2023-06-30 364 瀏覽
食品差,衛生劣,態度極差劣,從未食過一間茶餐廳要浪費時間揾方法寫佢劣評,員工態度極無禮貌,究竟老板指令糸要顧客為先定員工為先,唯一讚揚係員工很上下一心,全部一样無禮貌,Good 。
2023-06-17 249 瀏覽
今晚我叫了一客蜜椒薯仔牛仔肉和厚切椒鹽豬扒。薯仔牛仔肉不太入味,份量少,不太推薦。反而椒鹽豬扒份量多,椒鹽味重,並附送兩條青菜,一客飯和湯。湯方面,是日中湯十分推薦。另外飲品方面,叫了一杯凍鴛鴦和熱華田,味道濃郁,10分推薦
今晚我叫了一客蜜椒薯仔牛仔肉和厚切椒鹽豬扒。
薯仔牛仔肉不太入味,份量少,不太推薦。
反而椒鹽豬扒份量多,椒鹽味重,並附送兩條青菜,一客飯和湯。
湯方面,是日中湯十分推薦。
另外飲品方面,叫了一杯凍鴛鴦和熱華田,味道濃郁,10分推薦
  • 厚切椒鹽豬扒
2023-06-04 355 瀏覽
皇冠茶餐廳只是一間開在平民商場的茶餐廳,但它的質素絕對不會馬馬虎虎。首先它們的SET LUNCH價錢合理,都是$55 - $70,包一客碟頭飯,餐湯及飲品,而今天就食了一客咕嚕肉飯,咕嚕肉肉量都多,但是紅黃青椒份量都多(本人不喜歡吃),味道酸酸甜甜好好入口,配飯一流。而另一個就是椒鹽豬扒,豬扒好香口好惹味,而且配了一條菜心,令到蔬菜佔比大大提升。而餐湯就有中湯和羅宋湯,羅宋湯味道雖然好飲,但就偏辣。最後配了個冰凍飲品,一個套餐都只需要$55,絕對合理。而有一個重點十分值得讚揚,就是每枱它們都放了一個水瓶,這個行為很貼心,因為有時客人需要清水時,不用額外叫員工拿過來,客人可以自行選擇是否自己斟清水。
2023-06-03
10 分鐘 (堂食)
2023-05-24 172 瀏覽
閒日清晨,食返個港人至愛沙嗲牛配凍奶茶,奶茶冰粒細膩,攪拌過程冰粒碰撞聲如同鐘聲響起、夢醒啟行,吸啜一口引發口腔衝擊 茶香而不膩 奶滑而不甜 再吃一口沙嗲牛肉,標準快餐店式肉質 味精式沙嗲醬料 配合啖而無味湯底相得益彰 達到味覺平衡 絕
2023-05-06 198 瀏覽
諗唔到食咩嘅時候最鍾意叫特餐㗎啦😌皇冠特餐有5個set,今日簡左瑞士汁雞翼撈丁set,包滑蛋同丹麥多士($54)瑞士汁唔會太鹹,公仔麵煮到啱啱好有咬口,丹麥多士牛油味好香,滑蛋仲有蛋汁添🤗
諗唔到食咩嘅時候最鍾意叫特餐㗎啦😌
皇冠特餐有5個set,
今日簡左瑞士汁雞翼撈丁set,包滑蛋同丹麥多士($54)

2023-04-07 257 瀏覽
皇冠餐廳真係一間好普通嘅茶餐廳,午餐ABCD,價錢正常,佢有跟餐湯,紅湯(羅宋湯)/中湯(唔定)我覺得兩樣都ok好飲的。午餐正常茶餐廳質素,不過建議唔好食佢嘅粟米汁,真係幾淡下,係玻璃芡得幾粒粟米,唔係幾送到飯,其他炒野,咖哩,煎扒其實都ok我覺得皇冠餐廳最好食係佢啲飽,佢啲包價格唔係平,但質素唔錯,最推介食菠蘿包同叉燒包,菠蘿包個皮好脆,即買即食仲會暖暖哋。叉燒包我覺得好高質,真係有叉燒粒,啲餡算多,唔會得中間少少咁孤寒。豬仔包都好香,齋食都好味,佢個飽質地唔錯。蛋撻,椰撻都唔錯,其實啲包餅都無咩伏

蛋撻,椰撻都唔錯,其實啲包餅都無咩伏
  • 菠蘿包
  • 叉燒包
2023-02-10 323 瀏覽
浪費時間今朝入去食早餐,坐左15分鐘叫左服務員3次都叫我等等,最後一肚氣離開。你哋間餐廳做唔掂就摺左佢啦,唔好浪費其他人時間,貴又貴過人,又唔係特別好食,除咗就腳就一無是處。
浪費時間

今朝入去食早餐,
坐左15分鐘叫左服務員3次都叫我等等,
最後一肚氣離開。
你哋間餐廳做唔掂就摺左佢啦,唔好浪費其他人時間,
貴又貴過人,又唔係特別好食,除咗就腳就一無是處。
2023-01-29 245 瀏覽
之前都有食過佢既海南雞飯,最近叫幾次差左好多,啲雞一啲都唔滑,鞋到好似趙香口膠咁幾乎咬唔開,得一舊雞翼位叫做食得落,似白切雞多啲,配既油飯一般,不算好味也不至於難食,下次不會再叫

