2010-08-15 35 瀏覽
在大圍火車站收到傳單, 於是一試! 寫住每位HK$138兩小時任食, 但原來是騙局!錢是付了, 但食物没有來...起步以為是漏單, 於是不停補單, 食物從來不到...坐了兩小時, 只來了10件壽司, 是蛋, 腐皮, 蟹柳等下等壽司...剌身跟本没有來...於是點小食, 也是選擇性落單...不是你想吃就有...追待應單, 只回覆: 很快...但散叫的一下單就有了!!!眼看店內只是半坐, 壽司司傅只是閒企没事幹再追問, 竟回答: 司傅很忙, 排隊做緊!!! 火熱心!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!兩人了近$300, 但吃到的不夠$80...這間店以賴皮不上菜以賺錢...實左無良!!!一肚火!!!起初以為自己只是個別事件, 上來一看..原來刻意瀥單是這間店的經營手段
錢是付了, 但食物没有來...

起步以為是漏單, 於是不停補單, 食物從來不到...
於是點小食, 也是選擇性落單...不是你想吃就有...

2010-08-07
5 分鐘 (堂食)
2010-06-11 16 瀏覽
間野完全唔掂. 勁漏單.叫左10樣只係黎左幾樣. 催極都唔黎.D野勁難食. 無樣得. 串燒竟然係炸. 野食完全唔新鮮. 唔好話生野, 熟野咬落去已經知出事. 死得.全程45分鐘. 有25分鐘係等. 食左20分鐘, 最終都係頂唔順走人. 重要成百幾元一個人. 有無搞錯!!!!
間野完全唔掂.
勁漏單.叫左10樣只係黎左幾樣. 催極都唔黎.
D野勁難食. 無樣得. 串燒竟然係炸.
重要成百幾元一個人. 有無搞錯!!!!

2010-06-05
2010-05-26 29 瀏覽
嘩~成日經過大圍天橋就有個人係度派傳單傳單就成日睇今日終於有機會去試下 放開肚皮去食放題一行四個人~因為7點前入座每人平$10一收工就拿拿聲拿位入座我地坐出邊,感覺幾好最正就係有得睇我最鐘意睇的電視一坐低~第一時間梗係~刺身,刺身,刺身~~小食~見到好多野食~服務: 可能我地都算早, D人都唔係好忙, 上得都幾快.... 不過我地寫6件, 佢地就比得3件......= ="算~我再寫多張3件~哈哈食物: 大致上都好好味, 尤其D燒物....燒鯖魚,燒鰻魚.... ~不過個燒餅同一口牛就真係好難食~仲有個雜菜都好好味架 我地叫左3碟 ..... .我地無試個火鍋, 因為食D燒物同D小食飽晒環境: 坐出邊又真係幾好~有D風吹下~都唔錯衛生: 暫時都無肚痛, 應該無事掛>>>>>未到2個鐘, 個肚就飽到咩都食唔落豐富的晚餐~埋單每人差唔多$138~都算好抵^^
嘩~
成日經過大圍天橋就有個人係度派傳單
傳單就成日睇
今日終於有機會去試下
放開肚皮去食放題

一行四個人~因為7點前入座每人平$10
一收工就拿拿聲拿位入座
我地坐出邊,感覺幾好
最正就係有得睇我最鐘意睇的電視

~不過個燒餅同一口牛就真係好難食
~仲有個雜菜都好好味架
我地叫左3碟
..... .我地無試個火鍋, 因為食D燒物同D小食飽晒
環境: 坐出邊又真係幾好~有D風吹下~都唔錯
衛生: 暫時都無肚痛, 應該無事掛>>>>>

