪嘅沙律🥗🥗

🦀🦀燒蟹膏飯團$58
滿滿嘅蟹膏鋪係燒飯團上面🦀🦀食落去相當有驚喜😋😋😋

串燒方面🍢🍡都叫左好多款😋😋
燒羊架$38 🐏
燒雞皮 $48🐤鹽燒活鮑魚$78🩷串燒都相當惹味🤤🤤
我自己最鍾意呢就係香脆嘅雞皮同埋爽口嘅豬頸肉串😍😍😍😍

2023-12-16 25 瀏覽
行完觀塘海濱公園,見到一間顏色好吸引嘅店,原來食日本野喎。店為半開放式,所以好開揚,坐係店邊好舒服。食物類型似居酒屋,但多了刺身和麵飯類。嘩,一啲都唔好睇小食物質素。刺身新鮮又鮮甜,都係厚切架。當然串燒係主打!燒大啡菇,勁香!唔會燒到過火乾晒,係咬落仲有汁架!本來我唔係好食雞心,但呢個真係燒得好好食!燒得最正,就係一口牛囉,肥肉平均,食落甘香,超超超正呀!最後叫再多個饅魚飯,醬汁香濃,送飯一流呀!
行完觀塘海濱公園,見到一間顏色好吸引嘅店,原來食日本野喎。

店為半開放式,所以好開揚,坐係店邊好舒服。
食物類型似居酒屋,但多了刺身和麵飯類。

嘩,一啲都唔好睇小食物質素。

刺身新鮮又鮮甜,都係厚切架。

當然串燒係主打!

燒大啡菇,勁香!唔會燒到過火乾晒,係咬落仲有汁架!

本來我唔係好食雞心,但呢個真係燒得好好食!
燒得最正,就係一口牛囉,肥肉平均,食落甘香,超超超正呀!

最後叫再多個饅魚飯,醬汁香濃,送飯一流呀!
  • 刺身拼盤
天氣涼爽🍂最啱行下海傍,行過觀塘海濱見到間日式水產店🐟環境完全係日本打工仔放工後relax 嘅感覺,所以就入去試吓🥢❣️刺身拼盤六點 $288劍魚+三文魚+吞拿魚 片片都勁厚身,啖啖鮮味🍣❣️燒鴨肝 $88味道清新,唔會太油,入口即化😈 好邪惡❣️串燒牛肋條 $48肉質嫩滑,豐富油脂,香濃層次🐮❣️串燒一口牛粒 $48一口一粒,肉汁爆發,肉味濃郁🥩❣️串燒雞心 $38酥脆得來有彈性有嚼勁🐔❣️芝士年糕 $25軟糯口感,包裹住熱辣辣嘅芝士🧀,小心燙咀❣️燒蟹膏飯團 $58.0表面有少少飯焦口感,配上濃郁蟹膏🦀高質嘅食物,加上吹住海風嘅環境,適合放工後與同事嚟小酌一杯🥃
天氣涼爽🍂最啱行下海傍,行過觀塘海濱見到間日式水產店🐟

