2006-01-10
8/1,7點鐘度到,要等位,三個人等到8:25先入到座。原本唔駛等咁耐,但因為間酒樓俾哂d檯人多0既先,所以多人0既就算遲黎都可以比我地早入座。其實四人檯同三人0既係同一張檯,但佢為左做多d生意,就俾遲黎0既四人先入座,所以我地等左好耐。咁0既生意手法,即係叫人下次咪黎,講真,座野都幾舊,又隔涉,下次都係咪攪。茶都無得飲,情願俾你任飲汽水同其他野飲,但係有時飲得多野都想飲杯茶架。佢有炸野俾你食,糖水仲離譜,一早賣哂,一啖都未飲過,曾經見過糖水0既蹤影,不過係好早之前,仲要係見到有侍應係度拿十幾碗俾食晚飯0既人,唔係係廚房都拎,咁梗係無得食啦。埋單一人都要八十幾九十蚊,咁我情願食其他好過,呢度連花枝片同蠔都無,而家出邊大部分地方都有啦,咪又係任食,最多俾多咪一百蚊位。呢度0既肥牛仲要係勁肥,每碟得三片。仲有呀,d阿姐態度勁串,佢想拿我地個蓋,我地話唔好拎(我地反而好有禮貌),佢居然仲俾說話我地聽。仲有呀,我地一坐低,兩個阿姐一路幫我地執檯一路就鬧上檯客(當然d客已經走左),0個時我已經知道d侍應態度麻麻。應該無下次,如果0個日唔係咁凍,肯定無咁多人等打邊爐!
應該無下次,如果0個日唔係咁凍,肯定無咁多人等打邊爐!