未到2個鐘, 個肚就飽到咩都食唔落

豐富的晚餐~埋單每人差唔多$138~都算好抵^^
叫人唔好浪費食物的"手寫板"
檸茶
刺身
好難食的一口牛
串燒好味
燒粟米
最愛的天婦羅蝦/冬菇
雞軟骨~
叫人唔好浪費食物的"手寫板"
檸茶
刺身
串燒好味
燒粟米
最愛的天婦羅蝦/冬菇
雞軟骨~
2010-05-10 5 瀏覽
around7:30 入去 .9:30仙走得 becoz 佢d野要逐樣吹''''2次''以上!!!!!!!!!!!!!!但9:30走都係黎唔齊的食物quailty係dim都算.坐了冇耐.suddenly 有個waiter超大聲超惡咁鬧一桌人.佢個樣真係好惡GA.係D內容我估係D人叫了buffet.又係咁吹.so 個waiter 超燥咁鬧佢地.好慘AR.點知.冇耐.個waiter又好大聲咁鬧另一桌人..同一原因.別人給了錢食buffet.有限時間.你D食物唔黎咁米涉俾你.!!好慘LOR仲要俾你鬧.最後.果桌人走了.這店的waiter個個都好燥底.要小心D!!!!!!d食物真係普通到唔普通.叫既野死都唔出.buffet果d仙慘.最後. 我們只好唔等.<<<等了2個半鍾黎了一半都冇>>只好去別的店吃飽算.BUT..這店的waiter仙係最恐怖..果個waiter鬧人真係look到隻眼超大.!!!
但9:30走都係黎唔齊的
好慘AR.點知.冇耐.waiter又好大聲咁鬧另一桌人..同一原因.
最後.果桌人走了.
這店的waiter個個都好燥底.要小心D!!!!!!
2010-05-09
慶祝紀念
母親節
2010-05-09 6 瀏覽
八點開始入座....九點都仲末食飽叫乜無乜(真係好嘢)waiter籍口系.....-帶子要時間解凍-螺肉賣哂-甜蝦賣哂-八找魚賣哂豉油都可以叫三四次先有牛肉火鍋,八點入單九點半先有乜Q都要order幾次先有i think they can only sell新客(好似我地四個羊古)千其千其,千其,吾好去比錢受氣

八點開始入座....九點都仲末食飽
叫乜無乜(真係好嘢)
waiter籍口系.....
-帶子要時間解凍
-螺肉賣哂
-甜蝦賣哂
-八找魚賣哂
豉油都可以叫三四次先有
牛肉火鍋,八點入單九點半先有
乜Q都要order幾次先有

千其千其,千其,吾好去
比錢受氣
2010-05-08
2010-04-29 5 瀏覽
之前都食過佢散叫,ok既~依次再黎食下任食啦點知.........首先,佢成大大隻字話任食88蚊起,係.....小童同長者..............大人係$118起ok依d都唔太緊要坐低叫野(我係最貴時段添138再加一.....)一轉刺身,兩轉刺身,第三轉!依.....少左d野喎........問下佢,佢話帶子賣晒好,唔食帶子食甜蝦叫多兩轉...........甜蝦賣晒........有散叫,有任食,果陣仲要係8點幾,唔洗諗都知無可能囉..........仲要俾我睇到隔離左右都仲有我再留意隔離左右落去,大至上都同我o既情況差唔多.......食兩個鐘我地keep住留意新坐o既都一樣係有帶子同甜蝦囉(大佬甜蝦有尾架,好明顯睇到隔離有遮)我見到隔離有,再叫,再問,佢都係話賣晒..........都知乜事.......癈事同佢鬧交,一陣唔知食d乜落肚 ..............好明顯咁計住我地食左幾多帶子呀甜蝦咁用"慢"依招就見得多,用"賣晒"依招真係第一次見.............
之前都食過佢散叫,ok既~
依次再黎食下任食啦點知.........

大人係$118起
ok依d都唔太緊要
坐低叫野(我係最貴時段添138再加一.....)

問下佢,佢話帶子賣晒
好,唔食帶子食甜蝦
叫多兩轉...........甜蝦賣晒........
仲要俾我睇到隔離左右都仲有

食兩個鐘我地keep住留意新坐o既都一樣係有帶子同甜蝦囉
(大佬甜蝦有尾架,好明顯睇到隔離有遮)
癈事同佢鬧交,一陣唔知食d乜落肚
..............
好明顯咁計住我地食左幾多帶子呀甜蝦咁
用"慢"依招就見得多,
用"賣晒"依招真係第一次見.............
2010-04-26 6 瀏覽
聽朋友話哩間日本也不錯,決定過來試一試,9點之後放題有特價,任食兩個鐘,要加一,都系百零蚊。開始當然是我最鍾意的刺身啦三文魚,帶子,鮑魚片(好似不是真鮑魚),甜蝦,墨魚。。。樣樣新鮮,不過的豉油味道有的怪,下次自己帶豉油。再來就到火鍋,個湯底幾正,煮出來的菜系甜的,牛肉就比較普通,可能系我煮老左。。。跟住叫小食,雞軟骨,秋刀魚,大蝦tempura...見到隔離炒個雜菜好香,又order左一盤菜,兩個人最尾食到好飽,好後悔因為要減肥。埋單時仲送左一張$50蚊現金眷,哈哈,睇來好快又要來過啦!
開始當然是我最鍾意的刺身

埋單時仲送左一張$50蚊現金眷,哈哈,睇來好快又要來過啦!