❣️刺身拼盤六點 $288
劍魚+三文魚+吞拿魚 片片都勁厚身,啖啖鮮味🍣

❣️燒鴨肝 $88
味道清新,唔會太油,入口即化😈 好邪惡

❣️串燒牛肋條 $48
肉質嫩滑,豐富油脂,香濃層次🐮

❣️串燒一口牛粒 $48
一口一粒,肉汁爆發,肉味濃郁🥩

❣️串燒雞心 $38
酥脆得來有彈性有嚼勁🐔

❣️芝士年糕 $25
軟糯口感,包裹住熱辣辣嘅芝士🧀,小心燙咀

❣️燒蟹膏飯團 $58.0
表面有少少飯焦口感,配上濃郁蟹膏🦀

2023-12-13 27 瀏覽
今日放工之後同朋友喺海旁散步,本身諗住買杯嘢飲喺海旁坐吓,點知行經海旁見到呢間日本餐廳,見佢裝修得咁有feel,就忍唔住入去試吓!鱈魚白子刺身 $58日本人視為美顏真品嘅白子,我都係第一次食,入口好滑溜,加上酸酸地嘅柚子汁,完全食唔到腥味呀!清酒煮蜆 $78本人愛酒,新鮮的蜆與清酒更是絕配,呢到嘅蜆處理得幾好,唔會食到成口都係沙,值得讚啊!茄子串 $32好多餐廳燒茄子都會落大量蒜蓉,但係我成日覺得會食唔到茄子嘅鮮味,但係呢一間嘅蒜蓉份量就啱啱好啦,啖啖茄子肉,非常好食呀!角切魚生雜菜沙律 $98呢個沙律作為開胃前菜真係起咗個好頭,魚生份量非常足料,醬汁調配酸度啱啱好,無懈可擊呀!燒三文魚飯團 $38原來燒飯團係咁好食嘅,燒咗脆卜卜,而且外脆內軟,同朋友一人食一個都唔夠呀!陸前高田真蠔 $58呢個蠔雖然體型唔算大,但係勝在入口好鮮甜,好有海水味!燒物方面就叫左雞翼2串($48)、京蔥雞肉串($28)、雞心2串($38)、雞肝($28)、大啡菇串($28)、牛肋條2串($48)、菠蘿串($18),我同朋友一致認為最難忘就係個雞翼同京蔥雞肉串,因為佢哋啲都燒得好有風味,保留到個肉汁,一啲都唔

鱈魚白子刺身 $58

清酒煮蜆 $78

茄子串 $32

角切魚生雜菜沙律 $98

燒三文魚飯團 $38

陸前高田真蠔 $58
呢個蠔雖然體型唔算大,但係勝在入口好鮮甜,好有海水味!

燒物方面就叫左雞翼2串($48)、京蔥雞肉串($28)、雞心2串($38)、雞肝($28)、大啡菇串($28)、牛肋條2串($48)、菠蘿串($18),我同朋友一致認為最難忘就係個雞翼同京蔥雞肉串,因為佢哋啲都燒得好有風味,保留到個肉汁,一啲都唔會鞋,黎到真心要叫呢度嘅燒物試下!
2023-12-13 26 瀏覽
今晚約咗舊同事聚會,佢帶咗我嚟觀塘海濱食晚飯估唔到呢邊有間咁開揚的居酒屋,天花板掛滿紅包燈籠非常搶眼店內裝潢以木系為主,刺身吧及太鼓都好有日式風味旁邊仲有sofa位,牆身貼滿日式海報加埋店內播放著日本歌曲,真係好有氣氛睇睇餐牌先,款式都好多而且樣樣都想試今日推介有多款海鮮同串燒真係夠哂吸引前菜芥末魷魚爽滑彈牙,啖啖香辣清新的山葵,食得好過癮中華沙律清爽開胃,醃漬物爽脆而酸甜刺身拼盤六點擺盤好靚~刺身望落新鮮吞拿魚赤身呈鮮紅色,食落腴潤爽嫩;三文魚鮮美豐腴,帶子爽滑甘口,𩶘魚質嫩爽口,魷魚清爽軟滑,油甘魚豐厚鮮潤串燒牛肋條串表面香脆微焦,食落肉味濃郁,肉質柔軟而富有韌性~雞翼串外皮焦香酥脆,內裡嫩滑多汁,滋味之選豬頸肉串焦脆而香嫩爽滑,食落油而不膩一品料理雜菜海鮮鍋賣相夠哂吸引,蠔望落飽滿肥美,食落濃郁的鮮蠔味道好好味,魷魚滑爽甘口,冬菇綿密柔滑,野菜吸哂湯頭鮮味清爽又滋味店舖仲做緊啤酒買一送一,真係好抵~加埋呢度半戶外的環境,放工同朋友飲杯就啱哂~整體環境好有風味,食物味道不錯,服務周到值得再來~
今晚約咗舊同事聚會,佢帶咗我嚟觀塘海濱食晚飯
估唔到呢邊有間咁開揚的居酒屋,天花板掛滿紅包燈籠非常搶眼

