2025-03-25
珍珠奶茶手搖飲品就見得多,以豆乳為產品既飲食店真係好少! 呢間豆乳製品店係用左新鮮既A級加拿大黃豆,仲見到店鋪強調黃豆係每日石磨鮮製架!呢到既款式比我想像中多,好多配搭都估唔到,佢間唔出會推出D期間限定款,今期有川貝枇杷膏豆腐花等,好有創意,貼近年輕人既preference! 就算係熱飲都有幾個選擇,有香港style既好立克豆乳同埋9 °微甜濃豆乳,呢D都好啱秋冬飲。今日下午茶時間黎到,叫左個鹹蛋黃碎蛋吐司,呢個真係要襯熱食,外皮係帶少少酥脆,鹹蛋黃味好濃郁!樽裝木瓜雪耳雪梨豆乳呢個感覺好中式糖水,竟然都可以配豆乳base,第一啖飲係覺得味道岩岩好,唔會好甜,終於冇個種飲完野好大罪惡感既feel,呢到既飲品感覺好健康!奶蓋芋泥小丸子好足料,芋泥好綿滑,呢款食完好飽肚! 而且呢個價錢就有500ML既健康版飲品,好抵!香芋豆乳凍呢個好好食,第一次食香芋豆乳凍,口感好似jelly,咬落芋頭味好突出!
樽裝木瓜雪耳雪梨豆乳
奶蓋芋泥小丸子