2010-04-26
  • 各種刺身
2010-04-23 4 瀏覽
甚少寫食評,但實在按捺不住.....食物質素:- 點了一客午市魚生定食($58): 包括結冰吞拿魚, 比百佳更差質素既甜蛋, 及極薄三文魚- 額外點了一客帶子($15 / 3pieces),size細得可憐- 牛肉鍋定食 = 超肥牛肉 + 味精湯店員質素:- 不主動不聞不問客人需要- 無禮地把食物拋上台奉勸各位,不可一,不可再!
甚少寫食評,
但實在按捺不住.....

食物質素:
- 牛肉鍋定食 = 超肥牛肉 + 味精湯

店員質素:
- 不主動不聞不問客人需要
- 無禮地把食物拋上台

奉勸各位,
不可一,不可再!
  • 結冰吞拿魚
  • 一蚊銀size帶子
本人同妹妹下午12點左加去食LUNCH...諗住以前黎過..D野都唔錯...諗住再黎..點知..........!!!首先.我自己一個入去拎位先啦..(剛開舖冇耐!)我坐左5至10分鐘..都冇人招呼...水同MENU都冇一個比我...!之後叫完野食...個妹妹仔..就不斷只係隨意放左D野食係我旁邊..連野都唔講...好似啞左咁...我亦聽日旁邊那一桌的客人..佢地第一桌客人...我見佢地已經食晒野..原來...佢地食完野連茶都冇杯...加上跟餐的面豉湯同野飲都未黎...諗住問下個妹妹仔..佢理都冇理過人..就走左去!嘩.....而家呢間野D服務態度真係差!!!!!!!!!!!!!!!!!!野食方面..D魚生唔係太新鮮..配菜麻麻!!其他野食都OK既..價錢對一個LUNCH SET都OK既!!!

價錢對一個LUNCH SET都OK既!!!
2010-04-20
2010-03-23 7 瀏覽
因為住附近,男友話想食放題,咁再去多次食啦!七點左右去到,已經有唔少人,可能大家諗住食上一段時間(1800 ~ 1900,$118 定 $119,另加一)。坐低,即刻叫嘢飲先~男友要可樂,我要橙汁。過咗陣,可樂嚟咗,橙汁無嚟。一問之下,無橙汁喎!(上次嚟又係無橙汁,而且佢哋好取巧,嗰啲所謂任飲嘅綠茶就係入座比你飲嗰種!) 刺身(三文魚、吞拿魚、仿鮑魚):味道還可 牛肉鍋:啲肥牛肥咗少少 一口牛:好味 燒雞翼:乾到入唔到口 燒冬菇:OK 炸蝦天婦羅:即炸,出晒煙,唔錯 墨魚餅:炸到有啲硬 炸魚:唔知以為食緊麥樂雞飲咗兩杯可樂都係無汽嘅,坐近廚房嘅我哋忍唔住望吓個廚房,發現咗一樣嘢!就係佢哋係用 2.25L 嘅汽水嚟比客飲,擰唔實,走晒汽,唔怪得杯杯都係咁啦!到後來,望到可樂雖然係新開,但佢哋竟然可樂溝埋啲無汽雪碧比我哋。(我哋係叫兩杯可樂)總括嚟講,可以一試嘅。佢哋令我印象最深刻係嗰個派傳單嘅女人,每次見佢佢都好落力出晒聲叫人去食,每次佢派傳單我都會忍唔住同佢攞。仲有睇晒之前啲食評,我覺得嗰個老闆唔係咁差咁惡!第一次見佢,見到佢個樣的確有少少怕嘅,但可能我哋唔讓前唔該後,所以佢比錯嘢我哋
因為住附近,男友話想食放題,咁再去多次食啦!