店內裝潢以木系為主,刺身吧及太鼓都好有日式風味

旁邊仲有sofa位,牆身貼滿日式海報
加埋店內播放著日本歌曲,真係好有氣氛

睇睇餐牌先,款式都好多而且樣樣都想試

今日推介有多款海鮮同串燒真係夠哂吸引

前菜
芥末魷魚爽滑彈牙,啖啖香辣清新的山葵,食得好過癮
中華沙律清爽開胃,醃漬物爽脆而酸甜

擺盤好靚~刺身望落新鮮

串燒
牛肋條串表面香脆微焦,食落肉味濃郁,肉質柔軟而富有韌性~

雞翼串外皮焦香酥脆,內裡嫩滑多汁,滋味之選
豬頸肉串焦脆而香嫩爽滑,食落油而不膩

一品料理

店舖仲做緊啤酒買一送一,真係好抵~
加埋呢度半戶外的環境,放工同朋友飲杯就啱哂~

整體環境好有風味,食物味道不錯,服務周到
值得再來~
2023-12-12 29 瀏覽
一嚟就梗係要叫下啲刺身嚟食先啦,我首先叫咗一份兵庫縣處女蠔,味道完全唔腥,而且都幾鮮下。然後仲叫咗北寄貝刺身,都幾爽口。食完凍凍地嘅刺身,就要食返啲熱嘢,暖吓個胃。首先叫咗個清酒煮蜆,酒味唔會好重,但係會有陣陣酒香味。然後再叫左一個日式牛小排鍋,依個鍋價錢先$138,但係份量好足。然後我哋仲叫咗唔少嘅串燒,特別一提嘅係,佢嘅雞心非常之彈牙有質感,非常之值得一試。而大蔥雞肉串燒嘅雞肉十分之嫩滑。仲有我地仲叫左鹽燒鮑魚,雞肝串同燒蟹膏飯團等,真係好滿足,要注意嘅,係佢飯團嘅份量都比較大,細食嘅朋友就要留意一下🤣🤣

2023-12-12 34 瀏覽
🌊富妹鍾情日本🇯🇵,又鍾意食日本刺身,熊妹上次行過觀塘海濱長廊,發現咗呢一間食日本刺身料理的《磯の水產》,唔去日本住,就喺香港食住日本嘢先啦。📌環顧四周都係工廠大廈,就係有呢一間日本水產店,可以壟斷成個觀塘海濱區域。📌入到店鋪真係好日系風情🎏,首先門口擺設咗個印有店舖名稱的太鼓🥁,天花板掛咗幾個燈籠🏮同埋水產的掛簾,牆身又貼滿日本風情的海報🖼,好似入左激安殿堂🎈。📌因為店鋪靠着海旁旁邊,無任何高樓大廈嘅遮擋,猛烈嘅陽光🌞直接透過玻璃打入店舖入邊,令到成間店舖好光猛☀️,充滿活力。‪📌下午兩點‬幾嚟到仲有午市套餐,套餐其實即係日式定食🍱,有燒雞、燒魚、鰻魚、刺身等等,定食套餐就包前菜螺肉、湯同埋茶蒸碗,價錢由$108至$258,合理價錢。📌另外,仲有沙律、小食同刺身選擇。📌一坐低,店員就好殷勤咁遞上茶杯茶壺,呢個就係日本文化的禮儀。🕴🏻刺身拼盤六點二片, $388先食個冷盤刺身先啦。刺身有六款,包括大拖羅、赤身、飯立貝、油甘魚、鱆紅魚同埋三文魚,每款都有兩件,啱晒二人份量。每塊都好厚切,好有咬口,淡淡的海魚味點日本豉油同Wasabi的衝擊再帶點魚油的香味,冰涼的口感一流。其中,熊妹認為鱆紅
📌另外,仲有沙律、小食同刺身選擇。
刺身拼盤六點二片, $388

