招聘中
$16,000+
月薪 (面議)
食甜品對於女人嚟講係第2個胃,絕對係冇錯!今日見到鑽石山開咗甜姨姨即刻嚟試,最緊要晏就去都唔洗排隊,快靚正!🍧甄沾記 $148甜姨姨 x 甄沾記焦糖椰子冰,刨冰夠綿滑,入口即化,相信敏感牙齒🦷食都okay🥥刨冰上淋滿甄沾記椰子糖敲碎煮成嘅焦糖椰子醬,既有焦糖味又食到椰香🥥配上甄沾記芒果糯米飯味脆脆米 ,脆卜卜又香椰子味,重點唔痴牙食到一半嘅時,會發現裡面有甄沾記椰子脆脆 + 椰子雪糕🍦 椰子脆脆好好味🥥另外仲配上2件黃豆粉味蕨餅 ,多重口感💓私心推介椰子控yyds! 好有香港特色的刨冰🍧🍧特濃朱古力心太軟(20mins) $98外脆內流心,選用85%Weiss法國🇫🇷百年名牌朱古力,配上Haagen-Dazs 雲呢拿味雪糕,底部全部係朱古力碎碎,真係幾咁邪惡😈中意食朱古力必點okay🍧黑糖珍珠蕨餅 $48黑糖珍珠Q彈,配上黃豆粉蕨餅,balanced 返黑糖甜味,中意淡味可選—🍧紅豆抹茶蕨餅 $48十勝紅豆蓉配上抹茶蕨餅係最佳組合,抹茶味甘香,食完冇噴粉🫢紅豆蓉夠香又甜!好正!🍧楊枝甘露 (無奶) $58無奶版即會食到「好重」芒果味,選上呂宋芒🥭及泰國金柚;連汁都係用呂宋芒製成,夠晒重

🍧甄沾記 $148
甜姨姨 x 甄沾記焦糖椰子冰
食到一半嘅時,會發現裡面有甄沾記椰子脆脆 + 椰子雪糕🍦
椰子脆脆好好味

🍧黑糖珍珠蕨餅 $48

🍧紅豆抹茶蕨餅 $48
楊枝甘露

🍧楊枝甘露 (無奶) $58
無奶版即會食到「好重」芒果味,選上呂宋芒🥭及泰國金柚;連汁都係用呂宋芒製成,夠晒重手筆,裡面有西米,口感層次豐富!芒果控嘅你又點可以錯過~

—-
Overall嚟講叫咗5款甜品,人均消費$200!係我哋叫得多姐,但價錢嚟講中等啦~ 只係甄沾記果款比其他貴少少,但值得嘅!因為出面一定食唔到,比上次「醬爆」更加好食!炎炎夏日點少得食「冰」,即刻透心涼✨

如果大家中意俾個like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼

——
🍧甜姨姨 (荷里活廣場) (鑽石山)
🍧鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場1樓177號舖
2023-08-01
黑糖珍珠蕨餅/紅豆抹茶蕨餅
楊枝甘露
  • 甄沾記
  • 紅豆抹茶蕨餅
  • 黑糖珍珠蕨餅
2023-07-28 246 瀏覽
🍭甜姨姨開到嚟九龍啦🍬-🥠榴槤班戟 (2件) $78嚟到已經聞到榴槤嘅香味😉 榴槤肉嘅份量一啲都唔吝嗇 一個人食定兩份分都夠曬滿足😛-🍧400次髒髒Kitkat冰 $148甜姨姨其中一個名物就係冰😌 一路食落去中間夾咗唔少kitkat朱古力碎 同埋toppings 好足料好多層次之餘 味道好豐富🤩-🥄即撞木桶豆腐花 $45滑溜溜偏流質質地 店長話冇落石糕粉整 所以豆香味更濃 質赽更滑 真係幾好食😍-🍨流心芒果布丁 $ 58經典芒果布丁簡單香甜 中間嘅流心醬有鮮芒果味唔會假😋-🥭芒果涼粉 $55酸酸甜甜嘅芒果汁底 有少少沙冰狀 加上粒粒涼粉 好適合呢個又熱又焗嘅夏天呀🧊-🍫Weiss特濃朱古力心太軟 $128心太軟配Häagen-Dazs 作為甜品愛好者好難抗拒🥺 朱古力夠濃 啱我口味😇-🍠自家仙草手工芋圓 $58有得揀黑糖糖水或者椰汁底🧉 椰汁底做得幾香 有機會試埋黑糖👌🏻-📍甜姨姨 (荷里活廣場)鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場1樓177號舖-
🍭甜姨姨開到嚟九龍啦🍬