去骨海南雞飯
外賣自取
2023-01-26 174 瀏覽
今日放假嚟到天水圍頌富商場呢一邊食下午茶☕️頌富輕鐵站落車~行到去地下發現有呢一間茶餐廳都幾多人排隊,所以就試吓啦🍥🍥呢間茶餐廳多幾特別嘅,有得賣新鮮整嘅包點✨✨所以我就叫咗一個主食同埋一個包點🤣🤣一次過滿足晒我兩個願望啦我就叫咗一個海南雞飯,佢就跟咗油飯嘅🤔首先啲雞嘅質素似白切雞🥹🥹完全唔係海南雞😖😖😖😖而啲油飯嘅質素亦都好差🥲一嚿嚿嘅飯,同埋都好乾🥲(詳情可以睇返張相)下次就唔會再食呢一個海南雞飯

我就叫咗一個海南雞飯,佢就跟咗油飯嘅🤔
下次就唔會再食呢一個海南雞飯
2023-01-12 178 瀏覽
天水圍接近夜晚九點,基本上都唔係太多選擇,T-Town已經算係比較熱鬧,呢間嘢咁夜都算係多人食!嗌咗個羅漢齋炒麵,比較特別嘅係鐵板上嘅,咁就當然係熱辣辣,雖然係好油,但係算係有鑊氣,同埋幾好食嘅,個人覺得幾適合素食人士。跟住帶咗個鐵板雜扒,仲跟埋個意粉,都係熱辣辣出晒煙咁,雜扒份量好多,正常發揮喇,跟個意粉真係太大碟,佢個意粉有少少白汁,但上面又有肉醬,呢個配搭真心有啲怪…嘢飲方面帶咗兩杯凍檸茶,正常水準啦!但衛生情況可以改善,雖然係茶餐廳,唔會特別大期望,但地下好多紙巾,仲要有塊魚喺地下…

嘢飲方面帶咗兩杯凍檸茶,正常水準啦!

羅漢齋炒麵
鐵板雜扒
2023-01-07
羅漢齋炒麵
2023-01-01 188 瀏覽
屋邨茶餐廳黎講,皇冠都算排得幾耐。因為今日都晏左起身,食午餐既時間都已經14:30啦,見到有下午茶就選擇左TEA SET既肉醬意粉,味道都唔錯架,肉醬味都好濃,而且係有芝士焗既,芝士既咸香味夾埋肉醬好配合呀。仲有個LUNCH SET,枝竹排骨飯,但係肉既份量唔多,枝竹都唔算好入味,不過飯量夠填飽個肚。不過最差就係個乾炒牛河,估唔到份量都好少,肉幾塊仔,河粉都係幾條仔,男士我諗唔夠飽,不過味道就好夠。最後仲有蛋撻做一個完美既FINISHING。
2023-01-01
20 分鐘 (堂食)
2022-12-11 204 瀏覽
晨早流流九點就入到天水圍見客,客人提議食呢間早餐。吾熟呢頭餐廳嘅我,當然ok冇所謂啦。首先入到去,發現啲坐位比較窄,而且枱與枱之間非常擠迫。早餐都係嗰幾款。然後點了沙爹牛麵,配炒蛋餐包,飲熱奶茶。等了一陣炒蛋同麵便送到,賣相睇落係完全正常,點知一入口個麵係凍嘅、試多啖試真啲,真係凍嘅。真心完全吾明白點解可以煮到個麵淋,但個湯和暖近凍嘅溫度。有話沙爹牛肉有可能會凍,但個湯點可以凍成咁?試埋個炒蛋又係凍嘅,餐包好少少食落微暖。最正常算係杯熱奶茶,可唔可以比少少誠意去煮嘢食吖?呢間餐廳以後都唔會再去。

首先入到去,發現啲坐位比較窄,而且枱與枱之間非常擠迫。

早餐都係嗰幾款。然後點了沙爹牛麵,配炒蛋餐包,飲熱奶茶。

真心完全吾明白點解可以煮到個麵淋,但個湯和暖近凍嘅溫度。

有話沙爹牛肉有可能會凍,但個湯點可以凍成咁?
試埋個炒蛋又係凍嘅,餐包好少少食落微暖。

最正常算係杯熱奶茶,可唔可以比少少誠意去煮嘢食吖?
呢間餐廳以後都唔會再去。
2022-12-02
早餐
2022-10-15 314 瀏覽
陪屋企人食個早餐啱啱開張嘅時候食過一次,果次覺得呢間餐廳好高質素㗎。可能而家人太多,呢度亦都好忙,衛生情況真係麻麻哋,而且食物質素有一點下降。今日我哋叫咗一個A餐通粉 ,c餐雪菜肉絲米。兩個都有蛋同埋餐包。
陪屋企人食個早餐
2022-09-01 387 瀏覽
是日晚餐!點解今晚D野咁難食😕?海南雞又唔滑又細件,咕嚕肉D炸皮又硬而且D肉又乾,連紅豆冰D紅豆都唔淋既,真係好失望!下次都係叫返炒粉麵或者港式扒餐穩陣D🙄!
2022-09-01
2022-07-01 437 瀏覽
話說今晚打風唔想煮飯,唯有同屋企人去呢間茶餐廳食,其實我一向覺得佢哋服務麻麻,不過近,貪方便。叫A餐「麻婆豆腐」,來到食咗一口,原來係「麻辣豆腐」,仲要辣度係中大辣,我可以食辣但唔係呢個辣度,問侍應可否換過唔太辣,點知一個穿黑色制服的人(可能係店長)好串同我講個個都係咁食,麻婆豆腐就係麻辣架啦!如果呢度係四川,我可以認同,但我做咗幾十年香港人所認知的麻婆豆腐唔係咁樣。之後仲有一個加入話今晚已經出咗四五個餐,人哋都係咁食。
之後仲有一個加入話今晚已經出咗四五個餐,人哋都係咁食。