鱆紅魚
其中,熊妹認為鱆紅魚🐡的口感比較特別,魚身的油面望落幾有光澤令面,食落又爽口一啲。
汁燒鯇魚腩定食
汁燒鯇魚腩定食, $118
鯇魚腩🐠好大一件,魚腩搽上燒魚汁,燒到魚皮超乾身超脆口,魚肉燒到剛剛好,唔鞋口,嫩滑又多汁,連一啖鹹鹹地嘅魚皮一齊食,淡淡魚味出哂黎,再點一點跟上的燒魚豉油,入邊加咗啲蒜蓉碎,蒜香味同魚肉好夾。

魚腩位仲有啲油脂位,咬落去咇咗啲魚油出嚟,好香魚油香味。
汁燒燒鳥定食
汁燒燒鳥定食, $108
燒鳥即係燒雞, 一塊燒雞扒切成五六嚿,面頭雞皮搽上燒雞汁去燒,雞皮燒到卜卜脆,雞扒肉好嫩口,燒汁甜甜酸酸就不嬲都好襯雞扒。另外仲有兩隻燒雞翼,係灑上調味粉乾燒而唔係汁燒,雞肉表皮燒得好乾身,食落去唔會好油,香口嘢不嬲都好惹味。
茶蒸碗
日式定食包含的配菜之一,茶蒸碗,當作飯前小食。唔好睇係簡單的一碗蒸蛋,茶蒸碗要做得好味都唔容易。

味道又幾唔錯,蒸蛋汁🥚打得好細膩,蒸出來好滑,製作過程用上嘅鰹魚湯衝蛋液去蒸,味道唔錯,茶蒸碗蒸出嚟都已經係鹹鹹地,再吊出蛋味,入面有蟹柳粒、日本魚蛋🍥、菇菇🍄等等材料,簡單的食材,用心製作已經可以食出美味。
麵豉湯
日本湯品多數都係麵豉湯🍵,基本的海帶片同埋豆腐粒都有,味道唔算好鹹喎,麵豉湯本身係鹹的,但有時怕有啲鹹到飲唔落去,餐前飲碗暖暖的湯真係好暖胃。
📌高檔的刺身,民間的便當,日本的料理就係點整都好味。
2023-11-22
鱆紅魚
汁燒鯇魚腩定食
汁燒燒鳥定食
刺身拼盤六點二片
位於觀塘海濱長廊附近有間半開放式的日式居酒屋 裝修好有日式風味 邊看著海濱夜景好有氣氛 食物款式多亦好高質有驚喜😍✨活赤貝刺身 $48赤貝好新鮮厚切🍣呈橙紅色帶光澤 肉汁嫩滑爽脆 沾少許芥末醬油味道特別鮮甜✨兵庫縣處女蠔 $38處女蠔不算大隻但非常肥美飽滿🦪比起一般食用的蠔更鮮味 味道更濃郁✨甲羅燒 $68店員幫忙烤過再上枱香氣十足🦀蟹殼裡滿滿的蟹膏蟹籽蟹肉 味道濃郁鮮味🍞塗上烤過的多士片又香又脆🤤一試難忘✨串燒雞尾串 $28|雞皮串 $38|雞心串 $28串燒非常有驚喜燒得好好 尤其是燒雞皮👍🏻👍🏻燒得好焦香脆身 雞尾串都燒得油香十足 可以擠上檸檬汁味道更有層次✨鹽燒鮑魚 $78鮑魚好厚身🤤以簡單的調味方式更能顯出鮑魚的天然鮮味 肉質彈牙有口感不會韌✨雞皮餃子 $58雞皮餃子煎得金黃色脹卜卜🥟雞皮油香十足 餡料有蔬菜雞肉 非常飽滿多汁 沾上蛋黃醬更好食🤤✨日式牛小排鍋 $138一大鍋好足料 牛小排油花均勻有口感 配料仲有油揚🍲鳴門卷🍥豆腐金菇同白菜好豐富🥬壽喜燒湯底濃郁鮮甜不用沾醬料都好夠味✨燒蟹膏飯團 $58一份有兩大個飯團🍙表面燒得帶飯焦脆脆的口感 飯團表面跟裡面都放滿蟹膏🦀份量

