5天前 0 瀏覽
🍽 Dinner 💰~HKD250 (dinner, 10% service charge)If you're craving Korean BBQ in North Point, this spot is a solid pick. For just HKD 108, you get 90 minutes of unlimited pork belly—thick, juicy, and perfect on the grill. We also ordered rib finger, which was super tender and flavorful, and the kimchi soup came hot and spicy, just the way it should be. The vibe is casual and fun, great for hanging out with friends while flipping meat and sipping soup. Portions are generous, and the staff are friend
🍽 Dinner

If you're craving Korean BBQ in North Point, this spot is a solid pick. For just HKD 108, you get 90 minutes of unlimited pork belly—thick, juicy, and perfect on the grill. We also ordered rib finger, which was super tender and flavorful, and the kimchi soup came hot and spicy, just the way it should be. The vibe is casual and fun, great for hanging out with friends while flipping meat and sipping soup. Portions are generous, and the staff are friendly and quick to help. Definitely worth a visit if you’re into Korean BBQ and good value!
2025-08-27 0 瀏覽
下班後嘴饞想吃韓燒,朋友推介$108任食豬腩肉超值套餐小店由韓國人經營,重現首爾盤浦街頭的燒肉文化餐廳環境像韓國街頭小館,木桌椅氣氛溫馨,燒肉香氣撲鼻服務超棒,韓國店員熱情親切,主動幫忙燒肉細心教怎麼搭配醬料,感覺像朋友聚會般輕鬆前菜是經典韓式泡菜和豆芽色彩繽紛,開胃又解膩主角豬腩肉粉紅色帶點肥脂,燒烤後金黃焦脆,吃到飽超滿足牛骨湯熱騰騰上桌,外觀樸實誘人,暖胃舒心初飲初樂燒酒酒液清澈,口感順滑不嗆,與燒肉完美搭配
下班後嘴饞想吃韓燒,朋友推介$108任食豬腩肉超值套餐
小店由韓國人經營,重現首爾盤浦街頭的燒肉文化
餐廳環境像韓國街頭小館,木桌椅氣氛溫馨,燒肉香氣撲鼻
服務超棒,韓國店員熱情親切,主動幫忙燒肉
細心教怎麼搭配醬料,感覺像朋友聚會般輕鬆
前菜是經典韓式泡菜和豆芽色彩繽紛,開胃又解膩
Unlimited Pork Belly
主角豬腩肉粉紅色帶點肥脂,燒烤後金黃焦脆,吃到飽超滿足
牛骨湯熱騰騰上桌,外觀樸實誘人,暖胃舒心
牛骨湯
初飲初樂燒酒酒液清澈,口感順滑不嗆,與燒肉完美搭配
初飲初樂燒酒
2025-08-26
Unlimited Pork Belly
牛骨湯
初飲初樂燒酒
2025-08-25 0 瀏覽
依間韓國餐廳🇰🇷 位於炮台山,放工方便聚餐! 除咗燒肉之外,亦都有鍋類: 例如薯仔排骨煲、牛肋骨煲、泡菜湯等! 蔥煎餅 $148: 煎餅好香口 有大量蔥同韭菜 外脆內軟!!秘製無骨牛排骨 $228: 牛味好濃,而且唔會好多根同脂肪,鍾意濃肉味嘅朋友一定鍾意😆醬醃牛肋條 $108: 牛肋條好香醬料味😆 店員超有耐性,幫我哋燒肉😇 烤到帶微微焦香 超吸引! 當然唔少得要配埋幾款韓國餐前小菜😍 下次再試其他食物可以多人分享🥘

蔥煎餅 $148
: 煎餅好香口 有大量蔥同韭菜 外脆內軟!!