刺身(三文魚、吞拿魚、仿鮑魚):味道還可
 牛肉鍋:啲肥牛肥咗少少
 一口牛:好味
 燒雞翼:乾到入唔到口
 燒冬菇:OK
 炸蝦天婦羅:即炸,出晒煙,唔錯
 墨魚餅:炸到有啲硬
 炸魚:唔知以為食緊麥樂雞

仲有睇晒之前啲食評,我覺得嗰個老闆唔係咁差咁惡!第一次見佢,見到佢個樣的確有少少怕嘅,但可能我哋唔讓前唔該後,所以佢比錯嘢我哋,我哋同佢講,佢都好有禮貌咁換返比我哋。
2010-03-22
2010-03-17 9 瀏覽
我本身住大圍附近,上個星期日接到佢地係火車站派既傳單,寫住任食兩小時,見佢地張傳單都幾多嘢食,刺身有10款甘多,仲有火鍋...諗住同朋友去試下!去到坐低左之後,再睇佢地張餐牌,發覺同宣傳單張上的食物有出入,刺身已經無左4款,於是我問侍應點解,她解答唔到我問題,我說要找好老闆來,她叫了一位男仔過來,於是我又再問他,他說宣傳單張上的食物是餐廳所有食物,然後我問點解單張上面寫兩小時任飲住食,但竟然不是提供單張上的食物,甘樣會好容易誤導客人,他繼續說,單張上寫住任食唔代表有以下食物,聽到這一句已很不滿,跟住他便轉身走開了,但未夠三秒,我耳邊竟傳來一句"痴X線",我嬲到差點想罵他,我畢竟也是斯文人,要在餐廳破口大罵,太失禮,於是我地也不吃,走了!我不敢說那裡的食物不好吃,但怎能用這種態度對待客人,所以我以後也不會再到此餐廳!
2010-03-14
2010-01-18 9 瀏覽
今日都要返工實屬不幸 所以我同我個杯 (註 : bf) 都費既去咁遠食.之前一係去顯徑食潮州野啦, 一係就係金城小廚 (呢兩個係都幾出名同真係好食, 但係我見都有好多人寫個兩間野, 所以真係寫都係等我下次先寫啦.)今次我個杯提議不如食下呢間. 之前見到入面都幾静, 不過今晚都幾多人. 我見都未試過就入去試下啦. (因為掛住食, 所以無影相 )我地叫咗以下既野食 :蟹子沙律冷茶面鰻魚炒飯西京燒豬頸肉蟹子沙律22蚊, 我同我個杯都以為得一碗到, 點知一上就係一碟, 都幾抵食. 青瓜同生菜絲都切得很幼細, 證明那個廚師的刀功不錯說. 而且兩樣野都很乾身 (我曾經試過不少港式日本小店蟹子沙律出水, 令我很不安... 真的會很影響味道的..) , 所以拌起來粉好吃, 唔錯! 唔錯!鰻魚炒飯做得唔錯. 飯粒顆顆企身, 鰻魚汁很均勻地沾滿了每粒日本米. 鰻魚, 蘿蔔, 蔥粒亦再拜廚師的好刀功切得比很細很細, 味道因而較易和飯粒融合, 有鑊氣又有油香 (UM..我係指鰻魚油香) 好味~ 好味~ (不過我食個時有少少飯焦..希望下次無啦, 哈~~~~~)西京燒豬頸肉有少少甜味的醬料, 令到呢個燒豬頸肉
今日都要返工實屬不幸
所以我同我個杯 (註 : bf) 都費既去咁遠食.

我地叫咗以下既野食 :
蟹子沙律
冷茶面
鰻魚炒飯
西京燒豬頸肉

西京燒豬頸肉有少少甜味的醬料, 令到呢個燒豬頸肉味道唔會好油膩, 都幾好. (可惜係我同我杯個日坐出面, 所以呢個來的時候好快就凍凍地..都無辨法了. 但係味道還不錯.)

其實上面個個我都覺得 OK, 係唯獨呢個冷茶面. 上的時候用飯碗上冷面汁, 再用了一隻白瓦碟裝冷面, 令到冷面過冷河之後剩下的水份留了在碟上, 令味道變淡了. (本來那個面的質地還不錯的說), 而本身個冷面汁又唔夠濃 (加水太多?!), 所以令個冷面淡上加淡… (我見前面有POST 都係用木蓆上的, 點解變咗呢??) 我杯話如果加上UMM春蛋味道更好. (我都知…我就簡單 D, 想佢唔好用碟上同轉咗隻冷面汁OK 了~~)