✨活赤貝刺身 $48

✨鹽燒鮑魚 $78

✨雞皮餃子 $58

✨日式牛小排鍋 $138

✨燒蟹膏飯團 $58
一份有兩大個飯團🍙表面燒得帶飯焦脆脆的口感 飯團表面跟裡面都放滿蟹膏🦀份量十分慷慨 非常鮮味濃郁

📍磯の水產 (觀塘)
觀塘海濱道133號萬兆豐中心地下3號舖
2023-12-11 28 瀏覽
好日式嘅裝修風格,有去咗日本居酒屋嘅 feel,雖然冇得坐室外,但餐廳開晒啲門一樣有户外嘅感覺,仲要喺海濱,環境好舒服,最啱同 friend 一邊食一邊飲返兩杯刺身夠新鮮,仲好厚切,一碟六款唔使揀,唔使驚有選擇困難症,最鍾意係魷魚,好鮮甜清酒煮蜆粒粒都漲卜卜,好清甜,連個湯都飲埋呢度嘅燒物都好唔錯,推介燒鴨肝同燒鰻魚,鴨肝燒得啱啱好,加埋黑醋汁多士,一啲都唔油膩。鰻魚皮燒到脆卜卜,好正啊!燒雞心都係香口之選,最後再食埋燒菠蘿做甜品就完美

刺身拼盤六點

清酒煮蜆粒粒都漲卜卜,好清甜,連個湯都飲埋

燒雞心

燒鴨肝
燒白鱔
燒菠蘿
2023-12-08 33 瀏覽
呢一日去咗 #觀塘海濱花園 ,見到對面有間 #居酒屋 半開放式好似好Chill咁,決定試下~餐廳環境好,夠開揚,當晚仲要唔熱唔凍有風~ 勁Chill勁有氣氛👍👍 上菜速度仲幾快,傾傾吓計就上得7788~嘢食選擇都幾多,叫咗呢幾樣:#清酒煮蜆 $78 用活蜆煮,超鮮甜!我哋好鍾意食蜆,今次啲蜆又大隻多肉,好食🖖🏻#柚子燒豚肉荔枝卷 $36平時我出去食串燒都好鍾意叫荔枝卷,但係唔係間間有,今日見到勁開心,即刻叫嚟食!呢度仲加咗少少柚子汁,味道到再提昇咗#活赤貝壽司 $38好新鮮、好大舊、又厚肉,我同我老公都鍾意食赤貝,呢個正!#京蔥雞肉串 #大蔥燒豬頸肉 $28雞肉勁嫩滑勁Juicy,豬頸肉燒得好香,食到叮一聲👀✨#秋葵 $18我老公鍾意食秋葵,成見見到都會叫,燒得唔錯~#燒羊架 $38呢個抵食!必點!出面啲燒羊架好多都賣$5x up🥲 呢度個羊架賣$38,仲要好大舊!好腍好香,燒到啱啱好!佢除咗個醬汁有我最愛嘅薄荷啫喱,仲加咗柚子醋,有心思!要知道唔係間間餐廳有薄荷啫喱,有時得薄荷汁,甚至無提供🙊 薄荷啫喱配羊簡直Perfect池!!#日式牛小排鍋 $138都幾大鍋幾多牛肉,有輕微辣辣地

