2021-09-01
觀塘被譽為九龍東嘅美食天堂,所以我都好鍾意去觀塘搵嘢食,咁啱今日冇食lunch,所以就決定夜晚要食大餐👍👍👍👍去到亞太中心樓下,真係選擇困難症發作,印象中之前社交平台見過‘真味鮮廚’呢個page,同埋好似都幾吸引,又係任食,合晒我何車😂一入到門口就係俾佢嘅飲品雪櫃吸引左,估唔到都幾有誠意喎。除咗平時普通啲嘅紙包飲品之外,仲有自己煲嘅竹蔗茅根、薏米水。飲呢啲飲品感覺罪惡感都少啲,同埋佢唔係好甜,超like😂講返主角先,呢度嘅玩法係先食雞煲再食打邊爐。雞煲嘅味道都算正宗,而且有得揀辣度,不過我地都係鍾意打邊爐多啲,所以叫咗兩round就轉戰邊爐😍因為打邊爐有一個更厲害嘅主角!就係龍蝦海鮮拼盤啊!龍蝦超級新鮮,龍蝦肉超級彈牙,肉質好鮮甜,應該真係即叫即劏😂仲有海蝦同埋魚等等,全部都好新鮮喎,有驚喜👍我略略數過佢嘅火鍋料有32樣,比起出面任食係相對少嘅。但係反而佢每一樣都做得好有質素,美國雪花肥牛唔會話好肥好難咬,仲有芝士竹輪卷,芝士味唔假!以任食嘅火鍋料黎計,佢嘅質素真係算係中上,冇咩可以挑剔👍最後埋單每人$258,呢個價錢買到屋企人同埋我嘅快樂,超值,係一間會再回頭嘅任食餐廳!