如果只係味道都唔錯的, 不過時有入錯單既情況出現. 年輕的店員不算禮貌周周加有點呆, 但係做野都算快了~

我會再去食的, 以屋村日本料理來說味道真的算唔錯的. 個日凍凍地見好多人食 SHABU SHABU, 改天再去 TRY TRY 好了. 畢竟還算係一間新店, 努力吧!
2010-01-17
  • 蟹子沙律
  • 鰻魚炒飯
  • 西京燒豬頸肉
2009-12-10 6 瀏覽
同事A為答謝我組同事幫忙 專誠請我地到他家附近用膳 佢問食日本菜去磐田OK? 我地話OK 可能閒日 尼到地舖係有位 但只限2~6人坐 一行七人即被招待上二樓坐大房(平時要收最低消費才可坐)少女侍應送上茶同餐牌已不見其芳蹤 直到點菜時先出現 佢話想要服務要自行按手提落櫃檯我地明白她忙 但這裡服務如此怪異品嘗後 喜歡羊鞍唔羶配醬汁幾好 鰻魚炒飯好香口 芝士焗蠔惹味 壽司飯好淋 棘身唔夠鮮 墨魚餅無味其他菜好一般 價格係偏貴 唔值***熱食較好 一大班人聚會可以
(平時要收最低消費才可坐)

我地明白她忙 但這裡服務如此怪異

2009-12-02
  • 羊鞍
  • 鰻魚炒飯
2009-05-11 4 瀏覽
慶祝媽媽day, 本來想去旁邊間thai food, 不過要等好耐呀, 咁就問下e間日本野喇, 其實佢下面都好full 的, 不過原來樓上有vip room, min. charge 係hkd1000, 我地有8個人, 都ok 既, 唔使wait 就上去喇~ 好搞笑, 佢個樓梯係室內的, 隻門同個wall 係一樣樣架, 好似忍者個暗格咁.我地點左:豚肉煱肉都幾soft, 個湯都清清地.炸豪個豪都ok 鮮, 上碟個時暖的, should be just 炸, 但有少少過左火焦左d.魷魚so係表面有d燒汁.手打烏冬咬下去有d sticky, 個sauce冇味.蟹籽沙津一睇下去好大碟, 但原來佢d 菜一絲絲咁谷起左, 不過幾新鮮的.靖魚ok 的煙三文魚卷有2層三文魚only.炸softshell crab冇咩肉.芝士焗三文魚腩幾肥美的魚腩, and 好重cheese, 有d配料又加強左爽口感.牛油果softshell crab 卷個softshell係just 炸的,牛油果太生了, 變得個卷match/melt 不了.金茹肥牛卷唔juicy, 但好在cut 開左, 可以一口食曬, 唔係大大舊
慶祝媽媽day,
本來想去旁邊間thai food, 不過要等好耐呀,
咁就問下e間日本野喇, 其實佢下面都好full 的,

我地點左:
豚肉煱
肉都幾soft, 個湯都清清地.
炸豪
魷魚so
係表面有d燒汁.
手打烏冬
咬下去有d sticky, 個sauce冇味.
蟹籽沙津
一睇下去好大碟, 但原來佢d 菜一絲絲咁谷起左,
不過幾新鮮的.
靖魚
ok 的
煙三文魚卷
有2層三文魚only.
炸softshell crab
冇咩肉.
芝士焗三文魚腩
牛油果softshell crab 卷
金茹肥牛卷
唔juicy,
但好在cut 開左, 可以一口食曬, 唔係大大舊D金茹會難咬開.
炸雞
其實我地係叫雞軟骨的,
不過e個雞都幾滑.
sushi 盤
一個款有2件,
放得有d亂, 有d細件,
但全部都幾鮮既.
刺身拼盤
係全部野最大件頭的~
肥美, 難得的, 他們說海膽也ok,
哈哈, 但我都是不喜歡那腥味~
手卷
D料得好少.
cream cheese 三文魚卷
我地repeat order 先知頭先個係wrong order,
e個有d木魚係上面, and 真係cream cheese~

新手waitress 落order好慢, 又錯左d, (不過佢好nice 的~又可能係我地吵亂左佢
一下子咁叫左好多野食, 14樣, 以為好多野喇,

點知d野好細碟, 一樣一樣咁上, 好唔見食!
黎左一碟, 一人一啖咁就冇曬, 一d都唔full 呀,

之後再repeat 左2個卷 and 加左d手卷先ok,
但係...追左幾次order先上, 仲要last 個卷係我地話要cancel 佢先say 在做,
仲要wrong 卷.