清酒煮蜆

嘢食選擇都幾多,叫咗呢幾樣:
#清酒煮蜆 $78
柚子燒豚肉荔枝卷

#柚子燒豚肉荔枝卷 $36
活赤貝壽司

#活赤貝壽司 $38
好新鮮、好大舊、又厚肉,我同我老公都鍾意食赤貝,呢個正!
京蔥雞肉串 + 大蔥燒豬頸肉

#京蔥雞肉串 #大蔥燒豬頸肉 $28
雞肉勁嫩滑勁Juicy,豬頸肉燒得好香,食到叮一聲👀✨
秋葵

#秋葵 $18
我老公鍾意食秋葵,成見見到都會叫,燒得唔錯~

#燒羊架 $38
日式牛小排鍋

#日式牛小排鍋 $138
都幾大鍋幾多牛肉,有輕微辣辣地吊一吊味~ 唔錯~
芝士年糕

#芝士年糕 $25
呢個都好食,我老公讚佢個面加咗少少醬油同個面燒得脆脆地,好食😋
牛油果豆腐沙律

#牛油果豆腐沙律 $88
作為牛油果迷,見到呢個即刻叫,牛油果份量好足,加埋豆腐夠晒fresh

呢間居酒屋由 #牛頭角港鐵站 B6出口行過嚟,其實唔係好遠,三個街口左右,正正對住海濱花園~推薦推薦❤️
2023-12-05
芝士年糕
牛油果豆腐沙律
  • 京蔥雞肉串
2023-12-07 28 瀏覽
今日同屋企人食飯,近近地揀左觀塘呢間餐廳,貪佢環境好,坐得舒服,依家冬天,舖頭打開左落地玻璃,吹下海風都幾正我地叫左😈牛油果🥑豆腐沙律🥗💰88最近鍾意輕盈飲食,牛油果配豆腐沙律就最啱我,食落完全零負擔,加埋少量芝麻醬、我地都好快清曬👍😈菠蘿串💰18食落好鮮甜,酸味唔重,好多汁🤤😈秋葵串💰18清甜、健康小食😚😈白鱔串💰48肥美多肉、白鱔串外皮好香脆,肉汁多,廚師手勢好好👍😈牛舌串💰28牛舌好好食,超級甘香,好似食緊和牛咁,軟熟得黎又有牛脂香🤤😈羊架串💰38羊架都燒得好正,係我地食過最好味嘅羊架,好juicy ,咬落口爆汁🥰🥰🥰😈刺身拼盤六點💰288刺身非常新鮮,件件都係厚切,我地兩個人都食唔曬,有三文魚、油甘魚、左口魚、吞拿魚、帶子、真鯛魚等,食落好鮮甜,處理得好好👍😈燒蟹膏飯糰🍙💰58飯糰表面燒到焦香,仲有蟹膏,我地本身以為得表面有蟹膏,原來切開飯糰,裡面都有好多蟹膏,非常滿足,份量好多,蟹膏咸香美味😋😈兵庫縣處女蠔🦪💰38處女蠔好新鮮,面頭有少少調味,令到鮮味更加突出,雖然細隻,但係肉質飽滿,正👍消費價錢:2人💰684,人均💰342餐廳名稱:磯の水產 (觀塘)餐廳地址:觀塘海濱道13

