2023-11-22
響銅鑼灣行完街經過呢間好得意嘅生生市場,佢入邊好似係韓式嘅市場,但係又有一啲韓式嘅拌飯或紫菜卷等可以買,今日決定買一啲外賣午餐返屋企食,簡簡單單❤️入邊舖頭雖然唔係好大,但係見到有好多嘅凍肉種類包羅萬有,可以打邊爐或者烤肉,啱晒而家呢啲天氣。下次如果要邀請朋友嚟屋企開party知道喺邊度買食材啦😬等嘢食嗰陣都見到有好多人黎拎午餐,原來用外賣平台都有喺呢度買嘢食,睇嚟呢間舖頭都深得附近打工仔嘅心❤️買咗幾樣嘢食同屋企人分享,全部都係我哋鍾意食嘅,全部都係我哋鍾意食嘅嘢❤️🥢韓式伴牛肉午餐盒- 餐盒入邊已經包咗幾款前菜冷盤,有泡菜芽菜同辣魷魚,伴牛肉飯上面都有跟一件卷蛋同一個炸雞,非常豐富👍🏻我特別鍾意佢嘅飯,因為佢係好珍珠米,牛肉份量好多,男仔食都夠飽❤️🥢芝士火腿紫菜卷-韓式飯卷一向都係我哋自己至愛,我哋揀咗呢個芝士火腿飯卷,都係店員嘅推介嘅,入邊有好多餡料包括有芝士,火腿,青瓜等等,每一啖都有餡料,好滿足😂🥢烤牛肉紫菜卷- 烤牛肉飯卷都差唔多,不過佢就有我另一個韓國食品我鍾意嘅元素-烤牛肉,食落去嘅話味道更加豐富好味🥢酸辣炸雞-炸雞佢本身有原味同酸辣,店員推介酸辣味道更加突出,果然一試炸雞又
🥢酸辣炸雞-炸雞佢本身有原味同酸辣,店員推介酸辣味道更加突出,果然一試炸雞又香脆又酸甜,入邊啲雞肉仲保留肉汁,唔會太乾,好好食