係vip room 係self-service,
waiter 都係遞d野過黎, 唔會除鞋拎入黎,
不過我地可以free talk, 唔怕noisy, 又幾大空間~坐得舒服咯~
夜d出面d人都走曬, 我地包左成層咁tim 呀,
waiter 就同我地講, 佢要落樓下幫手, 我地有咩就call個phone 喇,
我仲以為佢有個phone俾我地打, 原來...係打佢張廣告paper 上, 佢間restaurant 個tel 去call 佢地上黎, 好搞笑.

conclusion: 媽媽食得開心就好了~

2009-05-10
慶祝紀念
母親節
2009-01-07 11 瀏覽
8pm下班後,都沒想好吃什麼,於是跟他一起散著步地到大圍田心村逛逛看(那邊的食肆也頗多的),最後選擇了《磐田》。那時店內滿是人,那我們只好坐室外吧,室外大部的桌子及櫈子都是白色硬塑膠製、一般擺放在沙灘的那種(室內及室外少部份的則是比較有「特式」、「日本feel得多」的木製桌子)…這裡有些二百多元的二人前套餐等等,不過套餐的食物種類不太合心意,還是選擇單點吧。選好了吃什麼後,我們都在無聊的拍拍照。侍應先端來我們的壽喜鍋配蕃茄湯底(好像是$158),壽喜鍋即是美國肥牛鍋,餐牌標示著足一磅肥牛的,以我們所見雖然下層都鋪滿了椰菜,不過肥牛的份量的確很「足料」,而且還有其他配菜如金菇、冬菇、蛋等等。當然先要讓湯滾了才可「shabu shabu」,但那時頗大風,爐火都是向橫吹的,等了挺久呢…幸好還點了其他東西,那麼先吃吃他的至愛冷麵吧(配日本茶,$3x)。還有$128的刺身併盤,包括:三文魚x3、吞拿魚x3、鱆紅x3、甜蝦x2、帶子x2、帆立貝x2,刺身尚算新鮮,且都是厚切的。他點的吞拿魚手卷($2x),樣子挺可愛的喇!我的軟殼蟹手卷($2x)則弄得不太漂亮、尾部都不是包成「尖狀」的,而且所謂的軟

他點的吞拿魚手卷($2x),樣子挺可愛的喇!我的軟殼蟹手卷($2x)則弄得不太漂亮、尾部都不是包成「尖狀」的,而且所謂的軟殼蟹,都是炸粉居多、且完全沒有「脆卜卜」的質感,整體上比《元氣》的軟殼蟹手卷遜很很很多。

香芒煙鴨胸沙律($3x),味道一般般,我最愛還是那些從面層流到底層生菜絲內的芝麻醬,可是當我們吃光了面層那三數塊香芒及煙鴨胸時,侍應便急不及待地詢問我們還要不要,結果他說不要了,我又不好意思說「還要的~」,那時還在心裡疑問著到底那些生菜絲是「裝飾」?!還是沙律的一部份?!

二十分鐘後,壽喜鍋終於滾了,我們像「煲湯」般把所有配菜都下進鍋內,之後才邊聊邊「淥」肥牛,肥牛也挺新鮮、質素亦不賴,配上店子供應的火鍋三寶 - 辣椒、蔥花及蒜蓉乾,很鮮甜呢…

我們吃了一個多小時(9:30pm左右)便結帳了,這頓露天的日本料理連加一共約$432(吃滿$300送一張$50的coupon待下次使用)。這裡的露天座位設有如電燈柱般的火爐,讓食客不至於要在「寒風」中享用美食,也挺貼心的。侍應亦經常跑過來為我們添茶或收回吃光了的碟子。還有位「應該是老闆之一/話得事」的便服男士為我們添茶時,很殷切地跟我們說「你地要d咩可以隨便同佢地(侍應)講嫁…」。不過我們均覺得食物質素只屬一般,不算很好吃,但又不難吃。另外某些侍應好像是新請回來似的,對食物(例如冷麵是綠茶麵還是簥麥麵、哪款食物有什麼材料等等)都不太熟悉。總括來說:住在附近或「咁啱」路經此地,而又想不到吃什麼的話可以一試,但不值得特意到來啊!
壽喜鍋
軟殼蟹手卷、香芒煙鴨胸沙律
冷麵
刺身併盤