我地叫左
😈牛油果🥑豆腐沙律🥗💰88

😈菠蘿串💰18
食落好鮮甜,酸味唔重,好多汁🤤

😈秋葵串💰18
清甜、健康小食😚

😈白鱔串💰48
肥美多肉、白鱔串外皮好香脆,肉汁多,廚師手勢好好👍

😈牛舌串💰28
牛舌好好食,超級甘香,好似食緊和牛咁,軟熟得黎又有牛脂香🤤

😈羊架串💰38

😈刺身拼盤六點💰288

😈燒蟹膏飯糰🍙💰58

😈兵庫縣處女蠔🦪💰38

消費價錢:2人💰684,人均💰342

餐廳名稱:磯の水產 (觀塘)
餐廳地址:觀塘海濱道133號萬兆豐中心地下3號舖
[ #caloriefoodie觀塘 ]• 磯 の 水 產 •🐿-​估唔到觀塘近海濱有間咁有氣氛嘅居酒屋🏮餐牌有刺身、鍋物、小食、串燒等等記得睇埋牆上嘅餐牌 整體選擇話多唔多 話少唔少😳最近仲做緊生啤買一送一優惠添🍻-🐟 深海池魚刺身 💰$118薄切刺身配上特別醬汁 內裡加上蔥花刺身肉質軟滑 沾上醬汁味道更新鮮٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و-🐮️ A5火炙和牛壽司 💰$48和牛比較薄身 火炙後咇岀油脂香味🔥-🦆 燒鴨肝 💰$88兩件鴨肝配上四件脆多士 仲可以沾上甜酒醬汁食鵝肝、鴨肝時最鐘意就係甜甜地嘅醬-🍶️ 清酒煮蜆 💰$78大約有10-15隻蜆 每隻都大大隻 脹卜卜而且加上清酒嘅關係 飲落幾暖胃幾舒服如果清酒味再濃多少少 會更鐘意😳-🐷 荔枝豚肉串 💰$36推薦呢款串燒 咬落就有陣清香嘅荔枝味-🐮️ 一口牛粒串 💰$32原本想食牛 就打算過下口癮 $32唔打算期望太多但估唔到呢款牛粒串嘅肉質都幾腍 有意外驚喜-🐥 雞心串 💰$28第一次食雞心 味道同雞腎有啲似但口感上 都係雞腎再爽口啲-🧀 芝士年糕串💰$25呢款都推薦 年糕外皮燒得軟糯 內裡有流心拉絲芝士-🍍️ 菠蘿串 💰$18菠蘿預先切好一粒粒 味道鮮
[ #caloriefoodie觀塘 ]
• 磯 の 水 產 •
🐿
-​
估唔到觀塘近海濱有間咁有氣氛嘅居酒屋🏮
餐牌有刺身、鍋物、小食、串燒等等
記得睇埋牆上嘅餐牌 整體選擇話多唔多 話少唔少😳

🐮️ A5火炙和牛壽司 💰$48

和牛比較薄身 火炙後咇岀油脂香味🔥
🦆 燒鴨肝 💰$88

兩件鴨肝配上四件脆多士 仲可以沾上甜酒醬汁
食鵝肝、鴨肝時最鐘意就係甜甜地嘅醬
🍶️ 清酒煮蜆 💰$78

秋葵上加上大阪燒嘅木魚碎😳
📍 觀塘海濱道133號萬兆豐中心地下3號舖
#caloriefoodie
2023-12-07 20 瀏覽
觀塘海旁有間居酒屋好有氣氛啱晒同朋友收工黎食下串燒飲下酒三點後點清酒/啤酒仲有買一送一添!🍶🍻.🌟赤貝 北寄貝 赤貝裙邊首先我地點左個貝類嘅刺身赤貝同北寄貝都爽脆鮮甜😙輕輕點wasabi同醬油更加提鮮赤貝裙邊好有心思咁用紫菜卷起裙邊加上青瓜就好似卷物嘅味道😉.🌟兵庫縣處女蠔 處女蠔好新鮮 肉質飽滿🦪加上酸酸嘅果凍同蔥花非常夾有淡淡嘅海洋味.🌟京蔥雞肉串🌟雞翼串🌟雞皮串🌟羊架串呢度嘅串燒都係即點即燒 仲會分開上菜🍢食完一串接一串都係熱辣辣京蔥甜得黎又冇辣味 同雞肉一齊食係絕配👍🏻雞翼串同雞皮串都燒得香脆 雞翼裏面仲好Juicy羊架燒得好腍 再加上特製嘅薄荷燒汁超好味😋.🌟翠肉瓜串🌟大啡菇串 食完肉都想食返啲蔬菜清下腸胃翠肉瓜好多汁 非常清新🥒大啡菇亦有配上好惹味嘅燒汁.🌟鹽燒鮑魚 鮑魚好軟腍 簡單嘅鹽燒就係最好嘅調味仲可以加少少檸檬汁🍋.🌟鰻魚飯 最後同朋友share個鰻魚飯就飽晒鰻魚肥美多汁 魚肉厚身又香油脂味🤤燒汁撈飯亦都好滋味.餐廳裝修同氣氛都類似居酒屋吧枱有少量位置 而且望出外面就隱約見到海旁 非常寫意🌃
觀塘海旁有間居酒屋好有氣氛