秘製無骨牛排骨 $228

醬醃牛肋條 $108

嗰日行開炮台山又有啲肚餓咁啱見到間氣氛好似唔錯嘅韓國燒烤,一於走入去試吓!一坐低即刻叫咗個超抵食嘅人頭108🐖豬腩肉任食😍點啲麻油、韓式燒烤醬加埋啲蔥絲搵塊生菜包住一齊食,正!最值得一提係個韓式醬汁醃製嘅涼拌蔥絲,涼拌蔥絲係靈魂,你會越食越口痕,一定要試!🤤食得韓燒點會剩係得豬,嗰日仲嗌咗個牛肋條同埋辣牛肉湯。🐮牛肋條肉質唔錯,醃製入味交足貨。份量充足,都係性價比之選!🤑辣牛肉湯真係有驚喜,絕對唔係紅卜卜得浸泡菜味嗰啲。牛肋條肉牛肉味好出,辣到仲好恰當!🔥呢間餐廳除咗好食同食性價比之外,最值得一提嘅就係氣氛同服務態度😇。除咗個vibe之外,老闆超級nice同埋貼心😍雖然唔係全程幫你燒,但係佢會不時教啲客燒到啲肉”bling bling”就食得❤️!每次燒完一轉,職員都會好主動咁攞塊新嘅錫紙過嚟幫你換, 10分貼心🥰 !

2025-08-20 90 瀏覽
盤浦之前見好多人推呢度韓燒$99無限量燒豬腩肉, 今次去發現加左做$108. 不過依舊多人, 好多似係熟客雖然呢個無限韓燒豬腩肉好抵, 不過唔食咁多所以選左另一個set. 欣賞店員會幫客人燒完再剪開一口size. 帶肥肉邊位會較香豬派對拼盤 $478呢個pork party platter 有180g 五花肉, 180g 梅花肉同 160g 豬頸肉, 有韓式醬同麻油鹽, 以及韓式前菜可配搭一齊食. 當中醃蘿蔔夠好食, 泡菜過酸先上左梅花肉, 好似2大塊無骨豬排, 邊位帶點肥其他全瘦, 所以邊位會較香. 豬頸肉肉質最有彈性. 最後嘅五花最肥, 店員幫我地燒到金黃焦脆好似bacon 咁, 油脂都流走, 食落唔會肥膩, 不過我就覺得燒到咁好似過乾左欣賞店員會幫客人燒, 懶得動手可以坐定定淨係食. 北角蜆殼街18號嘉昌商業中心地舖
盤浦

豬派對拼盤 $478
當中醃蘿蔔夠好食, 泡菜過酸

欣賞店員會幫客人燒, 懶得動手可以坐定定淨係食.

北角蜆殼街18號嘉昌商業中心地舖

2025-08-19 86 瀏覽
𓆹 泡菜煎餅 $𝟷𝟸𝟾𓆹 拌冷麵 $𝟷𝟷𝟾𓆹 Rib Finger 牛肋條 $𝟷𝟶𝟾𓆹 Pork Short-Rib $𝟷𝟶𝟾泡菜煎餅外皮煎得酥脆, 內裡軟腍, 泡菜嘅酸辣味恰到好處, 蘸點埋韓式醬汁非常惹味。拌冷麵質感彈牙, 食落好透心涼, 味道酸酸甜甜, 帶少少辣度, 清爽開胃, 搭配埋梨片, 蘿蔔片同青瓜片一齊食, 更提升整體嘅清爽感。有幾款燒肉特價, 價錢相宜。牛肋條肥瘦比例剛好, 豬肋骨口感較為紮實。

𓆹 泡菜煎餅 $𝟷𝟸𝟾
𓆹 拌冷麵 $𝟷𝟷𝟾
𓆹 Rib Finger 牛肋條 $𝟷𝟶𝟾
𓆹 Pork Short-Rib $𝟷𝟶𝟾

2025-08-16 206 瀏覽
韓式燒烤自己肯燒係一個好好的訓練體驗全場一攬有韓國氛圍燒得叻會不斷燃燒增進食慾推出任食「豬五花肉」優惠肥瘦適中、性價高每碟均切片上桌,質量一層膏一層保持韌勁相間,燒肉分明外脆香口四邊均勻四溢配上生菜一齊吃濃濃地開胃好有鑊氣 !「泡菜煎餅」賣相豐富份量正宗,保留煎餅原味道整體脆卜卜啖啖餡料之餘,熱辣辣帶酸金黄色澤每一口泡菜香氣濃郁、味道分佈鬆化辣味十足「炒粉絲」份量足加上粉絲彈牙滿足,既有蛋絲、蔥花、洋蔥及牛肉好惹味香口