Weiss特濃朱古力心太軟

🍠自家仙草手工芋圓 $58
自家仙草手工芋圓
自家仙草手工芋圓

📍甜姨姨 (荷里活廣場)
鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場1樓177號舖
  • 芒果涼粉
  • 即撞木桶豆腐花
  • 400次髒髒Kitkat冰
2023-07-28 82 瀏覽
《甜姨姨》唔一定要去港島區都可以食到勒😍 佢哋喺荷里活廣場開咗新分店🎊對佢哋嘅刨冰真係念念不忘,今次同埋朋友仔去食,可以食多啲唔同款式嘅甜品✨ 初心顏色pink pink💖好吸睛😍係🍓味刨冰,入口軟綿綿,唔會凍到上腦👍🏻中間仲有🍓乾,食食下仲有椰果,層次感非常豐富🤤—✨芒果大合奏入面有菲律賓呂宋芒、芒果乾、芒果布丁、芒果雪糕,非常豐富,芒果肉香甜,布丁滑嘟嘟帶芒果香—✨ 芒果班戟(2件)班戟皮又黃又鮮艷,食落唔會太厚,入口柔軟,包住厚厚嘅忌廉同鮮甜芒果肉🤤爽甜而不膩—✨ 芒果紫糯米面層鋪滿香甜芒果肉紫糯米配上椰汁🥥 口感軟糯豐富可另加錢搭配唔同配料(芝麻湯圓)超滿足—✨榴連奶凍朋友係榴槤控,當然唔會錯過榴連味香噴噴,奶凍面上加上忌廉 ,又香又滑,旁邊仲有新鮮嘅榴槤肉—✨ 紅豆抹茶蕨餅濃濃抹茶香嘅蕨餅搭上綿密紅豆🫘口感超濃郁
《甜姨姨》唔一定要去港島區都可以食到勒😍

佢哋喺荷里活廣場開咗新分店🎊

✨ 初心
顏色pink pink💖好吸睛😍

✨芒果大合奏

✨ 芒果班戟(2件)

✨ 芒果紫糯米
面層鋪滿香甜芒果肉

紫糯米配上椰汁🥥 口感軟糯豐富
可另加錢搭配唔同配料(芝麻湯圓)超滿足

✨榴連奶凍
朋友係榴槤控,當然唔會錯過

✨ 紅豆抹茶蕨餅

濃濃抹茶香嘅蕨餅搭上綿密紅豆🫘口感超濃郁
‼️甜姨姨(鑽石山分店)‼️甜姨姨係鑽石山荷里活廣場開咗新分店啦🎉🎉🎉,方便住係九龍區嘅我👍,我仲發現多咗好多唔同類型嘅甜品選擇 ,作為甜品控嘅我,真係一大喜訊👏🏻👏🏻👏🏻好友完全係芒果控🥭🥭🥭🤪🤪🤪➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿🧩「黃到金」日式刨冰🍧($138)芒果🥭味刨冰,內有菲律賓呂宋芒果粒同芒果乳酸脆脆,底層仲有芒果布丁塊,好足料,食落又透心涼😋👍,食食下仲可以隨時再淋上配埋嘅芒果醬,另外配埋抹茶嶡餅兩小件,加多$18 可配多一個芒果雪糕球,嘩!真係好滿足🥰🧩即撞木桶豆腐($45)雖然已經附上黃糖,但其實豆腐花本身已經有啲甜味,甜度適中,豆腐花亦非常新鮮嫩滑,唔怪得知成為店中名物👍😋🧩楊枝甘露(無奶)($58)菲律賓呂宋芒、柚子、西米,大大碗,又係好足料,正😋👍🧩榴槤班戟($78/2件)泰國金枕頭店員端上枱,已飄來榴槤之香,班戟皮夠軟熟,忌廉夠輕身,當然唔少得金枕頭榴槤啦,唔使5分鐘已經比我食晒😅👏🏻👏🏻👏🏻🧩流心芒果布丁($58)呢個甜品好特別,布丁的賣相亦好cute😆,切開布丁,會流出芒果汁,配埋呂宋芒嚟食,好夾👏🏻👍🧩黑糖珍珠蕨餅($58)黃豆粉蕨餅加珍珠,呢個經典配搭冇得輸,
‼️甜姨姨(鑽石山分店)‼️

➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿
🧩「黃到金」日式刨冰🍧($138)

🧩即撞木桶豆腐($45)

🧩楊枝甘露(無奶)($58)
菲律賓呂宋芒、柚子、西米,大大碗,又係好足料,正😋👍

🧩榴槤班戟($78/2件)
泰國金枕頭

🧩流心芒果布丁($58)

🧩黑糖珍珠蕨餅($58)
黃豆粉蕨餅加珍珠,呢個經典配搭冇得輸,不過稍嫌蕨餅唔夠軟糯。

➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿
2023-07-27 87 瀏覽
呢次叫左⭐️留戀 泰國金枕頭日式刨冰上面同打開入面 榴槤肉都好多同埋大量榴槤汁 唔夠仲可以加底下有豆腐花 但比較少 一啖食完 (咁先好 榴槤先係重點)內外都充滿榴槤嘅元素鐘意金枕頭朋友會滿足刨冰 完全冇咩冰粒感 綿過銅鑼灣店.⭐️甄沾記心太軟用番甄沾記椰子糖 同雪糕入面流心效果做得好好.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_鑽石山.#甜姨姨 (荷里活廣場) (鑽石山)地址:鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場1樓177號舖
呢次叫左⭐️留戀 泰國金枕頭日式刨冰
上面同打開入面 榴槤肉都好多
同埋大量榴槤汁 唔夠仲可以加
底下有豆腐花 但比較少 一啖食完 (咁先好 榴槤先係重點)
內外都充滿榴槤嘅元素
鐘意金枕頭朋友會滿足
刨冰 完全冇咩冰粒感 綿過銅鑼灣店
⭐️甄沾記心太軟
用番甄沾記椰子糖 同雪糕
入面流心效果做得好好
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_鑽石山
#甜姨姨 (荷里活廣場) (鑽石山)
地址:鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場1樓177號舖
甜姨姨嘅甜品,好多年前已經開始食原來而家鑽石山廣場都有新店搭屯馬線過嚟實在太方便唔洗去香港島先有得食喇✨初心炎炎夏日一定要食刨冰超巨型,大大杯配上草莓乾.希臘乳酪.椰果.草莓脆脆除咗口感軟綿.入口即溶仲好有嚼勁.消暑又降溫款式仲有好多選擇.樣樣都好吸引榴槤同芒果 就一定不能錯過✨芒果大合奏選用最香甜嘅呂宋芒果肉,加入一絲絲嘅芒果乾芒果布甸同雪糕.芒果控必試✨榴槤布甸一放低已經聞到超濃郁嘅味道皆因有真正嘅新鮮榴槤肉布甸上添上忌廉.又香又滑✨芒果班戟裡面包裝厚厚嘅芒果肉,好足料加埋幼滑嘅忌廉,好Creamy忍唔住...追加多球芒果雪糕✨芒果紫糯米紫糯米同椰汁係完美嘅配搭面層舖滿芒果肉另外配上煙煙靭靭嘅芋圓,令口感更豐富✨紅豆抺茶蕨餅軟軟糯糯嘅抺茶蕨餅配上紅豆味道亦唔會太甜見到隔離枱嘅刨冰都好正忍唔住影低 下次一定要食

甜姨姨嘅甜品,好多年前已經開始食
原來而家鑽石山廣場都有新店

仲好有嚼勁.消暑又降溫

款式仲有好多選擇.樣樣都好吸引
榴槤同芒果 就一定不能錯過

✨芒果大合奏
選用最香甜嘅呂宋芒果肉,加入一絲絲嘅芒果乾
芒果布甸同雪糕.芒果控必試

✨榴槤布甸
一放低已經聞到超濃郁嘅味道
皆因有真正嘅新鮮榴槤肉
布甸上添上忌廉.又香又滑

✨芒果班戟
裡面包裝厚厚嘅芒果肉,好足料
加埋幼滑嘅忌廉,好Creamy
忍唔住...追加多球芒果雪糕

✨芒果紫糯米
紫糯米同椰汁係完美嘅配搭
面層舖滿芒果肉
另外配上煙煙靭靭嘅芋圓,令口感更豐富

✨紅豆抺茶蕨餅
軟軟糯糯嘅抺茶蕨餅