鰻魚肥美多汁 魚肉厚身又香油脂味🤤
燒汁撈飯亦都好滋味
餐廳裝修同氣氛都類似居酒屋

吧枱有少量位置 而且望出外面就隱約見到海旁 非常寫意🌃
今日同跳舞同學去到海濱道果頭搵食見到呢間半開放式好chill既日本居酒屋即刻入去試下刺身拼盤六點$2886️⃣款刺身新鮮厚切有三文魚、吞拿魚、帶子、鯛魚、油甘魚&魷魚帶子鮮甜,魷魚🦑爽脆唔會滑潺潺鯛魚爽口有咬口雞皮餃子$58雞皮薄而脆,一咬餡同汁即刻咇出嚟,好食串燒先上雞肝串$28口感好嫰滑,好香白鱔串$48皮脆肉嫰京蔥雞肉串$28雞肉大推超嫰多汁一品料理~日式牛小排鍋$138超多牛小排,湯底微辣少少甜,轉涼左既天氣飲落暖笠笠,配料有冬菇、嫰豆腐、大量娃娃菜,好滿足。兩個人好左6百幾蚊好滿足一邊食一邊傾一邊吹下風好寫意~店員親切有禮~下次要約一班fd嚟
今日同跳舞同學去到海濱道果頭搵食
見到呢間半開放式好chill既日本居酒屋
即刻入去試下

刺身拼盤六點$288
6️⃣款刺身新鮮厚切
有三文魚、吞拿魚、帶子、鯛魚、油甘魚&魷魚
帶子鮮甜,魷魚🦑爽脆唔會滑潺潺
鯛魚爽口有咬口

雞皮餃子$58
雞皮薄而脆,一咬餡同汁即刻咇出嚟,好食

串燒先上雞肝串$28
口感好嫰滑,好香

白鱔串$48
皮脆肉嫰
京蔥雞肉串$28
雞肉大推超嫰多汁

一品料理~日式牛小排鍋$138

兩個人好左6百幾蚊好滿足
一邊食一邊傾一邊吹下風好寫意~
店員親切有禮~下次要約一班fd嚟
2023-12-06
  • 日式牛小排鍋
  • 白京蔥雞肉串
  • 雞皮餃子
海濱旁邊出色嘅日式串燒餐廳👍🏻喺觀塘海濱長廊傍邊,餐廳係半開放式嘅,日式居酒屋嘅裝飾 。刺身拼盤六點刺身非常新鮮,調味出色海膽壽司海膽分量足,十分新鮮味甜鱆紅魚沙律好少食鱆紅魚嘅沙律,好鮮甜京蔥雞肉串 + 雞肝串京蔥好香,雞肉嫩滑多汁雞肝都好粉嫩好味雞翼串燒得金黃香口翠肉瓜串翠玉瓜爽脆,日式醬汁好惹味燒羊架羊架鮮嫩,肉香濃郁蟹膏飯團值得大力推介,表面燒至金黃嘅飯焦,上面係滿滿嘅蟹膏,原來飯團入面都有!!大滿足👍🏻清酒煮蜆清酒味好濃,蜆肉鮮甜彈牙環境舒適,食物質素高,愉快嘅用餐體驗👍🏻
海濱旁邊出色嘅日式串燒餐廳👍🏻
喺觀塘海濱長廊傍邊,餐廳係半開放式嘅,日式居酒屋嘅裝飾 。

刺身拼盤六點
刺身非常新鮮,調味出色

海膽壽司
海膽分量足,十分新鮮味甜
海膽壽司

鱆紅魚沙律
好少食鱆紅魚嘅沙律,好鮮甜

京蔥雞肉串 + 雞肝串
京蔥好香,雞肉嫩滑多汁
雞肝都好粉嫩好味
京蔥雞肉串 + 雞肝串

雞翼串
燒得金黃香口
雞翼串

翠肉瓜串
翠玉瓜爽脆,日式醬汁好惹味
翠肉瓜串

羊架鮮嫩,肉香濃郁

清酒煮蜆
清酒味好濃,蜆肉鮮甜彈牙
清酒煮蜆

環境舒適,食物質素高,愉快嘅用餐體驗👍🏻