韓式燒烤自己肯燒係一個好好的訓練體驗

「泡菜煎餅」
「炒粉絲」

2025-08-14
  • 五花肉
2025-08-16 183 瀏覽
🌟🍴 【北角 • 盤浦】 🍴🌟 📍 盤浦蜆殼街18號嘉昌商業中心地舖🍖🥟🍟🥚🍰🍲🍇 • 🥪🍓🍤🍪🍜🍡🍹 人蔘雞湯 🥄🌿這碗人蔘雞湯真是暖心暖胃!🐔 湯頭清澈卻濃郁,人蔘的藥香與雞肉的鮮甜完美融合,入口溫潤,回味悠長!😍 雞肉燉得軟嫩入味,輕輕一撕就骨肉分離,搭配糯米飯更是絕配!🍚 配料如紅棗和栗子增添了層次感,滋補又不膩。💖 小建議:可加點蔥花或少許鹽提味,會更完美!👍蔥煎餅 🥞🧅蔥煎餅外脆內軟,煎得金黃誘人,蔥香撲鼻!😋 每一口都能感受到滿滿的蔥花和微微的鹹香,口感層次豐富。🌱 搭配附帶的醬汁(醬油與芝麻油的經典組合)更加開胃!🥢 唯一小缺點是中間稍厚,稍微影響酥脆度,建議煎得更均勻些。😅 絕對是韓式餐桌的必點小吃!👌炒粉絲 🍜🔥這道炒粉絲(韓式Japchae)晶瑩剔透,Q弹有嚼勁!😎 芝麻油的香氣搭配甜鹹的醬汁,完美滲入粉絲和蔬菜中,胡蘿蔔、菠菜、洋蔥等配料新鮮又色彩繽紛!🥕🥬 牛肉絲嫩滑,增添了豐富口感。😋 整體味道清爽不油膩,非常下飯!🍴 小建議:可加入少許辣椒絲或芝麻,增添風味和視覺效果!🌶️✨🍙🥤 餐廳評分🥤🍙 🔥 餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥 ⛄ 服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
🌟🍴 【北角 • 盤浦】 🍴🌟

💰 消費:HKD 500

✨🥢🍣🍕🍜🍴🍰✨
#北角美食 #web3北角 #盤浦
2025-08-15 190 瀏覽
炮台山呢頭好多野食,發現左間好韓嘅燒肉鋪,最近做緊優惠,特價可以同時使用,韓國老闆好nice,見我地第一次黎,親自教我地燒肉,每燒完一次肉就幫我地換錫紙,照顧到每一個細節。前菜有5款,最鍾意個辣醬,唔會好辣,咸咸辣辣。♡豬腩肉任食 $108/person好抵食❗️pink pink 豬腩肉肥瘦適中,老闆教我地要燒到2邊blink blink,放上生菜上面吸油,仲幫我地剪開細細條。♡醬醃牛肋條 $108呢個好味推薦😋肉質好嫩滑,好岩送飯♡Beef Loin $99油脂豐富,份量都唔少,食完已經飽左食唔落多轉豬腩肉,好滿足~

♡豬腩肉任食 $108/person

♡醬醃牛肋條 $108
呢個好味推薦😋肉質好嫩滑,好岩送飯

♡Beef Loin $99
前菜
2025-08-12
2025-08-08 326 瀏覽
⭐今日約咗朋友食午餐🍚,朋友介紹一間由韓國人親自主理燒肉店!老闆同職員幾親切,午餐又大大份幾抵食,味道真係唔錯!🩵😉先來五小碟開胃前菜,包括有泡菜、蘿白絲、大豆芽菜、豆腐皮及辣味腸仔,各有特色!🎉🌈🎉烤雞肉套餐午餐熱選之一!肉質嫩滑唔會韌,醬汁有點甜!加上洋蔥、紅青椒、炒年糕、蔥、生菜、紅蘿蔔,果然令人回味!🎉炒牛肉定食大大碟!牛肉軟嫩可口!加上紅蘿蔔、蒽、生菜等配菜,特別惹味!午餐真係好多人order!🎉煎蝦餅鮮美彈牙的蝦味口感!有些煎翠玉瓜有煎蛋香味,好味道!飲品方面!韓國提子汁(前右)及韓國雪梨汁,入面有青提子肉及雪梨粒粒,增添口感!✨而三多秀是韓國礦泉水,解渴之選!

🎉烤雞肉套餐

🎉炒牛肉定食

🎉煎蝦餅
鮮美彈牙的蝦味口感!
有些煎翠玉瓜有煎蛋香味,好味道!

而三多秀是韓國礦泉水,解渴之選!

2025-07-31 443 瀏覽
環境好唔錯,好有韓國local鋪頭嘅feel!叫咗豬肉燒肉、泡菜湯同埋辣炒年糕。燒肉真係好香,燒到外脆內嫩,啖啖肉汁,配上生菜口感真係一流!泡菜湯熱辣辣,酸酸辣辣嘅味道好開胃。年糕就好有咬口,配埋啲醬汁,食落去好有滋味。服務方面,員工態度好好,隨時幫手 。老細都好好服務,下次有機會一定再嚟!
環境好唔錯,好有韓國local鋪頭嘅feel!
叫咗豬肉燒肉、泡菜湯同埋辣炒年糕。
2025-07-31 438 瀏覽
今晚去咗間韓式燒肉店,由入座開始就感受到熱情服務!店員同老闆有時會幫手燒肉,換烤盤超勤快,服務好好,可以專心享受美食🥰主角燒五花肉好好食!108蚊一個人任食,抵!厚切五花肥瘦均勻,烤到外皮金黃酥脆,肉質卻保持juicy,包埋生菜同韓式辣醬,一啖咬落去超幸福~泡菜湯酸辣夠味,豆腐嫩滑,配白飯一流!炒年糕軟糯有嚼勁,甜辣醬汁好開胃,仲加咗面、魚糕同雞蛋,口感豐富。 同朋友都好滿意,下次有時間會再嚟食過!!

同朋友都好滿意,下次有時間會再嚟食過!!
2025-07-31
2025-07-31 285 瀏覽
老細同店員都好好人老細廣東話幾勁下 份人又搞笑啲野食都好正 今次試咗$108嘅無限任食五花肉肉質唔霉有肉香,仲有專人幫手燒,懶人恩物~小食仲有韓式煎餅、炸雞,脆口唔油膩!泡菜湯飯都好正 但炒年糕係同朋友一致認為最正佢個年糕勁入味 又好咬 真係好正!!!而環境夠闊落,抽風勁,食完唔會成身油煙味。都有提供圍裙比我地,服務抵讚,換爐快過閃電服務生手腳快,加單唔會漏,抵讚!⚡️總結:性價比高,肉獸們可以出動啦! 好正!
老細同店員都好好人
老細廣東話幾勁下 份人又搞笑
泡菜湯飯都好正 但炒年糕係同朋友一致認為最正
佢個年糕勁入味 又好咬 真係好正!!!

2025-07-31
2025-07-31 312 瀏覽
公司附近這間韓店試過他們的水冷麵,味道太酸了,但却反而喜愛他們的辣海鮮拉麵。湯汁很紅,味道濃郁,辣度中等,不會過辣,拉麵粗身爽口,配料有蝦、青口、魷魚、金菇、翠肉瓜、雲耳、冬菇片、韓國葱,很有滿足感,好味道。

2025-07-10 689 瀏覽
今日我去咗北角蜆殼街盤浦食lunch. 聽講呢間餐廳係由韓國人主理,口碑都幾好。-去到見到裝修係傳統韓屋設計,見咁多食客出出入入,應該有水準。-直係韓牛愛好者嘅我見佢新推出嘅韓牛BBQ ,價錢比出面平,忍唔住叫咗碟牛裡脊肉黎試吓。油花分布均勻,色澤好靚好新鮮。經理細心幫我同教我點燒。燒緊嘅時候已經聞到好香牛味。肉質入口鮮嫰,肉同脂肪分佈剛剛好,令我諗起去韓國旅行時食韓牛嘅回憶,配合餐廳嘅裝修同k-pop音樂,就好似去咗韓國咁😁。服務方面,我最欣賞餐廳服務員嘅專業,對每位客人嘅需要都好細心。經理好有禮貌,又肯教其他員工。成個體驗好好,食完好有滿足感,仲有風趣靚仔經理😁,個人覺得物超所值😊。